Rundreise beskrivelse Rovos Rail

Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam

Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam

Denne fantastiske togreisen er ikke bare et uforglemmelig eventyr for alle togentusiaster, det er også en reise full av historiske, kulturelle og naturopplevelser for enhver livsnyter.

 
Denne luksuriøse togreisen tar 16 dager og tar deg fra Cape Town til Dar es Salaam - eller motsatt - gjennom Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia og Tanzania.
 
På turen vil du oppleve den historiske Matjiesfontein, diamantgruvebyen Kimberley og den spennende metropolen Pretoria. Du drar på safari i Madikwe Game Reserve og Selous Game Reserve, og du kan være heldig nok til å se de ettertraktede “Big 5” - elefanten, neshornet, leoparden, løven og bøffelen. Du vil bli betatt av vakre fossefall i Chisinba Falls og de makeløse Victoria Falls, som selvfølgelig har blitt kåret til et av de "7 naturlige underverk i verden".
 
Turen vil ta deg opp bratte bakker, ned gjennom frodige daler, over hundrevis av åser, gjennom mørke tunneler og spennende hårnålsvinger. Hver eneste dag blir fylt med ubeskrivelige opplevelser - som alle skal innhylles i en magisk, elegant og historisk atmosfære ombord i et av verdens vakreste tog.
 
 
Turen i korte trekk
 • Dag 1 - Cape Town, Hex River Valley
 • Dag 2 - Matjiesfontein
 • Dag 3 - Kimberley, City Tour, Diamantgruvemuseum, «Big Hole», Flamingoer
 • Dag 4 - Pretoria, bytur, lokomotivverksteder 
 • Dag 5 - Madikwe, safari
 • Dag 6 - Madikwe, safari
 • Dag 7 - Madikwe, safari, toget fortsetter
 • Dag 8 - Dag ombord på toget. Passerer Gwaai, Dete & Hwange nasjonalpark
 • Dag 9 - Victoria Falls, Sunset Cruise på Zambezi-elven, Victoria Falls Hotel
 • Dag 10 - Victoria Falls, turen fortsetter
 • Dag 11 - Dag ombord på toget. Passerer Kafue jernbanebro og Lusaka
 • Dag 12 - Dag ombord på toget. Forbi Serenje og Kasama
 • Dag 13 - Chisimba Falls, krysser grensen til Tanzania
 • Dag 14 - Makambako, toget går gjennom Rift Valley og Udzungwa Mountains
 • Dag 15 - Selous Game Reserve
 • Dag 16 - Dar es Salaam
 
 
Kontakt oss for informasjon om mulige avreisedager
Reisebeskrivelse Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Cape Town
Rovos Rail
Rovos Rail
Etter en hyggelig natt på hotellet ditt i Cape Town har du mesteparten av dagen til disposisjon før du drar til Cape Town Station, hvor innsjekking er kl. 16.30 og avgang kl. 18.00 – la eventyret begynne.
 
Du kan friske deg opp i suiten og slappe av litt før du møter de andre passasjerene i togets spisevogn, hvor middagen serveres kl. 19.30 når toget går mot Worcester i Hex River Valley. På veien vil toget bestige en bratt skråning, med kurs mot Touws-elven, før du møter den første av fire tunneler. Den siste tunnelen er 13,5 km lang og uten lys, så vær forsiktig når du beveger deg rundt i toget – og vær så snill å slå på lyset.
 
Antrekk til middag: Formelt
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 2
Matjiesfontein
Rovos Rail
Rovos Rail
Etter frokost drar du på din første utflukt på denne fantastiske togreisen fra Sør-Afrika til Tanzania. Du har ankommet Matjiesfontein, hvor du har muligheten til å gå av toget og ta en spasertur i den lille, historiske landsbyen.
 
Kl. 10.00 forlater toget Matjiesfonteiin igjen for å kjøre gjennom Karoo, en halvørkenregion som en gang var en enorm innsjø.
 
Kl. 13.00 serveres lunsj og ettermiddagen nytes i salongen mens du kjører gjennom det enorme området på vei til Kimberley.
 
Kl. 19.30 serveres middagen.
 
Antrekk til middag: Formelt
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Kimberley, diamantgruvemuseum og «Big Hole»
Rovos Rail
Rovos Rail
Nyt en rolig frokost og lunsj om bord på toget mens du nyter naturen utenfor vinduene før du ankommer Kimberley, hvor du skal på en spennende bytur, besøke Diamond Mine Museum og "Big Hole", som er en god 200 meter dypt menneskeskapt hull gravd ut av håpefulle diamantjegere.
 
