Reiser til New Zealand

plane-icon

Reisen til New Zealand tar vanligvis 25-30 timer (Auckland) avhengig av flyselskap, eventuelle mellomlandinger og din endelige destinasjonen i New Zealand.

Derfor bør du reise til New Zealand...

 
Det er mange gode grunner til å ta en reise hit. New Zealand er kjent for sine spektakulære landskap, med dype fjorder, høye fjell, vulkaner, fossefall, vakre strender, skoger og turkise innsjøer. Landet er et paradis for den eventyrlystne, med en rekke muligheter for vannsport, sykling, vandring, kajakkpadling, paragliding og mye mer.
 
New Zealand er et av de mest rolige og sikre landene i verden, og gir besøkende en følelse av velvære og trygghet. Alt i alt er dette landet en av de mest unike og vakre destinasjonene i verden, som kan tilby en rekke uforglemmelige opplevelser og minner for livet.
 
Og når er den beste tiden å besøke New Zealand?
 
Den beste tiden å besøke 'Aotearoa' (som New Zealand også kalles) avhenger av dine interesser og preferanser, men generelt sett er perioden fra desember til april den varmeste og mest solfylte, og derfor den mest populære tiden å besøke landet.
 
Desember til februar er også en god tid å besøke New Zealands nordlige øy, hvor temperaturene er høyere og været er mer stabilt. Vil du oppleve vakre vinterlandskap, er juli til september den beste tiden å besøke, spesielt de alpine områdene Queenstown og Wanaka.
 
 
Ta kontakt med oss på: post@blixentours.no
Om landet

New Zealand ligger i det sørvestlige Stillehavet, som på globusen er nøyaktig på motsatt side av Skandinavia. Landet består av to hovedøyer, Nordøya og Sørøya, og mange mindre øyer.

 
New Zealand er kjent for sin naturlige skjønnhet, inkludert fjorder, fjell, strender og skoger, samt sine utendørs rekreasjonsaktiviteter, som fotturer, sykling, skikjøring, fiske og surfing. Det er også kjent for sitt unike dyreliv, som kiwi-fuglen der har vinger, men ikke kan fly. 
New Zealand strekker seg fra Milford Sound på Sørøya til Bay of Plenty på Nordøya, og er stappfull av fantastiske landskap.
 
Oppdag geotermisk aktivitet og maorikultur i fascinerende Rotorua, svøm med delfiner i Bay of Islands og opplev den aktive Tongariro vulkanen.
 
Smak på fantastiske viner på noen av de hundrevis av vingårder som finnes over hele landet. Dette vakre landet er for livsnytere og naturelskere og vi i Blixen Tours er klar til å skreddersy din drømmereise.  
Opplevelser
New Zealands største byer
Auckland er den største byen, med en befolkning på over 1,5 millioner mennesker. Byen ligger på Nordøya og er omgitt av vakre strender, fjorder og fjell. Dette er en av de mest multikulturelle byene i verden, og har en stor samling av asiatiske, europeiske og polynesiske kulturer. Auckland er også en viktig havneby, med en av de største havnene i Stillehavet.
 
Wellington er hovedstaden og har en befolking på godt over 400.000 mennesker og ligger på Nordøya. Byen er kjent for sin kultur, kunst og kulinariske scene, samt sine naturskjønne omgivelser. Wellington har en livlig havnefront og en rekke attraksjoner som New Zealands nasjonale museum - Te Papa Tongarewa og naturreservatet Zealandia Ecosanctuary.
 
Christchurch ligger i Canterbury regionen og er den største by på Sørøya med en befolkning på omtrent 400.000 mennesker. Siden det alvorlige jordskjelvet i 2011, har Christchurch gjennomgått en omfattende restaurering og gjenoppbygging og byen er i stadig forandring. Med sin blanding av moderne byliv og naturskjønne omgivelser, gir Christchurch besøkende en unik mulighet til å oppleve New Zealands kultur og historie.
 
Mat & vin
New Zealand er et fantastisk reisemål for alle som elsker god mat og vin. Landet har et bredt spekter av lokale råvarer og en voksende vinproduksjon, noe som gir besøkende muligheten til å smake på autentisk, smakfull mat og viner. Du kan besøke markeder og proviantbutikker for å smake på de beste lokale produktene, inkludert fersk sjømat og skalldyr, ost, frukt og grønnsaker.
 
