Reiser til Sri Lanka

plane-icon

Reisen til Sri Lanka tar vanligvis 12-17 timer avhengig av flyselskapet og endelig destinasjonen i Sri Lanka.

En Sri Lanka reise kan by på en verden av opplevelser. En frodig paradisøy med unik kultur og fantastiske strender 

 
Befolkningens forskjellige trosretninger, øyens lange historie og de mange velbevarte templene, bygningene og skulpturene gir helt unike og annerledes kulturelle opplevelser. De høye fjellene, kuperte gressletter, frodige jungler, langstrakte kyster og vakre korallrev gir spektakulære naturopplevelser og den ualminnelig vennlige befolkningen i både storbyer og små landsbyer gir deg et innblikk i hverdagslivet på den vakre øyen - Sri Lanka.
 
Den sentrale delen av øyen er dekket av frodige bakkelandskap, med fjell på opptil 2.500 meters høyde, tropiske jungler og øyen har hele ni nasjonalparker og syv fuglereservat. Her er te-plantasjer, hvor noe av verdens beste og fineste te blir dyrket, og vakre botaniske hager som viser Sri Lankas fantastiske flora og fauna.
 
Den nordlige delen av øyen er forholdsvis tørr, i motsetning er den sørlige delen er dekket av et grønt teppe av tett jungel, hvor du kan oppleve et rikt dyreliv, langstrakte rismarker og te-plantasjer, hvor noe av den beste te’en i verden blir dyrket.
 
Den sørlige delen av Sri Lanka byr også på øyens beste strender med vakre laguner og bukter, der korallrev sørger for rolig badevann og som samtidig gir gode undervannsopplevelser, når du tar på deg dykkermasken og dykker ned til de mange fargerike fiskene, muslinger og planter, som holder til blant korallene.
 
I tillegg til store naturopplevelser vil en reise til Sri Lanka tilby mange enestående kulturelle og historiske severdigheter.
Øyen har ikke mindre enn åtte områder som er oppført på UNESCOs Verdensarvliste. Det er blant annet byen Polonnaruwa, som er et av de mest enestående arkeologiske områdene på øyen, det er fortet i havnebyen Galle, som ble bygget av nederlanske kolonister, og det er Det Gylne Tempel i Dambulla.
 
Reiser til Sri Lanka kan dessuten by på flotte gamle landsbyer, med Buddha-statuer som er hugget ut i fjellveggen, imponerende templer, steinskulpturer og historiske bygninger - og hellige relikvier fra selveste Buddha.
 
Hos Blixen Tours er vi meget glade for å kunne tilby uforglemmelige drømmereiser og rundreiser til denne perlen i Det indiske hav. Vi har forelsket oss i øyen og vi er overbeviste om at du også vil bli betatt av dens naturlige skjønnhet, dens imøtekommende befolkning og dens spennende historie – og ikke minst av de mange fantastiske opplevelsene som øyen gjemmer på.
 
Velkommen til Sri Lanka!
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Om landet

Sri Lanka. Den lille øya i Det Indiske Hav som etter årtier preget av uroligheter, er blitt til et vakkert, spennende og idyllisk paradis som turister verden over drømmer om å oppleve. 

 
Ved kysten ligger sjarmerende havnebyer som har vært gjenstand for utallige kamper mellom portugisere, franskmenn og engelskmenn, som alle ville kontrollere de viktige havnene. Her kan du blant annet utforske spennende historiske fort, som ble bygd av koloniherrene så de kunne forsvare seg. Ved kystene finner du også flere moderne byer med luksushoteller, trendy barer og populære restauranter.
 
De sydlige kystene er dekket av store, frodige daddelplantasjer, og her er det også flere marine nasjonalparker, som blant annet beskytter havskilpaddene, som kommer for å legge sine egg på stranden. Og så er det ikke minst vakre langstrakte sandstrender med vaiende palmer, små bukter, laguner med asurblått vann og korallrev med et fantastisk liv av tropiske fisker, havskilpadder og delfiner, som gir dykkeropplevelser ut over det vanlige.
 
Velkommen til en fullkommen reiseopplevelse i Sri Lanka!
Flyreise & reisetid til Sri Lanka

Ved flyreiser til Sri Lanka er det normalt avreise fra Oslo (Gardermoen), Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge.

 
Der finnes ingen direkte flyruter til Sri Lanka fra Norge, av den grunn er reisen med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Doha eller Dubai avhengig av flyselskapet.
 
