Reiser til Uganda

plane-icon

Reisen til Uganda tar vanligvis 14-16 timer avhengig av flyselskap og destinasjon i Uganda

Reis til Uganda i det sentrale Øst-Afrika og kom tett innpå noen av verdens mest utrydningstruede fjellgorillaer. 

 
En Uganda safari kan by på noe av Afrikas vakreste natur, og omtales ofte som "Afrikas Perle". Landet har store øde landområder, en mangfoldig kultur og en vennlig befolkning.
 
Bwindi Nasjonalpark er på FN’s liste over verdens naturarv. Dypt inne i regnskogen kan du oppleve de utrydningstruede gorillaene på nært hold. Bo på luksus camp i naturreservatet og dra på gorilla-vandring eller besøk Murchison Falls Nasjonalpark, hvor et av høydepunktene er elverafting på Nilen. I Kidepo Valley Nasjonal Park venter storslåtte villmarksopplevelser hvor du kommer tett innpå elefanter, sebraer og bøfler, og en båttur på elva i Murchisons Falls Nasjonalpark fører deg tett på de store krokodillene der.
 
På reiser til Uganda kan du besøke Afrikas høyeste fjellkjede, Mountain of the Moon som ligger i Rwenzori Nasjonalpark. De snøkledde fjelltoppene er pittoresk vakre, og besøker du hovedstaden Kampala kan storbykultur lett kombineres med adventure opplevelser ved Victoriasjøen.
 
Blixen Tours har mange års erfaring med å skreddersy reiser til Uganda.
Om landet

Uganda har kanskje kontinentets vakreste og variert natur med store innsjøer og elver, vulkaner og fjell - noen er over 5000 meter høye. Regnskog og åpne savanner og tørrere områder i nord gir grunnlag for et dyreliv med de ”klassiske” Afrikanske dyr, og her er også de fantastiske og svært sjeldne fjellgorillaene.

 
Videre er det et bredt spekter av aper og et fugleliv uten like. Til de rundt 20 største stammer man finner i landet inkluderer også pygmeer som har en livsstil som er relativt uendret av moderne tider. Landet har kommet seg etter Idi Amins despotiske regime på 80-tallet og med President Museveni i spissen er landet relativt stabilt, både politisk og økonomisk.
 
For de besøkende er det et stort spekter av attraksjoner, som f.eks. seilturer på de mange innsjøer og elver, safaritur i de mange nasjonalparker og andre reservater, samt fotturer til de fantastiske fjellgorillaene og i de diskré og enestående Rwenzori-fjellene.
 
Besøk til tromme skaperne, i landsbyer og ved kongegrave kan gi  et innblikk i kultur, historie og hverdagsliv. Velkommen til Uganda!
Flyreise & reisetid til Uganda

Fra Norge (Oslo Gardermoen) kan du fly til Uganda via blant andet Amsterdam, Brussel, Istanbul og Doha (Qatar). Det er for øyeblikket ikke mulig å fly direkte fra Norge til Uganda uten stopp underveis. Av den grunn foregår flyreisen med 1 eller 2 mellomlandinger og flybytte underveis.

 
Hvor lang tid tar det å fly til Uganda – f.eks. Entebbe?
Reisetiden til Uganda er normalt med en samlet reisetid på ca. 12-16 timer avhengig av ruten. De flyselskapene vi oftest benytter er:
 
  • Turkish Airlines (via Istanbul — flyreise på 4 + 6,5 timer)
  • Qatar Airways (via Doha — flyreise på 6,5 + 6 timer)
  • KLM (via Amsterdam — flyreise på 2 + 8,5 timer)
  • Brussels Airlines (via Brussel — flyreise på 2 + 8,5 timer)
 
Transport videre i Uganda – er alltid inkludert
Ved reiser med Blixen Tours Norway er transferen fra flyplass til endelig destinasjon alltid inkludert — med mindre noe annet er nevnt eller avtalt. Transferen foregår normalt med innenriksfly, safarifly eller safaribil, avhengig av avstand til endelig destinasjon.
 
 
Områder & parker
Queen Elizabeth Nasjonalpark 
Queen Elizabeth Nasjonalpark ligger langs ekvator i den vestlige delen av Rift Valley. Naturen er svært variert med åpne gress sletter, tette busker, skog, sump og bredder. Er man interessert i fugler er dette det rette stedet! 
 