Overalt kan du smake på lokale viner og besøke vingårder for å lære om produksjonsprosessen. New Zealand er kjent for sine sauvignon blanc-viner, men har også en rekke andre varianter, inkludert pinot noir, chardonnay og merlot. Uansett hvor du reiser, vil du oppleve en blanding av tradisjonell og moderne matkultur, samt en sterk lokal stolthet over lokale råvarer og produkter.
 
Milford Sound
Milford Sound ligger i Fiordland National Park og er en av de mest populære turistdestinasjoner, og for god grunn. Dette vakre området, som ligger på Sørøya, er kjent for sine spektakulære fjorder, høye fjell og dramatiske vannfall.
 
Milford Sound er en av de mest fotograferte stedene i New Zealand, og tilbyr en rekke muligheter for å utforske og oppleve det vakre landskapet, inkludert båtturer, vandreturer og fiskemuligheter.
 
En av de beste måtene å oppleve dette område på, er å ta en båttur langs fjorden. Du vil bli overveldet av det majestetiske landskapet, med høye fjell som stiger opp fra havet, og vannfall som strømmer ned fra fjellene. Underveis vil du ha muligheten til å se en rekke dyrearter, inkludert sjøløver, delfiner og sjøfugler.
 
Mount Cook
Mount Cook, også kjent som Aoraki, er med en høyde på 3724 meter New Zealands høyeste fjell og en av landets mest imponerende naturskjønnheter. En av de beste måtene å oppleve Mount Cook på, er å ta en vandring langs en av de mange stiene som fører opp til fjellet. Du vil bli belønnet med vakre panoramautsikter over området, inkludert isbreer, fjorder og høye fjell.
 
Du kan også bli med på en fantastisk Heli-hike tur, et rent eventyr med helikopter som du vil minnes resten av livet. Med sin imponerende høyde og vakre landskap, tilbyr Mount Cook en unik opplevelse for alle som besøker New Zealand.
 
Bay of Islands
Bay of Islands er en vakker del av New Zealands North Island, kjent for sine vakre strender, turkise vann og rike liv under havoverflaten. Dette området, som består av 144 øyer, er et populært reisemål for både lokale og internasjonale besøkende.
 
En av høydepunktene i Bay of Islands er å besøke den historiske byen Russell, en av landets eldste europeiske bosettinger. Byen har et charmerende sentrum med små butikker, restauranter og kafeer, og tilbyr også en rekke aktiviteter, inkludert fisking, båtturer og sightseeing.
 
En annen attraksjon i Bay of Islands er Waitangi Treaty Grounds, en viktig del av New Zealands historie og kultur. Her kan du lære mer om den viktige traktaten som ble signert mellom europeiske bosettere og Maori-stammer i 1840, og oppleve en rekke kulturarrangementer og aktiviteter. Med sin vakre natur, rike historie og maritime liv, tilbyr Bay of Islands noe av det beste New Zealand har å tilby.
 
Rotorua
Rotorua er en livlig by på North Island i New Zealand, kjent for sin rike geotermiske aktivitet og Maori-kultur. Byen har lange tradisjoner innen badekultur og tilbyr besøkende en unik opplevelse med varme kilder, dampende og fargerike mudderdammer.
 
Et av høydepunktene i Rotorua er besøket til Whakarewarewa Geothermal Valley, hvor du kan oppleve den imponerende geotermiske aktiviteten på nært hold. Du kan også besøke Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, en av New Zealands mest populære attraksjoner, med sine spektakulære geotermiske formasjoner og mudderdammer.
 
For de som ønsker å lære mer om Maori-kulturen, tilbyr Rotorua en rekke muligheter. Du kan besøke Mitai Maori Village, hvor du får en autentisk Maori-opplevelse, inkludert en tradisjonell hangi-middag og en kulturell forestilling.
 
Med sin unike geotermiske aktivitet, rike Maori-kultur og brede utvalg av aktiviteter, tilbyr Rotorua en uforglemmelig opplevelse for besøkende til New Zealand.
Taupo
Taupo er en vakker by på North Island i New Zealand, omgitt av imponerende naturskjønnhet og mange spennende attraksjoner. Byen er særlig kjent for sin store innsjø, Lake Taupo, og den vulkaniske aktiviteten som påvirker området.
 
Et av høydepunktene i Taupo er besøket til Huka Falls, en av New Zealands mest populære attraksjoner. Her kan du se den kraftige vannmassen som strømmer gjennom et smalt pass og skaper et imponerende syn.
 
