Reiser til Maldivene

plane-icon

Reisen til Maldivene tar vanligvis 11-18 timer avhengig av flyselskapet og endelig destinasjonen i Maldivene.

En reise til Maldivene byr på et fantastisk ferieparadis med vaiende palmer, eksotiske laguner og de vakreste kritthvite bounty strender.

 
Dra på en eksotisk reise til Maldivene. Fordriv fritiden med dykking og surfing eller seil rundt mellom de vel 1.200 småøyene, hvor du finner noen av verdens vakreste og mest fargerike korallrev og krystallklare laguner. Reis på eventyr og opplev det fantastiske fuglelivet og smak på mango, appelsiner og ananas. En water villa er en helt unik og fantastisk opplevelse som kjennetegner reiser til Maldivene. Mange velger å dra på en romantisk bryllupsreise til dette øyparadiset, og vi forstår godt hvorfor. Bo i lekre bungalower langs strandkanten, eller nyt livet på de mest fantastiske hoteller med rom som står på påler ute i vannet. 
 
Reis til Maldivene året rundt. Maldivene byr deg nemlig varmt velkommen med sol og kritthvite bountystrender og temperaturer året rundt på omkring 30 grader.
 
En reise til Maldivene byr på alt du kan drømme om, dersom du liker ultimat luksus på en liten bounty-øy. Til tross for at øyene er små, har de et utrolig høyt servicenivå samt utvalg av aktiviteter. En reise til Maldivene kan derfor by på langt mer enn bare en ferie på en kritthvit sandstrand. Det kan være stor forskjell på øyene på Maldivene, så forhør deg derfor gjerne hos oss om hvilken øy som passer best til dine ønsker.
FAQ: Hva er gjeldende innreiseregler ved reiser til Maldivene?

For å reise til Maldivene må du ha med følgende: 

 • En hotellreservasjon / voucher (sendes til deg før avreise)
 • Fullført "Traveler Health Declaration". Dette må fylles ut online før avreise fra Norge, og igjen ved avreise fra Maldivene. Tidligst 48 timer før avgangstid til Maldivene må skjemaet fylles ut online på https://imuga.immigration.gov.mv/ethd. For å fylle ut skjemaet skal det benyttes: Bilde av søkeren.
Vær oppmerksom på at QR-koden som vises når skjemaet «Traveler Health Declaration» fylles ut, skal skannes på telefonen. Ta derfor et bilde av QR-koden sammen med referansenummeret under koden. Du vil ikke motta en bekreftelse på e-post i etterkant. QR-koden må fremvises ved avreise fra Norge og igjen ved innreise. 
 
Som reisende er det imidlertid alltid ditt eget ansvar å leve opp til gjeldende innreiseregler.
Om landet

"Det siste paradis på jorden. Ønsker man en uberørt tropisk øy med palmer vaiende i tropebrisen, kritthvite sandstrender og fantastiske turkisgrønne laguner - så blir man ikke skuffet" — Lonely Planet

 
Så langt øyet rekker sees små koralløyer som perler i det asurblå havet. Øyene åpenbarer seg som et tropeparadis med sol, vann, varme og kritthvite strender med vaiende kokospalmer. Fugler i fantastiske farger glir over det klareste hav du kan tenke deg og et overflødighetshorn av fargestrålende fisk og planter gjør Maldivene til et av verdens beste områder å dykke og snorkle i.  
 
Maldivene består av ca. 1200 øyer, hvorav 200 er bebodde. Den sørligste delen av den 750 km lange øygruppen krysser ekvator og består av 26 koralløyer, som er opstått omkring vulkaner, som senere er sunket i havet.
 
Det er 515.000 innbyggere på Maldivene, hvorav en fjerdedel bor i hovedstaden Malé. Befolkningen er overveiende av indisk avstamming og muslimer. De lever av fiske, båtbyggeri, litt landbruk og ikke minst turisme. 
 
For å komme til øyene brukes båt eller vannfly. På øyene er det som regel kun bygget et lite hotell med stor hensyntagen til naturen. De fleste steder kan du ferdes barbent, og ofte kan du gå øya rundt på mindre enn en halv time.
 