Hvor lang tid tar det å fly til Sri Lanka?
Fra Norge til Sri Lanka er, avhengig av ruten og transittid, den samlede reisetiden normalt på ca. 12-16 timer. 
 
De flyselskapene vi benytter mest er:
 
 • Emirates (via Dubai — flyreise på 7 + 4,5 timer)
 • Qatar Airways (via Doha — flyreise på 6,5 + 5 timer)
 • LOT (via Warszawa — flyreise på 2 + 9 timer)
 • Sri Lankan Airlines (via London — flyreise på 2 + 11 timer)
 
Se etter skiltet med navnet ditt. Din private transfer står klar.
Når du lander på Sri Lanka venter en representant på flyplassen for å guide deg videre til den ventende transporten til hotellet. Vi gjør alltid vårt beste for at velge lokale samarbeidspartnere, som gjør at reisen til destinasjonen din foregår så enkelt og behagelig som mulig – du skal ikke vente på andre gjester, kjøre en omvei for å sette andre av, eller lete etter en troverdig transport i en fremmed flyplass midt på natten. Det eneste du skal gjøre er å se etter skiltet med navnet ditt.
 
Privat transfer fra flyplass til hotell er alltid inkludert i våre priser — med mindre noe annet er avtalt eller nevnt i tilbudet. Denne foregår normalt i en komfortabel minibuss eller større personbil, alt etter hvor mange dere er som reiser sammen.
 
 
Områder
Kandy
Byen Kandy ligger midt på øya i et vakkert og frodig bakkelandskap. I mer enn to århundrer ble byen utsatt for voldsomme invasjoner fra tre europeiske land – Portugal, Nederland og England – og måtte i 1815 endelig bøye seg for britisk kolonisasjon.
 
Byen er innehaver av et av de mest hellige buddhistiske relikvier – Buddhas hjørnetann – som befinner seg i Tannens Tempel og som tiltrekker buddhister fra hele verden. Tilstrømningen av pilegrimer kulminerer i den årlige Esala Perahera festivalen, hvor tannen føres gjennom byens gater på ryggen av en vakkert utsmykket elefant. Denne festivalen er en av Asias mest fargerike festivaler og foregår i juli-august.
 
Kandy var kongesete fra 1300-tallet og frem til øya ble en britisk koloni, og ved Tannens Tempel og sjøen finner du stadig kongens og dronningens palass, audienssalen, det royale båthus og det royale sommerhus – bygninger som alle gir et spennende inntrykk av den singalesiske arkitektur. Besøk også byens edelstensmuseum og basaren - og Kandy Lake, som ble bygd av den siste konge i 1798.
 
Vest for Kandy kan du besøke Nasjonal Zoological Garden, som etter sigende har Asias beste akvarium, med over 500 arter av tropiske fisker, og Pinnewela Elephant Orphanage, som er det første hjem i verden for foreldreløse elefantunger.
 
Nuwara Eliya
I fjellene midt på øya, i 1 868 meters høyde, ligger stasjonsbyen Nuwara Eliya i et spektakulært landskap. Byen er særdeles velholdt og ligner mest av alt en britisk landsby, med røde mursteinshus, grønne plener og ”country clubs”. Byen er hovedstad for Sri Lankas teproduksjon og her dyrkes ”verdens beste te” – også kalt ”The Champagne of Teas”. Like syd for byen finner du Hakgala Botanical Gardens, som var området hvor te for første gang ble dyrket i Sri Lanka.
 
I hjertet av Nuwara Eliya ligger byens juvel – den 117 år gamle 18-hulls mesterskapsgolfbanen. Den starter i det ene hjørnet av byen, fortsetter forbi floder og gjennom vakker natur og slutter i dalene omkring byen. Den er en av de vakreste og mest naturskjønne baner i verden.
 
Omkring 30 km fra byen ligger Horton Plains, hvis bakkede landskaper skjuler et rikt dyreliv. Det er meget populært å gå til ”Land’s End”, som ender i et bratt heng på 213 m ned til frodig jungel.
 
Haputale
Haputale er beliggende i den sydlige delen av øya, i 1 431 meters høyde. Området er kjent for sin fantastiske natur og rike dyreliv og her ses ofte aper, hjort, harer og vakre fugler. Her er det mange gode stier til vandre- og sykkelturer og utsiktspunkter hvor du kan se til blant annet Yala nasjonalpark, Adams Peak og Kataragama Templet.
 
