Hvor reiser du når kun det beste er godt nok, for VIKs?

Det er VIP-er og så har du VIK-er. VIP-er treffes sjelden, mens VIK-er finnes i alle familier. De er hovedpersonene – og noen vil kanskje til og med si, familiens overhode - de er involvert i store avgjørelser, hvor meningene deres blir hørt.

De er Very Important Kids.
 
Dette gjelder også når ferien skal planlegges.
 
Hele familien blir konsultert – ikke minst barna.
 
Mange koselige helger går med til å drømme, le, snakke og bestemme hvor reisen skal gå. Både foreldre og barn har ønsker som skal ivaretas så langt det er mulig, og i tillegg skal reisemålet også passe for barn.
 
Men hvilke er - og hvilke er ikke? Er safari i Afrika for farlig og for tungvint med barn? Er det for kjedelig for barna å feriere på en tropisk øy i Det indiske hav? Og er Midtøsten i det hele tatt et sted for barn?
 
Med andre ord: Hvor skal man reise når kun det beste er godt nok for VIKs.
 
 
Safari i Afrika - det er ikke for barn
Mange mener at safari i Afrika enten er for tungvint eller for farlig for barn, og velger derfor bort det alternativet. Det er synd, for safari er en helt fantastisk opplevelse for både voksne og barn, og det er ingen grunn til å bekymre seg for verken sikkerhet eller logistikk.
 
Sikkerheten, komforten og fasilitetene i leiren og ute på savannen er på topp og alt det praktiske som transport, mat, bagasje osv. tar Blixen Tours og leirpersonalet seg av.
 
Alt du trenger å gjøre er å lene deg tilbake og nyte eventyret som venter deg på den afrikanske savannen.
 
 
På safari til fots eller på dekk
Safariene foregår enten til fots eller i spesielle kjøretøy.
 
De fleste turene ut på savannen vil foregå i biler eller minibusser, hvor det er god utsikt til både høyt og lavt, og hvor man får følelsen av å være veldig nær naturen og dyrene.
 
Det vil alltid være en guide til stedet og ofte også en «tracker» med, som er eksperter på å få øye på de ville dyrene. Det er en garanti for at du vil se mange dyr og også ofte komme veldig nær dem.
 
Når du begir deg ut på savannen til fots har du selvfølgelig også guider som tar vare på deg og som kan få øye på dyrene og fortelle om dem. På disse turene spiller alle sanser inn. Du kan lukte gresset og sanden og kjenne solens varme på huden. Du vil ofte høre dyrene før du kan se dem. Til å begynne med ses dyrene kun som flimrende silhuetter i horisonten, men litt etter litt blir de klarere og tydeligere jo nærmere de kommer, og plutselig forandrer figuren seg til et gjenkjennelig dyr.
 
Suget i magen, barnas store smil og spente øyne er ikke til å ta feil av – det er en opplevelse for livet.
 
 
Vi har leirbål her...
Når mørket faller på og du trekker deg tilbake til leiren, venter flere opplevelser. Du har kanskje slappet av litt på hytta, mens barna har fått øye på flere dyr fra terrassen, og du har fått deg et godt måltid og et bad.
 
Så tennes det bål midt i leiren.
 
Et sted ute i mørket kan du høre de ville dyrene grynte og rope til hverandre mens du sitter trygt og varmt rundt bålet. Kanskje du er heldig og hører guidene fortelle spennende historier om ville dyr, afrikanske stammer og modige krigere. Over deg glimter millioner av stjerner, spesielt sterkt her ute, midt på den afrikanske savannen.
 
Safari i Afrika er en uforglemmelig opplevelse – selv i barnehøyde. Hver eneste time på savannen er fylt med minneverdige opplevelser for hele familien.
 
De dyktige guidene, vaktene og kokkene garanterer at sikkerhet, service og erfaringen er på topp – og de har alltid et spesielt fokus på store og små VIKs.
 
 

3 gode tips - safarireiser med barn

 
  • Malariafritt safariområde – Er du bekymret for malaria kan du velge destinasjoner i Sør-Afrika som er malariafrie – for eksempel Madikwe, Kariega Game Reserve og Welgevonden.
  • Egen safaribil – Avhengig av barnas alder anbefaler vi at du har din egen safaribil for å få den beste opplevelsen.
  • Velg en barnevennlig safari lodge - Noen steder er mer egnet for barn enn andre - for eksempel: Tuningi Safari lodge, Sør-Afrika / Ol Lentille, Kenya / Singita Pamushana, Zimbabwe.
 
 
Familieferie i verdens beste badeland
"Ferie på en liten eksotisk øy blir fort for kjedelig for barna." Du tror kanskje det, men faktisk er det mange morsomme og spennende ting å gjøre både til sjøs og på land på Blixen Tours-destinasjoner i Det indiske hav – Maldivene, Mauritius, Zanzibar, Seychellene og Sri Lanka.
 
Det varme havet er et paradis for alle vannhunder, og den myke sanden er perfekt for å bygge sandslott. Her kan du bruke timer og dager på å plaske rundt i bølgene, finne skjell og utforske med snorkel og dykkermaske. Det er ofte vakre uberørte korallrev nær stranden, så hele familien kan enkelt gå ut på egen hånd og se det fantastiske utvalget av fargerike fisker, koraller og vakre konkylie.
 
En helt spesiell opplevelse er å dra på båttur og hoppe ut på dypere vann, hvor du kan være heldig å svømme med havskilpadder og se delfiner. Du kan også fiske og få store eksotiske fisker på kroken.
 
Er du interessert i vannsport er det mange muligheter for dette. De fleste hoteller har et stort utvalg av utstyr for alt fra kajakk- eller pedalbåtturer til mer actionfylte aktiviteter som vannski og surfing.
 
Det indiske hav er virkelig verdens beste badeland!
 
 
På oppdagelsesferd i frodige skoger
Når barn begynner å danne fiskehud mellom fingre og tær fra å plaske rundt i havet hele dagen, kan det være på tide å gå på oppdagelsesferd på land.
 
Mange av øyene i Det indiske hav har store frodige skoger, som gjemmer på stille innsjøer og brusende fossefall. Her kan du gå en tur og se fargerike fugler, små livlige aper, morsomme insekter og øgler og vakre eksotiske blomster og planter.
 
På noen av øyene i Det indiske hav er det gigantiske skilpadder som du kan være så heldig å møte på eller som du kan besøke i innhegninger.
 
 
Morsomme barneklubber for VIKs
De fleste av Blixen Tours-hotellene har barneklubber, hvor det hver dag arrangeres ulike morsomme og spennende aktiviteter for barn i alle aldre. Her kan barna leke, ha det gøy og sprelle omkring med hverandre og de engasjerte voksne som passer på dem, mens foreldrene kan ta en velfortjent pause på stranden eller ta en tur på spa.
 
En ferie til Det indiske hav blir aldri kjedelig.
 
Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan finne på. Samtidig sørger hotellpersonalet for at komforten, servicen, maten og omgivelsene er enhver VIK verdig.
 
Bli med oss ​​på et 1001 natt eventyr i Midtøsten
Barn over hele verden har vært oppslukt av fortellingene om 1001 natts historier om turbankledde sultaner, fantastiske palasser, skjulte gullskatter, vakre kvinner innhyllet i fargerike kapper, velduftende markedsplasser og mektige krigere med skarpe sverd.
 
En reise til Midtøsten er en reise inn i disse historiene, hvor barna selv blir hovedpersonene.
 
 
Svømming, ørkenvandring, markeder og verdens største bygninger
En ferie i Midtøsten er ikke bare en reise i historie og kultur. Her er også deilige strender hvor du kan slappe av eller gjøre mange typer aktiviteter over og under havoverflaten. Du kan gå en tur i den golde ørkenen og ri på kameler, rase rundt i spesielle firehjulinger eller "surfe" i sanddynene.
 
Midtøsten er mange steder svært velstående og spesielt i Dubai vil både voksne og barn garantert bli overveldet av de enorme bygningene, imponerende kjøpesentrene og luksushotellene, og den utrolige velstanden som tydelig viser seg hvor enn du ser.
 
Å gå på marked i Midtøsten er en opplevelse for alle sanser. Her kan du kjøpe lærvarer, trevarer, gullsmykker, duftende krydder, lokale delikatesser og fargerike klær, tepper og puter – og mye mer. Her kan barna definitivt finne en passende suvenir å ta med hjem.
 
Ønsker du en familieferie som har litt av hvert, så er Midtøsten et veldig passende reisemål. Hotellene er også en opplevelse i seg selv, for her finner du noen av de mest ekstravagante og luksuriøse hotellene i verden. Her vil barna virkelig føle seg som VIKs.
 
 
Mange flotte reiseopplevelser for små VIKs
Så hvor skal reisen gå? Det er mange alternativer – også når barna skal tas hensyn til. De fleste av Blixen Tours sine destinasjoner, hoteller og resorter er ekstremt egnet for barn, og vi vet hva som skal til for å gjøre reiseopplevelsen uforglemmelig for både de voksne og – ikke minst – for barna.
 
Store reiseopplevelser handler ofte om små detaljer – og det gjelder også for Very Important Kids.
 
 
 
 
Eller ring oss på tlf. 35 900 901 og ta en prat om den rette reisen for dine VIKs.