Surfing, snorkling, dykking, båtturer og fiske er tilgjengelig rett utenfor hotelldøren. Den romantiske drømmen om en avslappet ferie i pakt med naturen virkeliggjøres her. 
Flyreise & reisetid til Maldivene

Reisetid til Maldivene - hvor lang tid tar det å fly til Maldivene?

 
Reisen til Maldivene er vanligvis med avreise fra Oslo, Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Istanbul, Doha/Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden er sammenlagt fra 12-18 timer avhengig av ruten. Den samlede reisetiden avhenger derfor av hvor lang tid man har til å bytte fly underveis.
 
Til Maldivene benytter vi oftest flyselskapene:
 
 • Emirates (via Dubai — flyreise på 6,5 + 4 timer)
 • Qatar Airways (via Doha— flyreise på 6,5 + 5 timer)
 • Turkish Airlines (via Istanbul — flyreise på 4 + 8 timer)
 • Lufthansa / Condor (via Frankfurt— flyreise på 2 + 10 timer)
 • British Airways (via London — flyreise på 2 + 10 timer)
 • Air France (via Paris — flyreise på 2 + 10 timer)
 
Transport videre til hotellet er alltid inkludert i våre reiser
Ved reiser til Maldivene med Blixen Tours har vi alltid inkludert transport fra flyplass i Malé til hotellet tur/retur. Enten med båt eller sjøfly, og til de sydligste øyene innenlandsfly og båt.
 
 
Atoller

Maldivene består av ca. 1 200 øyer som er samlet i 26 større klynger av øyer - nærmere bestemt atoller - som er oppstått omkring vulkaner og senere er sunket i havet. Kun ca. 200 av øyene er bebodd.

 
Den sørligste delen av den 750 kilometer lange øygruppen krysser ekvator, og høyeste punkt er bare 1,5 meter over havets overflate.
 
Mange atoller sees kun som turkise avtegninger under havoverflaten. En naturopplevelse i seg selv å betrakte fra et sjøfly og en ekstra dimensjon til reisen til Maldivene.
 
Hver atollgruppe på Maldivene har et navn og sin egen administrative enhet.
Fakta
Pass & visum
Det kreves visum for norske statsborgere til Maldivene, som utstedes ved ankomst og gjelder i 30 dager. Man må ha med en gyldig returbillett og et pass som må være gyldig i 6 måneder ETTER avreise fra Maldivene.
 
Styreform
Republikk
 
Areal
298 km2. Strekker seg over 750 kilometer fra nord til syd.
 
Geografi
Asia, Maldivene ligger i det Indiske Hav, ved ekvator. Landet består av cirka 1 200 koraløyer som ligger i 26 atoller. Kun 220 øyer er bebodde.
 
Høyeste punkt
2,4 meter, ikke navngitt punkt på Wilingili øya i Senu, eller Addu Atollen.
 
Innbyggertall
515 000
 
Hovedstad
Malé, 143 000 innbyggere
 
Befolkning
Singalesere, dravider
 
Kommunikasjon & Internett
Fra de fleste hotellene er det mulig å ringe til Norge direkte fra rommet. Ringer man fra Maldivene til Norge ringer man 00 47 og deretter nummeret. Vær oppmerksom på at prisen for samtalen
ofte er meget høy.
 
De fleste hotellene har Internett-fasiliteter som ikke er særlig raske. Ønsker man å sende postkort hjem, er det best å levere dette i hotellresepsjonen. Ekspedisjonstiden til Norge med luftpost er vel én uke.
 
Språk
Det offisielle språket på Maldivene er Dhivehi, men engelsk er også meget utbredt.
 
Religion
Islam er statsreligion
 
Valuta
Myntenheten på Maldivene er Rufiyaa (Rf). Likevel er USD og Euro aksepterte valutaer nesten alle steder. Det er ikke nødvendig å veksle til Rufiyaa ved ankomst til Maldivene.
 
Som utgangspunkt bør du la være å veksle til lokal valuta, da de forskjellige hotellene kun tar i mot fremmed valuta (eks. USD og Euro).
 
