Rundreise beskrivelse Fantastiske omgivelser og overnattingssteder i verdensklassen

Livsnytertur ved Cape Town

Livsnytertur ved Cape Town

Få områder i verden byr på så optimale betingelser for forpleining av kropp og sjel. Middelhavsklima, noe av den beste maten som finnes, et vell av muligheter for utendørsaktiviteter og naturopplevelser.

 
Få land har så variert fauna, flora, befolkning og kultur i et meget vakkert land med behagelig klima. Kystområdene er grønne med vakre fjell, raviner og laguner og i innlandet er det tørt og dramatisk. Vinlandet og Cape Town er også plassert mellom spektakulære grønne fjell hvor kun de beste råvarer finner veien fra marker og havet til de veldekkede bord.
 
Avreisedatoer — Hver dag

Barn på reisen — Barn er velkommen
Reisebeskrivelse Livsnytertur ved Cape Town Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1-2
Grootbos Reservatet
Grootbos Forest Lodge
Grootbos Forest Lodge
Dere får utlevert bilen og kjører vestpå mot kystbyen Hermanus. Det er vel en times kjøring ut gjennom Cape Towns forsteder videre over fjell og til kystlandskap før vi når vår flotte lodge.
 
Grootbos har gjennom årene fått utallige priser i en rekke kategorier fra bærekraft, innovasjon til verdens beste familiehotell. Lodgen ligger i et 2500 ha stort reservat hvor det er 765 forskjellige planter tilhørende det unike Cape Fynbos plantekongedømme (et av verdens 6 plantekongedømmer) og 6 av disse plantene finnes kun i reservatet. I og utenfor reservatet tilbys en rekke aktiviteter som natur-turer, hesteridning, båtturer til hvaler, haier, delfiner, seler og pingviner mv. Langs kysten i og utenfor reservatet er det spennende grotter og fine bademuligheter.
 
Overnatting
2 netter, Grootbos Forest Lodge
Måltider
Helpensjon
Dag 3-4
Franschhoek
Le Quartier Francais
På formiddagen er det avgang fra dette flotte stedet og dere kan kjøre via vinlandets hovedby Stellenbosch som har flere fredede hus en noen annen by i landet. Byen blir også kaldt ”eike-byen” da det er flotte eike-alleer i gatene akkurat som det store flott beliggende universitet setter sitt preg på byen. Spennende butikker, interessante museer og fremragende restauranter er også verdt et besøk.
 
Kjører man videre ut i vinlandet kommer man til den lille vin-byen Franschhoek, som i tillegg til å ligge billedskjønt mellom to fjellkjeder også betegnes som Sør-Afrikas kolonariske hovedstad. Le Quartier Francais hvor dere bor, ligger midt i den lille byen, hvorfra det er gåavstand til restauranter, butikker, museer og naturområder. Men man trenger ikke å gå langt for å finne en god restaurant, da det lille hotellet har to av de beste i området.
 
Området har en perlerekke av landets beste vingårder og som bestemt er verdt et besøk, da man i tillegg til fantastiske viner får et innblikk i prosessen omkring vinfremstilling, akkurat som man vil oppleve vakre historiske bygninger i fantastiske omgivelser.
 
Overnatting
2 netter, Le Quartier Francais
Måltider
Frokost
Dag 5-7
Western Cape
Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat
Bushmans Kloof
Kjører man videre ut i det tynt befolkede utlandet blir det tørrere med små oaser ved vannløp og vannhuller som tiltrekker fugler og dyr. Fjellene her er forblåst og dramatiske og danner formasjoner som overgår fantasien og med en dypblå himmel som bakgrunn kan det til tider nesten virke surrealistisk. 
 
Fremme ved Bushmans Kloof venter opplevelser ut over det vanlige – en sofistikert Lodge hvor innredningen blander natur og luksus, hvilket blir kombinert med ypperlig service og fremragende land-kusine – så har man oppskriften på hvorfor Bushmans Kloof er valgt til Afrikas beste Safari Camp og Resort.
 
Her er natur og kultur-opplevelser i særklasse som man kan kjøre, seile, sykle er vandre rundt for å oppleve. Spesielt stolt er man av de over 130 Bushmanns-huletegninger som finnes i området, noen over 10.000 år gamle, hvilket har satt området på UNESCO's verdensarvliste. Da det ikke er farlige dyr i området er det mulighet for både selv å gå på oppdagelse eller å ha en av de meget dyktige guidene med. Det herlige spaet bidrar ytterligere til den ultimate forpleiningen.
 