For de som ønsker å oppleve noe av den vulkaniske aktiviteten i området, tilbyr Taupo en rekke muligheter. Du kan besøke Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, en av landets mest spektakulære geotermiske områder, eller Orakei Korako Cave and Thermal Park, hvor du kan oppleve varme kilder, gjørmedammer og geysirer.
 
Taupo er også kjent for sitt livlige uteliv, med et bredt utvalg av restauranter, kafeer og barer. Byen tilbyr også en rekke aktiviteter, inkludert fiske, vandring, sykling, rafting og kajakkpadling.
Med sin imponerende naturskjønnhet, vulkanske aktivitet og livlige uteliv, er Taupo et flott reisemål å besøke.
 
Hobbiton
Hobbiton er en av New Zealands mest unike og populære turistattraksjoner, kjent for å være hjemmet til hobbitene i J.R.R. Tolkiens bøker om Ringenes Herre. Besøkende til Hobbiton kan oppleve en autentisk rekonstruksjon av hobbitenes landsby, med sine sjarmerende huler og hager.
 
Guidede turer tilbys, hvor du kan se mange av film stedene og lære om den spennende historien bak skapelsen av denne unike attraksjonen. Hobbiton er et sted alle fans av Ringenes Herre-filmene må besøke.
 
Queenstown
Queenstown er en av landets mest livlige og vakre byer, kjent for sitt pulserende natteliv, sitt utrolige landskap og sine mange muligheter for eventyr og opplevelser. Byen ligger ved foten av Southern Alps og omgitt av vakre innsjøer og vannfall, noe som gir enestående utsikter og naturopplevelser.
 
Queenstown tilbyr omtrent alt av utendørs adrenalin aktiviteter, fra rafting, tur i jetbåt, fallskjermhopping til strikkhopp. Men er også et paradis for vandring og sykling. For de som ønsker en mer rolig opplevelse, tilbyr byen også en rekke spa- og avslapnings-alternativer, inkludert varme kilder og massasjebehandlinger.
 
Når solen går ned, blir Queenstowns livlige natteliv en opplevelse i seg selv, med en rekke barer, klubber og restauranter som tilbyr en variert meny og musikkopplevelser. Uansett hva du liker, tilbyr Queenstown en minneverdig ferieopplevelse, med en kombinasjon av eventyr, avslapning og natteliv.
 
Tongariro nasjonalpark
Tongariro National Park er et spektakulært naturområde, og absolutt verd at få med seg. Nasjonalparken er hjem til tre vulkaner - Tongariro, Ngauruhoe og Ruapehu - og er en av de eldste nasjonalparkene i verden.
 
Besøkende kan nyte en rekke vandreturer i parken, inkludert den berømte Tongariro Alpine Crossing, en 19-km lang tur som tar deg gjennom en enestående blanding av vulkanske landskap, innsjøer og vannfall. For de som ønsker å oppleve parken fra luften, tilbyr parken også helikopter turer, som gir deg en unik utsikt over de spektakulære vulkanske formasjonene.
 
Alt i alt er Tongariro National Park en opplevelse du ikke vil gå glipp av, med sin unike blanding av vulkanisk skjønnhet, eventyr og naturopplevelser.
 
Abel Tasman nasjonalpark
Abel Tasman National Park ligger på den nordlige øya i New Zealand og er en populær nasjonalpark. Nasjonalparken er kjent for sine vakre strender, krystallklart vann og frodige skoger, og er et eldorado for frilufts entusiaster.
 
En av de mest populære aktivitetene i parken er vandring langs Abel Tasman Coastal Track, en fantastisk sti som tar deg gjennom parkens vakre landskap og gir deg muligheten til å oppleve de vakre strendene og buktene fra nært hold. For de som ønsker å utforske parken fra sjøen, er det også mange guidede turer tilgjengelig, inkludert kajakkturer, seilturer og padleturer langs kysten.
 
Med sitt vakre landskap, rike dyreliv og mange muligheter for aktiviteter er Abel Tasman National Park en opplevelse du ikke vil gå glipp av.
 
Flyreise & reisetid til New Zealand
Når du flyr til New Zealand er det normalt med avreise fra Oslo med minst en mellomlanding og flybytte i f.eks. Dubai, Doha (Qatar) eller Singapore, avhengig av hvilket flyselskap du reiser med. Det er fullt mulig å ta et stopp på veien til/fra New Zealand.
 
