Rundreise beskrivelse Et safarieventyr i Kenyas eksemplariske safariområde

Karen Blixen Camp fly-in safari & badeferie ved Kenyakysten

Karen Blixen Camp fly-in safari & badeferie ved Kenyakysten

"Det er magiens spesielle egenskap at når den først har blitt brukt på en, kan man aldri helt frigjøre seg fra den."

- Karen Blixen
 
Karen Blixen sies å være et eksempel på magien som Afrika og safari kan utøve på en person, slik at de for alltid vil lengte etter de fantastiske naturopplevelsene på dette utrolige kontinentet. Derfor står Karen Blixen den dag i dag som en av de mest betydningsfulle stemmene når det kommer til det eventyrlige og magiske safarilandet Kenya.
 
I hjertet av et av verdens beste safariområder, rett ned til Maraelven, ligger Karen Blixen Camp. Her finner du en autentisk og avslappet safaristemning i særegen kolonistil, plassert i et privat reservat, hvor kun åpne safaribiler tilhørende områdets camps har tilgang.
 
På reisen, vil du i tillegg til safari i dyrerike Mara North Conservancy - også oppleve Karen Blixens Farm/Museum, før du flyr til den kenyanske kysten for ren avslapning i vakre omgivelser.
 
Mulighet for avreise: Hver dag, året rundt.
Reisebeskrivelse Safari i Karen Blixen Camp & badeferie på Kenyakysten Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Nairobi — Mara North Conservancy
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Etter innreiseformalitetene vil du bli mottatt av din lokale guide. Dagens program består av en omvisning på Karen Blixen-gården og – om det er tid og lyst – et besøk på smykkeverkstedet Kazuri Beads. Her kan du se de vakre keramikkperlene produseres og for de handlelystne vil det være mulighet for å kjøpe de unike smykkene i verkstedets butikk.
 
Før du flyr til savannen er det et stopp for lunsj på Cultiva Farm Kenya restaurant (lunsj er ikke inkludert), som i takt med tiden serverer varierte sesongretter. Cultiva Farm Kenya er en "farm to table" restaurant som dyrker sine egne grønnsaker som serveres sammen med noen av Kenyas fineste økologiske råvarer.
 
Fra den nærliggende og lille Wilson-flyplassen flyr du i et mindre fly til savannen. Du beveger deg fra storbyen til savannen, hvor du i klart vær kan se landskapet endre seg under deg. En flytur på ca. en time.
 
På den lille flystripen i Mara North vil sjåføren din være klar til å kjøre deg til campen, hvor du kjører safari underveis og stopper for å nyte en solnedgang, hvor det serveres drinker og snacks på savannen.
 
Du kommer så til Karen Blixen Camp, som muligens har den beste beliggenheten ved Mara-elven, hvor flodhester og krokodiller boltrer seg - og savannedyr drikker på motsatt bredd.
 
Middag serveres i campen, og du trekker deg tilbake til ditt komfortable telt til lyden av nattelivet på savannen.
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
Dag 2
Mara North Conservancy
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
På morgensafarien har vi satt opp "Bushbreakfast" - lunsjbord på et flott sted på savannen.
 
Dyrene er mest aktive morgen og kveld, derfor er det en tidlig morgensafari hvor det er kaffe/te og kjeks før du starter, og så lunsj når du kommer hjem, vanligvis etter 2-3 timer, men det noe avhenger av hva du ser på turen.
 
De store kattene er noen av de som er aktive på denne tiden, og det er med god grunn at filmteam liker å filme her. Alle de klassiske savannedyrene dukker opp, inkludert "Big Five" som de tidligere storviltjegerne anså som de 5 farligste - leopard, løve, bøffel, neshorn og elefant.
 
Campen har noen av landets best trente guider, som alle er maasai, og vi kjører i velutstyrte åpne safaribiler. Masaiene eier Mara North-reservatet som grenser til det nasjonale reservatet, alle deler av et Mara-Serengeti-økosystem som huser verdens største konsentrasjoner av store dyr.
 
Ønsker du litt selvpleie, er det inkludert massasje i campens herlige spa når du måtte ønske det, denne dagen. (min. 18 år)
 
Senere er det lagt til en øko-vandring på leirområdet, hvor elever og lærere gir oss et innblikk i de 5 skolene i området (kokkelinje, IT, skog, mekaniker og språk). Lokale ungdommer har her en utdanningsmulighet innen reiseliv som de ellers ikke ville hatt. Du får også et innblikk i de mange andre bærekraftige tiltakene, f.eks. solenergi, som sammen med skolene og reservatet har bidratt til at Karen Blixen Camp ble tildelt «Afrikas mest økologiske safari-eiendom» i 2013.
 
Ettermiddagen byr igjen på safarikjøring.
 
På kvelden viser vi den Oscar-vinnende filmen «Mitt Afrika» om Karen Blixens liv i Afrika, og omgitt av nattlydene og stjernehimmelen ved elven, med bål og champagne i glasset, gjør dette opplevelsen perfekt.
 
