Rundreise beskrivelse Et safarieventyr til Kenyas eksemplariske safariområde

Karen Blixen Camp fly-in safari — VIP All Inclusive

Karen Blixen Camp fly-in safari — VIP All Inclusive

“There is something about safari life that makes you forget all your sorrows and feel as if you had drunk half a bottle of champagne — bubbling over with heartfelt gratitude for being alive.”

– Karen Blixen
 
Rett ved siden av Mara-elven i private Mara North Conservancy ligger Karen Blixen Camp. En autentisk og avslappet leir som ligger i et dyrerikt reservat med få safaribiler og dyktige guider.
 
På denne safarien, hvor du selvfølgelig også får oppleve Karen Blixens Gård/Museum i Nairobi-forstaden Karen - flyr du direkte til safariområdet, hvor en ukes safari venter i dyrerike Mara Nord og en full- dagssafari i Masai Mara.
 
Velkommen til Blixen Tours Safari med VIP All Inclusive.
Mulighet for avreise hver dag, året rundt.
Reisebeskrivelse Karen Blixen Camp Fly-in safari - VIP All Inclusive Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Ankomst til Kenya
Karen Blixen Coffee Gardens & Cottages
Karen Blixen Coffee Garden & Cottages
Etter innreiseformalitetene vil du bli mottatt av guiden din.
 
Dagens program starter med omvisning på Karen Blixen-museet. Karen Blixen bodde i huset fra 1917-1931. I dag kan fortsatt noen av ekteparet Blixens originale møbler sees, og det er også tid til å ta seg en tur i den store og vakre hagen. Etterpå er det besøk på smykkeverkstedet Kazuri Beads, hvor kvinner lager vakre og autentiske smykker av keramikkperler – et veldig spennende og inspirerende prosjekt som har gjort en stor forskjell i nærområdet.
 
Før du blir kjørt videre til overnattingsstedet ditt; Karen Blixen Coffee Garden & Cottages, stopper du for lunsj på Cultiva Farm Kenya - en "farm to table"-restaurant som dyrker sine egne grønnsaker, servert dekorativt med Kenyas fineste økologiske råvarer.
 
Ettermiddagen kan nytes ved bassenget på Karen Blixen Coffee Garden & Cottages eller i den praktfulle hagen før middagen serveres.
Overnatting
Cottage, Karen Blixen Coffee Gardens & Cottages
Måltider
Lunsj er på Cultiva Farm og er ikke inkludert. Hos Karen Blixen Coffee Garden & Cottages er middag inkludert.
Dag 2
Mara North - Ankomst til campen
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Etter frokost blir du kjørt til den nærliggende lille flyplassen Wilson, hvor du vil fly til Mara North Conservancy. En flytur på ca. en time.
 
På vei til Karen Blixen Camp vil du sannsynligvis få en smakebit på de store opplevelsene som de kommende dagene byr på, når du skal på safarikjøring i leirens åpne safarikjøretøy. Campen har en unik beliggenhet ved Mara-elven, hvor flodhester og krokodiller beveger seg rundt i vannet, og man ser ofte savannedyr drikkende på motsatt bredde.
 
Mara North Conservancy eies av de lokale Masaiene og grenser til Masai Mara National Reserve. Begge reservatene er en del av Mara-Serengeti-økosystemet, som er større enn Danmark og huser en av verdens største konsentrasjoner av ville dyr. Her er det ingen gjerder og de mange dyrene kan fritt gå rundt i det store området.
 
Du nyter lunsj i campen med utsikt over Mara-elven og de mange flodhestene før du drar ut på ettermiddagssafari, hvor de første store opplevelsene utvilsomt venter. Mara North er et privat reservat. Det betyr at safarikjøretøy kun kjører fra camp'ene og hyttene som ligger i Mara Nord – dermed er det langt færre turister enn i de offentlige nasjonalparkene.
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
Dag 3
Mara North - Mitt Afrika
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Dyrene er mest aktive morgen og kveld, og derfor starter denne dagen også med en tidlig morgensafari, hvor det er en lett frokost før du drar - og så en mer solid frokost, når du er tilbake på campen. Vanligvis tar en morgensafari 2-3 timer, men dette avhenger selvfølgelig av hva du «støter på» der ute.
 
De såkalte store kattene er noen av de som er aktive på denne tiden, og det er derfor god grunn til å komme seg tidlig avsted.
 
