Rundreise beskrivelse Rovos Rail - Durban & Safari

Pretoria — Durban / Durban — Pretoria

Pretoria — Durban / Durban — Pretoria

Bli med på denne 3-dagers togreisen fylt med spennende safari, kulturelle opplevelser og historiske fortellinger. Toget går mellom Durban og Pretoria i begge retninger - en tur som tar deg gjennom de vakreste dalene, de høyeste bakkene, forbi "dragefjellene" og historiske slagmarker.
 
Du vil oppleve Nambiti Private Game Reserve, som er et privat og fredet område på 20 000 hektar i KwaZulu-Natal, der de ettertraktede "Big Five" holder til - elefanten, løven, bøffelen, leoparden og neshornet. Naturen her er utrolig mangfoldig og byr på både savanner, gressletter, sletter med tornebusker og høye akasietrær. Sundays River renner gjennom hele reservatet og har to 40 meter høye fosser som plasker ned i vakre kløfter hvor flere sjeldne fuglearter hører hjemme.
 
Du vil også besøke Spion Kop Naturreservat, som er et 11 000 mål stort naturreservat som gjemmer på fjell, savanner, fugleliv og historiske slagmarker. Her kan du velge mellom to forskjellige utflukter, der temaet enten er natur eller historie.
 
Se frem til å bli både inspirert og imponert når du besøker den berømte Ardmore Ceramics. Her produserer lokale kunstnere unik og vakker keramikk inspirert av zulufolkets spesielle sans for rytme, farge, dans og sang - og deres kultur, som er innbegrepet av den afrikanske ånden.
Du vil oppleve dette og mye mer på denne eksklusive togreisen som sikkert vil fylle kofferten din med minner for livet.
 
 
Turen i korte trekk
  • Dag 1 — Pretoria, Drakensbergfjellene, Majuba Hill, Newcastle, Elandslaagte
  • Dag 2 — Nambiti Private Game Reserve, Chieveley Siding, Spionkop Lodge
  • Dag 3 — Lions River stasjonen, Ardmore Ceramics Gallery, Valley of a Thousand Hills, Durban
 
 
Kontakt oss for informasjon om mulige avreisedager
Reisebeskrivelse Rovos Rail | Pretoria — Durban Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Pretoria
Rovos Rail
Rovos Rail
Du forlater hotellet ditt i Pretoria, der du overnattet, og reiser til Rovos Rails egen stasjon i Pretoria. Kl. 10.00 starter det vakre toget motorene sine, og forlater stasjonen sakte. Nå kan eventyret begynne!
 
Du drar sørøstover, forbi gullgruveområdet i Gauteng. Hvis du vil friske deg opp litt før du møter de andre gjestene, kan du gjøre dette i suiten din. Lunsj serveres mens du nyter utsikten over Drakensberg-fjellene, som dukker opp i det fjerne. Fjellene fikk navnet sitt fra Voortrekkere, som på den tiden ble kalt fattige nomader. De tror fjellkjedens lange linje med sammenhengende topper lignet baksiden av en drage. Derav navnet "Dragefjellet" eller Drakensberg, som det heter på Afrikaans.
 
Toget fortsetter sin reise oppover - faktisk opp til 2,146 meter når du reiser gjennom Majuba Hill. Det var her det siste og avgjørende slaget som avsluttet den første Anglo Boer-krigen ble utkjempet. Herfra kjører du videre til Newcastle, hvor den indiske befolkningen har bygget, det som sies å være det største kuppelformede hindutempelet på den sørlige halvkule.
 
Middag serveres i spisevognen, mens toget passerer Glencoe, som var der det første slaget i Anglo Boer krigen ble utkjempet. Etter middagen kan du slappe av i den vakre suiten din mens toget går videre til Elandslaagte.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 2
Nambiti Private Game Reserve
Rovos Rail
Løven — en av "The Big 5"
I dag må du tidlig opp og avsted. Kl. 7:00 forlater du toget for en spennende safari i Nambiti Private Game Reserve, hvor du vil oppleve savannens vakre natur og dyreliv - inkludert de berømte "Big Five", som er bøffelen, løven, neshornet, elefanten og leoparden.
 
Kl. 11.00 kommer du tilbake til toget og får en hyggelig brunsj samtidig som toget passerer Chieveley Siding. Til venstre for sporet vil du se en minnestatue av Winston Churchill, som ble tatt til fange her i november 1899 da han prøvde å frigjøre et pansertog som hadde blitt utsatt for et bakholdsangrep av boerne.
 
Kl. 14.00 går du av toget og kjører 50 minutter med buss til Spionkop Lodge, der to valgfrie utflukter venter: Du kan ta en guidet tur rundt historiske slagmarker og høre om slaget som fant sted her mellom britene og boerne 23.-24. Januar 1900, eller du kan dra på safari i Spionkop naturreservat og oppleve Afrikas ville natur igjen.
 
På slutten av dagen kommer du tilbake til toget der middagen serveres.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Lions River stasjonen, Valley of a Thousand Hills, Durban
Rovos Rail
Rovos Rail
Mens du nyter en deilig frokost, begynner toget den skarpe nedstigningen mot kysten og Lions River stasjon. Du kommer fram til kl. 10:00, forlater toget for å besøke det berømte Ardmore Ceramics Gallery. Her blir kunstnerne oppfordret til å la seg inspirere av naturen og zulufolkets historie og tradisjoner når de produserer keramikken sin.
 
Kl. 12.00 fortsetter du til Pietermaritzburg, som er provinshovedstaden i KwaZulu-Natal. Lunsj blir servert i spisevognen når du kjører gjennom den spektakulære Valley of a Thousand Hills - ”de tusen bakkers dal”.
 
Turen avsluttes i Durban, hvor du ankommer kl. 16.00.
 
Durban er kjent for sitt store antall museer og kulturelle attraksjoner, vakre botaniske hager og ikke minst sine fantastiske hai-trygge strender. Hvis du ønsker å forlenge turen med flere dager i byen eller med flere safariopplevelser, øy-hopp i Det indiske hav eller førsteklasses spa-velvære, hjelper Blixen Tours deg med å ordne dette.
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Innkvartering"The Pride of Africa" — Rovos Rail

Rovos Rail

Verdens mest luksuriøse tog

PRISINDIKASJON Rovos Rail | Pretoria — Durban
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
2 NETTER I PULLMAN SUITE FRA
Periode
Voksen
01.10.23 - 30.09.24
20.295
01.10.24 - 30.09.25
22.195
2 NETTER I DELUXE SUITE FRA
Periode
Voksen
01.10.23 - 30.09.24
30.295
01.10.24 - 30.09.25
32.895
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Tilbud og rabatter
Kontakt oss for aktuelle avreisedatoer fra henholdsvis Pretoria og Durban
 
Tillegg for enkeltrom
2024 Tillegg for Pullman Suite kr. 10.200,- pr. person
2024 Tillegg for Deluxe suite kr. 15.100,- pr. person
2024 Tillegg for Royal Suite kr. 20.500,- pr. person
2025 Tillegg for Pullman Suite kr. 11.000,- pr. person
2025 Tillegg for Deluxe Suite kr. 16.400,- pr. person
2025 Tillegg for Royal Suite kr. 22.100,- pr. person
Prisen inkluderer
  • 2 netter på Rovos Rail
  • Alle måltider, drikkevarer og utflukter - likevel er utfluktene med forbehold om at disse kan utgå dersom tiden ikke tillater det
Prisen inkluderer ikke
  • Fly
  • Avbestillingsforsikring
  • Reiseforsikring
  • Vaksinasjoner
  • Tips
Forbehold
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.