Reiser til Mauritius

plane-icon

Reisen til Mauritius tar vanligvis 14-18 timer avhengig av flyselskapet og endelig destinasjonen i Mauritius.

Mauritius er en tropisk og frodig vulkan-øy i Det Indiske Hav. Reiser til Mauritius byr på enestående natur og vakre hvite sandstrender.

 
En reise til Mauritius er det nærmeste du kommer paradis på jord. Øya er omgitt av korallrev, asurblått hav og kritthvite strender som står i kontrast til de grønne skogene med bortgjemte krater-sjøer og vakre fossefall. Mauritius er et eksklusivt ferieparadis langt borte fra masseturismen. Overalt bor man med utsikt til Det Indiske Hav, kritthvite sandstrender og en vakker og frodig natur.
 
Blixen Tours skreddersyr reiser til Mauritius for både barnefamilier og par som ønsker en romantisk bryllupsreise. Øya byr også på mange adventure aktiviteter til den aktive familieferie. Det er mulighet for å prøve fiske, dykking og dykkerutflukter, hvis man da ikke heller vil spille golf på en av øyas fantastiske mesterskapsbaner.  En reise til Mauritius er for deg som trenger å slappe av i vakre eksotiske omgivelser. Våre hoteller på Mauritius vil kunne oppfylle selv den kresne reisendes krav.
 
Mauritius har blitt mer og mer populært som feriedestinasjon, men det er fremdeles den eksklusive turisme uten charterpreg. Her finner du fantastiske hoteller bygget med respekt for naturen, med fasiliteter, service og mat i toppklasse. Så uansett om du er på en eksklusiv luksusferie på noen av verdens beste hoteller, eller du søker roen på et sjarmerende og ekte turisthotell, så er en reise til Mauritius en uforglemmelig ferieopplevelse.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Om landet

"Først skapte Gud Mauritius, deretter skapte han himmelen som en kopi av det" — Mark Twain

 
For millioner av år siden lå denne frodige vulkanske øya uberørt og isolert i havet, inntil for et par hundre år siden, da sjøfarere fra Arabia, Europa, Afrika og Asia ankom. En samling av handelsmenn, sjørøvere og skip skulle ha forsyninger videre på reisen, og på 1700-tallet begynte det å dukke opp mer permanente bosettere.
 
Nå bor det ca. 1,2 millioner innbyggere på øya. Den flerkulturelle befolkningen som bor på Mauritius lever i harmoni med hverandre.
 
De er svært vennlige og imøtekommende, og som gjest vil du raskt merke stoltheten over deres felles og unike kulturarv. De mange sukkerrørplantasjer, fruktplantasjer og den store tekstilindustrien har gitt øya en fornuftig velstand og en god infrastruktur.
 
Du får et bredt spekter av aktiviteter på land og til vanns å velge mellom, og de fleste hoteller er svært barnevennlige med gode barnepass- og aktivitetsmuligheter for de små.
 
Velkommen til Mauritius!
Veien hit

Reisetid til Mauritius - hvor lang tid tar det å fly til Mauritius?

 
Reisen til Mauritius er vanligvis med avgang fra Oslo, Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden til Mauritius er ca. 14-18 timer avhengig av hvilken rute du velger.
 
Til Mauritius bruker vi som oftest flyselskapene Emirates, Air Mauritius, Air France, British Airways og Qatar Airways.
 
Når du reiser med Blixen Tours vil en representant møte deg på flyplassen ved ankomst på Mauritius for å guide deg videre til den ventende transporten som går til hotellet. Merk deg at i våre priser er transporten fra flyplassen til hotellet tur/retur alltid inkludert med mindre noe annet er oppgitt.
Områder - hvor er det best å bo?

Nord, sør, øst og vest? Hvor er det best å bo på Mauritius?

 
Det er på nordkysten i området rundt Grand Baie at de fleste hoteller er, her er det også mange restauranter, kaféer, butikker og øyas eneste natteliv. Den nordvestlige kystlinje er rik på små idylliske laguner og vakre korallstrender, som Trou aux Biches, Pointe aux Piment og Pereybére. Beste tid å reise på er spesielt i perioden mai - oktober for da er denne delen av øya er godt beskyttet fra sørøst vind.
 