Ønsker du å bli skjemt bort etter morgensafarien, er massasje i leirens spa (18+) inkludert.
 
Senere er det en øko-vandring på leirområdet, hvor elever og lærere gir deg et innblikk i leirens kokke- og skogbruksskole. Her får lokale ungdommer en mulighet til utdanning som de ellers ikke ville fått.
 
Du får også et innblikk i de mange andre bærekraftige tiltakene, f.eks. solenergi – som brukes til både strøm og vannoppvarming – vannbesparende tiltak, vannbehandlingsanlegg og bærekraftig produserte grønnsaker. Det er bl.a. på grunn av disse initiativene at Karen Blixen Camp har blitt tildelt en Eco Gold Rating.
 
I campen har vi fått en Ranger (naturpoliti) til å snakke om viltforvaltning, krypskyting og andre spennende temaer. På kvelden vises den Oscar-vinnende filmen Mit Afrika om Karen Blixens liv i Afrika, omgitt av nattens lyder og under en vakker stjernehimmel. Ved elven, med bålets dansende lys, en drink i hånden og en god film på storskjerm, avsluttes dagen på det vakreste vis.
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
Dag 4
Mara North - Masai landsby
Karen Blixen Camp
En bush walk er en helt annen måte å oppleve savannen på
En annerledes og intens morgen venter deg når du skal på guidet Safari-vandring – her er sansene i sving på en helt annen måte. (Turen kan endres til en safari-kjøretur hvis dette er foretrukket)
 
Dagens frokost er bush-breakfast – hvor et frokostbord rett og slett er satt opp midt på savannen.
 
Ettermiddagssafari inkluderer et besøk til en tradisjonell Masai-landsby. En stor sirkel av tornbusker omslutter de små kumøkk-forede hyttene. Tornbuskene beskytter både mennesker og husdyr mot savannens ville dyr.
 
I landsbyen er det omvisning, dans og et lite marked.
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
Dag 5
Heldagssafari i Masai Mara
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Nå har du helt sikkert kommet inn i en slags «safari-rytme», og etter hvert som du blir kjent med dyrene kan det lett bli litt konkurranse om å få øye på dem først. Samtidig dukker det fortsatt opp nye arter og savannens liv utvides stadig foran øynene dine.
 
Du skal på en heldagssafari til den berømte Masai Mara. Guiden din tar med matpakker som skal inntas i løpet av dagen på savannen. Kanskje du på dagens safaritur er så heldig å får oppleve de ikoniske Big 5 som er; elefant, neshorn, løve, bøffel og leopard.
 
Perioden juli til oktober er det store dyrevandringer, også kjent som The Great Migration i Masai Mara. Det er et imponerende syn når opp mot 2 millioner gnuer, sebraer og Thomsons gaseller spredt over den store flate sletten med de karakteristiske akasietrærne, sees krysse Mara-elven - et syn som er udødeliggjort i utallige dyrefilmer.
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
Dag 6
Mara North - Afrikansk solnedgang
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Denne dagen er en deilig massasje inkludert, som beleilig kan nytes etter morgensafari og før ettermiddagssafari.
 
Under ettermiddagssafarien besøker du en skole, før du igjen kan la deg trekke inn i dyrenes utrolige verden. På slutten av dagens safari vil guiden din finne et vakkert sted å nyte solnedgangen mens du tilbys drinker og snacks – en såkalt sundowner.
 
Afrikanske solnedganger er spesielt kjent for å være veldig rødlige, noe som gir en atmosfære du ikke finner andre steder. Med silhuettene av dyrene og savannens klassiske skjermakasier som forgrunn, går solen ned, mens opplevelser og inntrykk stiger opp til nye høyder.
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
Dag 7
Mara North - Afrikansk mat & nattsafari
Karen Blixen Camp
En nattsafari byr på helt andre opplevelser
Du drar på morgensafari, og etterpå har du mulighet til å prøve deg på afrikansk matlaging sammen med kokkeskolen i campen.
 
Ettermiddagsafarien starter litt senere enn vanlig, da man på denne safarien også må kjøre etter mørkets frembrudd for å se de nattaktive dyrene.
 
«Nattlaget» består av mange forskjellige dyr, som f.eks de store hulepiggsvinene, mindre arter av katter, nattlige aper og ugler. Men også hyenene og de store kattene er spesielt aktive på denne tiden.
 
