Reiser til Ras al Khaimah

plane-icon

Med direkte fly til Dubai tar flyreisen ca. 6-7 timer, og det tar 1-2 timer å kjøre til Ras Al Khaimah

En reise til Ras al Khaimah er et godt alternativ til Dubai eller Abu Dhabi. Her finns nydelig natur, vakre strender og muligheter for å spille golf. 

 
Ras al Khaimah er den nordligste av de syv emirat stater og et godt og billigt alternativ til de dyrere destinasjoner, som Dubai eller Abu Dhabi.
Med en kjøreavstand på kun halvannen time kan oppholdet i Ras al Khaimah lett kombineres med en mini tur til Dubai. Ras al Khaimah er den perfekte destinasjonen for en familieferie.
 
Her kan du oppleve de gamle arabiske tradisjoner, og der er langt færre turister enn i de andre emiratene. For den aktive er det mulig å dra på trekking eller safari, og det er vesentlig billigere å dra på en golfferie her enn i Dubai og Abu Dhabi. Ring til Blixen Tours og vi hjelper med å skreddersy din ferie. 
Om Ras al Khaimah

Ras al Khaimah er den nordligste av de syv emirat-statene, og er et område med en lang og spennende historie som midt-østlig handelssentrum.

 
Som turist nå for tiden er det fortsatt mulig å få et glimt av fortiden, og for de historisk interesserte er Ras al Khaimah et spennende land å reise til. 
 
Ras al Khaimah er en ofte oversett turistdestinasjon, men Sheikh Saqr bin Mohammed Al Qasimi, som har regjert siden 1948, har de siste årene gjort en målrettet innsats for å forbedre den frodige emiratstatens rykte som en spennende feriedestinasjon. Dette er bl.a. gjort ved å bygge flere nye golfbaner av høy internasjonal standard. 
 
Selve byen Ras Al Khaimah er delt i to. På venstre side av elven Khour ligger den gamle bydelen, mens den nyere bydelen med shoppingsenter, kinoer og restauranter ligger i den østlige delen.
 
I Ras al Khaimah er det langt færre turister enn for eksempel i Dubai. Men turister med en forkjærlighet for sol og strand kan nyte sitt eget lille paradis med kilometervis av lange uberørte sandstrender direkte til Persiabukta.
 
Et sted å bo er på Banyan Tree Al Wadi. Det er et asiatisk-inspirert førsteklasses resort med spa, privat strand og en 18-hulls golfbane. Denne luksusoasen ligger i et naturreservat, hvor hotellets gjester kan observere områdets ville dyr, mens de nyter en drink på terrassen.
De fleste hotellene har egen privat strand, og små laguner langs kysten gjør det til et ideelt sted å drive med alle former for vannsport.
 
For turister som ønsker mer enn bare vannsport, har Ras al Khaimah mye å tilby. De mest populære aktivitetene er opplevelsesturer med trekking i Hajar Mountains, eller ørkensafari hvor du opplever den ekte arabiske kulturen.  
 
Velkommen til Ras al Khaimah.
Klima og værRas al Khaimah
Lufttemperaturen
Januar
22°
Februar
23°
Mars
27°
April
32°
Mai
36°
Juni
38°
Juli
39°
August
38°
September
37°
Oktober
33°
November
28°
Desember
24°
Nedbør (mm)
Januar
10
Februar
10
Mars
12
April
6
Mai
1
Juni
0
Juli
0
August
1
September
0
Oktober
1
November
10
Desember
5