Her finnes 568 av Ugandas totalt 1027 forskjellige fuglearter (en fjerdedel av hele Afrikas fuglearter). I tillegg til fuglene har parken bl.a. en rik bestand av dyrearter som elefanter, løver, leoparder, flodhester, vannbøfler, hyener og mange antiloper. Spesielt er området kjent for sine tre klatrende løver. 
 
Murchison Falls Nasjonalpark 
Parken er Ugandas største nasjonalpark med et areal på 3.840 km². Parken deles i to av Nilen og landskapet varierer fra fuktige regnskoger og kuperte områder i sørvest til savanner i nordvest. Fossene Murchison Falls som ga navn til parken er dannet ved at Nilen bryter gjennom en syv meter bred åpning i fjellet. Fossen er 43 meter. 
 
Safariopplevelsene i parken er ubeskrivelig. Man kan kjøre i timevis uten å møte et annet menneske. Så langt øyet rekker er det savanner, sjø og sumpområde. Luften er fylt med duften av tropisk vegetasjon blandet med lukten av ville dyr. I det fjerne synger flodhestene om kapp med sikader og klokke frosker. Her er en god sjanse for å se både antiloper, sjiraffer, bøfler, løver, elefanter, leoparder og sjakaler. 
 
Fuglelivet er imponerende, og den enorme Nilkrokodillen ligger i stort antall langs bredden av elven. 
 
Bwindi Nasjonalpark 
Bwindi Nasjonalpark har et areal på 331 km² og er med på FNs liste over verdens naturarv. Her går du inn i en annen verden og kan plutselig merke hvorfor Uganda også blir kalt menneskets vugge. 
 
Her finnes et meget spesielt biologisk mangfold med mer enn 160 forskjellige tresorter og over 100 forskjellige bregnearter. Bwindi er en av verdens eldste regnskoger som har stått siden den siste istid. Her er et rikt fugleliv, mange sommerfugler og ikke minst er parken hjemmet til nesten halvdelen av verdens sjeldne og utrydningstruede fjellgorillaer. 
 
I tillegg finnes det ti forskjellige aper, blant dem er den sjeldne svart og hvit Colobus ape. 
 
Kibale Nasjonalpark
Kibale Nasjonalpark sies å ha den største konsentrasjonen av forskjellige primater i hele Øst-Afrika. Den store tette Kibale-regnskogen huser over 700 sjimpanser og 12 andre primater.
 
Ønsker du å ta en gåtur med ville sjimpanser er dette stedet. De menneskelignende aper beveger seg i store flokker, og man følger dem på få meters avstand gjennom tett regnskog med hjertet i halsen. 
 
I tillegg til sjimpanser er parken rik på fugleliv, og man finner mange forskjellige fargerike sommerfugler i alle størrelser. Sesse Islands, Victoriasjøens absolutte perle. Victoriasjøen er verdens nest største innsjø med en diameter på mer enn 250 km, og Uganda deler den med Kenya i øst og Tanzania i sørøst. 
 
I den nordvestlige delen av innsjøen ligger Sesse, som består av 84 øyer. Noen av øyene er store og tett befolket, andre øyer er små og nesten ubebodde, men de har alle masse frodig skog takket været en årlig nedbør på omkring 2.000 mm! Sesse Islands er det perfekte sted å avslutte en safarireise i Uganda. Slapp av med seiltur eller fisketur hvor du kan være så heldig å fange den store Nilabboren.
 
Jinja 
Cirka 80 km nordvest for Kampala på Victoriasjøens vestlige bredde ligger byen Jinja. Her har den hvite Nilen sitt utspring og stedet er fullt av historie og eventyr. Hvis man stiller seg der hvor Nilen starter, har man en fantastisk utsikt ut over Afrikas største innsjø foran deg og Afrikas legendariske urskog bak deg. De mer eventyrlystne kan begi seg ut på rafting i Nilen som kan by på en spennende tur for både nybegynnere og viderekomne. 
 
Lake Mburo Nasjonalpark 
Lake Mburo Nasjonalpark er med sine 260 km² en av de minste nasjonalparker i Uganda, noe som også gjør den litt oversett i forhold til sine ”storebrødre”. Navnet kommer fra Mburosjøen som er omgitt av skog, savanner, sumper og klipper. 
 
Her er det et rikt dyreliv med massevis av fugler, og det er relativt lett å få øye på artene som eller gjemmer seg godt andre steder i Uganda, for eksempel impala, Burchell’s sebra og elgantiloper. 
 