Anuradhapura
Byen var Sri Lankas første hovedstad og ble grunnlagt i år 500 f. Kr. Den var et av de viktigste kultsteder i den buddhistiske verden, inntil byen ble erobret av det indiske Chola-dynastiet og langsomt begynte å forfalle, til den til slutt var dekket av regnskog. Slik stod byen til den i begynnelsen av 1800-tallet ble gjenoppdaget av engelskmennene, som gravde ut og gjenoppbygde de mange palasser, klostre, stupaer og stenskulpturer.
 
Byen ble igjen et ettertraktet valfartssted for buddhister, som ville besøke de mange stupaer, som etter sigende skulle inneholde relikvier av Buddha selv. Den mest berømte er Bodhi Tree, som er et stykke av Buddhas fikentre, som han mediterte under da han nådde den fullkomne opplysning.
 
Vest for byen ligger Wilpattu Nasjonalpark, som er Sri Lankas største og eldste park. Blant parkens beboere kan nevnes flere sjeldne fuglearter - og pytonslanger, som kan bli 6-10 meter lange.
 
Polonnaruwa
Polonnaruwa ligger på den sentrale delen av øya og var Sri Lankas andre hovedstad etter Anuradhapura ble ødelagt i år 993. Byen er et av de mest enestående arkeologiske områder på øya og er da også oppført på UNESCOs Verdensarvliste. Her kan du oppleve gamle templer, monumenter og palasser, enorme Buddha-statuer som er hugget ut i klippene og vakre parker og hager.
 
Galle
På øyas sydvestkyst finner du havnebyen Galle, som er Sri Lankas fjerde største, med sine ca. 80 000 innbyggere. Her finner du blant annet et vakkert fort, som er oppført på UNESCOs Verdensarvliste. Fortet ble bygd av hollandske kolonister i 1663, etter at de hadde erobret byen fra portugiserne, og gir oss i dag et spennende innblikk i kolonimaktenes tilstedeværelse på øya.
 
Negombo
På Sri Lankas vestkyst, i naturskjønne omgivelser med laguner og kritthvite sandstrender, finner du Negomba, som er en av de mest liberale byer på øya, med en moderne livsstil, et livlig natteliv, populære barer og restauranter og flotte luksushoteller. Byen er en gammel fiskelandsby og er også i dag kjent for sine populære fiskemarkeder.
 
Batticaloa
På østkysten, knappe 100 km syd for Colombo, ligger Batticaloa - en stor kommersiell by, som blant annet huser østkystens universitet. Området er særlig elsket for sine kritthvite sandstrender, asurblå laguner og – ikke minst – vakre korallrev. Vannstanden i lagunen er lav helt ut til 150-200 meter fra kysten, hvilket gir perfekte forhold til snorkling ved revet – også for barn. 
 
Syd for Batticaloa ligger Gal Oya National Park, hvis langstrakte gressletter er hjemsted for utallige dyre- og fuglearter. Den beste tid å besøke parken er i mars og juli, hvor du kan se enorme flokket av elefanter – ofte opp til 150 av gangen.
 
Trincomalee
Trincomalee ligger på en halvøy i Den Bengalske Bukt og er en av Sri Lankas viktigste havnebyer. Byen var gjennom århundrene gjenstand for atskillige erobringer, da både portugiserne, engelskmennene og franskmennene var meget interessert i det som Admiral Nelson kalte for ”den beste havn i hele verden”. Også under 2. Verdenskrig var havnen populær, da den var de alliertes viktigste flåtebase i Det Indiske Hav.
 
Passekudah
Strendene ved Passekudah er noen av de vakreste på Sri Lanka. Lange pudderbløte sandstrender med vaiende palmetrær og lavt krystallklart vann gir de beste muligheter for perfekte stranddager, hvor du kan nyte solen, atmosfæren og de vakre omgivelsene. Her er det også veldig gode forhold for snorkling og dykking, da området skjuler flere flotte korallrev med masser av liv.
 
Yala
I den sydlige delen av Sri Lanka ligger Yala Nasjonalpark. Parken er hjemsted for en rekke truede dyrearter og er særlig kjent for sine store flokker av elefanter og de sky leopardene. Naturen i parken minner mye om den afrikanske, med tørt tornekratt og små skoglysninger, og er et perfekt område for safari.
Fakta
Visum
Det kreves visum til Sri Lanka for alle nasjonaliteter.
 
