Reiser til Fransk Polynesia

plane-icon

Reisetiden til Papeete (Tahiti) fra Oslo via Los Angeles er ca. 26 timer.

Hvorfor ta en reise til Fransk Polynesia? 
 
Ia Ora Na og Velkommen til Fransk Polynesia eller "The Islands of Tahiti" som landet også blir kalt - er en sann perle i Stillehavet! Tahiti, Moorea og Bora Bora....disse eksotiske navnene er drømmen om Stillehavsparadiset. Dette er et av de mest vakre og unike reisemålene i verden, med sin blendende skjønnhet og fargerike kultur. Her vil du oppleve fantastisk natur, kritthvite sandstrender, turkisblått vann og en varm og vennlig lokalbefolkning.
 
Fransk Polynesia og spesielt Bora Bora er en av de mest ettertraktede destinasjonene for bryllupsreiser. Bora Bora har lenge vært synonymt med paradis og romantikk, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Drømmer du om å bo i en bungalow over vannet, så er dette det ultimate stedet for en fantastisk opplevelse.  
 
Når er den beste tiden å besøke Fransk Polynesia? 
 
Fransk Polynesia er på sitt beste mellom mai og oktober når klimaet er på sitt tørreste, med temperaturer som ligger komfortabelt mellom 25 og 35 grader. Det er imidlertid også den travleste tiden på året, så vi anbefaler å bestille reisen i god tid på forhånd hvis du planlegger å reise i denne perioden. 
 
Du kan fint besøke landet året rundt, men i perioden november til april er temperaturen og luftfuktigheten høyere og det kan forekomme tropiske regnbyger. Imidlertid skifter været fort og der er mange perioder med solskinn. 
 
Ta kontakt med oss på: post@blixentours.no
Fakta  Fransk Polynesia  Full beskrivelse
Om landet

Navnet «The Islands of Tahiti» blir ofte brukt når man henviser til Fransk Polynesia. Denne regionen i Sør-Stillehavet består av 118 øyer og atoller fordelt på fem øygrupper som er spredt over et svært område tilsvarende størrelsen på Europa. 

 
De fem øygrupper er: Societyøyene, Tuamotuøyene, Gambierøyene, Marquesasøyene og Australøyene. Den mest kjente øygruppe er Societyøyene som igjen er delt i to grupper; Windwardøyene, inkludert Tahiti og dens søster øy Moorea, og Leewardøyene, med Bora Bora, Huahine, Raiatea og Tahaa.
 
Fransk Polynesia har en befolkning på omtrent 280.000 mennesker hvor av den største og mest folkerike øya er Tahiti med ca. 190.000 mennesker. Papeete, som ligger på øya Tahiti, er hovedstaden i Fransk Polynesia og er en livlig by med en travel havn - og er et viktig knutepunkt for frakt og turisme i regionen. 
 
Landet har en rik kultur og historie som går tilbake til før-europeisk tid. Polynesiere migrerte til øyene for over 1000 år siden og utviklet en unik kultur og samfunn som fortsatt er synlig den dag i dag. I 1842 ble Tahiti og de omkringliggende øyene en fransk koloni, og fransk kultur og språk har siden hatt stor innflytelse på øyene.
Flyreise & reisetid til Fransk Polynesia 
Fransk Polynesia ligger nesten like langt fra Australia som Sør-Amerika, og det tar lang tid å reise dit. Derfor er det verdt å utforske mer enn én øy. Hver øy har sin egen karakter, og du kan enkelt hoppe fra en øy til en annen med innenlandsfly eller ferge.
 
Når du flyr til Fransk Polynesia er det normalt med avreise fra Norge med minst to mellomlandinger og flybytter i f.eks. Paris, Los Angeles, Doha (Qatar), Dubai, Singapore eller New Zealand avhengig av hvilket flyselskap du reiser med.
 
Mange velger å ta et stopp på veien til eller fra Fransk Polynesia eller begge veier. Når du allikevel er så langt borte så kan vi anbefale et stopp på for eksempel Cookøyene, Hawaii, Sydney eller Auckland. Du kan også velge å fly på en «jorden rundt» billett, bare spør oss om mulighetene.
 
