Reiser til Dubai

plane-icon

Med direkte fly til Dubai tar flyreisen ca. 6-7 timer

En reise til Dubai passer for alle med et ønske om luksus og store opplevelser. En tur til Dubai kan inkludere shopping, ørkensafari, innendørs skiløp og en golfreise i verdensklasse.

 
På en reise til Dubai kjeder man seg aldri. Her finnes sol og strender, kunstige skibakker og mye mer. Byen byr på fantastiske skylines, og med arkitektoniske byggverk på over 800 m hører Dubai til i superligaen, når det gjelder imponerende byggverk.
 
Her kan du bo på noen av verdens dyreste og mest ekstravagante luksushoteller, og besøke de trendy shoppingcentre med verdens beste og dyreste brands. Kun en halv times kjøring fra Dubai sentrum finnes kilometervis av lange brede sandstrender. Det finnes ikke mange andre steder i verden. I Dubai kan du også dra på jeepsafari i ørkenen, hesteveddeløp eller spille golf på fremragende mesterskapsbaner. 
 
Utenfor den velstelte storbyen finner du
dramatiske ørkenlandskaper, gigantiske sanddyner, beduin- og fiskerlandsbyer og oaser som ikke har endret seg mye siden Laurence of Arabias tid.
 
Her finner du også flotte vandremuligheter hvor du kan nyte en spennende natur - en ørkensafari er et must, og den vennlige befolkningen gir gjerne gjester et innblikk i sin kultur og tradisjoner.
 
Befolkningen i Dubai elsker sport, og holder mange konkurranser i bl.a. seilsport, bilrace og kamelveddeløp. Fra ørkenens tidløse, stemningsmettede landskaper til livlig handel i byens souk og overdådige hoteller - Dubai tilbyr et mangfold av attraksjoner for de besøkende.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Om Dubai

Få steder i verden finner man så store kontraster som i Dubai, og få steder byr på så mange aktiviteter og opplevelser på et forholdsvis lite område.

 
Dubai kan derfor også være fordelaktig å kombinere med en ferie på f.eks Maldivene eller Seychellene. Emiratet har 1,4 millioner innbyggere og er den nest største av de syv Forente Arabiske Emirater.
 
Her finner du alt fra spennende markeder i historiske bydeler til overdådige toppmoderne shoppingsentre. I tillegg tilbyr Dubai luksuriøse hoteller, spennende arkitektur, noen av verdens beste golfbaner, fornøyelsesparker og flotte strender.
 
Du kan besøke et spennende skipsverft hvor man bygger den tradisjonelle Dhow-båten, og en Dhow-båttur til fredelige fiskerlandsbyer en fin utfluktsmulighet.
Flyreise & reisetid til Dubai

Fra Oslo kan man fly direkte til Dubai med Emirates.

 
Hvor lang tid tar det å fly til Dubai?
Med direkte fly fra Oslo tar flyreisen til Dubai 6-7 timer, avhengig av om det er utreise eller hjemreise.
 
Det flyselskapet vi oftest benytter ved flyreiser til Dubai er Emirates. Alternativt kan der flys med stop underveis, f.eks. hvis reisen startes på Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge. Med stop underveis kan reisen til Dubai foregå med Lufthansa via Frankfurt, Turkish Airlines via Istanbul eller KLM via Amsterdam.
 
Ved ankomst - se etter et skilt med navnet ditt. Din private transfer står klar.
Når du lander i Dubai venter vår lokale representant på deg på flyplassen for å guide deg videre til den ventende transporten til hotellet. Vi gjør alltid vårt beste for å velge ut lokale samarbeidspartnere og sjåfører som gjør at reisen til destinasjonen din foregår så enkelt og behagelig som mulig – der du ikke skal måtte vente på andre gjester, kjøre en omvei for å sette av andre, eller lete etter en troverdig taxi på en fremmed flyplass midt om natten. Det eneste du skal gjøre er å se etter skiltet med navnet ditt.
 
Privat transfer fra Dubai flyplass og videre til hotellet er alltid inkludert i våre reiser til Dubai — med mindre noe annet er avtalt eller nevnt i tilbudet. Transporten foregår normalt i en komfortabel minibuss, SUV eller større personbil, alt etter hvor mange dere er som reiser sammen.
 
 
Fakta
Visum
Det kreves for norske statsborgere visum til Dubai. Dette utstedes ved ankomst, er gratis og gjelder i maksimum 30 dager. Man må medbringe en gyldig returbillett og et pass som må være
gyldig i 6 måneder etter hjemreise.
 
Utenlandske statsborgere, samt personer med norsk flyktningepass eller fremmedpass, oppfordres til å kontakte ambassaden eller et konsulat for De Forente Arabiske Emirater.
 
Restauranter og vann
I Dubai finner man nesten all slags mat: europeisk, japansk, thai, persisk og mye annet. Tradisjonell mat fra midt-østen finnes i stort utvalg fra dyre restauranter til små lokale kaféer. Da muslimer ikke spiser svinekjøtt, er dette ikke å finne i den arabiske menyen.
 
Nesten over alt er maten god og servicenivået høyt.
 
Vannet fra springen er trygt å bruke til bl.a. tannpuss, men til å drikke anbefaler vi at man kjøper vann på flaske.
 
Alkohol
Alkohol servers generelt kun i restauranter og på barer tilknyttet hotellene. Restauranter som ikke er tilknyttet hoteller har ikke tillatelse til å servere alkohol.
 
Transport i Dubai
Skal man rundt i Dubai er Taxi mye brukt. De er lett tilgjengelige og prisene er moderate.
 
Valuta
Forente Arabiske Emiraters Dirham (AED eller Dh).
 
Priser og tips
Prisnivået på mat og drikkevarer ligger litt under det norske nivået.
 
På de fleste restauranter er service inkludert, men ellers betaler man 10 % av regningens pålydende. Koffertbærere på flyplassen og på hoteller gir man vanligvis USD 2-3 avhengig av hvor mye bagasje man har.
 
Taxisjåfører forventer ikke tips.
 
Påkledning
På stranden og på hotellet er alminnelig påkledning, som f. eks. shorts, t-skjorte og ved bassenget/stranden, badedrakt/bikini ok. Det er ikke tillatt å sole seg eller bade toppløs.
 
Selv om Dubai er et kosmopolitisk land bør man ta hensyn til den lokale kulturen. Når man besøker de arabiske bydelene eller lokalbefolkningen i Dubai bør man ikke gå utfordrende kledd. Her bør kvinnene ikke bruke ettersittende klær, shorts, gjennomsiktige bluser etc. Det anbefales at kvinner har nederdel/bukser som dekker knærne, og at skuldrene er tildekt.
 
På restauranter er påkledningen vanligvis avslappet men ordentlig. Når man er på tur i ørkenen og andre naturområder er det ok å bruke shorts. Likeledes på golfbanen, men i golfklubbene krever man skjorte med krage - altså ikke T-skjorte. På forretningsbesøk kommer man velkledd. Menn kommer i lange bukser, skjorte og slips. Kvinner kommer ikke i utfordrende klær. Den besøkende må ikke iføre seg den lokale klesdrakten!
 
Tidsforskjell
De Forente Arabiske Emirater er 3 timer foran norsk tid ved vintertid og 2 timer foran ved sommertid.
 
Språk
De mest utbredte språkene er arabisk og engelsk, men det snakkes også hindi, urdu og farsi. Atmosfæren i Dubai er kosmopolitisk, da over 80 % av landets innbyggere er utlendinger.
 
Ramadan
I muslimenes hellige fastemåned, Ramadan, som faller forskutt hvert år bør man vise respekt og hensyn, men man kan likevel saktens reise til Dubai.
 
Under Ramadan kan muslimer hverken spise, drikke eller røyke fra soloppgang til solnedgang. Barn, gamle, syke og gravide er likevel unntatt fra denne regelen. Etter solnedgang begynner
festlighetene overalt i byen og restauranter og butikker holder åpent til sent på kvelden. Men som besøkende skal man ikke glemme de gjeldende reglene under Ramadan - altså unngå å spise, drikke og røyke offentlig.
 
Restauranter (unntatt hotellrestauranter) er stengt om dagen under Ramadan. På hotellene holder restaurantene åpent om dagen for ikke-muslimer, men alkohol serveres ikke. Alkohol serveres kun for ikke-muslimer mellom kl. 19.00 og 02.00 på hotellene. Diskoteker og nattklubber med underholdning holder stengt.
 
Ramadan avsluttes med Eid al-Fitr, en 3 dager lang høytid som for muslimer er å sammenligne med julen for kristne, da familie og venner samles og barna får gaver.
Klima og værDubai

Vi blir ofte stilt spørsmålet 'Når er det beste tidspunktet å reise til Dubai? Klimaet i Dubai er varmt og tørt året rundt, så du kan reise hit uansett årstid.

Det er likevel meget varmt her om sommeren, som er fra juli til september, hvor dagtemperaturen ofte ligger på ca. 40 C°. I disse månedene er hotellenes bassenger avkjølt, og det er aircondition overalt, slik at varmen er til å holde ut.
 
Resten av året er klimaet meget behagelig, og det regner sjelden. Det eneste du må være oppmerksom på når du planlegger din reise til Dubai, er Ramadan. De fleste restauranter utenfor hotellene holder nemlig stengt om dagen i denne perioden. 
 
Dubai er som sagt en herlig reisedestinasjon året rundt, men mange liker spesielt å reise hit i vintermånedene, hvor været hjemme er kaldt og mørkt, og hvor været i Dubai nesten med sikkerhet er varmt og solrikt, og vannet er varmt. I denne perioden kan nettene være en smule kjølige, så det er en god ide å ta med en genser, dersom du skal ut om kvelden.
Lufttemperaturen
Januar
24°
Februar
25°
Mars
28°
April
32°
Mai
37°
Juni
39°
Juli
41°
August
40°
September
39°
Oktober
35°
November
31°
Desember
26°
Nedbør (mm)
Januar
11
Februar
36
Mars
22
April
8
Mai
1
Juni
0
Juli
0
August
0
September
0
Oktober
0
November
2
Desember
14