Safarireiser til Afrika

Finn den perfekte safarireisen i Afrika blant vårt store utvalg

På en safarireise i Afrika vil du oppleve hvor storslått naturen kan være. Uansett hvilken safaripark, nasjonalpark eller savanne du besøker i Afrika, vil du ha store opplevelser i vente. Skal din safari være noe unikt, så skreddersyr Blixen Tours gjerne den helt rette reisen til deg eller dere.

 
Safari i Afrika
Afrika er et skattkammer av naturopplevelser og ikke minst ville dyr i tusentall. En safari er en reise for sansene, hvor du kommer tett på de ville dyrene og merker spenningen fra de dramaer som hver dag utspiller seg på savannen. Kanskje du er heldig og får oppleve en løveflokk som jakter etter mat eller millioner av gnuers evige vandring over slettene etter friskt gress.
 
Enten du besøker Kenya, Tanzania, Sør-Afrika, Botswana, Namibia, Uganda, Zambia eller Zimbabwe er du sikker på å få ryggsekken fylt opp med store opplevelser du kan se tilbake på og minnes.
 
Safari-aktiviteter
Når man snakker om safari finnes det mange forskjellige typer av safariaktiviteter. For eksempel med bil, til fots, i båt/kano, på hesterygg eller i luftballong.
 
En safari blir ofte omtalt med det engelske ordet "game" etterfulgt av drive, walk eller cruise. Den mest utbredte og kjente formen for safariaktivitet er game drive.
 
Game drives kjøres vanligvis i biler som er spesielt bygget til formålet, og generelt kan det sies at det finnes to typer safaribiler. I de øst afrikanske landene kjører man i minibusser eller Land Rovers, hvor taket kan løftes opp slik at du kan stå oppreist i bilen og har klar sikt til å observere og fotografere. Disse bilene blir også brukt til transport mellom de forskjellige parkene, og områder man besøker på reisen. 
 
Når man kommer sør i Afrika, er safari bilene vanligvis åpne. De åpne safaribilene gir deg følelsen av at du er veldig nær på naturen og dyrene. Enten det er det ene eller det andre kjøretøyet, er det på alle våre game drives tilknyttet erfarne lokale engelsktalende safariguider (i Sør-Afrika også kalt rangers).
 
De har alle en enestående evne til å oppdage dyrene, og en detaljert kjennskap til parker og dyreliv. Hvis du drar på safari i de åpne bilene, vil det ofte også være en "tracker" med.
 
En "tracker" er utdannet i å spore og oppdage dyrene, og man kan ofte undre seg over hvordan de overhodet kan få øye på dem. I mange av safari parkene i Sør-Afrika og Namibia, eksempelvis Krüger Nasjonalpark og Etosha, er det tillatt å kjøre i egen bil, som også er en spesiell opplevelse. Men vi anbefaler at man kombinerer kjør-selv safarien med en safari hvor det er en safariguide med. 
 
Game drives kjøres ofte i de tidligste morgentimer, og sist på ettermiddagen, det er da dyrene er mest aktive. I visse parker er det også "night drives" dvs. safari etter mørkets frembrudd. Det blir installert en stor lyskaster på bilen og man kan være heldig å få se noen av de dyrene som kun er aktive om natten.
 
Å overnatte på savannen er mer luksuriøst enn du tror
En del av opplevelsen på en reise i Afrika er å bo tett ved safari opplevelsene. Utover at alle våre camper og lodger har en god beliggenhet, er de samtidig mer luksuriøse enn mange tror. Du vil uten tvil bli positivt overrasket over hvor høy standard man kan oppleve selv midt i en nasjonalpark. 
 
Avslutt en safarireise med eksotisk avslapping
En safari i Afrika kan gi utrolig mange nye opplevelser og inntrykk. Det er derfor opplagt å fordøye disse inntrykkene med en avslapningsferie ved stranden på f.eks. Zanzibar, Mauritius eller Seychellene. Her har du mulighet for å slappe av i vakre eksotiske omgivelser på de vakreste bounty-strender.
 
Da alle reiser hos Blixen Tours blir skreddersydd etter dine eller deres ønsker, er det alltid mulig å forlenge en safari med et par dager eller en ukes ren badeferie.
 
Når man lager en safarireise til Afrika, krever det en meget inngående kjennskap til vilkårene i bushen. Det gjelder både regntider, parings-sesonger, klima og mye annet. Hos Blixen Tours har vi en inngående kjennskap til naturen og viltet i Afrika.
 
Infrastrukturen i Afrika er ikke som her hjemme, og det er derfor ekstra viktig at hele din reise er planlagt ned til hver minste lille detalj. Det krever en god lokalkjennskap og de rette kontaktene på destinasjonene. Begge deler stiller vi til din disposisjon, når vi setter sammen din safarireise til Afrika.
 
Du er velkommen til å avtale et møte hvor vi kan fortelle deg alt om bushen i Afrika, og om hva du kan forvente deg på din reise.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
 
Artikler og inspirasjon
BLIXEN TOURS
Safaristandard