Den ultimate safari — Ufiltrert, intens og uspolert

Atter en uforglemmelig safarireise i Afrika med Blixen Tours (og et godt supplement til vår reise i Uganda).
Av Mogens Busk Sørensen og Kirsten Dagnæs-Hansen
 
Hundrevis av elefanter
Elefantfotspor, elefanter om dagen og om natten, elefanter i leiren, lydløse kjemper, elefantbabyer med et godt grep i mors hale, trompetfanfarer med høyt løftede snabler og blafrende ører, støvbading, falne trær og øde landskap etter elefantflokkenes beiting - vi blir aldri trette av å iaktta disse fantastiske kjempene.
 
Vi så utrolig mange dyr og over hundre forskjellige fuglearter, men det mest uforglemmelige øyeblikket var den kvelden da en hannløve slo seg ned bak teltet vårt, åpnet sitt enorme gap og brølte så høyt at jorden under oss ristet og nakkehårene vibrerte. Det lød som en gigantisk subwoofer. Wow - nå forstår vi hvorfor løven kalles for dyrenes konge. Innimellom brølene var alle de andre dyrene tause i respekt.
 
Okawango Deltaet er ubeskrivelig vakkert, og minner om Monets vannliljehager. Overalt blomstrende vannliljer i alle mulige farger. Papyrusskogene strakte seg meterhøyt mot en blå, blå himmel, og vi ble ganske overrasket da en stor flodhesthann, stor som en kjempe bulldozer, plutselig kastet seg ut i vannet rett foran vår mokoro (kano).
 
Solnedgangen over deltaet er vidunderlig, stjernehimmelen er uendelig stor, fullkommenheten av Afrikas fargepalett er et kapittel for seg selv. Lydene om natten med flodhestgrynt, klokkefroskenes kvekking, hyenehyl mm var "god musikk."
 
Seagal (vår guide), som selv vokste opp i deltaet, lærte oss alt om Botswana da vi satt langt ute i bushen om kvelden - om landets historie, om deres verdier og håp for fremtiden. Botswana har utviklet seg fra å være et av Afrikas fattigste land (siden deres selvstendighet i 1965) til å være en av de mest velfungerende landene i Afrika.
 
Og sist, men ikke minst, imponerte Victoria-fallene oss. De brusende og brølende massene med vann som konstant velter over kanten, og ikke minst den mektige støyen som gjør at man må ta til roping for å høre hverandre.
 
Vi kan anbefale denne turen på det sterkeste, som rommer så mange uforglemmelige minner for oss. Det å bo i telt ute i bushen var utrolig viktig for at vi skulle komme så tett på naturen og dyrene som vi gjorde. Og å seile med de lokale i mokoros gjennom gressmarkene i det oversvømte deltaet var en enestående opplevelse.
 
Store bilder