Reisetiden til Papeete, Tahiti fra Oslo via Los Angeles er ca. 26 timer.
 
Transporten videre i Fransk Polynesia 
Transport til din endelige destinasjon vil foregå med privat bil, båt, innenlandsfly eller helikopter. Ved reiser med Blixen Tours er transferen fra flyplass til endelig destinasjon alltid inkludert — med mindre noe annet er nevnt eller avtalt. 
Fra et norsk perspektiv
Fra et norsk perspektiv er Fransk Polynesia spennende med Thor Heyerdahls episke ekspedisjon over Stillehavet fra Peru til Polynesia med flåten Kon-Tiki i 1947. Heyerdahl tilbrakte mye tid i Fransk Polynesia for å studere kulturen og historien til befolkningen.
Hvorfor ikke gå i Heyerdals fotspor og bli med på Fransk Polynesias svar på Hurtigruten, det kombinerte frakt- og krysstoktskip Aranui 5. Her besøker man blant annet Fatu Hiva i Marquesasøyene, hvor Heyerdahl og hans kone bodde i en periode sammen med lokalbefolkningen og lærte om deres kultur og livsstil.
Fakta
Pass og Visum 
Det kreves ikke visum for norske statsborgere til for opphold inntil 3 måneder. Du må kunne vise til reisedokumenter og passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. 
 
Språk 
Det offisielle språk i Fransk Polynesia er fransk. Utover fransk snakkes det syv forskjellige austronesiske språk, hvor Tahitisk er det mest utbredte. 
 
Valuta 
Valutaen i Fransk Polynesia er CFP-franc (XPF).
 
Priser og tips 
Prisnivået i Fransk Polynesia er ganske høyt da mange varer må importeres. Tips er frivillig og ditt valg om man har fått ekstra god service.  
Telefon & Internett 
Mobildekningen i Fransk Polynesia er generelt sett ganske god, spesielt i byområdene og på hovedøyene. Imidlertid kan dekningen være begrenset i noen avsidesliggende områder og mindre øyer. Det kan være lurt å sjekke dekning og priser med operatøren din før du reiser, spesielt hvis du planlegger å besøke avsidesliggende steder. Alternativt kan du kjøpe et lokalt SIM-kort ved ankomst for å få tilgang til lokale mobilnettverk. De fleste hotell tilbyr Wi-Fi, men det finnes også offentlig tilgjengelige Wi-Fi soner.  
 
Tidsforskjell
Tidsforskjellen mellom Norge og Fransk Polynesia er +11 til +12 timer avhengig av sommer- eller vintertid.
 
Elektrisitet
Man trenger adapter i Fransk Polynesia. Adapteren som kreves er Type A og B. Den alminnelige strømforsyningen er 220-240 volt.
Klima
Fransk Polynesia har et tropisk klima, som betyr at det er varmt og fuktig året rundt. Temperaturen varierer vanligvis mellom 24°C og 30°C, avhengig av årstid og sted. 
Fransk Polynesia har to årstider: en varm og fuktig sommer som varer fra november til april - og en mild og tørr vinter som varer fra mai til oktober. I sommermånedene kan temperaturen være veldig høy, og det er vanligvis mer nedbør. I vintermånedene er temperaturen litt lavere, og det er mindre nedbør.
Aktiviteter

Fransk Polynesia er kjent for sine vakre turkisblå laguner, og det er mange aktiviteter tilgjengelig for å oppleve den naturlige skjønnheten. Om du er glad i å snorkle eller dykke så er forholdene lagt til rette for noen uforglemmelige opplevelser under havets overflate.  

På land kan vi anbefale dagsturer med kunnskapsrike guider som er ivrige etter å vise de vakreste utsiktspunkter og fortelle om den polynesiske kultur og historie. 
 
Hvorfor ikke leie din egen seilbåt noen dager? Et privat cruise gir deg luksusen av å være alene om bord i din egen katamaran. Sammen med familie eller venner vil dere bli ledsaget av en skipper og vertinne. 
 
Vi har prøvd mange av de forskjellige aktivitetene og veileder deg gjerne.