Fra idé til drømmedestinasjon

«Det skulle være et sted med «barfot-luksus» – altså et sted som var luksuriøst og hvor det ikke manglet på noe, men hvor stemningen fortsatt var avslappet og hvor man kunne være seg selv».
— Jirí Smecj, eier av Velaa Privat Island.
"Jeg har alltid sett for meg at gjestene våre skal ha følelsen av å være strandet på en øde øy - hvor det tilfeldigvis er et helt unikt feriested." Ordene kommer fra mannen bak et av verdens mest overdådige og luksuriøse reisemål, Velaa Private Island på Maldivene.
 
Mannen, som heter Jirí Smejc, er en tsjekkisk finansmann som sammen med sin kone, Radka, og en forretningspartner, har skapt et Robinson Crusoe-paradis som er ettertraktet av reisende fra hele verden, som setter pris på luksus, uvanlig vakre omgivelser og – ikke minst – personvern.
 
Med egne drømmer som drivkraft.
Stedet er skapt basert på parets egne ideer om hva det ultimate feriemålet skal inneholde. I forbindelse med sine mange forretningsreiser hadde Jirí Smejc besøkt Maldivene utallige ganger, og selv om han hadde forelsket seg i øyene, følte han fortsatt at noe manglet. Det som manglet var et sted bygget i pakt med naturen og med respekt for de vakre omgivelsene, noe som ga gjestene mulighet til fullstendig privatliv.
 
Paret ønsket ikke at stedet skulle ha overdreven luksus som for eksempel forgylte kraner. Det skulle være et sted med «barfot-luksus» – altså et sted som var luksuriøst og hvor det ikke manglet noe, men hvor stemningen fortsatt var avslappet og hvor man kunne være seg selv. Derfor var parets forestillinger om det perfekte reisemålet sammen med historien om Robinson Crusoe deres rettesnor gjennom hele prosessen.
 
Den vakreste skilpadden
Resultatet ble den vakre skilpaddeformede øya Velaa Privat Island. De eksklusive private villaene, bygget på påler ute i vannet, skaper dermed hodet til skilpadden, mens kroppen er selve formen på øya.
 
Det er ikke bare formen, øya deler med skilpadden – «Velaa» betyr skilpadde på maldivisk. I tillegg er øya bebodd av havskilpadder, som også kommer til øya for å legge eggene sine i sanden, så det er en rikelig anledning til å se det vakre dyret både på land og i havet rundt øya. Skilpaddens skjold har også inspirert designeren av hotellet, og det er grunnen til at dens vakre farger og mønstre sees i små detaljer overalt.
 
Øya var dermed det perfekte stedet for å skape Smejc-parets paradis. Den eneste ulempen var at alt av materiell til hotellet måtte skaffes fra andre steder da øya ikke hadde noe selv. Treverket til hotellet ble derfor anskaffet fra Borneo. Flisene, som ikke blir varme, selv når solen steker på dem hele dagen, er fra Jordan-ørkenen. Potteplantene er fra Indonesia – ja, til og med palmene måtte hentes fra naboøyene.
 
Men slik måtte det være for at ideen som oppsto over en flaske vin med en god forretningspartner skulle bli en realitet. Selv om vinflasken, ifølge Jirí Smejc, skulle være den dyreste flasken han noen gang ville få drikke, var den også den beste, nettopp fordi ekteparet Smejc skapte sitt paradis mens de nøyt den.
 
Ingen Robinson Crusoe uten fredag
Ekteparet Smecj ville skape en fortryllende Robinson Crusoe-øy, og det må sies å være vellykket. Men hvem ville ikke Robinson Crusoe vært uten vennen og hjelperen sin, fredag? Så selvfølgelig har gjestene på Velaa Privat Island også sin helt egen fredag ​​– bedre kjent som personlig butler.
 
For selv om paret ikke ønsket overflødig luksus, skal man ikke ta feil av at Velaa Privat Island er et usedvanlig vakkert, unikt og luksuriøst «gjemmested», og stedet lever mer enn rikelig opp til sine 5+ stjerner.
 
 
 
 
Store bilder