Store bilder

Hvor ligger Maldivene?

Maldivene er et ettertraktet reisemål når du drømmer om bounty-strender, varmt turkisblått hav, vaiende palmer, eksklusive luksusresorter, vannsport, solnedgangscruise, dykkeopplevelser utover det vanlige og alt annet du forbinder med luksusturer til paradis.
Store bilder
 
Maldivene har alt, men hvor ligger egentlig denne perlen?
 
Midt i Det indiske hav ligger øygruppen Maldivene, som en rekke små atoller omgitt av vakre korallrev. Det er ingen andre land i verden som Maldivene.
 
Med en befolkning på litt over 500 000 og et område på bare 300 km2 er Maldivene det minste landet i Asia. Samtidig har landet en gjennomsnittlig høyde over havet på bare 1,5 meter, noe som gjør Maldivene til det lavestliggende landet i verden.
 
Rett ved ekvator - hvorfor temperaturen er varm hele året. 
 
Maldivene ligger sørvest for Sri Lanka og India - henholdsvis ca. 500 og 600 km. – og du må svømme ca. 3000 km vestover før du når kysten av Øst-Afrika og det samme østover før du kommer til Sumatra.
 
Danmark ligger ca. 8000 km fra Maldivene, så her er det bra at flyet er oppfunnet, så du kan lene deg tilbake og slappe av i 12-15 timer til du lander i paradis.
 
Maldivene kart
Store bilder