Store bilder

4 forlokkende reisemål i Midtøsten

Midtøsten har alltid vært forlokkende; fra de fortryllende fortellingene i 1001 natt og de imponerende moskeene og palassene til de velduftende basarene og den smakfulle, krydrede maten.
Store bilder
Regionen byr på et mangfold av opplevelser, fra utforsking av gamle ruiner til moderne byliv. Det er et sted der fortiden møter nåtiden, og der tradisjonen trives side om side med innovasjon.
 
I tillegg til de spennende severdighetene og opplevelsene Midtøsten har å by på, gir reiser til denne delen av verden deg også en unik mulighet til å fordype deg i en rik kultur og lære om ulike tradisjoner.
 
Land som De forente arabiske emirater og Oman er kjent for sin gjestfrihet og stabilitet, og reisende inviteres med åpne armer inn i en verden av ekstravaganse, tradisjon, kultur, historie, rikdom og innovasjon.
 

Her er fire eventyrlige reisemål i Midtøsten:

 
Oman ligger på sørøstkysten av Den arabiske halvøy og er kjent for sine storslåtte ørkener, fjellandskap og kystlinjen langs Arabiahavet og Omanbukten.
 
Landet har en rik kulturarv og historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Her kan du glede deg til en blanding av moderne byliv, tradisjoner og spennende severdigheter som hovedstaden Muscat, ørkenen Wahiba Sands, Jebel Shams-fjellene og UNESCOs verdensarvsteder som Bahla Fort og Frankincense Trail.
 
 
Abu Dhabi er hovedstaden i De forente arabiske emirater (FAE) og ett av landets syv emirater.
 
Abu Dhabi er et viktig handels- og finanssenter i regionen, og er kjent for sin oljeproduksjon og rikdom - i tillegg til sin imponerende skyline, moderne arkitektur, luksuriøse hoteller, vakre strender og spennende shopping.
 
Byen har også mange kulturelle attraksjoner, blant annet Sheikh Zayed Grand Mosque, en av verdens største og vakreste moskeer, og Louvre Abu Dhabi, en filial av det berømte kunstmuseet i Paris.
 
 
Ras Al Khaimah er også et av de syv emiratene i De forente arabiske emirater (FAE).
 
Den ligger nordøst langs Persiabukta og grenser til Oman. Ras Al Khaimah er kjent for sine vakre strender, ørkenlandskap og fjellområder.
 
Emiratet har en rik historie og kultur, og byr på alt fra vannsport og ørkensafari til kulturopplevelser og imponerende luksushoteller.
 
 
Dubai er også et av de syv emiratene i De forente arabiske emirater (FAE) og er kjent for sine imponerende skyskrapere, moderne arkitektur, luksuriøse kjøpesentre og pulserende natteliv, i tillegg til strender, ørkenlandskap og kulturelle attraksjoner.
 
Noen av Dubais mest ikoniske severdigheter er Burj Khalifa, verdens høyeste bygning, Palm Jumeirah, en kunstig øy, Dubai Mall, et av verdens største kjøpesentre, og Burj Al Arab, et luksuriøst 7-stjerners hotell.
 
Dubai er også kjent for sitt kulturelle mangfold, der tradisjonell arabisk kultur møter moderne livsstil.
 
Store bilder