Rundreise beskrivelse Rovos Rail

Rovos Rail — Namibia Safari

Rovos Rail — Namibia Safari

Spennende safari med mye dyreliv og fugler. Savannen våkner sakte under den oransje morgensolen. Turer i den nådeløse ørkenen og frokosten servert i et spektakulært landskap ved en tørket oase. En innsjø med tusenvis av rosa flamingoer, det berømte Kalahari-bassenget i Kalahariørkenen. Historiske byturer, gullgraverbyer, forlatte diamantgruver og et 200 meter dypt hull gravd ut av diamantjegere. Fish River Canyon; et imponerende landskap som best beskrives som Afrikas svar på Grand Canyon. Dette og mye mer venter på denne 9 dager lange togturen med Rovos Rail, som går mellom Pretoria og Walvis Bay i begge retninger.
 
Rammen for alle disse praktfulle opplevelsene er "Afrikas stolthet" - Rovos Rail sitt vakre tog, som oser av historie, romantikk, eleganse og eksklusivitet.
 
Velkommen ombord for en reise hvor eventyret venter hver eneste dag.
 
 
Turen i korte trekk
Dag 1 Namibørkenen, Walvis Bay.
Dag 2 Etosha nasjonalpark, safaritur.
Dag 3 Safaritur, retur til toget.
Dag 4 Windhoek, Sossusvlei, kjøretur i ørkenen.
Dag 5 Kjøretur i ørkenen, frokost ved uttørket oase, retur til Windhoek.
Dag 6 Garas Park, Fish River Canyon, Kalahari-bassenget.
Dag 7 Upington, Great Karoo, De Aar.
Dag 8 Kimberley, diamantgruvemuseet, «Big Hole», flamingoer, Karoo.
Dag 9 Witwaterrand, Pretoria.
 
 
Kontakt oss for informasjon om mulige avreisedager
Reisebeskrivelse Rovos Rail | Namibia Safari Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Walvis Bay
Rovos Rail
Walvis Bay
Etter en god natts søvn og noen hyggelige timer i Walvis Bay, er du klar til å starte safarieventyret med Rovos Rail. Kl. 12.00 forlater toget "The Pride of Africa" ​​Walvis Bay og går østover gjennom Namib-ørkenen.
 
Har du lyst til å slappe av litt og bare kose deg, kan du gjøre dette i suiten din før du møter de andre passasjerene til lunsj i spisevognene - og senere for te i salongen eller observasjonsvognen bak i toget.
 
Middagen serveres i spisevognen mens toget går nordøstover til Etosha.
 
Antrekk til middag: Formell
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 2
Etosha National Park
Rovos Rail
Etosha National Park
Husk å pakke en liten veske/bag med det du trenger for en enkel natt i Etosha.
 
I suiten din finner du en ferdig pakket tog-veske, som du står fritt til å bruke. Etter en god frokost kommer du til Otavi stasjon kl. 10.30, hvorfra du skal på en 2-timers kjøretur til Mokuti Lodge i Etosha nasjonalpark. Her sjekker du inn og får deretter servert en herlig lunsj.
 
Kl. 15.00 drar du på en spennende safaritur. Etosha nasjonalpark er en av de beste nasjonalparkene i Namibia - og hjem til ikke mindre enn; 114 forskjellige arter av pattedyr, 110 arter av krypdyr, 16 amfibiearter og 340 forskjellige fuglearter. Parken har en av de største bestandene av elefanter i Sør-Afrika og er kjent for sitt store antall av det utrydningstruede svarte neshornet. Du vil sannsynligvis møte sjiraffer, elefanter, sebraer, gnuer, springbokker, kuduantiloper, flere vakre fugler, løver og mye mer i løpet av den 3 timer lange turen.
 
Når solen har gått ned, serveres middag under en stjerneklar nattehimmel.
 
Antrekk til middag: Uformelt
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Safari - & tilbage til Rovos Rail
Rovos Rail
Rovos Rail
Pakk sekkene dine slik at de er klare til henting på rommet - og husk å sjekke ut før kl. 10.45. Bagasjen din blir lastet på bilene. Du vil bli varslet om siste tidspunkt for kjøreturen.
 
