En ferie med alt, takk!

På Maldivene finnes det et hotell som ikke bare oppfyller gjestenes høye krav og forventninger, men som også tar ”ferie på en Bounty-øy-konseptet” enda et skritt videre – noe som gjør at de fleste andre luksushoteller bare må klappe sammen drink-paraplyene sine og se seg slått.
Velkommen til Anantara Kihavah Villas.
Klisjeene står nærmest i kø når man skal forsøke å beskrive dette luksushotellet på Baa atollen i Det Indiske Hav. ”Paradis”, ”en eksotisk perle”, ”noe helt utenom det vanlige” – disse klisjeene passer helt klart, men de forteller ikke hele sannheten, dette hotellet er nemlig mye mer enn som så. Anantara Kihavah Villas ligger helt i toppsjiktet i klassen, og er noe av det mest luksuriøse du kan finne på Maldivene.
 
Hotellet har alt det de fleste etterspør
Det som gjør Anantara Kihavah Villas til noe helt spesielt, er at det har alt det de fleste etterspør på sin drømmereise – og enda mye mer. De private hyttene man bor i på øya, ligger enten på stranden, få skritt fra vannet, eller de står på påler en meter over Det Indiske Havs turkisblå, krystallklare vann. De er selvfølgelig gjennomført luksuriøse, med eget basseng og imponerende baderom – noen av de lekreste på Maldivene. Bare en detalj som at badekaret har glassbunn, slik at det føles som om man flyter rundt i havet, sier vel det meste.
 
Hyttene er store og romslige og har god plass til to barn, og de finnes enda større, dersom man er en større flokk som skal på tur.
 
Dersom man klarer å løsrive seg fra sin private villa, har resten av Anantara Kihavah mye mer å by på. Hotellet har eget husrev, hvor man kan bruke timer og dager på å plaske rundt med snorkel eller dykkerutstyr og utforske undervannslandskapet. Hotellet tilbyr også stort sett alle former for vannsport, i tillegg til at man kan dra på dyphavsfiske, for deretter å være med på å tilberede fangsten på et spennende matlagningskurs. Man kan også slappe av i et luksuriøst spa eller man kan ganske enkelt bruke dagen på de kritthvite sandstrendene og i det varme havet.
 
Uansett hva man foretar seg, lover folkene bak hotellkonseptet at freden, roen og idyllen man opplever her vil få absolutt alle til å glemme hverdagens stress og jag.
 
Spis middag under havets overflate
Også når det gjelder måltidene, merker man at Anantara Kihavah ønsker å tilby noe helt spesielt. Alle restaurantene serverer forskjellige former for gourmetmat og kan tilby alle mulige, utsøkte viner.
 
Enten du skal feire bryllupsdagen, eller du bare vil nyte en romantisk privat middag på stranden med din kjære, så kan dette også arrangeres.
 
Men uansett hvor herlig dette enn lyder, er dette likevel ikke et nytt konsept. Derfor ønsker Anantara Kihavah Villas i tillegg å tilby en helt annen og ganske spektakulær måte å nyte middagen på – nemlig under havoverflaten. Ja du leste riktig. Restauranten er plassert under vannet, og alle ytterveggene er erstattet med glass, slik at du kan sitte og kikke ut på fargerike fisker, små haier og rokker som svømmer forbi på den andre siden av glassveggene.
 
Det er enda mange flere ting man kunne beskrive og fremheve ved Anantara Kihavah, men budskapet er kanskje nådd frem til de aller fleste nå. Anantara Kihavah har et brennende ønske om å være noe helt for seg selv, og dersom man ser på alle de forskjellige utmerkelsene og prisene hotellet har fått, kan man konkludere med at de virkelig har lyktes i å få det til. Mange anmeldere, livsnytere og journalister har manglet ord når stedet skal beskrives, og har nok engang måttet ty til alle de gamle klisjeene – for Anantara Kihavah er i sannhet et paradis, en eksotisk perle og noe utenom det vanlige.
 
 
 
Store bilder