Sørkysten har kanskje den vakreste av fjellterreng, elver, skoger og tøffe kystlinjer som blir avbrutt av sjarmerende laguner med kritthvite strender og rolig vann. I perioden mai – oktober er det litt kjøligere på denne delen av øya, når sørøstvinden blåser, men det er gode forhold for surfere. I dette området har det i de siste årene dukket opp flere nye hoteller.
 
Vakre strender og krystallklart vann finner du på østkysten. Øya Ile aux Cerf er verdt å nevne og området rundt Belle Mare. Hvis du bor i området kan et besøk til det lokale søndagsmarkedet i byen Flacq anbefales. I de varme månedene kan brisen fra havet være deilig og avkjølende, mens fra juni – oktober kan det være litt kjøligere enn andre steder på øya.
 
Vestkysten har generelt det varmeste været og minst nedbør med et tørt klima. De frodige fjelltoppene danner et vakkert bakgrunnsbilde til den hvite sandstranden og det asurblåe havet.
Fakta
Pass & visum
Det kreves ikke visum til Mauritius for norske statsborgere ved turistreiser i inntil 3 måneder. Likevel må man ha med seg en gyldig returbillett og et pass som må være gyldig i minimum 6 måneder ETTER HJEMREISE.
 
Areal
1 865 km2
 
Mauritius er et tropisk paradis som ligger 2 000 km øst for det sørlige Afrika. Øya er bare 2 040 kvadratkilometer med 330 km kystlinje som er beskyttet av korallrev. Mauritius er 67 km lang og 46 km bredt, øya ligger ca. 3 000 km fra kysten av Afrika i Det Indiske Hav.
 
Republikken Mauritius består av Mauritius, Rodrigues, Cargados-Garoyos øygruppen og Agalega øyene, som er ubebodd.
 
Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag - torsdag 9:15–15:15
Fredag 9:15–15:30
 
Befolkning
1,2 millioner
 
Befolkningen på Mauritius er fra forskjellige kulturer. Den største gruppe er av indisk opprinnelse, og hinduer utgjør over halvparten av øyas befolkning.
 
Hovedstad
Port Louis med 143 000 innbyggere.
 
Leie av bil
Turer med leiebil er en glimrende måte å oppleve Mauritius på. Bilen kan leies hjemmefra eller gjennom vår lokale samarbeidspartner på Mauritius. Vær oppmerksom på at det på Mauritius er venstrekjøring, og at mange veier er små og svingete. Kjør forsiktig, da lokalbefolkningen ofte kjører temmelig uforsiktig. Vær spesielt forsiktig når det regner, da det kan oppstå vannplaning, og etter mørkets frembrudd.
 
Lokale busser
Man kan kjøre med de lokale bussene, og det er billig. Det krever imidlertid ofte bytte av buss i Port Louis dersom du kommer fra øst, vest eller sør mot den nordlige kysten.
 
Penger & kredittkort
Vi anbefaler at man på reisen til Mauritius tar med seg et kontant beløp samt et kredittkort. Det er best at kontantene er i vestlig valuta, Euro, USD eller engelske pund.
Mange steder kan det betales med kredittkort (Visa, American Express, Diners Club og Mastercard).
 
Mauritius prisnivå og tips
Prisnivået på hotellene på Mauritius er høyt, men i de lokale butikkene ligger de langt under de norske prisene. For eksempel betaler man ca. Rs 25 for 1,5 liter vann og ca. Rs 50 for en øl i de lokale butikkene.
 
I motsetning til de fleste andre land i Afrika forventer taxi sjåfører koffertbærere etc. ikke å motta tips. På hotell og restauranter er det inkludert 12% serviceavgift. Til servitører og servitriser på restauranter gir man normalt 5-10% hvis du har vært fornøyd med servicen. Til rengjøringspersonalet ved hotellet må man gjerne etterlate noen Rupees.
 
Religion
Hinduer 53 %
Kristne 31 %
Muslimer 13 %
Romersk-katolske 26 %
Andre religiøse minoriteter inkluderer buddhister, bahaier og Ahmadiyyaher.
 
Språk
Det offisielle språket er engelsk, men det betyr imidlertid ikke at alle behersker det like bra. Fransk er mer utbredt, mens kreolsk er språket som snakkes mest blant befolkningen, kreolsk er svært likt fransk.
 