Du starter dagen tidlig med en kopp kaffe eller te før du drar på nok en spennende safari. På denne turen vil du oppleve hvordan savannen sakte vekkes opp av soloppgangens varme, oransjerøde solstråler.
 
Kl. 09.45 er du tilbake på lodgen, hvor frokosten serveres. Kl. 11.00 forlater du lodgen og etter en time går du ombord på toget igjen, på Tsumeb stasjon. Når du har fått slappet av litt, vil det bli servert lunsj i spisevognen.
 
På ettermiddagen kan du slappe av med en kopp te og senere serveres det en nydelig middag i spisevognen, før du kan trekke deg tilbake til den vakre suiten din.
 
Antrekk til middag: Formell
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 4
Gepard bevaringsprojekt
Rovos Rail
Etosha National Park
Frokost serveres i spisevognen fra kl. 07.00 frem til avgang mot Cheetah Conservation Fund kl. 09.00.
 
I dag skal du besøke et gepard-bevarings prosjekt i Otjiwarongo. Her har folk, helt siden 1990 kjempet for å bevare bestanden av geparder, og hundrevis av disse vakre dyrene har senere blitt reddet og sluppet ut i naturen.
 
Gepard-bevarings prosjektet; Cheetah Conservation Fund er en lærerik opplevelse som fokuserer på dyrene, men også på deres leveområder og hvordan de kan sikre deres habitat.
 
Kl. 13.00 serveres lunsj i spisevognen og kl. 19.30 serveres middag
 
Antrekk til middag: Formell
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 5
Windhoek - Sossusvlei
Rovos Rail
Sossusvlei
Pakk en liten veske/bag med det du trenger for en enkelt overnatting i Sossusvlei.
 
Kl. 09.00 går du av toget på Windhoek Station, hvor du besøker togmuseet. På vei til flyplassen vil du oppleve den livlige og spennende hovedstaden, hvor du fortsatt tydelig kan kjenne det tyske preget fra da byen en gang var under tysk kolonisering.
 
Kl. 11.00 går du om bord på et lite fly som tar deg med til Sossusvlei. Flyturen tar ca. 1 time. Sossusvlei er en innsjø av regnvann, som til tross for de tørre og varme omgivelsene, kan eksistere på grunn av jordas høye innhold av leire - noe som gjør at det lenge kan holde på regnvannet.
 
Etter at du har sjekket inn på lodgen kan du nyte en hyggelig lunsj i restauranten. På ettermiddagen kan se frem til en kjøretur i ørkenen etterfulgt av en herlig middag i bushen, etter at solen har gått ned.
 
Du overnatter på lodgen.
 
Antrekk til middag: Uformelt
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Sossusvlei — Windhoek
Rovos Rail
Sossusvlei
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 7
Garas Park & Fish River Canyon
Rovos Rail
Fish River Canyon
Tips: Bruk komfortable og sklisikre gåsko på dagens utflukt! Husk å gi passet til enten togkonduktøren eller den ansatte i gavebutikken.
 
Kl. 08.00 går du en liten tur til Garas Park, hvoretter du kjører tilbake til toget, hvor det serveres lunsj.
 
Kl. 15.00 går du av toget og inn i bilene som venter på stasjonen. Nå skal du på en 1-times tur til Fish River Canyon, som er Afrikas svar på Grand Canyon. Kløften er den største i sitt slag i Afrika og den nest største i verden. Den er 160 km lang, 27 km på det bredeste og flere steder er den hele 550 meter dyp.
 
Kl. 18.00 vender du tilbake til toget og forlater Holoog. Toget kjører østover langs den sørlige delen av Kalahari-lavlandet.
 
Mens middagen serveres, kjører du mot grensen og byene Ariumsvlei og Nakop, hvor immigrasjonsformalitetene gjennomføres.
 