Denne kvelden arrangeres en bush-dinner på savannen, hvor du skal spise omgitt av kveldens lyder, kanskje til og med et løvebrøl som er kjent for å høres veldig langt unna.
Overnatting
Luxury Canvas Tent, Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
Dag 8
Mara North - Siste dag
Karen Blixen Camp
Karen Blixen Camp
Denne formiddagen er dessverre siste dag på Karen Blixen Camp - og dermed også et farvel til Mara Nord.
 
Men før du drar, må du ut på turens siste safarikjøring.
 
Etter lunsj blir du kjørt til den lille flystripen hvorfra du flyr til Wilson flyplass. Derfra blir du kjørt til den internasjonale flyplassen i Nairobi, hvorfra turen går hjem med en koffert full av gode minner og opplevelser fra en helt utrolig, gjennomført og uforglemmelig safaritur - hvor Afrikas ville natur har lagt seg inn under huden din.
Overnatting
Karen Blixen Camp
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
InnkvarteringKenya

Karen Blixen Coffee Gardens & Cottages

Start din kenyanske safari på Karen Blixen Coffee Garden & Cottages

PRISINDIKASJON Karen Blixen Camp Fly-in safari - VIP All Inclusive
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
6 NETTER I KAREN BLIXEN CAMP & 1 NAT I NAIROBI
Periode
Voksen
12.04.24 - 20.06.24
56.595
21.06.24 - 11.07.24
57.395
12.07.24 - 11.12.24
56.595
6 NETTER I KAREN BLIXEN CAMP & 1 NAT I NAIROBI
Periode
Voksen
03.01.25 - 07.01.25
62.695
08.01.25 - 31.01.25
62.295
01.02.25 - 18.02.25
62.695
19.02.25 - 20.03.25
62.295
21.03.25 - 25.03.25
63.595
26.03.25 - 20.06.25
62.695
21.06.25 - 30.06.25
63.595
01.07.25 - 11.07.25
64.895
12.07.25 - 01.10.25
63.995
02.10.25 - 31.10.25
63.695
01.11.25 - 11.12.25
62.295
12.12.25 - 22.12.25
63.595
23.12.25 - 24.12.25
64.895
25.12.25 - 02.01.26
63.995
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Tilbud og rabatter
Kontakt oss for priser for barn under 12 år.
Prisen inkluderer
 • Fly fra Gardermoen – Nairobi t/r med flybytte underveis
 • Flyskatter
 • Transport i Nairobi i henhold til program
 • Utflukt i Nairobi
  • Inkl. besøk på Karen Blixen Gård/Museum
  • besøk til Kazuri Beads (smykkeverksted)
 • Fly Wilson - Mara North Conservancy t/r
 • 1 x overnatting på Karen Blixen Coffee Garden & Cottages i Nairobi
  • Inkl. halvpensjon (middag og frokost)
 • 6 x netter i Karen Blixen Camp ****
  • Inkl. Blixen Tours VIP All Inclusive* (se nedenfor)
 • Safarikjøring etter program med engelsktalende safariguide
 • Bidrag til Reisegarantifondet
Prisen inkluderer ikke
 • Lunsj på utfluktsdagen i Nairobi
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikke og måltider i tillegg til de som er nevnt
 • Tips (på safaridelen, beregn ca 15-30 USD per dag per person)
 • Visum til Kenya (50 USD)
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.
KAREN BLIXEN CAMP

Blixen Tours VIP All Inclusive

Inkludert ved 3-5 netters opphold i Karen Blixen Camp:
 
MAT OG DRIKKE
 • Helpensjon
 • Utvalgte drikkevarer, kaffe/te, mineralvann/juice, husets øl & vin
 • 1 x Bushbreakfast
 • 1 x Bushdinner
 • 1 x Sundowner
WELLNESS
 • 1 x massasje (for voksne fra 18 år)
 
ANNET
 • 1 x Filmaften
 • Besøk i Masailandsby
 
——————
 
Inkludert ved 6+ netters opphold i Karen Blixen Camp:
 
MAT OG DRIKKE
 • Helpensjon
 • Utvalgte drikkevarer, kaffe/te, mineralvann/juice, husets øl & vin
 • 1 x Bushbreakfast
 • 1 x Bushdinner
 • 1 x Sundowner
 
WELLNESS
 • 2 x massasje (for voksne fra 18 år)
 
ANNET
 • 1 x Filmaften
 • Besøk i Masailandsby
 • Besøk på skole
 • Ranger – foredrag