Store bilder

Sør-Afrika som reiseland - KwaZulu-Natal

Dette er zuluenes rike. Det var her den legendariske høvdingen, Shaka, underla seg et stort landområde og utfordret både det britiske imperiet og boerne.
Store bilder
Zuluene er i dag svært stolte av sin kulturarv, men har lagt ned våpnene og lever et fredelig liv med resten av landets folk i et hjørne av Sør-Afrika som bugner av historie og vakker natur.
 
Området er «bare» dobbelt så stort som Danmark, men både landskapet og befolkningen er svært variert. De majestetiske toppene i Drakensberg forvandles til et grønt, kupert landskap og skog i nasjonalparken, mens de vakre strendene er i verdensklasse. Kulturlivet er en fargerik blanding av afrikansk, indisk og europeisk påvirkning, og spesielt hovedstaden Durban er veldig kosmopolitisk.
 
Durban er ikke bare Sør-Afrikas tredje største by, det er også en av de største og travleste havnebyene i hele Afrika med en enorm industrihavn. Men Durban er først og fremst kjent for sitt strandliv langs den 6 km lange strandpromenaden The Golden Mile. Stedet er et mekka for barn i alle aldre med svømmebasseng, fornøyelsespark, badeland, gateselgere, restauranter og barer. Mange sørafrikanere tilbringer "vinterferie" i Durban, ettersom KwaZulu-Natal er velsignet med et deilig tropisk klima.
 
Siden området er så unikt er det også nesten stappfullt av nasjonalparker og vakre steder, men skal vi fremheve noen må det definitivt være St. Lucia våtmarkene og Hluhluwe-Umfolozi nasjonalpark.
 
St. Lucia-området er en av kronjuvelene til den perlerekka av vakker og fantastisk utsikt som Zululandets kystlinje utgjør. Det er et enormt våtmarksområde med en størrelse på ca 328 000 hektar og som er på UNESCOs verdensarvliste. Den sentrale delen av St. Lucia er et av elvedeltaene på ca 60 km (Afrikas største), hvor en av hovedattraksjonene er en båttur med gode muligheter for å se krokodiller, flodhester, skilpadder, fiskeørn, hegre og mange flere dyr.
 
Hluhluwe-Umfolozi nasjonalpark er en av Sør-Afrikas største reservater, og en av de eldste. Naturen her er veldig flott, med bølgende åser og grøntområder over det hele, samt utsiktspunkter på høye platåer. Blant akasiebuskene og på slettene kan du observere dyrelivet som er av en veldig bred og variert karakter - faktisk er Hluhluwe kjent for sitt store biologiske mangfold. I tillegg til «The Big Five» (løve, leopard, elefant, neshorn og bøffel) kan du se de sky gepardene, de sjeldne villhundene samt nyala-antilopen. Det er også et av de beste stedene i verden for å se på neshorn, siden det her er rundt 2000 eksemplarer av både den hvite og svarte typen. Fugleentusiaster er nok heller ikke skuffet over parken, da det med 300 forskjellige fuglearter alltid er noe spennende å se på.
 
KwaZulu-Natal består ikke bare av vakker natur og et rikt dyreliv – de stolte zuluene viser også gjerne frem sin kulturarv, og det er gode muligheter for å besøke en tradisjonell zululandsby. Her har du muligheten til å se tradisjonelle danser, observere hvordan tradisjonelt håndverk fortsatt utøves og til og med besøke en heksedoktor.
 
Det er på tide å forlate zuluene og deres vakre del av landet for så å bevege seg litt lenger nord og innenlands. I morgen skal vi til den kjente Krüger nasjonalpark.
 
 
 
 
Store bilder