Rundreise beskrivelse Et safari-eventyr til Kenyas klassiske safariområde

6 nt. Karen Blixen Camp fly-in VIP All Inclusive safari

6 nt. Karen Blixen Camp fly-in VIP All Inclusive safari

I hjertet av verdens beste safariområde, helt ned mot Mara-elven finner vi den renoverte danskeide Karen Blixen Camp. Kolonistil-luksus i et bærekraftig konsept, beliggende i et eksklusivt reservat hvor kun få åpne safaribiler har adgang.
 

“There is something about safari life that makes you forget all your sorrows and feel as if you had drunk half a bottle of champagne — bubbling over with heartfelt gratitude for being alive.”

Karen Blixen

 
I 1914 kom Karen Blixen til Kenya hvor hennes livslange kjærlighet og fascinasjon for safari-livet startet, noe som preget hennes berømte forfatterskap og hvor hun hadde sine lykkeligste stunder.
 
Hundre år senere har vi muligheten til å oppleve den samme fascinasjonen i de samme områdene.
 
Dette er en kompromissløs safari hvor vi selvsagt får oppleve Karen Blixens Farm utenfor Nairobi. Dagen etter flyr vi direkte ut til vårt safariområde hvor en ukes safari starter nesten før vi lander, når våre erfarne guider sørger for å holde den lille flystripa fri for ville dyr.
 
Velkommen til Safariens Univers!
 
Safari, transport og kjøretøy
Transport i Nairobi foregår i bil med privat guide, og i Masai Mara er det Karen Blixen campens egne spesialbygde åpne firehjulstrekkere. Det er fly fra Nairobi til Masai Mara.
 
Innkvartering og standard 
Flott hotell**** i Nairobi. I safariparken overnatter man i store luksustelt**** med bad & toalett, ordentlige senger og veranda med utsikt over elven.
 
Guide
Engelsktalende sjåførguide i Nairobi og i Masai Mara, som følger dere på resten av safarien.
 
Avreisedatoer
Vi har avreise hver dag fra Norge.
 
Barn på reisen 
Det er ingen aldersgrense for barn.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Mulighet for avreise hver dag, året rundt.
Reisebeskrivelse 6 nt. Karen Blixen Camp "fly-in safari" Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Nairobi — Ankomst Kenya
The Boma Nairobi
Karen Blixen Museum
Etter innreiseformalitetene blir vi mottatt av vår Nairobi-guide.
 
Dagens program inkluderer en omvisning på Karen Blixen Museum, samt et besøk ved Kazuri Beads, hvor 350 tidligere arbeidsledige kvinner lager forskjellige smykker av keramikkperler – et veldig spennende og inspirerende prosjekt.
 
Underveis blir det lunsj i Karens Coffee Garden, og innkvarteringen er på det nydelige luksushotellet The Boma Nairobi.
 
Overnatting
1 natt, The Boma Nairobi
Måltider
Lunsj i Karens Coffee Garden
Dag 2
Mara North — Ankomst til campen
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Morgenflyet til Mara tar ca. 45 min og er ikke høyere oppe enn at man kan se dyrene på bakken. Karen Blixen Camp ligger ikke langt borte fra flystripen, men vi kjører en liten safaritur underveis og får en første smak av noen eventyrlige dager.
 
Campen har en fantastisk beliggenhet ved Mara-elven hvor flodhester og krokodiller boltrer seg og savannens klassiske dyr drikker vann på elvebredden på den motsatte siden.
 
Campen har åpne safaribiler og noen av landets best utdannede guider, alle er Masaier. Masaiene eier også reservatet Mara North som grenser til det nasjonale reservatet. Alt er en del av Mara- Serengeti økosystemet som huser verdens største konsentrasjon av store dyr.
 
Ettermiddagens safaritur byr på nærkontakt med massevis av store og små dyr, og i Mara North er det få andre og maks 5 kjøretøy på et sted, i forhold til 20-30 biler som man kan se samlet ved et dyr i andre områder.
 
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inklusive
Dag 3
Mara North — "Mitt Afrika"
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Dyrene er mest aktive om morgenen og kvelden, og derfor kjøres det tidlig morgensafari hvor det er kaffe/te og kjeks før man starter, og deretter frokost når man kommer hjem, som regel etter 2-3 timer, men det er avhengig av hva man ser. De store kattedyrene er noen av de mest aktive på dette tidspunktet, og det er god grunn til å filme og fotografere her. Her vil alle de klassiske savannedyrene komme, inkludert "The Big Five" som de tidlige storviltjegerne så på som de 5 farligste - leopard, løve, bøffel, neshorn og elefant.
 
Hvis du ønsker å slappe litt av, er det inkludert en massasje i campens lekre spa når man måtte ønske det denne dagen. Senere er det lagt inn en øko-tur i camp-området hvor studenter og lærere gir oss et innblikk i områdets 5 skoler (kokker, IT, skog, mekaniker og språk). Lokale ungdommer har her en utdanningsmulighet innenfor turisme de ellers ikke ville hatt. Man får også innblikk i de mange andre bærekraftige tiltakene, f.eks. solenergi, som sammen med skolene og reservatet har gjort sitt til at Karen Blixen Camp i 2013 fikk prisen som "Afrikas mest økologiske safari-eiendom".
 
I campen har vi fått en ranger (naturpoliti) til å fortelle om viltforvaltning, krypskyting og andre spennende ting.
 
