Reiser til Mosambik

plane-icon

Reisen til Mosambik tar vanligvis 18-24 timer avhengig av flyselskapet og endelig destinasjonen i Mosambik.

Mosambik kan skryte av å ha noen av Afrikas mest uberørte naturområder. Dra på luksusferie til ditt eget tropiske ferieparadis i det sørøstlige Afrika.

 
Mosambik er et land i fremdrift og likevel både eksotisk og jomfruelig. Med 2 500 kilometer uberørte kyststrekninger og med beskyttede marinereservater og et fantastisk korallrev venter det en wildlife opplevelse for livet. En ekte befolkning og mange muligheter til å spise fisk og skalldyr er bare noen av de tingene Mosambik har å by på. I århundrer har landet vært under innflytelse av forskjellige kulturer, og mange steder sees sporene fortsatt fra den portugisiske kolonitiden.
 
Mange reiser til Mosambik for å få en adventure opplevelse, og Blixen Tours kan skreddersy reisen til Mosambik.
 
Om landet

Her finner du 2 500 kilometer uberørt kyst, med marinereservater som er opprettet for å beskytte noen av verdens vakreste korallrev, fugle- og fiske-liv. Du vil også kunne komme tett på hvaler og delfiner.

 
Mange års borgerkrig ødela dessverre en del av Mosambiks dyrebestand og hadde en negativ innflytelse på økonomien. Derfor uteble turismen, men i dag er den vendt tilbake.
 
Mosambik er i rask fremgang, og infrastrukturen er under oppbygging.
Flyreise & reisetid til Mosambik

Flyreiser til Mosambik går normalt via Doha i Qatar eller Lisboa i Portugal. Alternativt - med 2 stopp underveis - fra Johannesburg i Sør-Afrika eller Dar es-Salaam i Tanzania.

 
Hvor lang tid tar det å fly til Mosambik?
Reisetiden fra Norge til Mosambik er normalt med en samlet reisetid på 17-24 timer - avhengig av transittid, antall flyskift og rute. De flyselskapene som flyr til Mosambik vi normalt bruker er:
 
  • Qatar Airways (via Doha — flyreise på 6,5 + 8,5 timer)
  • Emirates (via Dubai & Johannesburg — flyreise på 7 + 15 + 2 timer)
  • TAP (via Lisboa — flyreise på 4 + 11 timer)
 
Se etter skiltet med navnet ditt. Din private transfer står klar.
Når du lander i Mosambik venter en representant på flyplassen for å guide deg videre til den ventende transporten til hotellet. . Vi gjør alltid vårt beste for at velge lokale samarbeidspartnere, som gjør at reisen til destinasjonen din foregår så enkelt og behagelig som mulig – du skal ikke vente på andre gjester, kjøre en omvei for å sette andre av, eller lete etter en troverdig transport i en fremmed flyplass midt på natten. Det eneste du skal gjøre er å se etter skiltet med navnet ditt.
 
Privat transfer fra flyplass til hotell er alltid inkludert — med mindre noe annet er avtalt eller nevnt i tilbudet. Transporten foregår normalt i en komfortabel minibuss eller større personbil, alt etter hvor mange dere er som reiser sammen. Alternativt kan transferen foregå med helikopter (mot tillegg).
 
 
Områder
Halvøya Bazaruto Archipelago byr på kilometerlange, kritthvite strender med kokospalmer og asurblått hav.
Her finner du eksklusive lodger med fremragende service og utsøkt mat. Spesielt de lokale fiskerettene er i særklasse.
 
Dykk ved det fantastiske revet eller dra på båttur i en tradisjonell Dhow. Dra også en tur inn til områdets største by, Vilanculos, hvor det er livlig handel og du kan kjøpe kunsthåndtverk til rimelige priser, se på spennende arkitektur og nyte det lokale kjøkkenet på en av de hyggelige restaurantene.
 
Kysten har gjennom århundrene vært sentrum for mye handel fra Arabiske stater og Asia. På 1500-tallet ble landet kolonisert av europeerne med portugiserne i spissen, og derfor preges Mosambik av både den arabisk-afrikanske swahilikulturen, den lokale afrikanske kulturen og den portugisiske kulturen. 
 
De to hovedspråkene er swahili og portugisisk.
 
Velkommen til en enestående og idyllisk kyst.
Fakta
Visum
Passet må være gyldig i minst 6 måneder utover endt opphold. Visum for 30 dager og 1 innreise kan fås ved ankomsten til Maputo flyplass og Pemba flyplass, samt ved grenseovergangene fra nabolandene.
 
Areal
801.000 km2 
 
Innbyggere  
20 mill.
 
Hovedstad og største by
Maputo 
 
Språk  
Portugisisk 
 
Valuta  
Metical (MZM) 
Aktiviteter
  • Alle former for vannsport
  • Vandring i naturreservat
  • Fugleturer til vanns og til lands
  • Fisking, både tett på land og dyphavsfiske
  • Tur til Vilanculos, et fargerikt bymiljø med markeder, bygninger i kolonistil og fremragende sjømat-restauranter
  • Seilturer til øyer, delfiner, hvaler og fulger
Klima og værMosambik

Mosambik har et varmt og tropisk klima og kan besøkes året rundt. Det beste tidspunktet å reise til Mosambik vil derfor være individuelt.

Du kan lese mer om Mosambiks forskjellige årstider her.
 
Lufttemperaturen
Januar
30°
Februar
31°
Mars
29°
April
28°
Mai
27°
Juni
25°
Juli
24°
August
26°
September
27°
Oktober
28°
November
28°
Desember
29°