Toget forlater Kimberley. 10 minutter senere, på venstre side av toget, vil du se en grunn innsjø hvor det vanligvis vil være store flokker av rosa, langbeinte flamingoer – rundt 23 000 av disse vakre fuglene er ikke et uvanlig syn.
 
Du kjører nordøstover gjennom et stort område med mange gullgruver.
 
Kl. 19.30 serveres middag før du kan trekke deg tilbake til din vakre suite.
 
Antrekk til middag: Formelt
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 4
Pretoria
Rovos Rail
Rovos Rail
Frokost serveres fra kl. 07.00, deretter kl. 08.30 forlater du stasjonen i Pretoria og drar på en spennende bytur etterfulgt av lunsj på perrongen.
Ettermiddagen byr på omvisning på stasjonen og lokomotivverksteder - dersom været tillater det.
 
Kl. 18.00 fortsetter toget mot Zeerust i Nordvestprovinsen og kl. 19.30 serveres middag i spisevognen.
 
Antrekk til middag: Formelt
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 5
Safari i Madikwe
TAU Game Lodge
Madikwe Game Reserve
Pakk en liten bag med det du trenger for noen netter i Madikwe. Du finner en liten togbag i suiten din, som du står fritt til å bruke. Spa-fasiliteter er tilgjengelig for egen regning. Betaling må gjøres i ZAR eller med kredittkort. Tidspunktene for måltider og aktiviteter avhenger av sesong, så du får endelig informasjon om dette når du ankommer.
 
Etter en god frokost forlater du toget i Zeerust og reiser med buss til Madikwe, hvor du skal bo i to netter. Lunsj serveres umiddelbart ved ankomst til lodgen. Etter dette skal du på den første spennende safarituren i reservatet, hvor du blant annet kan være heldig å se de kjente «Big 5»; løven, leoparden, neshornet, bøffelen og elefanten.
 
Etter ca 3 timer går du tilbake til lodgen, hvor du kan friske deg opp før middagen serveres.
 
Antrekk til middag: Uformelt
 
Overnatting
Standard Chalet, TAU Game Lodge
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Safari i Madikwe
Rovos Rail
Tau Game Lodge - Madikwe
Dagen starter tidlig med en morgensafaritur, hvor du opplever hvordan savannen sakte våkner med de første solstrålene. Når du har jobbet opp magen etter lunsj kl. 12.30 er det tid for ny safari og ettermiddagste.
 
Kl. 19.00 serveres middag i logen, hvor dagens mange opplevelser sikkert blir samtaleemne.
 
Antrekk til middag: Uformelt
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 7
Safari, Gaborone og Steinbukkens Vendekrets
Rovos Rail
Deluxe Suite
Formiddagen starter med siste safaritur i denne runden – en herlig tur på to timer, hvor du igjen kan forelske deg i den vakre floraen og faunaen. Sørg for at bagasjen er klar til å bli hentet kl. 10.00 og deretter sjekke ut fra lodgen.
 
Kl. 10.30 forlater du lodgen og kjører til toget som venter i Gaborone i Botswana. Grenseformalitetene ivaretas på veien, hvor du selv viser passet og eventuelt får sjekket bagasjen.
 
Kl. 13.30 går toget etter at lunsjen er servert.
 
Du passerer Steinbukkens Vendekrets mens toget kjører langs den østlige delen av den mektige Kalahari-ørkenen. Området er kjent som Kgalagadi.
 
Sørg for å levere passet og utfylte dokumenter til enten togkonduktøren eller den ansatte i gavebutikken.
 
Før du ankommer Victoria Falls, er det lurt å undersøke de mange forskjellige aktivitetene du kan delta på her. Dette er for eksempel en guidet tur til fossene, en helikoptertur over fossene, en tur med løver, rafting, strikkhopp eller du kan spille golf, bare for å nevne noe. Du kan bestille aktivitetene på hotellet eller på forhånd med togets foredragsholder i dag mellom kl. 16.30-18.00. Du kan betale kontant.
 
Middagen vil bli servert i spisevognen mens du kjører mot Plumtree, hvor grenseformalitetene vil bli gjennomført.
 