Merk - ved betaling med dollar (USD), er det av sikkerhetsmessige årsaker, flere steder og hoteller hvor det kun aksepteres nyere pengesedler (fra 2009 eller nyere).
 
Vann
Vannet i springen er kjemisk behandlet og derfor sikkert å drikke, likevel kan vann på flaske kjøpes nesten alle steder, dersom man foretrekker det.
 
Priser og tips
Prisnivået på hotellene på Maldivene er relativt høyt, men i de lokale butikkene ligger de langt under de norske prisene.
 
De fleste steder vil det være normalt f.eks. å gi koffertbærere 1 USD eller lignende. Det er på de fleste resortene vanlig å betale kelneren tips direkte etter endt opphold. Har man under oppholdet hatt flere kelnere, er det normalt en ”tipping box”, hvor tips kan avleveres, og de blir deretter delt mellom personalet. Det er også normalt at man betaler værelsespersonale/butler tips direkte.
 
Beløpet man betaler i tips er individuelt og avhenger av hvor fornøyd man har vært med den servicen man har fått. En retningslinje er USD 10-15 pr uke. På visse restauranter er service ikke inkludert, i så fall står det på menyen – det er vanligvis 10 % som legges på.
 
Påkledning
Om dagen er påkledningen avslappet, ta med lett bomulls- og badetøy samt badesko som beskytter mot koraller og små rokker under bading. I Male by og på andre utflukter dekker man det meste av bena og skuldrene.
 
Påkledningen på hoteller og resorter er meget avslappet, men det er ikke tillatt å bade toppløs. Nakenbading er strengt forbudt.
 
Tidsforskjell
GMT (UTC): +5 Timer
Norsk Vintertid: +4 Timer
Norsk Sommertid: +3 Timer
 
Tollformaliteter
Maldivene er et muslimsk land som har totalforbud mot innførsel av alkoholholdige drikkevarer, og det er forbudt å innføre pornografisk materiale, narkotiske stoffer og religiøse symboler. Det er ikke tillatt å innføre ferskt kjøtt og deler av planter eller dyr. Det er strenge straffer for innførsel av narkotika, samt utførsel av hele eller deler av truede dyr og planter.
 
Næringer
Turismen har fått stor betydning for Maldivene, den utgjør ca 28 % av landets nasjonalprodukt.
Fiske er blitt den nest største næringen, og utgjør en stor del av Maldivenes eksport i tillegg til å forsyne hjemmemarkedet. Man fisker mest etter bonito, som er i familie med tunfisk. Japan er nå den største kjøperen.
 
Åpningstider
Vanligvis søndag – torsdag:
7:30–14:30 i den offentlige sektor, og
9:00–17:00 i den private sektor.
 
Maldivene har helg fra fredag-lørdag.
 
Mange av de større hotellene har mulighet for å veksle fremmed valuta. De fleste butikker og hoteller aksepterer kredittkort som VISA, Mastercard og Eurocard.
Aktiviteter

Den største attraksjonen på Maldivene er uten tvil de kritthvite korallstrendene og det krystallklare vannet med fisk i alle regnbuens farger.

 
Maldivene skjuler noen av de beste dykker- og snorkleopplevelser i verden med tropefisk i all verdens farger, havskilpadder og fantastiske korallformasjoner. Øygruppen er et ettertraktet sted for dykkere og windsurfere, både nybegynnere og erfarne, som søker det beste innenfor begge sportsgrenene.
 
Er man glad i dypvannsfiske hører Maldivene også til de beste steder i verden.
 • Snorkling og dykking
 • Dypvannsfiske
 • Mange former for vannsportsaktiviteter
 • Fotturer
 • Svøm med hvalhaier
 • Strandturer
 • Helseklubb
 • Hyggelige restauranter
Klima og værMaldivene

Maldivene har et tropisk klima og kan besøkes hele året. Det beste tidspunktet for å reise til Maldiverne vil derfor være individuelt.

Les mer om været på Maldivene måned for måned.
 
Lufttemperaturen
Januar
27°
Februar
28°
Mars
29°
April
29°
Mai
28°
Juni
28°
Juli
28°
August
28°
September
27°
Oktober
27°
November
27°
Desember
27°