Reiser til Mauritius

plane-icon

Reisen til Mauritius tar vanligvis 14-18 timer avhengig av flyselskapet og endelig destinasjonen i Mauritius.

Mauritius er en tropisk og frodig vulkan-øy i Det Indiske Hav. Reiser til Mauritius byr på enestående natur og vakre hvite sandstrender.

 
En reise til Mauritius er det nærmeste du kommer paradis på jord. Øya er omgitt av korallrev, asurblått hav og kritthvite strender som står i kontrast til de grønne skogene med bortgjemte krater-sjøer og vakre fossefall. Mauritius er et eksklusivt ferieparadis langt borte fra masseturismen. Overalt bor man med utsikt til Det Indiske Hav, kritthvite sandstrender og en vakker og frodig natur.
 
Blixen Tours skreddersyr reiser til Mauritius for både barnefamilier og par som ønsker en romantisk bryllupsreise. Øya byr også på mange adventure aktiviteter til den aktive familieferie. Det er mulighet for å prøve fiske, dykking og dykkerutflukter, hvis man da ikke heller vil spille golf på en av øyas fantastiske mesterskapsbaner.  En reise til Mauritius er for deg som trenger å slappe av i vakre eksotiske omgivelser. Våre hoteller på Mauritius vil kunne oppfylle selv den kresne reisendes krav.
 
Mauritius har blitt mer og mer populært som feriedestinasjon, men det er fremdeles den eksklusive turisme uten charterpreg. Her finner du fantastiske hoteller bygget med respekt for naturen, med fasiliteter, service og mat i toppklasse. Så uansett om du er på en eksklusiv luksusferie på noen av verdens beste hoteller, eller du søker roen på et sjarmerende og ekte turisthotell, så er en reise til Mauritius en uforglemmelig ferieopplevelse.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Om landet

"Først skapte Gud Mauritius, deretter skapte han himmelen som en kopi av det" — Mark Twain

 
For millioner av år siden lå denne frodige vulkanske øya uberørt og isolert i havet, inntil for et par hundre år siden, da sjøfarere fra Arabia, Europa, Afrika og Asia ankom. En samling av handelsmenn, sjørøvere og skip skulle ha forsyninger videre på reisen, og på 1700-tallet begynte det å dukke opp mer permanente bosettere.
 
Nå bor det ca. 1,2 millioner innbyggere på øya. Den flerkulturelle befolkningen som bor på Mauritius lever i harmoni med hverandre.
 
De er svært vennlige og imøtekommende, og som gjest vil du raskt merke stoltheten over deres felles og unike kulturarv. De mange sukkerrørplantasjer, fruktplantasjer og den store tekstilindustrien har gitt øya en fornuftig velstand og en god infrastruktur.
 
Du får et bredt spekter av aktiviteter på land og til vanns å velge mellom, og de fleste hoteller er svært barnevennlige med gode barnepass- og aktivitetsmuligheter for de små.
 
Velkommen til Mauritius!
Flyreise & reisetid til Mauritius

Reisen til Mauritius er normalt med avreise fra Oslo (Gardermoen), Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Istanbul eller Dubai avhengig av flyselskapet.

 
Hvor lang tid tar det å fly til Mauritius?
Flytiden fra Norge til Mauritius er samlet ca. 16-20 timer avhengig av ruten. Av de flyselskapene som flyr til Mauritius benytter vi mest:
 
  • Emirates (via Dubai — flyreise på 6,5 + 7 timer)
  • Air Mauritius (via Dubai el. Paris)
  • Air France (via Paris — flyreise på 2,5 + 11 timer)
  • KLM (via Amsterdam — flyreise på 2 + 11 timer)
  • Lufthansa (via Frankfurt — flyreise på 2 + 11 timer)
  • Turkish Airlines (via Istanbul — flyreise på 4 + 10 timer)
 
Privat transfer til hotellet er altid inkludert hos Blixen Tours
Ved reiser med Blixen Tours venter en representant på flyplassen på Mauritius for å guide deg videre til transporten din til hotellet.
 
I våre priser er privat transfer fra flyplass til hotellet tur/retur alltid inkludert — med mindre noe annet er nevnt eller avtalt. Transferen foregår normalt i en stor personbil eller komfortabel minibuss, avhengig av hvor mange dere er som reiser sammen.
 
 
Områder - hvor er det best å bo?

Nord, sør, øst og vest? Hvor er det best å bo på Mauritius?

 
Det er på nordkysten i området rundt Grand Baie at de fleste hoteller er, her er det også mange restauranter, kaféer, butikker og øyas eneste natteliv. Den nordvestlige kystlinje er rik på små idylliske laguner og vakre korallstrender, som Trou aux Biches, Pointe aux Piment og Pereybére. Beste tid å reise på er spesielt i perioden mai - oktober for da er denne delen av øya er godt beskyttet fra sørøst vind.
 
Sørkysten har kanskje den vakreste av fjellterreng, elver, skoger og tøffe kystlinjer som blir avbrutt av sjarmerende laguner med kritthvite strender og rolig vann. I perioden mai – oktober er det litt kjøligere på denne delen av øya, når sørøstvinden blåser, men det er gode forhold for surfere. I dette området har det i de siste årene dukket opp flere nye hoteller.
 
