Reise til Sri Lanka - en perle i Det indiske hav

 
Sri Lanka er en juvel i Det indiske hav som ønsker reisende velkommen til en verden av mangfold, kultur og naturskjønnhet.
 
Navnet betyr "hellig øy", og det er få steder som har en slik historisk og kulturell rikdom som denne øya.
 
Med sin rike historie, fantastiske natur og vennlige lokalbefolkning har Sri Lanka mye å by på for alle eventyrlystne reisende.
 
I denne artikkelen kan du lese mer om hvorfor Sri Lanka bør stå øverst på reiselisten din og få svar på de vanligste spørsmålene du får.
 

Historisk rikdom og kulturelle skatter

Sri Lanka har en imponerende kulturarv som strekker seg flere tusen år tilbake i tid, noe du kan oppleve i landets mange gamle templer, majestetiske palasser og historiske byer.
 
Ta for eksempel en tur til det kulturelle triangelet, der du kan vandre opp til Dambulla Cave Temple, som står på UNESCOs verdensarvliste.
 
Du kan sykle blant de imponerende ruinene i Polonnaruwa eller klatre de mange trappene opp til løveklippen Sigiriya og nyte den enestående utsikten fra toppen.
 
Disse stedene er ikke bare imponerende arkitektoniske mesterverk, men også et vitnesbyrd om Sri Lankas rike fortid.
 

Enestående naturlig skjønnhet

Sri Lanka er også et ypperlig reisemål for naturelskere som kan utforske et vell av naturlige underverk.
 
Oppdag de frodige teplantasjene i det sentrale høylandet og de gylne strendene ved kystbyene Unawatuna, Mirissa og Trincomalee.
 
I Horton Plains nasjonalpark kan du vandre gjennom tåkete sletter og avslutte reisen ved "Verdens ende", en dramatisk klippe med fantastisk utsikt.
 
Dra på safari i Minneriya og Yala nasjonalpark og opplev Sri Lankas rike dyreliv på nært hold, og ta en naturskjønn togtur, en unik opplevelse i seg selv.
 

Et kulinarisk paradis

Sri Lanka er ikke bare et kulturelt og naturskjønt paradis - det er også et eventyr for smaksløkene.
 
Prøv deilige curryretter med friske krydder, nyt smaken av nybrygget te eller smak på den lokale gatematen - og lag til og med et tradisjonelt måltid fra bunnen av, der du først må gå på markedet for å finne ingrediensene.
 
Sri Lankas kjøkken gjenspeiler landets kulturelle mangfold og er en fryd for både ganen og øyet.
 

Opplevelser for enhver smak

En ferie på Sri Lanka er en reise gjennom en verden av kontraster og skjønnhet - fra historiske underverker til naturskatter og gastronomiske herligheter.
 
Enten du liker kultur, natur eller eventyr, har Sri Lanka noe for enhver smak.
 
Legg ut på en kulturell reise, vandre gjennom et uvirkelig landskap, surf på bølgene i Arugam Bay eller dykk ned i den fargerike undervannsverdenen på Pigeon Island.
 
Mulighetene er uendelige - både for par, barnefamilier og flere generasjoner sammen.
 

Greit å vite om Sri Lanka

Hvor stort er Sri Lanka?  Når er den beste tiden å reise dit? Og hva med visum? Her er svarene på de vanligste spørsmålene før du reiser til Sri Lanka.
 
 

Hvor stort er Sri Lanka?

Øya er 350 kilometer lang og 180 kilometer bred, noe som gjør den 1,5 ganger større enn Danmark, og har en befolkning på drøyt 22 millioner mennesker.
 

Hvilken religion(er) er det på Sri Lanka?

70% bekjenner seg til buddhismen, 12% til hinduismen, 10% til islam og rundt 8% til kristendommen.
 

Hva heter hovedstaden på Sri Lankas?

Hovedstaden er Colombo med ca. 640.000 innbyggere.
 

Kan man kommunisere på engelsk?

Øya var en britisk koloni fra 1796 til 1848, og derfor snakkes det engelsk - og du kjører på motsatt side av veien i forhold til Danmark.
 

Hvor lang tid tar det å fly til Sri Lanka?

Det kan variere, men omkring 10-12 timer.
 

Hva gjør jeg, når jeg ankommer til Colombo International Airport?

Partnerne våre på Sri Lanka står klare til å ta imot deg rett etter bagasjeutlevering og toll. De har et skilt med navnet ditt på. De kan for eksempel hjelpe deg med å veksle penger hvis du trenger srilankesiske rupier, og eskorterer deg deretter til parkeringsplassen der den private sjåførguiden venter på deg.
 

Når passer det best å reise til Sri Lanka?

Mens mange andre land med et varmt og tropisk klima har en "dårlig" reisesesong på grunn av monsunen, kan du faktisk reise til Sri Lanka hele året.
 
Været på Sri Lanka er delt inn i to årstider; når det er regntid sør på øya, er det varmt og tørt i nord - og omvendt.
 
Så det vil alltid være et sted på øya der været er bra.
 
Generelt er den beste tiden å besøke vest- og sørkysten og det kulturelle triangelet fra desember til mars, mens det på østkysten er best fra april til september.
 

Er det trygt å reise i Sri Lanka?

Ja, landet er generelt trygt å reise i, men det er alltid lurt å følge Utenriksdepartementets reiseråd.
 

Hvor lang tid bør jeg tilbringe på Sri Lanka?

Alt avhenger av hva og hvor mye du ønsker å oppleve på ferien.
 
Sri Lanka har mye å by på, så hvis du vil fordype deg i kulturen og opplevelsene og også nyte tid på stranden og i havet, trenger du mer tid enn hvis du bare vil se en eller to severdigheter eller tilbringe hele ferien på stranden.
 
Slå av en prat med våre Travel Designere om, hva du drømmer om i ferien, så skreddersyr vi en reise etter dine ønsker.
 

Er en reise til Sri Lanka også noe for barn?

Ja, du kan ta med hele familien til Sri Lanka. Det er nok av opplevelser og aktiviteter for både barn og voksne. Noen hoteller er mer barnevennlige enn andre, så la oss hjelpe deg med å finne det beste hotellet for deg.