Reiser til Abu Dhabi

plane-icon

Med direktefly til Dubai tar flyreisen ca. 6-7 timer, og det tar 1-2 timer å kjøre til Abu Dhabi

Abu Dhabi er på god vei til å bli "det nye Dubai". Dra på Familieferie, golfreise eller en romantisk bryllupsreise til Midt-Østens forlystelsesmekka.

 
Enten man vil se Formel 1 race på Yas Island eller besøke verdens største innendørs fornøyelsespark, Ferrari World Abu Dhabi, så blir man begeistret for sitt opphold i denne steinrike emirat-staten. Som turistdestinasjon er Abu Dhabi inne i en rivende utvikling, og overalt bygges det nye motorveier, hotellkomplekser og fornøyelseskvarterer.
 
Mange kommer hit for å spille golf eller for å dra på eventyr i ørkenen. Men Abu Dhabi, som ligger som en oase i ørkenen, skjuler fortsatt også en eldgammel kultur. Derfor er det også rik mulighet til å dra på oppdagelsesreise i Abu Dhabis kulturarv, og lære om hvordan beduinene engang levde.
 
Blixen Tours er eksperter i å arrangere reiser til Abu Dhabi.
 
Første gang man kommer til Abu Dhabi blir man betatt av det synet man møter. Vakre hager, store parker, brede boulevarder, enorme arkitektoniske bygninger, moderne kjøpesentre, dyre luksushoteller og golfbaner i verdensklasse.
 
Abu Dhabi er et fascinerende sted som tiltrekker turister fra hele verden.
Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan Moskeen, eller bare Grand Mosque, er verdens sjette største. Byggematerialene er importert fra mange land og man kan ikke annet enn å bli imponert over dette fantastiske byggverket med all dets marmor, tykke gullplater og en overflod av Swarovski krystaller.
 
Kamelrace er en populær sport i Midt-Østen men den offisielle sporten i Abu Dhabi er shopping. På Yas Island finnes det rikelige muligheter for å praktisere denne sporten. Dersom timingen er riktig kan de motorsports interesserte følge det årlige Formel 1 racet. Skal derimot barna underholdes burde det selvsagt skje i verdens største innendørs fornøyelsespark, Ferrari World Abu Dhabi.
 
En opplevelse for hele familien er å dra på ørkensafari enten på kamelryggen eller i offroad firehjulstrekk. På turen til the Empty Quarter verdens største ørkenområde, er det mulig å sandsurfe på de tårnhøye sandfjellene. Som regel avsluttes dagen med middag i en beduinleir under den stjerneklare ørkenhimmelen. 
 
Har man ennå ikke fått nok av ørkenens mysterium, kan et opphold på luksushotellet Qasr Al Sarab anbefales på det sterkeste. Stillheten og den fantastiske utsikten til den enorme ørkenen er uvurderlig. Det er ikke stedet for reisende på budsjett, men det forstår man godt når hotellets direktør forteller at det tok 500 bygningsarbeidere tre år å bygge det luksuriøse spa-hotellet som er bygget slik at det ligner et gammelt arabisk ørkenfort.   
 
Velkommen til Abu Dhabi.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Om landet

Abu Dhabi er den største av de syv emiratene. Samtidig er det hovedstaden i de Forente Arabiske Emiratene, og byen regnes i dag for å være en av verdens rikeste hovedsteder.

 
Det er ikke mer enn 50 år siden Abu Dhabi bare var en liten fiskerlandsby, men siden Sheikh Khalifa overtok styret etter sin far i 2004, har emiratet gjennomgått radikale forandringer.
 
Abu Dhabi har gjennom de siste årene klart å skape en mer kontrollert byutvikling enn for eksempel Dubai, og det har ført til at det fortsatt er mulig å støte på tradisjonelle souq’er eller oppleve en fiskeauksjon hvor de lokale selger dagens fangst. 
Flyreise & reisetid til Abu Dhabi
 
Klima og værAbu Dhabi

Vi blir ofte stilt spørsmålet 'Når er det beste tidspunktet å reise til Abu Dhabi'? Klimaet i Abu Dhabi er varmt og tørt året rundt, så du kan reise hit uansett årstid.

Det er likevel meget varmt her om sommeren, som er fra juli til september, hvor dagtemperaturen ofte ligger på ca. 40 C°. I disse månedene er hotellenes bassenger avkjølt, og det er aircondition overalt, slik at varmen er til å holde ut.
 
Resten av året er klimaet meget behagelig, og det regner sjelden. Det eneste du må være oppmerksom på når du planlegger din reise til Abu Dhabi, er Ramadan. De fleste restauranter utenfor hotellene holder nemlig stengt om dagen i denne perioden. 
 
Abu Dhabi er en herlig reisedestinasjon året rundt, men spesielt populært i vintermånedene, når været her hjemme er kaldt og mørkt, og været i Abu Dhabi nesten med sikkerhet er varmt og solrikt, og vannet er varmt. I denne perioden kan nettene være en smule kjølige, så det er en god ide å ta med en genser dersom du skal ut om kvelden.
Lufttemperaturen
Januar
24°
Februar
25°
Mars
28°
April
32°
Mai
37°
Juni
39°
Juli
41°
August
40°
September
39°
Oktober
35°
November
31°
Desember
26°
Vanntemperatur
Januar
22°
Februar
21°
Mars
22°
April
25°
Mai
29°
Juni
31°
Juli
32°
August
33°
September
33°
Oktober
31°
November
28°
Desember
25°
Nedbør (mm)
Januar
11
Februar
36
Mars
22
April
8
Mai
1
Juni
0
Juli
0
August
0
September
0
Oktober
0
November
2
Desember
14