Rundreise beskrivelse Et safarieventyr til Kenyas klassiske safariområde

Karen Blixen Camp fly-in VIP All Inclusive safari & badeferie på Zanzibar

Karen Blixen Camp fly-in VIP All Inclusive safari & badeferie på Zanzibar

På denne safarireisen starter du i fotsporene til en av de mest kjente danskene i verdenshistorien, Karen Blixen. Du flytter fra området der hun bodde og ser gården/museet hennes i bydelen Karen, som sies å være oppkalt etter henne.
 
Fly så til Karen Blixen Camp i det vakre og autentiske Mara North Conservancy, kjent for sin høye konsentrasjon av dyreliv.
 

Sublim beliggenhet ved bredden av Mara-elven

 
Karen Blixen Camp har en ideell beliggenhet på den buktende bredden av Mara-elven. Fra restauranten, baren og plenen kan du observere de mange flodhester, sjiraffer, elefanter og antiloper som vandrer til elven for å slukke tørsten. Her kommer du så nært det lokale dyrelivet at uansett hvor du retter blikket, er Afrika veldig nært.
Mulighet for avreise: Hver dag, året rundt.
Reisebeskrivelse Karen Blixen Camp fly-in safari & øy-ferie på Zanzibar Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Nairobi - Mara North Conservancy
Karen Blixen Camp
Etter ankomst til Nairobi og når innreiseformalitetene er over - vil du bli mottatt av vår lokale guide, som tar deg med på en guidet tur på Karen Blixen Farm/Museum. Her får du et innblikk i Karen Blixens afrikanske liv.
 
Hvis det er tid og lyst, går turen så forbi smykkeverkstedet Kazuri Beads. Et prosjekt som startet tilbake i 1975 for arbeidsledige kvinner. I dag jobber generasjonene side om side mens bestemødre, mødre og deres døtre produserer de vakre håndlagde keramiske smykkene som nå har vokst til et anerkjent internasjonalt smykkemerke.
 
Etterpå er det lunsj på Cultiva Gård (ikke inkludert i prisen). Cultiva Farm er en såkalt «farm to table»-restaurant som dyrker sine egne grønnsaker, urter, spiselige blomster og serveres sammen med noen av Kenyas fineste økologiske produkter.
 
Så blir du kjørt til den nærliggende Wilson-flyplassen, hvorfra du skal fly til Mara North på et mindre fly. En flytur på ca. 60 minutter.
 
Fra rullebanen, hvor du blir møtt av sjåføren din, blir du kjørt mot den vakre Karen Blixen Camp, som har en av de beste beliggenhetene ved Mara-elven. Her boltrer flodhester og krokodiller seg, mens på motsatt bredde ses mange av savannens forskjellige dyr når de nærmer seg for å drikke vann.
 
På vei til campen starter din første safari og underveis gjør du et stopp for å nyte en såkalt sundowner på savannen. Her serveres drinker og snacks før du ankommer campen.
 
Din første dag på safari går sakte mot slutten og mens opplevelser og inntrykk begynner å synke inn, kaller de kommende dagenes aktiviteter ivrig på deg - med lydene fra savannens nattlige dyr.
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
VIP All Inclusive
Dag 2
Mara North Conservancy
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Din første dag på Karen Blixen Camp starter tidlig, da dyrene på savannen er mest aktive om morgenen og om kvelden. Etter morgensafarien vil det bli servert frokost på savannen – en såkalt bush-breakfast. Derfor serveres det kun en veldig lett frokost, som kaffe/te og en kjeks, før du kjører ut.
 
De store kattene er noen av de som er aktive på denne tiden, og det er god mulighet til å oppleve alle de «typiske» dyrene som man kjenner igjen fra naturdokumentarene.
 