Areal
Sri Lanka dekker et areal på 65 610 km2. Fra nord til sør er øya 430 km og på det bredeste er den 225 km.
 
Befolkning
Øya har 21,5 millioner innbyggere.
 
Hovedstad
Colombo
 
Språk
Det offisielle språket på Sri Lanka er singalesisk, som ¾ av øyas befolkning snakker, og tamil.
 
Religion
Størstedelen av øyas befolkning, 69.3 %, er buddhister. Hinduismen er også relativt utbredt, da 15.5 % av befolkningen tilhører denne religionen. Muslimer utgjør 7.6 % og katolikker knappe 6.8 %. Kun 0.7 % av befolkningen er protestanter.
 
Valuta
Sri Lanka Rupier (SLR) og Cents.
 
Tidsforskjell
Norsk sommertid: + 3½ timer på Sri Lanka
Norsk vintertid: + 4½ timer på Sri Lanka
Aktiviteter

Sri Lankas øst- og sydkyst har mange populære surfesteder og også på vestkysten gir klippene gode bølger til padlesurferne. Der ute byr Det Indiske Hav på optimale forhold til snorkling og dykking, til mange former for vannsport - og ikke minst til dypvannsfiske.

 
 • Padlesurfing
 • Windsurfing
 • Kitesurfing
 • Dykking og snorkling
 • Fisking
 • Vandring
 • Rafting
 • Safari
 • Vannsport
 • Utforskning av øyas grotter
 • Golf
 • Paragliding
 • Fly med luftballong
Klima og værSri Lanka

"Når er det beste tidspunktet å reise til Sri Lanka" blir vi ofte spurt om? Sri Lanka er på alle måter et fantastisk reisemål - også når det gjelder klima.

 
Øya er litt annerledes i forhold til vær og klima enn andre asiatiske land som er kjent og elsket for sitt svært varme og tropiske klima. Slik er også klimaet på Sri Lanka, men når de andre landene har en "dårlig" reisesesong på grunn av monsuntid kan du faktisk reise til Sri Lanka hele året. Været er delt opp i to sesonger; når det er regntid på den sørlige delen av øya så det er varmt og tørt i den nordlige delen av øya - og vice versa. Så det vil alltid være et sted på øya hvor været er bra og vannet er varmt slik at du kan slappe av i solen eller du kan utforske denne fantastiske øya.
Sørvestkysten av Sri Lanka - Yala monsunen
Yala monsunen som er en av Sri Lankas to monsunsesonger starter i mai og avsluttes i august. Den foregår i den sørvestlige delen av Sri Lanka der blant annet byene Galle og hovedstaden Colombo ligger.
 
Høysesongen på den sørvestlige delen av øya er fra desember til mars hvor det her er tørt og varmt. Dette er også den mest populære tiden for nordmenn å reise til Sri Lanka da det er mange som vil bort fra vintermørket og -kulden og til sol, varme og sandstrender.
 
Nordøstkysten av Sri Lanka - Maha monsunen
På den nordøstlige delen av Sri Lanka hvor blant annet byen Trincomalee ligger holder den andre av Sri Lankas to monsunsesonger til. Den kalles Maha monsunen og den starter i oktober og slutter igjen i januar.
 
Høysesongen på denne delen av øya er fra mai til september når klimaet er tørt og varmt.
 
Høy og lav sesong i Sri Lanka
Det er en desidert høy og lavsesong på Sri Lanka da det alltid er godt og varmt vær ett eller annet sted på øya. Sri Lanka er derfor et attraktivt reisemål hele året.
 
De fleste som reiser til Sri Lanka i månedene desember til mars har trolig sammenheng med at nordmenn på dette tidspunktet trenger en pause fra den norske vinteren. Samtidig er det færre som reiser til øya fra juni til august da dette er de månedene det kommer mest nedbør i den sørvestlige delen av øya.
Lufttemperaturen
Januar
27°
Februar
27°
Mars
28°
April
29°
Mai
29°
Juni
28°
Juli
28°
August
28°
September
28°
Oktober
27°
November
27°
Desember
27°
Vanntemperatur
Januar
28°
Februar
28°
Mars
29°
April
30°
Mai
29°
Juni
28°
Juli
28°
August
28°
September
28°
Oktober
28°
November
29°
Desember
28°
Nedbør (mm)
Januar
62
Februar
69
Mars
130
April
253
Mai
382
Juni
186
Juli
125
August
114
September
236
Oktober
369
November
310
Desember
168