Vakre strender og krystallklart vann finner du på østkysten. Øya Ile aux Cerf er verdt å nevne og området rundt Belle Mare. Hvis du bor i området kan et besøk til det lokale søndagsmarkedet i byen Flacq anbefales. I de varme månedene kan brisen fra havet være deilig og avkjølende, mens fra juni – oktober kan det være litt kjøligere enn andre steder på øya.
 
Vestkysten har generelt det varmeste været og minst nedbør med et tørt klima. De frodige fjelltoppene danner et vakkert bakgrunnsbilde til den hvite sandstranden og det asurblåe havet.
Fakta
Pass & visum
Det kreves ikke visum til Mauritius for norske statsborgere ved turistreiser i inntil 3 måneder. Likevel må man ha med seg en gyldig returbillett og et pass som må være gyldig i minimum 6 måneder ETTER HJEMREISE.
 
Areal
1 865 km2
 
Mauritius er et tropisk paradis som ligger 2 000 km øst for det sørlige Afrika. Øya er bare 2 040 kvadratkilometer med 330 km kystlinje som er beskyttet av korallrev. Mauritius er 67 km lang og 46 km bredt, øya ligger ca. 3 000 km fra kysten av Afrika i Det Indiske Hav.
 
Republikken Mauritius består av Mauritius, Rodrigues, Cargados-Garoyos øygruppen og Agalega øyene, som er ubebodd.
 
Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag - torsdag 9:15–15:15
Fredag 9:15–15:30
 
Befolkning
1,2 millioner
 
Befolkningen på Mauritius er fra forskjellige kulturer. Den største gruppe er av indisk opprinnelse, og hinduer utgjør over halvparten av øyas befolkning.
 
Hovedstad
Port Louis med 143 000 innbyggere.
 
Leie av bil
Turer med leiebil er en glimrende måte å oppleve Mauritius på. Bilen kan leies hjemmefra eller gjennom vår lokale samarbeidspartner på Mauritius. Vær oppmerksom på at det på Mauritius er venstrekjøring, og at mange veier er små og svingete. Kjør forsiktig, da lokalbefolkningen ofte kjører temmelig uforsiktig. Vær spesielt forsiktig når det regner, da det kan oppstå vannplaning, og etter mørkets frembrudd.
 
Lokale busser
Man kan kjøre med de lokale bussene, og det er billig. Det krever imidlertid ofte bytte av buss i Port Louis dersom du kommer fra øst, vest eller sør mot den nordlige kysten.
 
Penger & kredittkort
Vi anbefaler at man på reisen til Mauritius tar med seg et kontant beløp samt et kredittkort. Det er best at kontantene er i vestlig valuta, Euro, USD eller engelske pund.
Mange steder kan det betales med kredittkort (Visa og Mastercard).
 
Mauritius prisnivå og tips
Prisnivået på hotellene på Mauritius er høyt, men i de lokale butikkene ligger de langt under de norske prisene. For eksempel betaler man ca. Rs 25 for 1,5 liter vann og ca. Rs 50 for en øl i de lokale butikkene.
 
I motsetning til de fleste andre land i Afrika forventer taxi sjåfører koffertbærere etc. ikke å motta tips. På hotell og restauranter er det inkludert 12% serviceavgift. Til servitører og servitriser på restauranter gir man normalt 5-10% hvis du har vært fornøyd med servicen. Til rengjøringspersonalet ved hotellet må man gjerne etterlate noen Rupees.
 
Religion
Hinduer 53 %
Kristne 31 %
Muslimer 13 %
Romersk-katolske 26 %
Andre religiøse minoriteter inkluderer buddhister, bahaier og Ahmadiyyaher.
 
Språk
Det offisielle språket er engelsk, men det betyr imidlertid ikke at alle behersker det like bra. Fransk er mer utbredt, mens kreolsk er språket som snakkes mest blant befolkningen, kreolsk er svært likt fransk.
 
Sykler
På mange av hotellene kan man leie sykler. Langs kysten er landskapet forholdsvis flatt, mens det inne i landet er mer kuppert.
 
Taxi
Det er relativt billig å benytte seg av taxi. Avtal alltid prisen på forhånd. Et alternativ til billeie kan være å leie en taxi for en hel dag.
 
Tidsforskjell  
Norsk sommertid: + 2 timer på Mauritius
Norsk vintertid: + 3 timer på Mauritius
 
Valuta
Mauritisk rupee
 
Alle ledende kredittkort aksepteres på de fleste hoteller og store butikker.
 
Vann
Vannet i springen er kjemisk behandlet og derfor sikkert å drikke, likevel kan vann på flaske kjøpes nesten alle steder, dersom man foretrekker det.
Golfbaner i Mauritius
Klima og værMauritius

Mauritius har et behagelig subtropisk klima og kan besøkes hele året. Den beste tiden å reise til Mauritius vil derfor være individuelt.

 
Du kan lese mer om de forskjellige sesongene på Mauritius her
 
 
Lufttemperaturen
Januar
28°
Februar
28°
Mars
28°
April
27°
Mai
26°
Juni
24°
Juli
23°
August
23°
September
23°
Oktober
25°
November
26°
Desember
28°