Antrekk til middag: Formell
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Upington & Great Karoo
Rovos Rail
Rovos Rail
Tips: Bruk komfortable og sklisikre gåsko på dagens utflukt! Siste tidspunkt for utflukt, lunsj og ettermiddagste avhenger av immigrasjonsformalitetene. Du vil bli varslet om dette.
 
Etter frokost kan de som ønsker, gå av toget - og ta en 2-timers omvisning i Upington.
 
Mens frokosten serveres i spisevognen, kjører du gjennom den spektakulære halvørkenen i Great Karoo, og om kvelden serveres middag mens du kjører mot De Aar, et viktig jernbanekryss.
 
Antrekk til middag: Formell
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 9
Kimberley
Rovos Rail
Rovos Rail
I dag kan du ta deg tid til å nyte morgenkaffen og en senere frokost mens toget kjører nordover gjennom Graspan.
 
Først kl. 14.30 ankommer du Kimberley, hvor du kan se frem til en spennende bytur, et besøk på diamantgruvemuseet og ikke minst å oppleve «Big Hole», som er et 200m dypt menneskeskapt hull som ble gravd av ivrige diamantjegere. Området har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2004.
 
Kl. 16.00 forlater toget Kimberley og reiser gjennom Karoo, som er et høytliggende, ørkenlignende platå. Vi anbefaler at du setter deg på venstre side av toget, for her vil du se en innsjø med tusenvis av vakre, rosa, langbeinte flamingoer. Det er en imponerende flokk på mellom 2000-20 000 fugler avhengig av mengden regnvann i innsjøen.
 
Om kvelden serveres nok en deilig middag, mens toget reiser gjennom den nordlige Cape og fortsetter oppstigningen til Pretoria, i Gauteng-provinsen.
 
Antrekk til middag: "afrikansk tema" eller smart casual.
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 10
Witwaterrand — Pretoria
Rovos Rail
Rovos Rail Station
Ha koffertene ferdigpakket og klare for henting kl. 11.45 - og sørg for å ha passet ditt i håndbagasjen.
 
Nyt en rolig frokost mens toget går nordøstover gjennom Krugersdorp, Germiston og Johannesborg - til gullgruvene i Witwaterrand. Det var her gullrushet raste i 1886 og hvor tusenvis av håpefulle menn og kvinner strømmet til, for å få tak i det ettertraktede metallet.
 
Kl. 12.00 avsluttes turen med ankomst til den vakre Rovos Rail Station i Capital Park, Pretoria.
 
Drømmer du om flere safariopplevelser, shopping i pulserende byer eller eksotisk avslapning- og velvære på kritthvite sandstrender på f.eks. Maldivene eller Mauritius i Det indiske hav - hjelper vi deg gjerne med å utvide reisen med enda flere opplevelser etter dine ønsker.
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Innkvartering"The Pride of Africa" — Rovos Rail

Rovos Rail

Verdens mest luksuriøse tog

PRISINDIKASJON Rovos Rail | Namibia Safari
10 NETTER FRA
kr. 69.995 pr person
i Pullman Suite
10 NETTER FRA
kr. 119.995 pr person
i Royal Suite
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 900 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Tilbud og rabatter
Kontakt oss for aktuelle avreisedatoer fra henholdsvis Pretoria og Walvis Bay
Pris for Deluxe Suite kr. 92.995,- pr. person i dobbeltrom
Tillegg for enkeltrom
Tillegg for Pullman Suite kr. 35.000,- pr. person i enkeltrom
Tillegg for Deluxe Suite kr. 46.500,- pr. person i enkeltrom
Tillegg for Royal Suite kr. 60.000,- pr. person i enkeltrom
Prisen inkluderer
  • 8 netter på Rovos Rail
  • Alle måltider, drikkevarer og utflukter - likevel er utfluktene med forbehold om at disse kan utgå dersom tiden ikke tillater det
Prisen inkluderer ikke
  • Fly
  • Avbestillingsforsikring
  • Reiseforsikring
  • Vaksinasjoner
  • Tips
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.