På øy-hopp i paradis – med eksklusiv yacht

I dagens overfylte verden kan det være en utfordring å finne et øde paradis borte fra storbyens støy og stress.
For noen kommer det som et positivt sjokk å oppdage at det lille øyriket Maldivene i Indiahavet tilbyr ikke mindre enn 1192 eksotiske øyer å velge mellom. Av disse er det bare rundt 200 øyer som er bebodd, hvorav rundt 85 luksuriøse feriesteder. Hvert feriested konkurrerer med hverandre for å tilby det beste av de beste og mest luksuriøse omgivelsene. Det gjør det vanskelig å velge hvilken perle du vil unne deg og leve den ultimate drømmen for folk flest. Så hvorfor ikke charter din egen bemannede Azimut luksusyacht og dra på øy-hopping i paradis.
 
Havet for deg selv
Å besøke Maldivene til sjøs med yacht gir de perfekte omgivelsene for å selv utforske de ytre og avsidesliggende øyene, samt oppdage dykkesteder som de fleste besøkende aldri ser. Så snart du lander i Malé, går du ombord i det flytende luksuriøse feriestedet og cruiser bort fra den travle hovedstaden (over en tredjedel av befolkningen bor på øya Malé).
 
Den luksuriøse båten har motorer med høy ytelse, avansert teknologi kombinert med moderne design, er ideell og ekstremt fleksibel for å få tilgang til de grunne, mer avsidesliggende områdene. Hele flåten av Azimut som tilhører Sultans of the Seas er som skapt for øy-hopping i havet rundt Maldivene. Med plass til 10 overnattende gjester, pluss mannskap og en marsjfart på opptil 30 knop, vil du kunne se adskillig flere av de fantastiske og unike atollene.
 
Den undersjøiske verden
Maldivene egner seg til et bredt spekter av aktiviteter, alt fra avslapping og soling på stranden til dykking, snorkling, surfing og fiske. Øygruppen, som omfatter 26 store atoller, er hjemsted for sjeldne undersjøiske skjønnheter, noe som gjør det til et av de mest ettertraktede dykkedestinasjonene i verden.
 
Med din private chartrede yacht kan du kaste anker ved de vakre lagunene langs noen av de ubebodde øyene, og tilbringe dagen i det asurblå vannet for snorkling eller dykking.
 
Et must er den undersjøiske verdenen på Kihaadhuffaru Thila, som tilbyr skater og piggrokker samt stimer av fisk i alle regnbuens farger.
 
Etter at du har opparbeidet en appetitt ute på vannet, kan mannskapet ditt arrangere en piknikmiddag på den ubebodde øya i nærheten, hvor stillheten nytes til bølgeskvulp under en stjerneklar himmel.
 
Fiske har vært livsnerven på Maldivene i mange generasjoner. Fra dekket på yachten har du optimale fiskeforhold. Spesielt ved soloppgang, der vannet er spekket med seilfisk, sverdfisk, yellowfin tunfisk og mange andre fisker.
 
Maldiviske farvann er blant de fem beste stedene i verden for å kunne se hvaler, hvalhaier og delfiner. Med over 20 forskjellige arter, alt fra blåhval til delfiner, kan du fra dekk se de vanlige rutene deres hvor de svømmer om natten for å fange måltidet. I de tidlige morgentimene kommer de inn til atollene og drar igjen på sent på ettermiddagen til det åpne hav.
 
Frihet
Det serviceinnstilte mannskapet om bord består av en kaptein, tjener, kokk og dykkerinstruktør som venter på å seile deg til ubebodde øyer, vakre laguner og fargerike korallrev.
 
Den sanne luksusen ved å leie en yacht er frihet. Den ultimate friheten til å seile hvor du vil, stoppe når du vil, og er uhindret av et fast program. Hvis du for eksempel har lyst på en avslappende massasje, kan du ta turen til Soneva Fushi's Spa eller et av de andre luksuriøse feriestedene.
 
Etter dagens opplevelser kan du trekke deg tilbake til luksuskahytt med alle moderne bekvemmeligheter før en ny dag i paradis venter.
 
Kontakt Blixen Tours på telefon 35 900 901 for avtale på en tur litt utenom det vanlige med Sultans of the Seas. Prisene starter fra ca. 95.000 norske kroner pr dag.
 
Store bilder