Sykler
På mange av hotellene kan man leie sykler. Langs kysten er landskapet forholdsvis flatt, mens det inne i landet er mer kuppert.
 
Taxi
Det er relativt billig å benytte seg av taxi. Avtal alltid prisen på forhånd. Et alternativ til billeie kan være å leie en taxi for en hel dag.
 
Tidsforskjell  
Norsk sommertid: + 3 timer på Mauritius
Norsk vintertid: + 4 timer på Mauritius
 
Valuta
Mauritisk rupee = 100 cents
 
Alle ledende kredittkort aksepteres på de fleste hoteller og store butikker.
 
Vann
Vannet i springen er kjemisk behandlet og derfor sikkert å drikke, likevel kan vann på flaske kjøpes nesten alle steder, dersom man foretrekker det.
Klima og værMauritius

Mauritius har et behagelig subtropisk klima og kan besøkes året rundt. Den beste tiden å reise til Mauritius vil derfor være individuelt. Du kan lese mer om de ulike sesongene på Mauritius nedenfor.

 
Januar, februar og mars - Sommer på Mauritius
I slutten av desember begynner sommeren på Mauritius og den varer frem til og med mars måned. Denne perioden er høysesong på Mauritius. Dagene er varme med temperaturer på 30 °C med litt kjølig havbris. Denne sesongen er perfekt for deg som ønsker å bade, dykke og drive med vannsport i ferien når vanntemperaturen i lagunen ligger på rundt 28 °C. Statistisk er det også disse månedene da det faller mest regn.
 
Mesteparten av regnet kommer i den sentrale delen av øya og det vil normalt komme som korte, kraftige byger sent på dagen. Det er også i denne perioden at tropiske stormer og sykloner kan ramme øygruppen, men det skjer sjeldent; faktisk bare et gjennomsnitt på hvert 5. år at en syklon treffer øya.
 
April - Vinteren nærmer seg på Mauritius
April måned er som november og desember den beste tiden å reise til Mauritius hvis du vil ha en litt lavere dagtemperatur og kjøligere netter. Været er tørt de fleste dagene og Det indiske hav er stadig varmt; rundt 26 C°. Denne måneden er ideelt for en familie ferie til Mauritius da både luft- og vanntemperaturen er utrolig behagelig.
 
Mai, juni, juli, august og september - Vinter på Mauritius med dagtemperaturer på rundt 23-25 C°
Vinteren på Mauritius er ikke som de fleste vil beskrive en typisk vinter. Dagtemperaturen ligger på rundt 23-25 °C når solen skinner. Om natten kan temperaturen synke til 15 °C, så hvis du besøker Mauritius i denne perioden er det en god idé å ta med en genser og langbukser for å bruke på kveldene. Vinteren er også en av periodene med minst nedbør. Typisk i form av lette, spredte byger. Det er fortsatt et godt tidspunkt å bade fordi vanntemperaturen er rundt 24 °C inne i lagunen. Vinden kommer normalt fra øst i denne perioden, av den grunn vil man oppleve mer vind på østkysten enn resten av øyen. 
 
Oktober, november og desember - Den mest tørre årstiden på Mauritius
Fra oktober, november og desember er dagene varme og temperaturen ligger på rundt 28 °C, mens kveldene og nettene kan være litt kjølige. Statistisk regner det sjeldent i denne perioden, og dette er perioden med minst vind. Dette perfekte klimaet kombinert med en vanntemperatur på behagelige 26 °C gjør at denne sesongen er en populær tid å reise til Mauritius.
I de tre første ukene av desember er været fortsatt tørt og varmt og også et godt tidspunkt å reise til Mauritius.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Lufttemperaturen
Januar
28°
Februar
28°
Mars
28°
April
27°
Mai
26°
Juni
24°
Juli
23°
August
23°
September
23°
Oktober
25°
November
26°
Desember
28°
Vanntemperatur
Januar
27°
Februar
28°
Mars
27°
April
27°
Mai
26°
Juni
25°
Juli
24°
August
23°
September
23°
Oktober
24°
November
25°
Desember
26°
Nedbør (mm)
Januar
162
Februar
198
Mars
136
April
75
Mai
52
Juni
33
Juli
43
August
56
September
26
Oktober
36
November
62
Desember
99