Når du allikevel er langt borte kan vi også anbefale et eksotisk stopp på f.eks. Fiji, Tahiti eller Cookøyene. Du kan også velge å fly på en «jorden rundt» billett. Spør oss om mulighetene.
 
Reisetiden til New Zealand er normalt ca. 25-30 timer, alt etter hvilken flyrute og destinasjon som velges.
 
Transporten videre på New Zealand
New Zealand har god infrastruktur og det er lett å komme seg rundt, enten med innenriksfly, tog, bobil eller bil. Ved reiser med Blixen Tours er transferen fra flyplass til endelig destinasjon alltid inkludert — med mindre noe annet er nevnt eller avtalt.
Fakta
Om Landet
New Zealands befolkning på fem millioner mennesker er en smeltedigel av kulturer. Befolkningen består av mennesker fra en rekke bakgrunner; 70% er av europeisk avstamning, 16,5% er innfødte maorier, 15,1% asiatiske og 8,1% stillehavsøyboere. Tre fjerdedeler av befolkingen bor på Nordøya og en tredjedel av den totale befolkning bor i Auckland. De andre største byene Wellington, Christchurch og Hamilton er der flertallet av de gjenværende kiwiene bor. Kiwiene er vennlige, jordnære mennesker som har en gjestfrihet man sjelden opplever. 
 
Pass og Visum 
Det kreves visum for norske statsborgere til New Zealand. Et standard turistvisum tillater besøk på opptil tre måneder av gangen og er gyldig i 2 år. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Besøkende til New Zealand må betale for et "International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL - NZD $35)"  IVL er ditt bidrag til å opprettholde fasiliteter og miljøet i landet.
 
Språk 
Det offisielle språket i New Zealand er engelsk, men mange innbyggere snakker også Maori. Maori utgjør cirka 15% av befolkningen i New Zealand og deres kultur og språk har en stor innvirkning på samfunnet og nasjonen som helhet.
 
Valuta 
Valutaen i New Zealand er New Zealand dollar (NZD).
Telefon & Internett 
For å ringe internasjonalt til New Zealand er landskoden 64 og deretter ringes lokalnummeret. Der er mobildekning over hele New Zealand, men dekningen kan være begrenset i noen avsidesliggende områder. Internett og gratis WiFi er allment tilgjengelig på internettkafeer, hoteller, biblioteker og turistinformasjonssentre. En mulighet er å kjøpe et lokalt SIM kort for at få rimelig tilgang til nettverket.   
 
Priser og tips 
Prisnivået på New Zealand er omtrent som i Skandinavia. Hoteller og restauranter legger ikke til servicekostnader på regningen, og det å gi tips er alltid ditt valg. På bedre restauranter er det vanlig å tipse servitører 10 prosent av regningen for god service.
 
Tidsforskjell
Tidsforskjellen mellom Norge og New Zealand er +10 til +12 timer avhengig av sommer- eller vintertid.
 
Elektrisitet
Man trenger adapter på New Zealand. Adapteren som kreves er Type 1. Stikkene på New Zealand har to flate metallpinner, som danner en 'V' form, og noen ganger en tredje pinne i midten. Den alminnelige strømforsyningen er 230/240 volt vekselstrøm 50Hz. 
Klima
New Zealands klima varierer sterkt. Det nordlige området har subtropisk vær om sommeren, mens i fjelltraktene på Sørøya kan bli så kalde som -10°C om vinteren. De fleste områdene ligger nær kysten, noe som betyr at temperaturene er milde året rundt.
 
Gjennomsnittstemperaturen i New Zealand synker jo lenger sør du reiser. Januar og februar er de varmeste månedene, mens juli er den kaldeste måneden i året.
 
Det er viktig å være forberedt på forskjellige værforhold når du reiser til New Zealand, da været kan endre seg raskt, spesielt i fjellområdene. 
Sommer: desember til februar
Om sommeren varierer den daglige temperaturen fra 8 °C til 22 °C i sør
og 15 °C til 24 °C i nord.
 
Høst: mars til mai
Høsten er litt kjøligere, med temperaturer fra 2 °C til 15 °C i sør
og 10 °C til 20 °C i nord.
 
Vinter: juni til august
Vintermånedene har temperaturer fra -1 °C til 8 °C i sør
og 7 °C til 14 °C i nord.
 
Vår: september til november
Våren har daglige temperaturer fra 2 °C til 18 °C i sør
og 10 °C til 20 °C i nord.