Trenger du litt selvpleie etter morgensafarien, er massasje i campens spa inkludert denne dagen. (min. 18 år)
 
Senere er det en øko-vandring i leirområdet, hvor elever og lærere gir deg et innblikk i Karen Blixen Campens skole, hvor lokal ungdom har en mulighet til å få en utdanning de ellers ikke ville fått. Bl.a. en kokke- og skogbruksskole.
 
Du får også et innblikk i de mange andre bærekraftige tiltakene her, som f.eks. solenergi og vannbesparende løsninger som sammen med skolene bidrar positivt til nærmiljøet.
 
På ettermiddagen er det safarikjøring.
 
Kvelden byr på den Oscar-vinnende filmen My Africa, som handler om Karen Blixens liv i Kenya. Den fantastiske filmen forsterkes av nattlydene og den utrolige stjernehimmelen som åpenbarer seg over deg. Med de knitrende lydene fra leirbålet og en drink i hånden er opplevelsen komplett.
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
VIP All Inclusive
Dag 3
Mara North Conservancy
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Denne dagen starter også med en spennende morgensafari, som også inkluderer et lite besøk i en tradisjonell masailandsby. En stor sirkel av tornebusker beskytter byen og omslutter de små hyttene bygget av greiner og kumøkk. Det er omvisning, stammedans og et lite marked.
 
Ettermiddagens safarikjøring byr utvilsomt på nærkontakt med mange både store og små dyr. I Mara North Conservancy er du privilegert, da bare hyttene og campene som ligger i reservatet har tillatelse til å dra på safari. Man opplever dermed langt færre turister, på samme måte som kun noen få kjøretøy får samles i nærheten av dyrene, noe som står i sterk kontrast til mange andre nasjonalparker, hvor antallet turister er langt større.
 
Masaiene eier Mara North Conservancy, og reservatet grenser til Mara National Reserve. At reservatet er privateid betyr ikke at det er inngjerdet, dyrene kan vandre fritt mellom Mara North, Masai Mara, og til og med til Serengeti i Tanzania.
 
På kvelden arrangeres det bush-dinner – middag på savannen – omgitt av nattens lyder... Kanskje du er heldig og opplever et løvebrøl?
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
VIP All Inclusive
Dag 4-10
Zanzibar
Badeferie - flere muligheter
Zanzibar
Du kjører turens siste safari tidlig denne morgenen og deretter flyr du fra Mara North til Wilson flyplass og nyter en sen lunsj i Karen Blixen Coffee Garden, hvorpå du flyr videre til krydderøya Zanzibar først på kvelden. Her tilbringer du resten av din fantastiske ferie.
 
Kritthvite sandstrender, grønne palmer, asurblått hav og ren, uforfalsket avslapning venter på deg på Zanzibar.
 
Ulike spennende utflukter kan kjøpes under oppholdet.
 
Mulighet med 6 netter på Gold Zanzibar Beach House & Spa 5* i Deluxe Garden med halvpensjon, eller mot tillegg - 6 netter på Baraza Resort & Spa 5* i villa med 2 soverom, Garden View med All Inclusive.
Overnatting
6 netter, Badeferie - flere muligheter
Måltider
VIP All Inclusive
InnkvarteringKenya & Zanzibar