Lake Bunyonyi 
I Ugandas sørvestlige del finner man Bunyonyi-sjøen, omgitt av åser og vakker natur. Sjøen er en av de få innsjøer i regionen som ikke har bilharzia, krokodiller eller flodheste, noe som betyr at kysten er klar hvis du vil ta en kjølig dukkert på en varm dag. På svømmeturen kan du være så heldig å støte på en av innsjøens mange oter som stortrives uten konkurranse. Malaria er sjeldent i området, så innsjøen er som en liten oase for den reisende.
Fakta
Areal
199.710 kvadratkilometer
 
Kyst
0 kilometer
 
Høyeste punkt
Margherita Peak on Mount Stanley / 5110 meter
 
Lavest punkt
Lake Albert / 621 meter
 
Befolkning
23.317.000
 
Visum
Det er visumplikt for norske statsborgere til Uganda. Man kan søke om visum på forhånd på den ugandiske ambassade i København eller så kan man kjøpe visum ved innreise til Uganda for USD 50 (+3% avgift). Visumet varer i en måned og passet må være gyldig i minst 6 måneder etter at reisen er avsluttet.
Klima & værUganda

Klimaet i Uganda er generelt meget behagelig. I de områder vi beskriver ligger dagtemperaturen på omkring 22-28° C og i kveldstimene kjøler det ned. Da Uganda strekker seg over ekvator er det ingen reell vinter eller sommer. 

Mars-mai og oktober-november
I mars, april, oktober og november faller det mest regn, men vanligvis er det kortvarige, kraftige regnbyger. Reisen kan i disse månedene være mere langsommelig, men utsikten er ofte bedre. 
 
Desember-februar og juni-september
Disse månedene er de tørreste periodene i Uganda, men det kan fortsatt komme regn. Luftfuktigheten er lavere og temperaturen ligger på omkring 26-28° C. 
 
Gorilla trekking
Gorilla trekking er mulig året rundt og foregår i fjellområder med regnskog. Vi anbefaler å reise når det passer en best, da regnet som oftest er kortvarig, og er en del av den fantastiske opplevelsen. Temperaturen i fjellene er generelt lavere enn på slettene.
Lufttemperaturen
Januar
27°
Februar
27°
Mars
27°
April
26°
Mai
26°
Juni
25°
Juli
25°
August
25°
September
26°
Oktober
26°
November
26°
Desember
26°
Nedbør (mm)
Januar
79
Februar
85
Mars
170
April
278
Mai
279
Juni
113
Juli
73
August
84
September
77
Oktober
84
November
137
Desember
115
Blixen Tours
Safaristandard
På alle måter den mest eksklusive og luksuriøse reisen, og blant det absolutt beste landet kan by på.
 
Ønsker du det beste av det beste - både opplevelsemessig og kvalitetsmessig - da bør du velge Blixen Tours Platinum reiser.
 
Her strekker vi oss langt for å tilby deg absolutt toppklasse av lodges og service, og alt blir arrangert og skreddersydd til akkurat dine behov og ønsker.
 
Du vil få opplevelser og luksus som ikke mange har opplevd.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Førsteklasses reise og blant det beste i området med høy standard og service.
 
Ønsker du ikke å inngå noen kompromiss på luksusen og den personlige servicen, da bør du velge Blixen Tours Gold reisene.
 
Her er det den høyeste standarden på både rom som service, og du vil bli mottatt som en helt spesiell gjest.
 
Den personlige omsorgen vil være i høysetet, og du vil oppleve at personalet yter en stor innsats for din komfort.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
God standard som ligger over middels på alle kriterier - semi-luksus standard.
 
Våre Blixen Tours Silver reiser er for dem som ønsker å ta vare på seg selv med ”det lille ekstra”
 
Her er det tenkt på hver eneste detalj og standarden ligger derfor over middels av hva man forventer på den aktuelle destinasjonen.
 
Våre Silver reiser holder standarden som kjennetegner Blixen Tours generelt - høy service, rene og lekre rom, god beliggenhet og velutdannet personale.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Utmerket reise med fin turistklasse standard, nøye utvalgt av Blixen Tours.
 
Når du reiser med Blixen Tours, vil du alltid komme til en destinasjon som er nøye utvalgt av våre erfarne reisekonsulenter.
 
Vi sørger for å kjenne våre partnere, og vi sender ikke reisende til en lodge eller et hotell hvor vi ikke kjenner til standarden ned til den minste detalj.
 
En Blixen Tours Bronze reise kan f.eks. være en safari i Botswana i mobil teltcamp - altså en reise i den flotte enden av turistklassen.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse