Store bilder

5 (andre) ting å gjøre på Mauritius

Når du tenker på Mauritius, tenker du gjerne på lange, kritthvite sandstrender, asurblått hav og smaragdgrønne laguner - og du ser for deg at du slapper av i solen.

Og det er akkurat det Mauritius er, men det er faktisk så mye mer å gjøre enn å dase på stranden eller nippe til drinker i solnedgangen - enten du er en eventyrer, livsnyter, naturelsker eller adrenalinjunkie.

Her er fem spennende aktiviteter du kan gjøre på Mauritius.
Store bilder
 
Se det hele fra et nytt perspektiv
 
Opplev Mauritius' skjønnhet på en helt ny måte - fra luften. En helikoptertur over øya er som å se på et levende postkort fra paradis.
 
Når rotorbladene tar av og løfter deg opp, åpner det seg et panorama av naturskjønnhet under deg: Oppdag berømte strender som Trou aux Biches og Le Morne, der den hvite sanden møter det turkise vannet på vakreste vis. Opplev den fantastiske utsikten over øyas ikoniske naturattraksjoner, som de imponerende fossene ved Tamarin, den spektakulære underjordiske fossen og de dramatiske fjellformasjonene ved Le Morne Brabant. Fly over sukkerplantasjene og de vakre, gamle herregårdene som fortsatt preger landskapet. Se små fiskerlandsbyer langs kysten - og kanskje er du så heldig å få et glimt av havskilpadder og delfiner som svømmer rundt i havet.
 
Du kan dra på sightseeing rundt hele øya eller slå to fluer i en smekk og la helikopterturen være transport fra flyplassen til hotellet.
 
 
Fantastiske naturopplevelser til fots  
En annen og minst like flott måte å oppleve øya på er til fots gjennom Mauritius' frodige og varierte landskap. Fra de svingete kyststiene til de frodige åsene - øya byr på en rekke fantastiske fotturer som passer for alle erfaringsnivåer og fysisk form.
 
Ta turen opp gjennom frodige skoger til toppen av det imponerende fjellet Le Morne Brabant, og bli belønnet med fantastisk utsikt over øya og havet. Utforsk Black River Gorges nasjonalpark, der et nettverk av velholdte stier fører deg gjennom uberørt regnskog, og naturskjønne spaserturer i de grønne og frodige åsene i Vieux Grand Port på sørøstkysten.
 
Sør på øya finner du også vulkankratere, hinduenes hellige innsjø Grand Bassin, vakre fossefall og den spektakulære 7 Coloured Earth.
 
Sightseeing i full fart  
Synes du av og til at sightseeingturene kan være litt langsomme? Og har du ofte vondt i føttene før du i det hele tatt har tatt det første bildet med kameraet?
 
Da er det kanskje en god idé å dra på sightseeing på en firhjuling eller en 4x4 buggy, som er en slags crosser på fire hjul med plass til én, to eller fire passasjerer, slik at hele familien kan dra på tur sammen.
 
 
Ta en tur i Heritage Nature Reserves vakre natur med fosser og elver, daler og sukkerrørsmarker, og fortsett opp til høylandet der du kan være heldig å få øye på de elegante Java-hjortene som beiter fredelig.
 
Spill golf på eksotiske mesterskapsbaner
Mauritius er virkelig et paradis, men visste du at øya også er et paradis for golfentusiaster? Det er uvanlig mange golfbaner spredt rundt på øya, alt fra vanlige 9-hullsbaner til profesjonelle 18-hulls mesterskapsbaner, hvorav mange er designet av verdensberømte golfpersonligheter som Ernie Els, Bernhard Langer og David Leadbetter.
 
Ikke bare er banene profesjonelt designet, men de har også noen av de vakreste omgivelsene - og været er (nesten) alltid bra.
 
 
Hvis du er mer interessert i paddle-tennis, vanlig tennis eller andre idretter, trenger du ikke bekymre deg. Mange hoteller har flotte, nye baner for alt fra paddle-tennis og tennis til sandvolleyball og petanque - og de fleste har også et moderne, velutstyrt treningssenter.
 
Et hav av muligheter  
Det vakre, varme havet som omgir Mauritius byr på et mylder av aktiviteter og utflukter. Du kan snorkle og dykke i det krystallklare vannet med profesjonelle instruktører som tar seg av både nybegynnere, som kan få en forsmak på livet som dykker - og de mer erfarne, som kan utforske dyphavet, grotter og skipsvrak.
 
Oppe på overflaten kan du gå om bord i din private yacht og nyte et romantisk solnedgangscruise med den du er glad i, dra på sightseeing fra vannet eller bare nyte livet om bord i din egen luksusyacht. Du kan også nyte en hel dag i fred og ro på den lille, private øya Ile Des Deux Cocos, som ligger utenfor Mauritius' sørøstkyst. 
 
Vil du ha det litt villere, kan du hoppe om bord i en Sea Kart, som er en blanding av en vannscooter og en oppblåsbar båt. Det er en av de tryggeste og morsomste måtene å komme seg rundt på sjøen, og en perfekt aktivitet for hele familien. Nyt vinden i håret og suget i magen mens dere suser over vannoverflaten på eventyr. 
 
Det finnes også andre måter å få den spesielle følelsen i magen på. For eksempel når du får en stor, eksotisk fisk på kroken og kampen om hvem av dere (du eller fisken) som er mest utholdende begynner - og det spesielle øyeblikket når du får smake på fangsten din om kvelden. Avhengig av årstiden kan du fange svart og blå marlin, hai, tunfisk, seilfisk, bonito, dorado, wahoo og barracuda. 
 
Så en ferie på Mauritius kan være en avslappende strandferie, men det kan også være en ferie fylt med spennende aktiviteter - eller kanskje best av alt, en kombinasjon av begge deler. Uansett kan vi hjelpe deg med å skreddersy reisen slik at den blir akkurat slik du drømmer om.