Store bilder

Bryllup på Seychellene

Lene og Jan Søgaard Rasmussen opplevde den ultimate romantikken med en safaritur i Kenya og påfølgende strandbryllup på Seychellene.
Store bilder
Turen på totalt to uker ble planlagt i samarbeid med Henriette fra Blixen Tours Danmark, og siden både Lene og Jan er reisevante mennesker med rastløshet i kroppen, var det viktig å sette sammen den perfekte turen for dem. Vi huket tak i Lene en grå vårdag for å slå av en liten prat om reisen og om bryllupet.
 
Blixen Tours: Hvordan gikk bryllupet?
Lene: "Alt ble ordnet hjemmefra, og på hotellet var det en som hadde ansvar for alt det praktiske, så alt gikk etter planen. Det er visst en regel på Seychellene som sier at man skal giftes under fast tak, så de hadde pyntet en paviljong veldig fint til med palmeblader og blomster.
 
Været var perfekt og det var veldig varmt, så vi var glade for at vi hadde pakket lette klær - og det var godt at det ble som det ble, da bryllupet fant sted i bakende ettermiddagssol. En litt morsom detalj var at Jan måtte satte opp håret mitt og han gjorde en veldig bra jobb. Han hadde fått et lite lynkurs hjemmefra av moren sin, som er frisør".
 
At de valgte å reise utenlands for å gifte seg i stedet for å ha en fest hjemme kom ikke som en stor overraskelse på familiene deres, da begge er veldig reiseglade: "Vi er nok litt alternative på mange måter, så valget mellom en ganske flott opplevelsestur eller et stort bryllup her hjemme, var nok familiene våre ganske godt kjent med hva vi ville gå for. Det var en veldig flott og romantisk opplevelse."
 
"Hvis vi måtte gjøre det igjen, ville vi gjort det samme."
 
Som tidligere nevnt har både Lene og Jan reist mye, og er ikke av de mest tradisjonelle, så da ideen om å gifte seg i utlandet dukket opp, bestilte de Blixen Tours' bok, "og da vi så boka, var vi ikke i tvil om at det var dette vi ønsket - og at Blixen Tours skulle stå for arrangementet.
 
Det var utrolig profesjonelt, helt fra starten av.
Henriette gjorde et lite telefonintervju med oss, hvor hun raskt oppdaget hvilke mennesker vi var og fikk et godt inntrykk av oss- og hva vi ønsket – så kom hun med forslag basert på de inntrykkene.
 
Vi hadde vel sikkert snakket om å reise på safari, men selve inspirasjonen kom fra Blixen Tours, og Henriette satte sammen den rette turen for oss, nettopp fordi hun merket at vi er av den litt rastløse typen og trengte litt variasjon."
 
Det er selvsagt mange forventninger til en slik tur, og kanskje enda flere når man i tillegg skal gifte seg på reisen: "Vi hadde en forventning om at det ville ordne seg med transport, bagasje, flybytte osv. Vi forventet også å få massevis av opplevelser; både når det gjaldt dyreopplevelser på safari og etterpå noen mer avslappende dager på Seychellene. Når man er på safari står man tidlig opp og opplever så utrolig mye i løpet av dagen, så det var en perfekt manøver, det å kombinere safari og Seychellene.
 
Svarte opplevelsene da til forventningene?
"100 prosent! Alt klaffet – safaridelen, Seychellene og bryllupet. Det var kult at alt gikk som det skulle, for det er en stor ting i ens liv å gifte seg. Henriette satte det hele sammen akkurat ut i fra hvilke mennesker hun følte vi var. Hvis det er noe å trekke frem fra turen, var det et godt valg å sende oss helt ut til de små lodgene i Kenya, som gav en helt unik stemning og hvor det er en nærhet til natur- og dyreliv som gjør at man ikke føler seg som en tilfeldig turist. . Og så freden som er der ute ... Det var helt rart å komme til Nairobi etter stillheten i teltleiren. Så ble vi også imponert over hvor vakkert Seychellene er".
 
Til slutt kom vi inn på hvordan det var å reise med Blixen Tours; vi er alltid glade for både ris og ros, men Lene hadde bare ros å gi: "Vi følte at vi fikk en spesiell behandling og et nærvær som var helt unikt i forhold til om vi hadde kjøpt en standard reise til et større sted - og vi fikk det stort sett slik vi ønsker det. Vi er veldig takknemlige for at Blixen Tours var med på å gi oss den perfekte reisen og rammen for bryllupet vårt.
 
Vi vil definitivt dra igjen!"
Store bilder