Overnatting
3 netter, Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat
Måltider
Helpensjon
Dag 8-9
Hout Bay
Tintswalo Atlantic
Tintswalo Atlantic
Etter tre herlige dager på Bushmans Kloof går turen videre mot kapphalvøya hvor et nytt og ganske anderledes, eventyrlig sted venter. Underveis kjører dere igjen gjennom vinlandet og turen kan gå foran Table Mountain hvor Cape Town ligger eller bak Table Mountain hvor man kjører gjennom forsteder og vinland før man kommer frem til Tintswalo Atlantic. Rett ved vannet ut mot bukten Hout Bay, nesten helt gjemt i naturskog ligger dette enestående stedet.
 
Her bor man i harmoni med det maritime livet som boltrer seg rett utenfor rommet i form av seler, delfiner og hvaler og noen ganger til og med pingviner. rommene har hvert sitt individuelle Afrikanske øy-tema og maten er blandt det beste landet kan by på. Utsikten til den lange halvmåneformede stranden og de dramatiske fjellene i bakgrunnen er vanskelig å slå, og både strand og fjell byr på fine utendørs aktiviteter. Det er også en fin 45 min båttur til en nærliggende selkoloni med omkring 6000 pelsseler. En avslappende dagstur til den ytterste spissen av kapphalvøya ”Kapp det Gode Håp” inneholder spektakulære veier, kilometerlange strender, naturreservater og pingvinkolonier – en av verdens flotteste kjøreturer.
 
Overnatting
2 netter, Tintswalo Atlantic
Måltider
Frokost
Dag 10-11
Cape Town
Cape Grace Hotel
The Table Bay Hotel
Fra Hout Bay er det kun 20 minutters kjøretur til Cape Town, hvor dere bor på det berømte Waterfront området på landets kanskje beste større hotell Cape Grace.
 
Cape Town Waterfront er landets mest populære turistattraksjon for utlendinger, men det kommer minst like mange lokale her også. Det er Cape Towns eldste havneområde hvor det er massevis av fine restauranter, shopping, underholdning, akvarie, museer, båtturer og mye mer. Cape Towns spennende midtby ligger også i gangavstand fra hotellet og her er det markeder, parker, museer og fargerike kvartaler.
 
Ganske tett på hotellet er det også båtturer til Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i mange år. Likeledes er det heller ikke langt til taubanen som går til toppen av det fantastiske 1000 m høye Table Mountain, hvorfra man har en storslått utsikt over dette vidunderlige hjørnet av verden.
 
Overnatting
2 netter, Cape Grace Hotel
Måltider
Frokost
Dag 11
Cape Town — Norge
Hjemreise
Siste dagen innen avreise mot Norge.
 
Overnatting
Hjemreise
InnkvarteringSør-Afrika

Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat

Prisvinnende lodge i sanfolkets hage

Le Quartier Français

Prisbelønte gastronomiske opplevelser i romantiske omgivelser i hjertet av Franschhoek.

Grootbos

5-stjernet øko-paradis med Sør-Afrikas fantastiske natur og marineliv like utenfor døren

Tintswalo Atlantic

Idyllisk, 5-stjerners gastronomi og fantastiske omgivelser

Cape Grace

Luksushotell på Cape Towns waterfront

PRISINDIKASJON Livsnytertur ved Cape Town
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Norge – Cape Town t/r
 • Flyskatter 
 • 2 netter Forest lodge – Grootbos Private Nature Reserve – Luxury Suite, helpensjon*
  • Alle måltider
  • Rideturer
  • En rekke forskjellige natur fotturer 
 • 2 netter Le Quartier Francais, Auberge room, inkl. frokost
 • 3 netter Bushmans Kloof Main Lodge, Luxury room, helpensjon*
  • Alle måltider
  • Gratis Wi-Fi
  • Alle aktiviteter som Natur-kjøring, fotturer, fiske, kano-seilas, svømming, foredrag mv.
 • 2 netter, Tintswalo Atlantic
  • Inkl. frokost
 • 2 netter, Cape Grace, Table Mountain Luxury Room
  • Inkl. frokost
 • 12 dagers billeie (Gr.K) Nissan X-Trail 2x4 (el.lign.), SA Budget 
 • Heldagstur i vinlandet med Cape Exec
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.