Rundreise beskrivelse Rovos Rail

Rovos Rail — Namibia Safari

Rovos Rail — Namibia Safari

Spennende safari med mange ville dyr og fugler, savannen våkner sakte av den oransjerøde morgensola. Kjøretur i den uforsonlige ørkenen og frokost servert i et spektakulært landskap ved en uttørket oase. En innsjø med tusenvis av rosa flamingoer, det berømte Kalahari-bassin i Kalahari-ørkenen. Historiske byturer, gullgruvebyer, forlatte diamantgruver og et 200 meter dypt hull gravd av diamantjegerne. Fish River Canyon; et imponerende landskap som best beskrives som Afrikas svar på Grand Canyon. Det og mye mer venter på denne 11-dagers togreisen med Rovos Rail, som går mellom Pretoria og Walvis Bay i begge retninger.
 
Rammen for alle disse storslåtte opplevelsene er «Afrikas Stolthet» – Rovos Rails vakre tog, som utstråler historie, romantikk, eleganse og eksklusivitet.
 
Velkommen ombord for en reise hvor eventyr venter hver eneste dag.
 
Turen kort
Dag 1 - Namib-ørkenen, Walvis Bay
Dag 2 - Besøk Cheetah Conservation Project
Dag 3 - Etosha nasjonalpark, safarikjøring
Dag 4 - Safaritur, retur til toget
Dag 5 - Windhoek, Sossusvlei, kjøretur i ørknen
Dag 6 - Kjøretur i ørknen, frokost i uttørket oase, retur til Windhoek
Dag 7 - Keetmanshoop og Garas Park (de gigantiske Quiver-trærne)
Dag 8 - Spøkelsesbyen Kolmanskop og byen Lüderitz
Dag 9 - Fish River Canyon
Dag 10 - Upington og cruise på Orange River
Dag 11 - Kimberley, diamantgruve-museum, "Big Hole"
Dag 12 - Pretoria.
 
 
Kontakt oss for informasjon om mulige avreisedager
Reisebeskrivelse Rovos Rail | Namibia Safari Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1+2
Walvis Bay og gepard projekt
Rovos Rail
Etosha National Park
Etter en god natts søvn og noen hyggelige timer i Walvis Bay, er du klar til å starte safarieventyret med Rovos Rail. Kl. 11.00 forlater toget "The Pride of Africa" ​​Walvis Bay og går østover gjennom Namib-ørkenen.
 
Har du lyst til å slappe av litt og kose deg, kan du gjøre dette i suiten din før du møter togets andre passasjerer til lunsj i spisevognene og senere for te i loungen. Observasjonsvognen, funnet bakerst i toget, står frem til lunsj på dag 2 i front, til stor glede for de mange om bord.
 
På vei gjennom den namibiske ørkenen mot Etosha, gjøres det et stopp fra morgenen dagen etter, når du kl. 09.00 besøker et bevaringsprosjekt for geparder i Otjiwarongo. Her har man siden 1990 kjempet for å bevare bestanden av geparder, og hundrevis av disse vakre dyrene har i ettertid blitt reddet og sluppet ut i naturen igjen.
 
Gepardbevaringsprosjektet Cheetah Conservation Fund er en lærerik opplevelse som fokuserer på dyrene, men også på deres leveområder og hvordan de kan sikre deres habitat.
 
Middag serveres begge kveldene i spisevognen kl. 19.30, mens toget fortsetter nord-øst til Etosha.
 
Antrekk til middag: Formell
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Etosha National Park og safari
Rovos Rail
Etosha National Park
Husk å pakke en liten bag med det du trenger for en enkelt natt i Etosha.
 
I suiten din finner du en pakket tog-bag, som du står fritt til å bruke. Etter en god frokost kommer du til stasjonen, hvor du kl. 10.00 blir kjørt til en lodge i Etosha National Park. Her sjekker du inn og får deretter servert en herlig lunsj.
 
Kl. 15.00 skal du på en spennende safaritur. Etosha National Park er en av de beste nasjonalparkene i Namibia og hjem til ikke mindre enn 114 forskjellige arter av pattedyr, 110 arter av krypdyr, 16 arter av amfibier og 340 forskjellige arter av fugler. Parken har en av de største bestandene av elefanter i Sør-Afrika og er kjent for sitt store antall av det truede sorte neshornet. Du vil sannsynligvis møte sjiraffer, elefanter, sebraer, gnuer, springbokker, kuduantiloper, mange vakre fugler, løver og mye mer i løpet av den 3 timer lange turen.
 
Når solen har gått ned, serveres middag under en stjerneklar nattehimmel.
 
