Rwanda reiser, safari & gorilla trekking

plane-icon

Reisen til Rwanda tar vanligvis 13-18 timer avhengig av flyselskap og destinasjon i Rwanda

Dra på safari- og adventure reiser til Rwanda. Dette lille afrikanske landet har masse å by på. Opplev vulkaner, tropiske skoger og utrydningstruede fjellgorillaer. 

 
I Rwanda er borgerkrigen erstattet av demokratiske valg. Den lille afrikanske staten betegnes i dag som et av de tryggeste afrikanske land å reise til, og hovedstaden Kigali kan skryte av å være en av de reneste hovedsteder på hele det afrikanske kontinent.
 
Rwanda ligger klemt mellom to enorme fjellkjeder og er det perfekte sted for adventure reiser.Vulkaner, nasjonalparker og store savanner venter på deg. Dra på trekking i 3.000-4.000 meters høyde og kom helt nært på de sjeldne og utrydningstruede fjellgorillaer som lever i Rwandas vulkanske høyland. Det venter en intens og uforglemmelig wildlife opplevelse, men husk på at turen opp i fjellet ikke er for barn og sarte sjeler.
 
Kontakt Blixen Tours for å høre mer om reiser til Rwanda, gorilla trekking og gorilla permits (nødvendige tillatelser).
 
Om landet

Rwanda er mest kjent for områdene i det nordøstlige hjørnet, 'the Land of a Thousand Hills', som hvert år tiltrekker mange turister. Det er nemlig her man finner Parc National des Volcans.

 
 

 

 
 
Nasjonalparken er hjemsted for noen av verdens mest truede fjellgorillaer, og det er også i denne vakre regionen at man kan oppleve de syv berømte Virunga vulkanene, hvor Karisimbi med sine 4.500 meter er den høyeste. Her på grensen til Uganda og Den Demokratiske Republik Congo lever syv gorillafamilier i den nesten ufremkommelige jungelen. Hvert år besøkes området av eventyrlystne sjeler, som er villige til å betale en høy pris for å kunne klatre opp de bratte fjellskråningene og komme helt tett på de fantastiske dyrene.
 
Lengst mot vest ligger Lake Kivu, som er Rwandas største ferskvannssjø. Utsikten over sjøen og de fjerntliggende Nyiragongo fjellene er imponerende vakker. Lake Kivu gjemmer samtidig på noen av kontinentets beste innlandsstrender, og området er derfor et populært utfluktsmål for de lokale, som i feriene drar hit for vannsport eller bare nyte solen og stranden.
 
Mot øst, i de områdene som grenser opp mot Tanzania, ligger Akagera National Park. Nasjonalparken er kjent for sine 10 vakre innsjøer og store dyrebestand. For de som har mot til store reiseopplevelser, og ønsker å møte lokalbefolkningen, kan det anbefales at man drar bort fra de mest kjente områdene. Beveger man seg ned til de små sideelvene i Akagera National Park, er det mulig å iaktta fiskerne, som seiler rundt i uthullede trestammer, og lever som de har gjort i flere århundrer. Mens mennene sikrer dagens fangst, sitter kvinnene inne på land kledt i fargerike drakter og røyker på en liten håndskåren trepipe, mens det spilles musikk på en iningire, som er en liten tradisjonell gitar.
 
Rwanda er som en reise til det ukjente, men landet er åpen og imøtekommende og tar godt imot turistene sine.
 
Flyreise & reisetid til Rwanda

Flyreisen til Rwanda med avreise fra Oslo (Gardermoen), Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge med 2-3 mellomlandinger og flybytte underveis.

 
Hvor lang tid tar det å fly til Rwanda?
Fra Norge til Rwanda er den samlede reisetiden ca. 12-17 timer avhengig av ruten og endelig destinasjon. Flyselskap vi benytter er f.eks.:
 
  • Qatar Airways (via Doha — flyreise på 6,5 + 7 timer)
  • KLM (via Amsterdam — flyreise på 1,5 + 8,5 timer)
  • Brussels Airlines (via Brussel — flyreise på 2 + 8,5 timer)
  • Turkish Airlines (via Istanbul — flyreise på 4 + 7 timer)
 
Transferen videre i Rwanda er alltid inkludert hos Blixen Tours
Ved reiser med Blixen Tours er transferen fra flyplass og til endelig destinasjon alltid inkludert — med mindre noe annet er nevnt eller avtalt. Transferen foregår normalt med innenriksfly, safarifly eller safaribil, avhengig av avstand til endelig destinasjon.
 
 
Områder & parker
Volcanoes Nasjonal Park 
Det primære besøksområdet for turister er Volcanoes Nasjonal Park, som er en del av Virunga Mountains.
 
Denne kjeden av vulkaner er hjemsted for verdens få gjennlevende fjell-gorillaer, hvorav Rwanda er hjemsted for cirka halvparten av verdensbestanden.
 
Med en fantastisk naturkulisse er gorilla-safarien høydepunktet for de fleste reiser til Uganda.
 
Nyungwe Forest Nasjonal Park 
Gjemt bort i det sydvestlige hjørnet av Rwanda er et besøk hit en god grunn til å forlenge reisen i Rwanda ut over gorilla-safari.
 
Området har et mangfoldig dyreliv og omfatter mange arter av pattedyr, fugler, sommerfugler og orkideer. Her finnes vandrestier hvor flere arter av primater forekommer. 
 
Akagera Nasjonal Park 
Oppkalt etter elven som omkranser parken, ligger Akagera i en lavere høyde enn Rwandas andre parker. Parken ligner safariområdene i Kenya og Tanzania med savanne og vildt, men matcher ikke helt de beste målt på mengden av dyr.
Elver og sjøer øker variasjonen og gjør at
området er rikt på mange fuglearter.
 