Antrekk til middag: Formelt
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Dag på toget — Se ville dyr fra toget
Rovos Rail
Rovos Rail
Victoria Falls: Hvis du ønsker å bestille aktivitetene gjennom togets foredragsholder, må dette gjøres før lunsj. Du kan betale kontant.
 
Forelesninger holdes formiddag og/eller ettermiddag i loungevognen. Få detaljer om hva og når i «Lecture Sheet».
 
Mens du spiser frokost forlater toget Plumtree. På ettermiddagen passerer du Gwaai og Dete langs en av Afrikas lengste uavbrutt toglinjer - totalt 114 km - og fortsetter langs den østlige delen av Hwange nasjonalpark, hvor du kan være heldig å se ville dyr.
 
Kl. 19.30 serveres middag mens du kjører mot Thompsons Junction.
 
Antrekk til middag: Formelt
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 9
Victoria Falls, solnedgangscruise på Zambezi-elven
Rovos Rail
Victoria Falls
Pakk en liten bag med det du trenger for en natt på Victoria Falls Hotel. Måltidene vil bli servert på Victoria Falls Hotel. Ønsker du å spise andre steder, er det for egen regning. Du kan veksle penger på hotellet (pass er ikke nødvendig). Hotellet har kontorsenter og WiFi. Hvis du må krysse grensen til Zambia under oppholdet, husk å få passet ditt fra togkonduktøren eller den ansatte i gavebutikken.
 
Kl. 12.00 ankommer du de uforlignelige Victoriafallene. Ta med deg vesken og gå over til hotellet. Etter at du har blitt ønsket velkommen, venter en god lunsj på Jungle Junction. Bagasjen din blir brakt opp til rommet ditt.
 
Kl. 15.45 sommer / 16.15 vinter: Møt de andre i hotellets foaje før du drar på solnedgangscruise på Zambezi-elven sammen.
 
Kl. 19.30 serveres middag i Livingstone Room på Victoria Falls Hotel.
 
Antrekk til middag: Smart og uformelt
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 10
Victoria Falls — turen fortsetter
Rovos Rail
Victoria Falls Hotel
Siste tidspunkt for utsjekking fra hotellet er vanligvis kl. 10.00 (Du får mer informasjon om dette). Hvis du har planlagt morgenaktiviteter, husk å sjekke ut før du drar. Du kan oppbevare bagasjen på et trygt rom på hotellet til du skal til stasjonen på ettermiddagen. Ring resepsjonen når du har pakket bagasjen så kommer portieren og henter dem.
 
Du kan nyte en god frokost i Jungle Junction Restaurant til kl. 10.00 og deretter kan du bruke dagen på å utforske de unike Victoriafallene og området rundt fossen.
 
Kl. 13.00 får du servert lunsj på Jungle Junction Restaurant og kl. 15.00 møter du på perrongen ved stasjonen og så er du klar for å fortsette ferden mot Zambia.
 
Kl. 16.00 forlater toget Victoria Falls og krysser broen til Livingstone.
 
Kl. 19.30 serveres middag i spisevognen.
 
Husk å gi passet til enten togkonduktøren eller den ansatte i gavebutikken slik at de kan hjelpe deg med grenseformalitetene.
 
Antrekk til middag: Formelt
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 11
Dag på toget - Pass Kafue jernbanebro og Lusaka
Rovos Rail
Rovos Rail
Det holdes spennende foredrag om morgenen og/eller ettermiddagen i loungevognen. Få mer informasjon i togets «Lecture Sheet.».
 
Etter en rolig frokost, krysser toget Kafue Railway Bridge – en 477 meter lang stålkonstruksjon bygget i 13 seksjoner på 33 meter hver, holdt oppe av massive betongpeler.
 
Nyt en avslappende dag om bord på toget mens du reiser gjennom Zambia. Etter lunsj kjører du gjennom landets hovedstad; Lusaka. Middag vil bli servert mens du kjører mot Kapiri Mposhi og starten på TAZARA-jernbanelinjen.
 
Antrekk til middag: "afrikansk" tema eller smart og uformelt.
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 12
Dag på toget - Passerer Serenje og Kasama
Rovos Rail
Rovos Rail
Det holdes spennende foredrag om morgenen og/eller ettermiddagen i loungevognen. Få mer informasjon i togets «Lecture Sheet.».
 