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
Dag 3
Mara North Conservancy
Karen Blixen Camp
Besøk i Masailandsby
Etter morgensafarien er et kort besøk til en tradisjonell Masai-landsby inkludert. En stor sirkel av tornbusker omslutter de små kumøkk-forede hyttene, og beskytter landsbyboerne og dyrene deres om natten. Det er omvisning, dans og et lite marked hvor du kan kjøpe små autentiske suvenirer.
 
Masaiene eier i fellesskap Mara North Conservancy som grenser til Mara National Reserve, som alle er en del av Mara-Serengeti-økosystemet - et område større enn Danmark og hjem til en av de største konsentrasjonene av dyreliv på planeten.
 
Det er nettopp derfor ettermiddagens safarikjøring utvilsomt byr på store opplevelser. Når du drar på safari i Mara Nord, er du privilegert, da kun hyttene og campene som ligger i reservatet har tillatelse til å ferdes i området. Man opplever dermed langt færre turister, på samme måte som kun noen få kjøretøy får lov til å samles i nærheten av dyrene, noe som står i sterk kontrast til mange andre nasjonalparker, hvor antallet turister er langt større.
 
På kvelden er det arrangert bush-dinner – altså middag på savannen – omgitt av nattens lyder, kanskje til og med et løvebrøl!
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
Dag 4-10
Kenyakysten
Badeferie - flere valgmuligheder
WaterLovers
Du kjører turens siste safari tidlig denne morgenen. Senere er det lunsj, og så flyr du videre til den kenyanske kysten, hvor du skal tilbringe resten av ferien. Her venter kritthvite sandstrender, grønne palmer, krystallklart hav og avslapning. Ulike utflukter kan kjøpes under oppholdet.
 
Overnattingsmuligheter:
6 netter på WaterLovers Resort 4* i suiter med halvpensjon - eller mot tillegg - 6 netter på Kinondo Kwetu 5* i Cottage (1-4) eller MamaTaa Villa, All-Inclusive.
Overnatting
6 netter, Badeferie - flere valgmuligheder
Måltider
Halvpensjon eller All Inclusive
InnkvarteringKenya

Kinondo Kwetu

Avslappende, topp service og massevis av aktiviteter

PRISINDIKASJON Safari i Karen Blixen Camp & badeferie på Kenyakysten
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
3 NETTER I KAREN BLIXEN CAMP & 6 NETTER PÅ WATERLOVERS RESORT
Periode
Voksen
08.04.24 - 18.12.24
51.895
3 NETTER I KAREN BLIXEN CAMP & 6 NETTER PÅ KINONDU KWETU
Periode
Voksen
04.03.24 - 20.07.24
67.395
21.07.24 - 31.08.24
73.095
01.09.24 - 18.10.24
67.395
19.10.24 - 03.11.24
76.795
04.11.24 - 19.12.24
67.395
20.12.24 - 31.12.24
79.695
Merk
Kontakt oss for priser i ønskede reiseperioder. Mulighet for avreise hver dag, hele året. Reisen kan skreddersys og utvides etter dine ønsker.
Tilbud og rabatter
Kontakt oss for priser for barn under 12 år.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Gardermoen–Nairobi–Mombasa–Gardermoen, med endringer underveis
 • Flyskatter
 • Transport i Nairobi i henhold til program
 • Utflukt i Nairobi inkludert besøk på Karen Blixen Farm/Museum
 • Fly Wilson - Mara North Conservancy - Ukunda (Kenyakysten)
 • 3 x netter på Karen Blixen Camp ****
  • Inkl. Blixen Tours VIP All Inclusive* (se nedenfor)
 • Safarikjøring ifølge program med engelsktalende safariguide
 • 6 x overnattinger på den kenyanske kysten — velg mellom:
  • Inkludert i fra-prisen - WaterLovers **** i Suite med halvpensjon
  • Mot tillegg — Kinondo Kwetu ***** i hytte med All Inclusive
  • Det finnes andre alternativer på Kenya-kysten - spør oss om muligheter
 • Bidrag til Reisegarantifondet
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de som er nevnt
 • Tips (på safaridelen, forvent ca. USD 15-30 per dag per person)
 • Visum til Kenya (50 USD)
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.
KAREN BLIXEN CAMP

Blixen Tours VIP All Inclusive

Inkludert ved 3-5 netters opphold i Karen Blixen Camp:
 
MAT OG DRIKKE
 • Helpensjon
 • Utvalgte drikkevarer, kaffe/te, mineralvann/juice, husets øl & vin
 • 1 x Bushbreakfast
 • 1 x Bushdinner
 • 1 x Sundowner
WELLNESS
 • 1 x massasje (for voksne fra 18 år)
 
ANNET
 • 1 x Filmaften
 • Besøk i Masailandsby
 
——————
 
Inkludert ved 6+ netters opphold i Karen Blixen Camp:
 
MAT OG DRIKKE
 • Helpensjon
 • Utvalgte drikkevarer, kaffe/te, mineralvann/juice, husets øl & vin
 • 1 x Bushbreakfast
 • 1 x Bushdinner
 • 1 x Sundowner
 
WELLNESS
 • 2 x massasje (for voksne fra 18 år)
 
ANNET
 • 1 x Filmaften
 • Besøk i Masailandsby
 • Besøk på skole
 • Ranger – foredrag