Antrekk til middag: Uformelt
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 4
Safari - & tilbake til Rovos Rail
Rovos Rail
Rovos Rail
Pakk sekkene slik at de er klare til henting på rommet og husk å sjekke ut før kl. 10.45. Bagasjen din blir lastet på bilene. Du vil bli varslet om det endelige tidspunkt for kjøringen.
 
Du starter dagen tidlig med en kopp kaffe eller te før du drar på nok en spennende safari. På denne turen vil du oppleve hvordan savannen sakte vekkes av soloppgangens varme, oransjerøde stråler.
 
Tilbake på lodgen serveres frokost. Kl. 13.00 forlater du campen og etter en time kan du gå ombord på toget igjen på Tsumeb stasjon. Når du har fått slappet av litt, vil det bli servert lunsj i spisevognen.
 
På ettermiddagen kan du slappe av med en kopp te og senere serveres en nydelig middag i spisevognen før du kan trekke deg tilbake til din vakre suite.
 
Antrekk til middag: Formell
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 5
Windhoek - Sossusvlei
Rovos Rail
Sossusvlei sanddyner
Pakk en liten bag med det du trenger for en enkelt natt i Sossusvlei.
 
Du nyter frokosten og er kl. 10.00 i Namibias hovedstad; Windhoek, hvorfra du kl. 11.00 kjører du til flystripen og går ombord på et lite fly, som skal fly deg til Namibias sanddyner i Sossusvlei. Flyturen tar ca. 1 time.
 
Etter at du har sjekket inn på lodgen, nyter du en hyggelig lunsj, før du på ettermiddagen kan se frem til en kjøretur i ørkenen etterfulgt av en herlig middag i bushen, når solen har gått ned.
 
Sossusvlei er en eksplosjon av røde, oransje og gule farger når solen står opp eller går ned over de mange sanddynene.
 
Du overnatter på lodgen.
 
Antrekk til middag: Avslappet
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Sossusvlei - Windhoek
Rovos Rail
Deadvlei
Pakk en liten bag med det du trenger for en enkelt natt i Sossusvlei.
 
Kl. 9.00 går du av toget på Windhoek Station, hvor du besøker togmuseet og på vei til flyplassen vil du oppleve den livlige og spennende hovedstaden, hvor du fortsatt tydelig kan kjenne det tyske preget fra da byen var under tysk kolonisering .
 
Kl. 11.00 går du om bord på et lite fly som skal fly deg til Sossusvlei. Turen tar ca. 1 time. Sossusvlei er en innsjø av regnvann som til tross for de tørre og varme omgivelsene kan eksistere på grunn av jordas høye innhold av leire, som holder på regnvannet lenge.
 
Etter at du har sjekket inn på lodgen kan du nyte en hyggelig lunsj i restauranten, før du på ettermiddagen kan se frem til en kjøretur i ørkenen etterfulgt av en herlig middag i bushen, når solen har gått ned.
 
Du overnatter på lodgen.
 
Påklædning til middagen: Avslappet
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 7
Keetmanshoop & Garas Park
Rovos Rail
Rovos Rail
Du passerer gjennom det fascinerende namibiske landskapet, hvor du, etter å ha blitt servert frokost og lunsj om bord på toget, kommer til byen Keetmanshoop kl. 14.00 i det sørlige Namibia.
 
Du besøker byen og Garas Park, som er kjent for sine gigantiske Quiver-trær, som kan bli opptil 5 meter høye. I dette området kan man se rundt 300 forskjellige arter, som alle er i slekt med Aloe-planten.
 
Kl. 16.30 er du tilbake på toget igjen og nyter ettermiddagste, mens toget fortsetter ruten sørover og middag serveres kl. 19.30.
 
Antrekk til middag: "afrikansk tema" eller smart casual.
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Kolmanskop & Lüderitz
Rovos Rail
Walvis Bay
Kl. 8.00 kjøres du ca. 1 time til spøkelsesbyen Kolmanskop, som tidligere var en aktiv gruveby og i dag står urørt, etterfulgt av lunsj i Lüderitz som ligger ved sjøen og kjent for sitt dyreliv, som sel, pingviner, flamingoer og strutser.
 
Kl. 18.00 er du tilbake på toget igjen, når det fortsetter mot Holoog.
 
Antrekk til middagen kl. 19.30: Formel
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 9
Fish River Canyon
Rovos Rail
Fish River Canyon
Tips: Bruk komfortable og sklisikre gåsko på dagens utflukt!
Husk å gi passet til enten togkonduktøren eller den ansatte i gavebutikken.
 
Kl. 8.30 går du av toget og inn i bilene som venter på deg på stasjonen. Nå skal du på en 1-times kjøretur til Fish River Canyon, som er Afrikas svar på Grand Canyon. Kløften er den største i sitt slag i Afrika og den nest største i verden. Den er 160 km lang, 27 km på det bredeste og flere steder er den 550 meter dyp.
 
Tilbake på toget serveres lunsj kl. 13.00, hvoretter du setter kursen mot den sørafrikanske grensen, hvor du regner med å ankomme rundt kl. 16.30, når immigrasjonsformalitetene er gjennomført.
 
Herfra fortsetter toget mot Upington og middag serveres kl. 19.30.
 
Antrekk til middag: Formell
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 10
Upington & Great Karoo
Rovos Rail
Rovos Rail
Tips: Bruk komfortable og sklisikre gåsko på dagens utflukt!
 
Kl. 08.30 går du av toget for å gå en tur rundt i byen Upington, som ligger ved Orange River. Du skal også på et lite cruise på elven, som med sine 2.432 km er den lengste elven i Sør-Afrika. Den har sitt opphav i Drakensberg-fjellene i Lesotho og bukter seg gjennom Sør-Afrika. Upington er den eneste større byen elven passerer på vei mot Atlanterhavet.
 
Kl. 13.00 er du tilbake på toget igjen for å få servert lunsj, samt ettermiddagste, når toget fortsetter sin rute mot Kimberley.
 
Anntrekk til middagen kl. 19.30: Formell
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 11+12
Kimberley & Pretoria
Rovos Rail
Rovos Rail Station
Du nærmer deg sakte endestasjonen i Pretoria, men før da er det fortsatt opplevelser som venter når du kl. 09.00 ankommer Kimberley, hvor du kan se frem til en spennende bytur, et besøk på diamantgruvemuseet og ikke minst å oppleve «Big Hole», som er et 200m dypt menneskeskapt hull som ble gravd av ivrige diamantjegere. Området har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2004.
 
Kl. 13.00 forlater toget Kimberley og reiser gjennom Karoo, som er et høytliggende, ørkenlignende platå. Vi anbefaler at du setter deg på venstre side av toget, for her vil du se en innsjø med tusenvis av vakre, rosa, langbeinte flamingoer. Det er en imponerende flokk på mellom 2 000-20 000 fugler avhengig av mengden regnvann.
 
Om kvelden serveres reisens siste middag når toget passerer gjennom Northern Cape og fortsetter oppstigningen til Pretoria i Gauteng-provinsen.
 
Antrekk til middag: 1920-tallstema eller smart casual
 
Neste morgen er det god tid til å nyte frokosten mens toget tar den siste reisen mot Pretoria gjennom Witwaterrand gullgruveområdet. Det var her gullrushet raste i 1886 og hvor tusenvis av håpefulle menn og kvinner strømmet til for å få tak i det ettertraktede metallet.
 
Kl. 12.00 avsluttes turen med ankomst til den vakre Rovos Rail Station i Capital Park, Pretoria.
 
Drømmer du om flere safariopplevelser, shopping i pulserende byer eller eksotisk avslapning og velvære på kritthvite sandstrender i Det indiske hav, f.eks. Maldivene eller Mauritius hjelper vi deg gjerne med å utvide reisen med enda flere opplevelser etter dine ønsker...
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Innkvartering"The Pride of Africa" — Rovos Rail

Rovos Rail

Verdens mest luksuriøse tog

PRISINDIKASJON Rovos Rail | Namibia Safari
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
11 NETTER I PULLMAN SUITE FRA
Periode
Voksen
01.01.24 - 31.12.24
107.295
01.01.25 - 31.12.25
116.395
11 NETTER I DELUXE SUITE FRA
Periode
Voksen
01.01.24 - 31.12.24
136.595
01.01.25 - 31.12.25
148.295
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Tilbud og rabatter
Kontakt oss for aktuelle avreisedatoer fra henholdsvis Pretoria og Walvis Bay
 
Tillegg for enkeltrom
2024 Tillegg for Pullman Suite kr. 53.600,- pr. person
2024 Tillegg for Deluxe Suite kr. 68.200,- pr. person
2025 Tillegg for Pullman Suite kr.. 57.900,- pr. person
2025 Tillegg for Deluxe Suite kr. 74.100,- pr. person
Tillegg for Royal Suite - kontakt oss 
Prisen inkluderer
  • 11 netter på Rovos Rail 
  • Alle måltider, drikkevarer og utflukter - likevel er utfluktene med forbehold om at disse kan utgå dersom tiden ikke tillater det
Prisen inkluderer ikke
  • Fly
  • Avbestillingsforsikring fra 7 % av reisens pris og tegnes ved bestilling av reisen
  • Reiseforsikring
  • Vaksinasjoner
  • Tips
Forbehold
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.