I dag kan du nyte nok en avslappende dag om bord på toget mens du passerer Serenje og fortsetter mot Kasama. Lytt til foredrag, les en god bok, slå av en hyggelig prat med de andre passasjerene eller fordyp deg i det skiftende landskapet utenfor vinduet.
 
Antrekk til middag: Formelt
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 13
Chisimba Falls, krysser grensen til Tanzania
Rovos Rail
Rovos Rail
Kl. 8.00 er du ferdig med frokosten og er klar til å forlate toget i Kasama. Du skal på en morgentur til Chisimba Falls, som er et vassfall med tre fosser, hvorav det lengste er ca 20 meter.
 
Kl. 11.00 setter du deg på toget igjen og kjører mot grensen. Etter lunsj passerer du Chozi og kl. 17.40 ankommer du Nakonde, hvor de zambiske grenseformalitetene er gjennomført, deretter fortsetter du til Tunduma på grensen til Tanzania.
 
Middag serveres mens du kjører mot Mbeya.
 
Husk å stille klokken frem én time før du går til ro for natten.
 
Antrekk til middag: Formelt
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 14
Makambako, Rift Valley og Udzungwa-fjellene
Rovos Rail
Rovos Rail
Kl. 9.00 ankommer du Makambako, hvor du kan rusle rundt i byen hvis du føler for det og tiden tillater det.
 
Kl. 11.00 fortsetter du mot Mlimba. Toget går ned i Rift Valley og gjennom Udzungwa-fjellene – en rute som tar deg gjennom tunneler, hårnålssvinger og viadukter på vei til Selous.
 
På kvelden serveres middag mens du fortsetter mot Kisaki.
 
Antrekk til middag: Formelt
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 15
Selous Game Reserve og Dar es Salaam
Rovos Rail
Tanzania
I dag spiser du frokost og brunsj med utsikt over Tanzanias høyland og frodige natur, mens toget fortsetter ferden mot endestasjonen; Dar es Salaam.
 
Kl. 12.00 forlater du toget og kjører til Selous Game Reserve, hvor du skal på safari, hvis tiden tillater det. Med sine 55 000 km2 er Selous Game Reserve det største i sitt slag i Afrika og hjem til et imponerende liv av ville dyr og fugler.
 
Kl. 18.00 går du tilbake til toget og fortsetter reisen. Om kvelden kl. 19.30 serveres middag mens du kjører videre til din endestasjon Dar es Salaam.
 
Antrekk til middag: "1920-talls"-tema eller smart og uformelt
 
Mellom 07.00 og 10.00 nytes reisens siste frokost. Kl. 11.00 ankommer denne fantastiske reisen sin ende med ankomst Dar es Salaam, Tanzania.
 
Sørg for at bagasjen er klar for henting senest 15 minutter før ankomst Dar es Salaam og at du har fått passet på nytt.
 
Om eventyret ikke ender her, kan du utvide reisen med flere dager i Dar es Salaam, med flere uforglemmelige safariopplevelser eller med eksklusiv avslapning på kritthvite sandstrender. Ta kontakt med Blixen Tours slik at vi sammen kan skreddersy drømmeeventyret.
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
Frokost
InnkvarteringRovos Rail

Rovos Rail

Verdens mest luksuriøse tog

PRISINDIKASJON Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
15 NETTER I PULLMAN SUITE FRA
Periode
Voksen
01.01.23 - 31.12.24
149.295
01.01.25 - 31.12.25
162.995
15 NETTER I DELUXE SUITE FRA
Periode
Voksen
01.01.23 - 31.12.24
196.195
01.01.25 - 31.12.25
215.895
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Tilbud og rabatter
Kontakt oss for aktuelle avreisedatoer fra henholdsvis Dar Es Salaam og Cape Town
 
Tillegg for enkeltrom
2023-2024 Tillegg for Pullman Suite 69.200 kr pr person
2025 Tillegg for Pullman Suite 72.500 kr pr person 
Tillegg for Deluxe Suite or Royal Suite - kontakt oss for pris
Prisen inkluderer
 • 15 netter på Rovos Rail
 • Alle måltider, drikkevarer og utflukter - likevel er utfluktene med forbehold om at disse kan utgå dersom tiden ikke tillater det
 • Bidrag til Reisegarantifondet
Prisen inkluderer ikke
 • Fly
 • Avbestillingsforsikring fra 7 % av reisens pris og tegnes ved bestilling av reisen
 • Reiseforsikring
 • Vaksinasjoner
 • Tips
Forbehold
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.