Om kvelden viser vi den Oscar-vinnende filmen ”Mitt Afrika” som handler om Karen Blixens liv i Afrika, omgitt av nattens lyder og stjernehimmel. Stemningen ved elva med leirbål og champagne i glasset gjør opplevelsen fullkommen.
 
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inklusive
Dag 4
Mara North — Masai landsby
Karen Blixen Camp
Guidet Safari-gåtur
Denne morgenen skal vi på en guidet Safari-gåtur (alternativt safari-kjøretur), - en ganske annerledes og intens opplevelse for alle sanser.
 
Frokosten i dag er en "bush frokost" - som ganske enkelt er frokost midt ute på savannen.
 
På ettermiddagens safari er det inkludert et besøk i en tradisjonell Masai landsby. En stor sirkel av tornebusker gjerder inn de små hyttene og beskytter folk og dyr om natten. Her blir det omvisning, dans og et lite marked.
 
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inklusive
Dag 5
Mara North Conservancy
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Dagen byr på heldagssafari. Vi spiser frokost i campen før avreise, og senere en piknik-lunsj på et vakkert sted på savannen.
 
Vi er hjemme i campen igjen når leirbålet tennes.
 
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inklusive
Dag 6
Mara North — Afrikanske solnedganger
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Vi fortsetter med safari i "vårt eget" reservat, og etter hvert som du lærer dyrene å kjenne går det nesten sport i å få øye på dem først, hele tiden dukker det opp stadig nye arter. I dag er det også inkludert en massasje. Under ettermiddagssafarien besøker vi en skole før vi igjen blir oppslukt av dyrenes verden. Avslutningsvis får vi en ”sun-downer” – vi finner et flott sted å se solnedgangen hvor vi blir tilbudt drinker og snacks.
 
Afrikanske solnedganger er ofte meget rødlige, noe som gir en stemning man ikke finner andre steder.
 
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inklusive
Dag 7
Mara North — De nattaktive dyrene
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Vi drar på morgensafari. Ettermiddagssafarien starter litt senere enn den pleier, siden vi også kjører safari etter mørkets frembrudd for å se de nattaktive dyrene. ”Natt skiftet” består av mange dyr som de store hulepinnsvin, forskjellige mindre kattedyr, nattaktive aper, ugler og mye mer. De store kattene og hyenene er også langt mer aktive på dette tidspunktet.
 
Vi har organisert en ”bush-middag” på savannen, omgitt av nattens lyder – og kanskje et løvebrøl!
 
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inklusive
InnkvarteringKenya

The Boma Nairobi

Avslappende atmosfære, dyrerik nasjonalpark og Nairobis skyline

Karen Blixen Camp

Uforglemmelige safari- og naturopplevelser i Karen Blixens fotspor

PRISINDIKASJON 6 nt. Karen Blixen Camp "fly-in safari"
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
6 NETTER I KAREN BLIXEN CAMP & 1 NAT I NAIROBI
Periode
Voksen
Barnepriser
01.01.22 - 14.12.22
47.595
 
15.12.22 - 31.12.22
49.095
 
01.01.23 - 14.12.23
48.695
 
15.12.23 - 31.12.23
50.195
 
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 900 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Norge – Nairobi t/r med flybytte underveis
 • Flyskatter
 • Transport Nairobi flyplass – hotell
 • 1 x overnatting i Nairobi - The Boma Hotel ****
  • Inkl. frokost 
 • Utflukt i Nairobi inklusiv lunsj
  • Inkl. besøk på Karen Blixen Museum, besøk hos Kazuri Beads (smykkeverksted) & lunsj i Karen Coffee Garden (ekskl. drikkevarer)
 • Fly fra Nairobi til Masai Mara t/r
 • 6 x overnattinger i Karen Blixen Camp ****
  • Inkl. Blixen Tours VIP All Inclusive* (se nedenfor)
 • Safaritur ifølge program
 • Engelsktalende sjåførguide
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips (på safaridelen, beregn ca. USD 15-30 pr. dag pr. person )
 • Visum til Kenya (USD 50)
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.
KAREN BLIXEN CAMP

Blixen Tours VIP All Inclusive

Inkludert ved 3-5 netters opphold i Karen Blixen Camp:
 
MAT OG DRIKKE
 • Helpensjon
 • Utvalgte drikkevarer - som mineralvann, te og kaffe, juice, øl og husets viner
 • 1 x Bush-breakfast
 • 1 x Bush-dinner
 • 1 x Sundowner
VELVÆRE
 • 1 x massasje (for voksne fra 18 år)
 
UTFLUKTER OG UNDERHOLDNING
 • 1 x Filmkveld
 • Besøk til Masailandsby
 
——————
 
Inkludert ved 6+ netters opphold i Karen Blixen Camp:
 
MAT OG DRIKKE
 • Helpensjon
 • Utvalgte drikkevarer - som mineralvann, te og kaffe, juice, øl og husets viner
 • 1 x Bush-breakfast
 • 1 x Bush-dinner
 • 1 x Sundowner
 
VELVÆRE
 • 2 x massasje (for voksne fra 18 år)
 
UTFLUKTER OG UNDERHOLDNING
 • 1 x Filmkveld
 • Besøk til Masailandsby
 • Besøk på skole
 • Ranger – foredrag