Gold Zanzibar Beach House and Spa

Bo på en av Zanzibars beste strender

Baraza Resort and Spa

Luksusferie a la sultan

PRISINDIKASJON Karen Blixen Camp fly-in safari & øy-ferie på Zanzibar
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
3 NETTER KAREN BLIXEN CAMP & 6 NETTER GOLD ZANZIBAR
Periode
Voksen
12.04.24 - 20.06.24
54.895
21.06.24 - 30.06.24
56.195
01.07.24 - 11.07.24
59.795
12.07.24 - 31.07.24
58.595
01.08.24 - 31.08.24
61.895
01.09.24 - 11.12.24
58.595
3 NETTER KAREN BLIXEN CAMP & 6 NETTER BARAZA BEACH
Periode
Voksen
12.04.24 - 15.06.24
69.695
16.06.24 - 20.06.24
81.295
21.06.24 - 30.06.24
82.495
01.07.24 - 11.07.24
91.795
12.07.24 - 31.08.24
90.595
01.09.24 - 31.10.24
81.295
01.11.24 - 11.12.24
69.695
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Tilbud og rabatter
Kontakt oss for priser for barn under 12 år
Prisen inkluderer
 • Flybillett Gardermoen - Nairobi - Zanzibar - Gardermoen, med endringer underveis
 • Flyskatter
 • Transport Nairobi i henhold til program
 • Utflukt i Nairobi inkludert besøk på Karen Blixen Farm/Museum
 • Fly Wilson - Mara North Conservancy t/r
 • Lunsj Karen Blixen Coffee Garden & Cottages før avreise til Zanzibar
 • 3 x netter på safari i Karen Blixen Camp ****
  • Inkl. Blixen Tours VIP All Inclusive* (se nedenfor)
 • Safarikjøring etter program med engelsktalende safariguide
 • Transport Zanzibar flyplass - hotell tur/retur
 • 6 x overnatting på Zanzibar — velg mellom:
  • Inkludert i startprisen – Gold Zanzibar ***** i luksuriøs hage med halvpensjon
  • For tillegg — Baraza Resort & Spa ***** i villa med 2 soverom, hageutsikt med alt inkludert* (se nedenfor)
  • Det finnes andre alternativer på Kenya-kysten - spør oss om alternativer
 • Bidrag til reisegarantifondet​​​​​
Prisen inkluderer ikke
 • Lunsj i Nairobi på utfluktsdagen
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikke og måltider i tillegg til de som er nevnt
 • Tips (på safaridelen, anslå ca. USD 15-30 per dag per person)
 • Visum til Zanzibar (50 USD)
 • Visum til Kenya (50 USD)
 • Turistskatt på Zanzibar (1 USD per person per natt - betales direkte til hotellet ved utsjekking)
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.
KAREN BLIXEN CAMP

Blixen Tours VIP All Inclusive

Inkludert ved 3-5 netters opphold i Karen Blixen Camp:
 
MAT OG DRIKKE
 • Helpensjon
 • Utvalgte drikkevarer, kaffe/te, mineralvann/juice, husets øl & vin
 • 1 x Bushbreakfast
 • 1 x Bushdinner
 • 1 x Sundowner
WELLNESS
 • 1 x massasje (for voksne fra 18 år)
 
ANNET
 • 1 x Filmaften
 • Besøk i Masailandsby
 
——————
 
Inkludert ved 6+ netters opphold i Karen Blixen Camp:
 
MAT OG DRIKKE
 • Helpensjon
 • Utvalgte drikkevarer, kaffe/te, mineralvann/juice, husets øl & vin
 • 1 x Bushbreakfast
 • 1 x Bushdinner
 • 1 x Sundowner
 
WELLNESS
 • 2 x massasje (for voksne fra 18 år)
 
ANNET
 • 1 x Filmaften
 • Besøk i Masailandsby
 • Besøk på skole
 • Ranger – foredrag

BARAZA RESORT AND SPA

All Inclusive

Til gjester på Baraza Resort & Spa har Blixen Tours satt sammen en god All Inclusive pakke.
 
MAT OG DRIKKE
 • Frokost
 • Lunsjbuffet
 • Ettermiddagste
 • Middag (skifter mellom buffet og á la carte)
 • Drikkevarer servert på hotellets restaurant/bar som vann, mineralvann, juice, kaffe (ikke cappuccino og espresso), te, utvalgte viner, øl og lokal sprit.
 • 1 flaske vin på rommet ved ankomst
 • En kveld med sundowner drinker servert på rommet
 
VANNSPORT
 • 10 % rabatt på dykkerkurs
 
KULTUR
 • 1 x Swahili Experience