Store bilder

Sør-Afrika som reiseland – Pilanesberg og Sun City

Små 500 km vest for Krügerparken ligger to kontraster side om side. Pilanesberg nasjonalpark sin rolige og naturlige skjønnhet, grenser til Sun City, som nok best kan beskrives som et sørafrikansk mini-Las Vegas.
Store bilder
Sun City er et stort resort-område, som ble etablert i 1979 og ligger midt i den sørafrikanske villmarken. Det var et av få steder i det da ekstremt puritanske Sør-Afrika som tillot "uanstendige aktiviteter", som gambling og kabaretshow, så det ble en stor suksess fra starten av – ikke minst på grunn av den relativt korte avstanden til Pretoria og Johannesburg.
 
I dag er Sun City internasjonalt kjent for sine fine hoteller og underholdningstilbud, ikke minst det store auditoriet hvor kjente band og artister fra hele verden kommer for å opptre. Musikere og artister er imidlertid ikke de eneste kjente menneskene som kommer hit; de mange fasilitetene gjør det også til et ideelt sted å holde viktige møter og internasjonale konferanser. Og så er det golfbanene, da...
 
Internasjonalt anerkjente golfere som Ernie Els og Retief Goosen er på hjemmebane på Sun Citys to mesterskapsgolfbaner, begge designet av legenden Gary Player. De (begge spillernes baner) er faste innslag i ulike nasjonale og internasjonale golfturneringer, og en av banene tilfører til og med et ekstra spenningselement til sporten med de levende krokodillene i vannhinderet på det trettende hullet.
 
Apropos vann, Sun City har en kunstig innsjø, komplett med sandstrand og bølgemaskin, midt i komplekset, hvor både barn og voksne kan få seg en dukkert og en tropisk strandferieopplevelse, små tusen kilometer fra nærmeste hav. Er du på jakt etter et sted som kan tilby deg nesten alt på en gang, så er Sun City et godt tilbud, ikke minst fordi det er en nasjonalpark rett ved siden av som byr på flotte naturopplevelser.
 
Pilanesberg nasjonalpark er en av Sør-Afrikas største parker, og er befolket med mange forskjellige dyr. De klassiske Big Five er her, og i tillegg er det et mangfold av andre små og store dyr, antiloper og fugler. Parken ligger i overgangssonen mellom Kalahariørkenen og det sørafrikanske lavlandet, noe som gjør at dyrearter fra begge (ganske forskjellige) biotoper finner veien hit.
 
Geologisk er parken også ganske interessant siden den bokstavelig talt er eldgammel. Det meste av parkens område består av det utdødde krateret til en vulkan som var aktiv for 1,2 milliarder år siden, og det er mange sjeldne mineraler i området, både i selve jorden og de tre konsentriske sirklene av klippevegger som omgir parken.
 
Sun City er ikke det eneste overnattingsalternativet i området, da det er lodges både inne i Pilanesberg og utenfor parken. Som så mange andre steder i Sør-Afrika er gjestfriheten helt eksepsjonell og enten du velger et femstjerners hotell inne i «byen» eller en lodge med utsikt over parkens vidder er du garantert store smil og åpne armer.
 
I morgen starter vi siste kapittel av turen vår. Turen går videre vestover, til Northern Cape Province og Namaqualand...
 
 
 
 
Store bilder