Sov under åpen himmel

"Millioner på millioner av stjerner fortrenger mørket sammen med månen, og stillheten brytes av nattdyrenes kall."
Den siste delen av den brennende oransje-røde solen dukker bak horisonten og skumringen tørker bort himmelens gylne farger. Like etter har den beksvarte natten slukket alt lyset, og det er helt stille en stund. Så dukker den første lysflekken opp på himmelen etterfulgt av den neste og den neste – og plutselig trekkes sceneduken av og avslører en fullstendig stjernespekket nattehimmel.
 
Millioner på millioner av stjerner fortrenger mørket sammen med månen, og stillheten brytes av nattdyrenes kall.
 
Her, midt på den afrikanske savannen, ligger du i mørket og prøver å lagre bildene av showet som utspiller seg over deg. Det er så ubegripelig vakkert. Stjernene er så langt unna, men de føles så nærme her ute at du må stoppe deg selv fra å prøve å strekke deg etter en av dem. Det er nesten som om alle stjernene i universet har valgt å plassere seg akkurat her over den afrikanske savannen – kun til ære for deg.
 
Bo i autentiske leire under stjernene
Blixen Tours har drømmeturer til flere av de største naturparkene i Afrika, hvor du kan bo i luksuriøse, komfortable, koselige og trygge leirer midt på den afrikanske savannen – kun omgitt av den vakre og harde naturen og de ville dyrene. På dagtid venter safariopplevelser du aldri vil glemme, og om kvelden ligger teppet av stjerner over deg og fascinerer gang på gang.
 
Når det er tid for å si god natt, kan du trygt og komfortabelt kose deg i en komfortabel seng, hevet høyt over bakken, med varme dyner og tepper – og mens du sovner kan du ligge og telle stjernene og lytte til dyrenes brøl og kall ute i mørket rundt deg. Om morgenen våkner du sakte sammen med savannens dyr når de første gylne solstrålene forteller deg at en ny og spennende dag på den afrikanske savannen har begynt.
 
Sov helt eller delvis utendørs
Det er to måter du kan sove på under stjernehimmelen. Hvis du er eventyreren som ikke kan få nok, kan du sove på leirens oppsatte plattformer – enten alene eller sammen med andre. Her får du virkelig følelsen av å sove helt utendørs og få med deg alle elementene. Er du ute etter litt mer trygghet, men likevel ønsker å oppleve den helt fantastiske vakre stjernehimmelen, kan du velge å bo i leirer, hvor suitene har en slags utendørs soveplass. Her kan du sove ute under stjernehimmelen, men likevel innenfor den trygge innhegningen til hytta og leiren.
 
Er det også noe for deg?
Noen elsker spenningen ved å ligge ute blant de ville dyrene, mens andre heller vil ligge trygt inne bak lukkede dører. Sikkerheten og tryggheten er selvsagt på topp, men derfor kan bushens mange og høye lyder lett bli for skumle for noen. Dyrene kan virke veldig nærme og løvenes brøl veldig høye, det er nettopp grunnen til at noen velger å sove ute – og grunnen til at andre foretrekker å sove innendørs. For de fleste er det å sove ute under stjernene på den afrikanske savannen en opplevelse for livet – men det er bare du som kan vurdere om det er noe for deg også.
 
 

7 av de beste stedene å sove under åpen himmel i Afrika:

 
Beho Beho, Tanzania
Bo på toppen av et gammelt leedwood-tre i koselige og eksklusive trehytter. Den store komfortable sengen har hjul slik at de som overnatter enkelt kan rulle den under en lerretspaviljong eller ut under stjernene.
 
Sanctuary Makanyane, Sør-Afrika
Gjemt i bushen har leiren bygget en høy plattform hvor gjestene kan sove helt trygt og uforstyrret under stjernene – kun omgitt av glødende lykter og lyden av bushen.
 
Little Kulala, Namibia
Blant bølgende sanddyner i ørkenen finner du den sjarmerende «kulalaen», som er en slags eksklusiv hytte, og på taket av hver av dem er det bygget en koselig soveplass hvor gjestene kan ligge og se på stjernene og lytte til ørkenen, mens de sovner.
 
Tswalu Kalahari, Sør-Afrika
Hevet over bakken er en liten plattform som leiren kaller "Malori", som betyr "drømmer" på det lokale språket. Her kan gjestene sove trygt og godt midt i bushen, og oppleve det som også er kjent som «diamanthimmelen» – den afrikanske stjernehimmelen.
 
Jao Camp, Okavango, Botswana
Ca 20 minutter fra leiren er det bygget en plattform hvorfra det er flott utsikt over ville dyr som kommer og går. Om natten forvandles plattformen til et perfekt «soverom», hvor opptil 4 personer kan ligge og se på stjernene.
 
Loisaba, Laikipia, Kenya
Campen har 2 koselige og sjarmerende "soveplattformer". Den ene har utsikt over "kiboko"-vannhullet, og den andre ligger 8 km unna ved bredden av elven Ewaso N'giro. Her kan gjestene ligge trygt og godt mens de nyter utsikten over dyrelivet og den fantastiske stjernehimmelen.
 
Lion Sands, Sør-Afrika
Leiren har 3 "bush-soverom", som er hevet høyt over bakken. Overnattingsgjestene kommer når solen er i ferd med å gå ned, og kan nyte utsikten over bushen i noen timer før mørket tar helt overhånd, og det er på tide å legge seg under dynen og se på stjernene, Melkeveien og et flust av stjerneskudd.