Safarireiser til Zambia

plane-icon

Reisen til Zambia tar vanligvis 14-18 timer avhengig av flyselskap og destinasjon i Zambia

Zambia er en uslepen diamant. Reis til Zambia og få storslått safari- og adventure opplevelser langt borte fra masseturismen.

 
På safari i Zambia finner du det ekte Afrika i sin reneste form. Landet er et multi-etnisk samfunn med mer enn 70 forskjellige stammer, og dets historiske fortid som tidligere britisk kolonistyre sees enda mange steder. Victoriafallene står på UNESCO’s verdensarvliste og er samtidig Zambias største turistattraksjon.
 
Fossen ligger på grensen til Zimbabwe, og er en attraktiv destinasjon for de som søker store eventyr- og villmarks opplevelser. Prøv en kanotur på Zambezi-elven, elverafting eller strikkhopp. Eller dra til en av Zambias nasjonalparker, hvor du bor i små familieeiede camps og drar på safari til fots tidlig på morgenen, hvor dyrene er mest aktive.
 
Zambia safari
Når du drar på safari reise til Zambia, bor du i små familieeide lodger og opplever viltet i Afrika til fots i de tidlige morgentimene. Her kommer du tett inn under huden på Afrikas flora og fauna - langt borte fra masseturismen.
 
Zambia er et velfungerende safariland med en god infrastruktur og høy service. De små lodgene gjør at safarireisen blir intim, og møtet med viltet og naturen personlig.
 
Zambia er et frodig safari land med flere store elver som skaper liv til både mennesker og dyr. Zambia har alt fra nesten ørken til frodig skog og sumper - og ikke minst den livgivende Zambezi River. På din safari reise i Zambia opplever du både bushen i Luangwe og det frodige deltaet omkring Zambezi River og Victoria Falls. Du kan også tilbringe tid i den historiske byen Livingstone, med aner tilbake til den engelske kolonitiden.
 
Zambia er et av de mest velfungerende land i Afrika, og her har man lykkes i å få alle befolkningsgruppene til å leve i harmoni med hverandre.
 
Man vet relativt lite om de i dag ca. 70 etniske gruppers historie før kolonitiden. Imidlertid vet vi at hovedparten stammer fra flere bølger av innvandringer nordfra, som opprettet mindre stater, som handlet via kystene med bl.a. kobber, som også i dag er en viktig inntektskilde for landet.
 
De tre berømte ekspedisjoner som David Livingstone foretok i andre halvdel av 1800-tallet gikk gjennom Zambia. Det var også her han døde i 1873, i den sydlige delen av Bangweulu sumpene.
 
Victoriafallene som Livingstone ”oppdaget” er Zambias største turistattraksjon, og tilbyr utover det fantastiske synet av fallene fra vann, land og luften, også en rekke mer eller mindre adrenalingenererende aktiviteter som f.eks. rafting, bungijump, elefantridning og mye annet. Dessuten er det mulighet for mere avslappende aktiviteter, f.eks. båttur på Zambezielven, tradisjonell safaritur eller noe som Zambia er kjent for, nemlig safari til fots – Walking Safaris.
 
Zambia har, i tillegg til meget fine bestander av kjente dyr som elefanter, bøfler, løver og leoparder, også en rekke mindre kjente men spennende antiloper, samt ca. 740 fuglearter.
 
Hotell og lodge standarden er steget betydelig de siste 10 årene, så her er det fasiliteter for enhver smak. En safari reise til Zambia er en ekte safari med fokus på naturopplevelser, det klassiske safari livet i bushen og den spennende kulturen i hjertet av Afrika. 
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Om landet

Zambia er et relativt tynt befolket land med en frodig, variert natur og en vennlig befolkning som tilbyr besøkende på mange muligheter. Landet er dessuten trygt å reise i, og i en økonomisk positiv utvikling som gjør at også infrastrukturen er under rask utbygning.

 
Zambia er mere end dobbelt så stort som Tyskland, og overveiende beliggende på et høylandsavanne platå mellom 1000 og 1600 meter over havet. De største mengder av vilt finner man derimot i dalene rundt landets største elver, som er Zambezi, Luangwa og Kafue. Her har man opprettet noen av kontinentets største og beste nasjonalparker og reservater. Ytterligere bør sjø- og sumpområdene rundt Lake Bangweulu nevnes, samt de store sjøene i nord, som f.eks. Tanganyikasjøen.
 
Velkommen til Zambia!  
Flyreise & reisetid til Zambia

Ved flyreiser til Zambia med avreise fra Oslo, eller en annen flyplass i Norge, er det normalt med 1-2 mellomlandinger og flybytte underveis. Ofte med bytte i enten Johannesburg, Nairobi, Dubai eller Addis Ababa.

