Sør-Afrika som reisemål – Cape Town og Table Mountain

Når man tenker på å reise til Afrika, er det for de aller fleste; safari og ville dyr, som dukker opp i tankene våre. Mens safari åpenbart er en stor del av en reise til dette kontinentet, er det minst ett land som har mye mer å tilby, nemlig: Sør-Afrika.
I en serie reisehistorier og artikler om ulike områder av Sør-Afrika kan du lese om mulighetene dine for å oppleve dette fantastiske landet.
 
Serien tar for seg:
- Cape Town og Table Mountain (se nedenfor)
 
Denne første artikkelen starter der hvor det hele begynte.
 
Cape Town og Table Mountain
Vi starter rundturen vår her på samme sted som de første vestlige oppdagelsesreisende gjorde, og lander i Cape Town. Cape Town er en av de vakreste byene i verden og har alltid vært en smeltedigel for alle menneskene og kulturene som gjennom tiden har gjort Sør-Afrika til sitt hjem. Det var her nederlenderne etablerte den første, lille proviantstasjonen på ruten mellom Europa og Asia, og det var herfra boerne la ut på sin store vandring for å bryte ut- og finne nytt land.
 
Byen har alltid vært ansett som den mest liberale i landet, og under apartheid-tidens mørke skygge var det oftest her sympatien for de undertryktes sak var størst. Det var også her de fleste lederne av motstandsbevegelsen hadde sin base, og det var på Robben Island, utenfor byen, at de fleste av dem senere kom til å tilbringe mange år av livet sitt i fengsel.
 
Det var ved det gamle rådhuset i Cape Town at Nelson Mandela i 1990 holdt sin første tale som en fri mann, bare noen timer etter løslatelsen etter 25 år i fangenskap; denne talen la grunnlaget for en ny begynnelse for landets og folkets nye reise mot en felles fremtid med åpent sinn.
 
I tillegg til de mange historiske stedene og minnesmerkene, er Cape Town også et senter for kunst og kultur, og det er alltid noe å unne seg her, enten det er på museet for moderne kunst, en spasertur gjennom shoppingdistriktet eller bare å vandre rundt og snuse på den livlige atmosfæren.
 
Noe av det mest slående med denne byen er hvor vakker den er, nesten uansett hvor du befinner deg. Table Mountain, som ligger midt i byen, er alltid synlig (på skyfrie dager), havet glitrer og setter litt krydder i luften og arkitekturen endrer seg markant, avhengig av hvilken bydel du befinner deg i.
 
Sentrum er en blanding av moderne høyhus og bygninger fra kolonitiden, det malaysiske distriktet er fylt med fargerike, firkantede og runde hus, Sea Point består for det meste av fine villaer og moderne luksusleiligheter, Victoria & Albert Waterfront er en unik blanding av maritim arkitektur og kolonistil - og listen fortsetter! Det er hus, liv og mennesker fra hele verden i én by.
 
Skulle du få lyst til å oppleve naturen er den like ved. Table Mountain er en del av en liten fjellkjede som går helt til spissen av Kapp det gode håp, og på en god dag er det som om du kan se verdens ende fra toppen av fjellet - som du kan bestige ved egen kraft eller ved hjelp av taubanen.
 
Ingen opphold i Cape Town er komplett uten en dagstur til Kapp det gode håp. Turen går langs fantastisk flotte ruter, gjennom småbyer som nesten er like gamle som landet, og videre inn i nasjonalparken. Her ser du blomster og dyr som bare finnes på denne svært lille biten av kloden, og til slutt står du ved fyret på spissen av Afrika og tenker at neste stopp er Antarktis.
 
Antarktis må imidlertid vente litt, for neste stopp på turen vår er vinlandet.
 
 
 
 
Store bilder