Drømmedestinasjon for alle dykkere - også nybegynnere

Maldivene er paradis. Kritthvite sandstrender, turkisblått hav, vaiende palmer og mye sol. Og akkurat som man tenker at nå kan det ikke bli mer unikt, så trekker Maldivene nok et trumfkort opp av lommen; en verden under havets overflate som er så spektakulær, eventyrlig og mangfoldig at den langt overgår alle dine villeste dykkedrømmer.
 
En av verdens beste dykkedestinasjoner
Maldivene er hjemsted for tusenvis av korallrev som myldrer av fargerikt liv. Her finner du skilpadder, napoleonfisk, murene og store stimer med fisk i alle regnbuens farger. Selv de stedene hvor du bare kan bruke snorkling, kan du se murene, havskilpadder, blekksprut, anemoner og flere arter av rokker. På de ytre skjærene kan du ofte møte grårevhaier, hvittipphaier og hammerhaier – og helt ut i det dypblå havet finner du barracuda, ørnerokker, mange typer haier og gigantiske stimer av Amberjack og Giant Trevally. Maldivene er spesielt kjent for å være et av de beste stedene i verden å dykke med djevelrokker og gigantiske hvalhaier.
 
Enten du er en erfaren dykker eller nybegynner, er Maldivene et unikt dykkerparadis. Det er dykkesentre på alle Blixen Tours sine øyer og hvis du først skal ta dykkersertifikat, så er Maldivene helt ideelt for dette. Det er også flere steder som tilbyr prøvedykk - også for barn - og mange steder kan du gå ut i vannet rett fra stranden med dykkerutstyret på i stedet for å hoppe fra båt.
 
Når er den beste tiden?
Maldivene er fantastisk hele året - også når det kommer til dykking. Lufttemperaturen er ganske stabil rundt 25-30 grader og sjøtemperaturen rundt 28-30. Det er imidlertid variasjoner gjennom året som du bør vurdere når du planlegger reisen.
 
Fra desember til april byr Maldivene på det beste været og den beste sikten og dermed de beste mulighetene til å se masse fisk – og deres og korallrevets vakre farger kommer virkelig til sin rett. Fra mai til november er det mer plankton i vannet – spesielt i mai og juni – så det blir mindre sikt, men til gjengjeld er det større sjanse for å se filter- og alge etere, som rokker og hvalhaier.
 
Hvor finner du Maldivenes beste dykkesteder?
Mange dykk på Maldivene er såkalte strømdykk, hvor du blir båret av strømmen langs revet. Mellom de mange atollene finner du kanaler og passasjer hvor det bugner av næringsstoffer som tiltrekker seg mye fisk. Du kan selvfølgelig også bade i roligere vann hvor du utforsker et mindre område.
 
North Male Atoll er det mest kjente og kjære dykkestedet på Maldivene. Her er det usedvanlig vakkert, det er alltid noe nytt å se og det er lett å komme til.
 
Ari Atoll er også et av de beste dykkestedene på Maldivene. Her finner du blant annet Gangehi Kandu, som er en av de lengste kanalene i Ari-atollen, hvor du kan flyte med strømmen i opptil 2,5 km. Kanalen er hjemsted for mange forskjellige haiarter - inkludert leopardhaier - og også djevelrokker og hvalhaier.
 
Nordøst for Ari-atollen ligger Rasdhoo Madivaru, en av de mest spektakulære revformasjonene på Maldivene. Her kan du se napoleonfisk, ørnerokker, tunfisk, grårevhai, hvitspisshai, hammerhai og mye mer.
 
South Male Atoll er også et populært dykkested. Atollen huser hele seks kanaler som går gjennom den østlige rev veggen, hvor store mengder vann strømmer gjennom, som igjen tiltrekker seg mye undervannsliv.
 
De nordlige atollene er mindre besøkt, men tilbyr definitivt også på fantastiske dykkeplasser - og mer fred og ro da det ikke er så mange andre dykkere der.
 
En ting er sikkert; Uansett når og hvor, vil du på Maldivene få uforglemmelige dykkeopplevelser som kun noen få andre steder i verden kan leve opp til.
 
 
 
Store bilder