 
Hvor lang tid tar det å fly til Zambia?
Fra Norge til Zambia er den samlede reisetiden ca. 16-22 timer avhengig av ruten. Flyselskaper vi benytter er f.eks.:
 
  • Ethiopian Air (via Addis Ababa — flyreise på 10 + 6 timer)
  • Emirates (via Dubai — flyreise på 6,5 + 7 timer)
  • Turkish Airlines (via Istanbul— flyreise på 4 + 11,5 timer)
  • Lufthansa (via Frankfurt + Johannesburg — flyreise på 2 + 10 + 2 timer)
  • KLM (via Amsterdam + Nairobi — flyreise på 2 + 8 + 3 timer)
  • Air France (via Paris + Nairobi — flyreise på 2 + 8 + 3 timer)
  • Qatar Airways (via Doha + Johannesburg — flyreise på 6,5 + 9 + 2 timer)
 
Transfer i Zambia er alltid inkludert hos Blixen Tours
Ved reiser til Zambia med Blixen Tours er transferen fra flyplassen og til endelig destinasjon alltid inkludert — med mindre noe annet er nevnt eller avtalt. Transferen foregår normalt med innenriksfly, safarifly eller safaribil, avhengig av avstand til endelig destinasjon.
 
 
Områder & parker
South Luangwa Nasjonalpark 
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, nær grensen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!  
 
Rundt den forfriskende Luangwa River samles parkens dyr i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter: i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men over sommeren forvandles dette landskapet til et mekka av grønt, når regnet får planter og blomster til å gro. 
 
En uslipt diamant for dem som brenner for en riktig opplevelsesreise. 
 
Lower Zambezi Najoonalpark 
Når du sakte nærmer deg Lower Zamebezi Nasjonalpark får du et fantastisk inntrykk fra flyet av det vakre området. Zambezi-elven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omgir de små øyene, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og beiter i det frodige området rundt elven.
 
Safari aktivitetene er mange. Her kjøres safari om dagen og etter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er veldig populære. La deg drive med strømmen i en kano ned de rolige kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på nært hold. Båtcruise og fisketurer på Zambezi-elven er også et must! 
 
Kafue Nasjonalpark 
Kafue Nasjonalpark er Zambias største park på ca 22.000 km². Ved ankomst til Kafue blir du overveldet av størrelsen på dette område. Alt virker uberørt, rått og vilt. Selvom parken primært består av flatt landskap er det en rekke interessante elver, skogområder og åpen savanner. Her er grunnlaget for noen flotte safari opplevelser på nært hold. 
 
Livingstone 
Livingstone er den viktigste byen ved Victoriafallene på Zambia siden. En tur forbi Victoriafallene er et must, men det er også nok av andre aktiviteter i området, for eksempel helikoptertur, en båtcruise eller en tur til Livingstone Island som ligger like ved fossen.
Fakta & visum
Hovedstad
Lusaka
 
Innbyggere
ca 16 millioner
 
Språk
Engelsk og ca. 70 opprinnelige afrikanske språk
 
Religion
Kristendom, islam, hinduisme
 
Valuta
Kwancha
 
Visum og pas
Uansett oppholdets lengde kreves det visum for norske statsborgere for innreise til Zambia. Visum koster USD 50 for en enkelt innreise. Visum kan kjøpes ved innreise og skal betales kontant.
Visum kan også søkes gjennom Zambias ambassade i Stockholm. Det vil være en behandlingstid på inntil 7 dager og dette koster SEK 325.
 
Det kan også søkes om visum online hos Zambias Ambassade med en behandlingstid på 2-3 dager. Det elektroniske visum skal printes ut og medbringes sammen med pass, gebyret på USD 50 betales kontant ved innreise til Zambia. Vi anbefaler at man køper visum til Zambia ved innreise.
 
Ditt pass må være gyldig i minimum 6 måneder etter utreise og det må være minst to blanke sider som vender mot hverandre for visum.
Klima og værZambia

Hos Blixen Tours får vi ofte spørsmålet: “Når er det beste tidspunktet å reise til Zambia?” Men svaret på dette spørsmålet er faktisk mer komplisert enn som så. Det kommer nemlig an på flere ting, for eksempel hva du ønsker at din ferie skal inneholde, hvor i Zambia du ønsker å reise og hva dine interesser er. Det kan faktisk bety at det som er en persons beste reisetidspunkt, kan være en annen persons verste tidspunkt.

Derfor finner du her en beskrivelse av klimaet i Zambia. Ingen kan likevel forutsi været 100 % – spesielt ikke nå som været i Afrika blir mer og mer uforutsigbart, sannsynligvis på grunn av den globale oppvarmingen, og vi plutselig ser regnbyger i ørkenen eller omfattende tørke når det egentlig skulle regnet. Derfor gir denne beskrivelsen kun et generelt overblikk over været og klimaet i Zambia i løpet av året.
 
desemberjanuarfebruar og mars faller størstedelen av nedbøren i Zambia. Jo lenger du kommer mot nord, jo tidligere starter regnet og jo senere stopper det igjen. Det kommer generelt mer regn i de østlige og de høyereliggende områdene enn det gjør i de vestlige og i lavlandet. Disse månedene kalles for Zambias ”Emerald Season”. I denne grønne og frodige “smaragd-sesongen” stenger de fleste camper, og mange uasfalterte veier i Zambia blir ufremkommelige.
 
april og mai stilner regnet av. Landskapet er fortsatt grønt, men begynner sakte men sikkert å tørke inn. Nattetemperaturen begynner å falle, særlig i de høyere-liggende og i de sørlige områdene.
 
junijuli og august er nettene kalde, mens været om dagen er klart og varmt. Reiser du hit i disse månedene, så husk å ta med varmt tøy dersom du skal ut når solen har gått ned, da noen kvelder og netter blir veldig kalde. Mange av Zambias små bush camps åpner i begynnelsen av juni, når veiene er blitt så tørre at de igjen er farbare. Dette er starten på høysesongen i disse områdene, hvor det som oftest er skyfritt vær og hvor det for hver safaritur sees flere og flere ville dyr på savannen. 
 
september og oktober fortsetter temperaturen å stige; i de lavtliggende daler, som Lower Zambezi, Mana Pools og Luangwa Valley kan det bli meget varmt i oktober. Det positive er at safariturene blir ekstra opplevelsesrike her, da dyrene holder seg i nærheten av det lille vannet de kan finne.
 
Været i november varierer; det kan være varmt og tørt som i oktober, eller det kan være tidspunktet for sesongens første regnbyger. Faktisk er dette ofte en meget interessant måned å besøke Zambia, da du noen dager kan oppleve begge værtyper.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Lufttemperaturen
Januar
26°
Februar
26°
Mars
26°
April
26°
Mai
25°
Juni
23°
Juli
23°
August
26°
September
29°
Oktober
31°
November
29°
Desember
27°
Nedbør (mm)
Januar
218
Februar
196
Mars
106
April
21
Mai
4
Juni
0
Juli
0
August
0
September
0
Oktober
15
November
91
Desember
186
Blixen Tours
Safaristandard
På alle måter den mest eksklusive og luksuriøse reisen, og blant det absolutt beste landet kan by på.
 
Ønsker du det beste av det beste - både opplevelsemessig og kvalitetsmessig - da bør du velge Blixen Tours Platinum reiser.
 
Her strekker vi oss langt for å tilby deg absolutt toppklasse av lodges og service, og alt blir arrangert og skreddersydd til akkurat dine behov og ønsker.
 
Du vil få opplevelser og luksus som ikke mange har opplevd.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Førsteklasses reise og blant det beste i området med høy standard og service.
 
Ønsker du ikke å inngå noen kompromiss på luksusen og den personlige servicen, da bør du velge Blixen Tours Gold reisene.
 
Her er det den høyeste standarden på både rom som service, og du vil bli mottatt som en helt spesiell gjest.
 
Den personlige omsorgen vil være i høysetet, og du vil oppleve at personalet yter en stor innsats for din komfort.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
God standard som ligger over middels på alle kriterier - semi-luksus standard.
 
Våre Blixen Tours Silver reiser er for dem som ønsker å ta vare på seg selv med ”det lille ekstra”
 
Her er det tenkt på hver eneste detalj og standarden ligger derfor over middels av hva man forventer på den aktuelle destinasjonen.
 
Våre Silver reiser holder standarden som kjennetegner Blixen Tours generelt - høy service, rene og lekre rom, god beliggenhet og velutdannet personale.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Utmerket reise med fin turistklasse standard, nøye utvalgt av Blixen Tours.
 
Når du reiser med Blixen Tours, vil du alltid komme til en destinasjon som er nøye utvalgt av våre erfarne reisekonsulenter.
 
Vi sørger for å kjenne våre partnere, og vi sender ikke reisende til en lodge eller et hotell hvor vi ikke kjenner til standarden ned til den minste detalj.
 
En Blixen Tours Bronze reise kan f.eks. være en safari i Botswana i mobil teltcamp - altså en reise i den flotte enden av turistklassen.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse