Valg av safariland

Det finnes ikke to like safarireiser, og det kan virke som en vanskelig oppgave å velge hvor og hvordan reisen skal finne sted. Det er her vi kommer inn i bildet med vår erfaring og kompetanse.
Vi kan ikke velge for deg, men vi kan lytte til dine ønsker og deretter veilede deg. For å treffe den riktige beslutningen er det en god ide med følgende overveielser:
 
• når vil jeg reise (se guide til beste reisetid)
• hvilken transport vil jeg benytte rundt i Afrika
• innkvarterings nivå
• individuell eller gruppereise
• hvilke forventninger har jeg til opplevelsene
• hvilke opplevelser legger jeg vekt på
• budsjett 
 
For å hjelpe deg i gang presenterer vi kort de opplevelsesmuligheter som finnes i de forskjellige landene:
 
Øst-Afrika
Ønsker du store safariopplevelser, åpen savanne og bush med rikt dyreliv samt fargestrålende stammefolk, er Øst-Afrika et godt valg. Her er dyreopplevelsen helt spesiell, og sjansene for å se ”Big Five” er veldig gode, i tillegg er det dyrevandringer her uten sidestykke. Det er varierte landskaper med vulkaner, store sjøer, fra regnskog til ørken.
 
Kenya
Kenya har alt, fra tørre ørkenområder til regnskog, fjell og kyst. Den største dyrekonsentrasjonen på kloden foregår i Masai-Mara i aug.-okt. Men landet har i tillegg en lang rekke meget fine reservater og Nasjonalparker med meget forskjellige dyr. Amboseli med elefanter og Kilimanjaro i bakgrunnen, Lake Nakuru med hundre tusener av flamingoer og stor dyrekonsentrasjon, blant annet nesehorn. 
 
Lengre nordpå ligger de tørre Samburu områdene med den livgivende Uaso-nyiro elven og en rekke sjeldne dyrearter. Det er også spennende dyreområder omkring det 5.100 m høye Mt. Kenya og i landets største Nasjonalpark Tsavo, østpå. Disse områder og flere andre, kan fint kombineres med Kenyas skjønne kyster eller øyer som Zanzibar.
 
Svev lydløst i en varmluftsballong over tusener av dyr på Mara slettene, vandre opp til skyene på det fantastiske fjellet Mt. Kenya eller dyrk vannsport ved Kenyas kritthvite kyster. Kenya kan tilby alt.
 
Tanzania
Tanzania er akkurat som Kenya et av de landene i verden som har den mest varierte naturen, og i ca 25% av landet er det en eller annen form for naturbeskyttelse, noe svært få andre lande kan matche. Den nordlige ruten er den mest populære med høydepunkter som det fantastiske Ngorongoro, hvor utsikten fra kraterkanten kan ta pusten fra selv drevne globetrottere. Videre er det Serengeti-slettene som er en del av Serengeti-Mara (Kenya-Tanzania) økosystemet med verdens største dyrevandring. De mindre parkene nordpå som Manyara har treklatrende løver i regnskogen og Tarangire har massevis av elefanter og store baobatrær.
 
Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro byr på en spektakulær bestigning som ikke krever spesialutstyr.
 
I det sydlige Tanzania er det de mindre besøkte områder som Selous Game Reserve og Ruaha Nasjonalpark. Forbedret infrastruktur har gjort det enklere å besøke disse fantastiske områdene. Selous er på UNESCO´s verdensarvliste bl.a. fordi området er så uberørt og har meget store dyrebestander. Det er primært det nordlige området omkring Rufiji elven det er adgang. Ruaha Nasjonalpark er en av de mest fantastiske i Afrika med meget varierte landskaper og dyreliv.
 
Vestpå ved Lake Tanganyika ligger det to spennende nasjonalparker, Mahale med sjimpanser og Katavi med mange løver og elefanter.
 
Uganda
Uganda har ikke uten grunn tilegnet seg navnet ”Afrikas Perle”. Her konkurrerer frodige landskap med gamle vulkaner, sjø-landskap, storslåtte vannfall og den urgamle regnskogen. En av hovedattraksjonene i Uganda er de sjeldne og truede fjellgorillaer. Men her er også fremragende dyreparker og en av Afrikas vennligste befolkninger.
 
Det sydlige Afrika
Landene i det sydlige Afrika er vidt forskjellige. Botswana, Namibia og Zambia representerer Afrikas ville og øde områder. Landene dekkes av enorme viltområder som Etosha, Okavango, Chobe, Luangwa, Zambezi og Kalahari. Spektakulære områder som tiltrekker seg stadig fler og fler reisende.
 
Sør-Afrika
Sør-Afrika kalles også for "hele verden i et land", og er landet for deg som ønsker noen dagers safari kombinert med naturopplevelser, storby, vin, golf eller badeferie. Infrastrukturen er god, og maten samt standarden på hotellene er på nivå med Europa, ofte enda høyere. I Sør Afrika er Kruger Nasjonalpark en av landets absolutte perler med verdens største variasjon av pattedyr. Forskjellene i dette vakre landet er store, fra de storslåtte Drakensfjellene i KwaZulu Natal til Garden Route i sør, med barske kyststrekninger, store laguner, skoger, fjell og landbruksområder. Vinlandet med de vakre dalene omkranset av de skjønneste fjell og opp til 300 år gamle vingårder, bygd i samme stil som de første nybyggernes hus. Kystbyen Cape Town, med det 1000 m høye og flate Table Mountain som majestetisk bakgrunn, en av verdens vakreste byer.
 
Botswana
Botswana er villmark og safariland, som ikke kan sammenlignes med noe annet. Botswana anbefaler vi til den dedikerte dyreelsker som ønsker unike safariopplevelser omgitt av den afrikanske bushen i små intime camps. Her kjører du i firehjulstrekkere i det vanskelig fremkommelige terrenget. Botswana er et forholdsvis dyrt reiseland, men til gjengjeld er det ikke så mange turister som i Tanzania og Kenya. Hovedattraksjonene er verdens største innlandsdelta Okavango hvor kanaler årlig fylles opp og tiltrekker seg store mengder dyr og fugler. Så er det Chobe-områdene i nord med elver og sumper bl.a. med enorme elefant flokker, og i Kalahari-halvørkenen er det flotte landskaper, Afrikas største løver og dyrevandringer.
 
Zambia
Zambia er akkurat som Botswana uutforskede naturområder og store safariopplevelser. Langt borte fra masseturismen finner du her Afrika på sitt mest autentiske. Victoriafallene er den mest populære attraksjonen, med nasjonalparker som Kafue, South Luangwa og Lower Zambezi som byr på safariopplevelser i særklasse, og kunne man tenke seg vandresafari er Zambia et av de beste stedene.
 
Namibia
Det er sjelden at førstegangsreisende til Afrika velger en reise til Namibia. Landet er ikke så kjent som nabolandene og Øst-Afrika. I Namibia er det likevel fine private reservater, spesielle og dyrerike Nasjonalparker som Etosha. Namib ørkenlandskapene mot vest og spennende nomadefolk er andre fremragende attraksjoner.
 
Kombinasjoner
I tillegg til reiser til Afrika arrangerer vi også reiser til Det Indiske Hav. Så ønsker du å kombinere en reise med en eksotisk ferie på f.eks. ZanzibarMauritius eller Seychellene, kan det saktens la seg gjøre.