Kigali 
Rwandas hovedstad som strekker seg over et større kupert område. Mange turister overnatter her enten i begynnelsen eller slutten av ferien, og alle områder i det forholdsvis lille landet er raske å nå herfra. 
 
Lake Kiwi 
Lake Kiwi former Rwandas østlige grense og scenariet med de frodige fjellskråningene er imponerende.
Fakta
Areal
26 338 km2
 
Innbyggere  
Cirka 12 mill.
 
Hovedstad  og største by
Kigali 
 
Språk  
Kinyarwanda, fransk, engelsk 
 
Valuta  
Rwandisk franc (RWF)  
 
Høyeste punkt
Volcan Karisimbi / 4 519 m
 
Laveste punkt
Rusizi River / 950 m
Gorilla trekking

Gorilla trekking i Volcano Nasjonalpark er meget velorganisert og strukturert begrenset til åtte personer pr. gruppe pr. dag.

 
For tiden finnes det syv grupper av fjell-gorillaer, så et maksimum på 56 gorilla trekking tillatelser er til rådighet hver dag. Tillatelsene koster 1 500 USD pr. person pr. besøk, hvilket kan virke dyrt, men inntekten går til bevaring av parken og hvor man bl.a. betaler for en 24-timers vakt for hver gorillagruppe.
 
Gorilla safariene starter vanligvis tidlig om morgenen. Etter en brifing av sikkerhets- og gorilla-etikette går den lille gruppen via forholdsvis fine stier opp til skogene. Selv om turen foregår i moderat tempo er turen slitsom, da høyden er over 2 500 meter. De engelsktalende guidene er generelt meget gode og kompetente, og de leder vanligvis gruppa til en gruppe av gorillaene de kjenner godt og som er vant til "besøkende".
 
En stor Silverback hann-gorilla kan veie opp til 200 kg eller to-tre ganger vekten av en gjennomsnittlig mann. På tross av at gorillaene blir iakttatt fortsetter de sitt inntak av mat og er upåvirket av tilskuerne.
Klima og værRwanda

Når er det beste tidspunktet for å besøke Rwanda?

Svaret er ikke helt enkelt og avhenger av flere ting, bl.a. hvor i Rwanda man reiser og hvilke interesser man har. Afrikas værmønstre blir stadig mer uforutsigbare, kanskje pga. den globale oppvarmingen, men vi har ut fra erfaringer nedenstående guide.

Landet er beliggende relativt høyt over havets overflate, midt i hjertet av Afrika, syd for ekvator med behagelig tropisk høylandsklima, men også med masse regn. Temperaturene varierer betydelig mellom stedene avhengig av høyden men meget lite i løpet av året på samme sted. I hovedstaden Kigali er den gjennomsnittlige temperaturen på omkring 21 grader.  
 
Rwanda har to regnsesonger. Den lange perioden med regn fra omkring mars til mai, hvor regnet er tungt og vedvarende.
 
Fra juni til midten av september er den lange tørre periode. Normalt den beste perioden å besøke landet.
 
Oktober til november er den korte regnsesongen etterfulgt av en kort og tørr periode fra desember til februar.
 
Under Rwandas tørre perioder er det ofte et lett skydekke, som er med på å holde moderate temperaturer, men også periodevise regnbyer.
Lufttemperaturen
Januar
25°
Februar
26°
Mars
25°
April
23°
Mai
23°
Juni
23°
Juli
25°
August
25°
September
26°
Oktober
25°
November
24°
Desember
24°
Nedbør (mm)
Januar
83
Februar
112
Mars
221
April
306
Mai
218
Juni
72
Juli
19
August
58
September
145
Oktober
249
November
250
Desember
160
Blixen Tours
Safaristandard
På alle måter den mest eksklusive og luksuriøse reisen, og blant det absolutt beste landet kan by på.
 
Ønsker du det beste av det beste - både opplevelsemessig og kvalitetsmessig - da bør du velge Blixen Tours Platinum reiser.
 
Her strekker vi oss langt for å tilby deg absolutt toppklasse av lodges og service, og alt blir arrangert og skreddersydd til akkurat dine behov og ønsker.
 
Du vil få opplevelser og luksus som ikke mange har opplevd.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Førsteklasses reise og blant det beste i området med høy standard og service.
 
Ønsker du ikke å inngå noen kompromiss på luksusen og den personlige servicen, da bør du velge Blixen Tours Gold reisene.
 
Her er det den høyeste standarden på både rom som service, og du vil bli mottatt som en helt spesiell gjest.
 
Den personlige omsorgen vil være i høysetet, og du vil oppleve at personalet yter en stor innsats for din komfort.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
God standard som ligger over middels på alle kriterier - semi-luksus standard.
 
Våre Blixen Tours Silver reiser er for dem som ønsker å ta vare på seg selv med ”det lille ekstra”
 
Her er det tenkt på hver eneste detalj og standarden ligger derfor over middels av hva man forventer på den aktuelle destinasjonen.
 
Våre Silver reiser holder standarden som kjennetegner Blixen Tours generelt - høy service, rene og lekre rom, god beliggenhet og velutdannet personale.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Utmerket reise med fin turistklasse standard, nøye utvalgt av Blixen Tours.
 
Når du reiser med Blixen Tours, vil du alltid komme til en destinasjon som er nøye utvalgt av våre erfarne reisekonsulenter.
 
Vi sørger for å kjenne våre partnere, og vi sender ikke reisende til en lodge eller et hotell hvor vi ikke kjenner til standarden ned til den minste detalj.
 
En Blixen Tours Bronze reise kan f.eks. være en safari i Botswana i mobil teltcamp - altså en reise i den flotte enden av turistklassen.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse