Rundreise beskrivelse Rovos Rail

Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam

Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam

Denne fantastiske togreisen er ikke bare et uforglemmelig eventyr for alle togentusiaster, det er også en reise full av historiske, kulturelle og naturopplevelser for enhver livsnyter.

 
Denne luksuriøse togreisen tar 16 dager og tar deg fra Cape Town til Dar es Salaam - eller motsatt - gjennom Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia og Tanzania.
 
På turen vil du oppleve den historiske Matjiesfontein, diamantgruvebyen Kimberley og den spennende metropolen Pretoria. Du drar på safari i Madikwe Game Reserve og Selous Game Reserve, og du kan være heldig nok til å se de ettertraktede “Big 5” - elefanten, neshornet, leoparden, løven og bøffelen. Du vil bli betatt av vakre fossefall i Chisinba Falls og de makeløse Victoria Falls, som selvfølgelig har blitt kåret til et av de "7 naturlige underverk i verden".
 
Turen vil ta deg opp bratte bakker, ned gjennom frodige daler, over hundrevis av åser, gjennom mørke tunneler og spennende hårnålsvinger. Hver eneste dag blir fylt med ubeskrivelige opplevelser - som alle skal innhylles i en magisk, elegant og historisk atmosfære ombord i et av verdens vakreste tog.
 
 
Turen i korte trekk
 • Dag 1 - Cape Town, Hex River Valley
 • Dag 2 - Matjiesfontein
 • Dag 3 - Kimberley, City Tour, Diamantgruvemuseum, «Big Hole», Flamingoer
 • Dag 4 - Pretoria, bytur, lokomotivverksteder 
 • Dag 5 - Madikwe, safari
 • Dag 6 - Madikwe, safari
 • Dag 7 - Madikwe, safari, toget fortsetter
 • Dag 8 - Dag ombord på toget. Passerer Gwaai, Dete & Hwange nasjonalpark
 • Dag 9 - Victoria Falls, Sunset Cruise på Zambezi-elven, Victoria Falls Hotel
 • Dag 10 - Victoria Falls, turen fortsetter
 • Dag 11 - Dag ombord på toget. Passerer Kafue jernbanebro og Lusaka
 • Dag 12 - Dag ombord på toget. Forbi Serenje og Kasama
 • Dag 13 - Chisimba Falls, krysser grensen til Tanzania
 • Dag 14 - Makambako, toget går gjennom Rift Valley og Udzungwa Mountains
 • Dag 15 - Selous Game Reserve
 • Dag 16 - Dar es Salaam
 
 
Kontakt oss for informasjon om mulige avreisedager
Reisebeskrivelse Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Cape Town
Rovos Rail
Rovos Rail
Etter en behagelig natt på hotellet ditt i Cape Town, sjekker du ut og tar turen til Cape Town Station. Det er avgang kl. 11.00 fra spor 23 - la eventyret begynne.
 
Du kan friske deg opp i suiten og slappe av litt, før du møter de andre passasjerene i loungevognen eller i observasjonsvognen.
 
Kl. 13.00 blir lunsj servert mens toget kjører mot Worcester i Hex River Valley. På veien vil toget klatre opp en bratt bakke, på vei mot Touws River, før møter den første av fire tunneler. Den siste tunnelen er 13,5 km lang og uten lys, så vær forsiktig når du beveger deg rundt i toget - og skru gjerne på lyset.
 
Kl. 17.45 ankommer du Matjiesfontein, hvor du har muligheten til å gå av toget og ta en gåtur i denne lille, historiske landsbyen.
 
Kl. 19.00 forlater toget Matjiesfontein igjen, og mens middagen serveres kjører du gjennom Karoo via De Aar mot Kimberley.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 2
Kimberley, Diamantgruvemuseum & «Big Hole»
Rovos Rail
Rovos Rail
Nyt en rolig frokost og lunsj ombord i toget mens du nyter naturen utenfor vinduene.
 
Kl. 14.30 ankommer du Kimberley, hvor du tar en spennende bytur, besøker diamantgruvemuseet og "Big Hole", som er et 200 meter dypt menneskeskapt hull som er gravd ut av håpefulle diamantjegere.
 
Kl. 17.00 forlater toget Kimberley. Ti minutter senere vil du på venstre side av toget se en grunn innsjø hvor det vanligvis vil være enorme flokker med rosa, langbeinte flamingoer - omtrent 23 000 av disse vakre fuglene er ikke et unormalt syn.
 
Kl. 19.30 blir middagen servert før du kan hvile i den vakre suiten din.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Pretoria
Rovos Rail
Rovos Rail
Ta deg god tid til å nyte morgenkaffen din i dag, mens du kjører nordøstover gjennom et stort område med mange gullgruver.
 
Kl. 10.00 ankommer du Rovos Rail Station i Pretoria. Her får du en omvisning på stasjonen og i lokomotivverksteder - hvis været tillater det. Etterpå spiser du lunsj på plattformen og så venter en spennende bytur i Pretoria kl. 14.15.
 
Kl. 18.00 vil toget fortsette mot Zeerust i Nordvest-provinsen og kl. 19.30 serveres middagen i spisevognen.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 4
Madikwe, safari
Rovos Rail
Rovos Rail
Pakk en liten bag med det du trenger et par netter i Madikwe. Du finner en liten togbag i suiten din som du fritt kan bruke. Spa-fasiliteter er tilgjengelig for egen regning. Betaling må skje i ZAR eller med debetkort. Tidspunktene for måltider og aktiviteter avhenger av sesongen, slik at du får endelig informasjon om når du ankommer.
 
Etter en god frokost forlater du toget i Zeerust og tar bussen til Madikwe, hvor du skal overnatte i to netter. Lunsj blir servert umiddelbart ved ankomst til hytta. Etter dette vil du være på den første spennende safarituren i reservatet, hvor du blant annet kan være heldig å se de berømte "Big 5"; løven, leoparden, neshornet, bøffelen og elefanten.
 
Etter ca. 3 timer kommer du tilbake til lodgen hvor du kan friske deg opp før middagen blir servert.
 
Påkledning til middag: Casual
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 5
Madikwe, safari
TAU Game Lodge
Madikwe Game Reserve
Dagen starter tidlig med en morgensafari, hvor du opplever hvordan savannen sakte våkner med de første solstrålene. Når du har slappet etter lunsj kl. 12.30 er det tid for nok en safari og ettermiddagste.
 
Kl. 19.00 blir middagen servert i hytta, der dagens mange opplevelser helt sikkert vil være samtaleemnet.
 
Påkledning til middag: Casual
 
Overnatting
Standard Chalet, TAU Game Lodge
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Safari, Gaborone & Plumtree
Rovos Rail
Tau Game Lodge - Madikwe
Morgenen starter med den siste safarituren denne gangen - en fantastisk to timers tur hvor du igjen kan bli forelsket i den vakre floraen og faunaen. Sørg for at bagasjen din er klar til å bli hentet kl 10:00 og sjekk deretter ut fra lodgen.
 
Kl. 10.30 forlater du lodgen og kjører til toget som venter i Gaborone i Botswana. Grenseformalitetene blir klarert på veien, hvor du selv viser passet og muligens får bagasjen sjekket.
 
Etter lunsj Kl. 13.30 kjører toget videre.
 
Husk å levere inn passet og utfylte dokumenter til enten toglederen eller den ansatte i gavebutikken.
 
Før du ankommer Victoria Falls, er det en god ide å utforske de mange forskjellige aktivitetene du kan delta på her. For eksempel er det en guidet tur til fossene, helikoptertur over fossene, gåtur sammen med løver, rafting, bungee jumping eller du kan spille golf bare for å nevne noen. Du kan bestille aktivitetene på hotellet eller på forhånd med togets foreleser i dag mellom 16.30 til 18.00. Du kan betale kontant.
 
Middag blir servert i spisevognen når du kjører mot Plumtree, der grenseformalitetene blir klarert.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 7
Dag ombord på toget
Rovos Rail
Deluxe Suite
Victoria Falls: Hvis du ønsker å bestille aktivitetene gjennom togets foredragsholder, må dette gjøres før lunsj. Du kan betale kontant.
 
Foredrag holdes om morgenen og / eller på ettermiddagen i loungevognen. Få informasjon om hva og når i "Foredragsarket."
 
Mens vi spiser frokost, forlater toget Plumtree. På ettermiddagen passerer du Gwaai og Dete langs en av Afrikas lengste uavbrutte togstrekninger - hele 114 km - og fortsetter langs den østlige delen av Hwange nasjonalpark, hvor du kan være heldig å se dyrelivet.
 
Kl. 19.30 blir middagen servert når du drar mot Thompsons Junction.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Victoria Falls, Sunset Cruise på Zambezi-elven.
Rovos Rail
Rovos Rail
Pakk en liten bag med det du trenger for en natt på Victoria Falls Hotel. Måltider serveres på Victoria Falls Hotel. Hvis du vil spise et annet sted, er det for din egen regning. Du kan veksle penger på hotellet (pass kreves ikke). Hotellet har et forretningssenter og WiFi.
Hvis du trenger å krysse grensen til Zambia under oppholdet, må du huske å få passet ditt fra toglederen eller den ansatte i gavebutikken.
 
Kl. 12.00 ankommer du de makeløse Victoriafallene. Ta med deg baggen din og dra over til hotellet. Etter å ha blitt tatt godt imot, venter en deilig lunsj på Jungle Junction. Baggen din blir brakt til rommet ditt.
 
Kl. 15.45 sommer / 16.15 vinter: Møt de andre i hotellets foajé før du blir med på Sunset Cruise på Zambezi-elven.
 
Kl. 19.30 blir middagen servert i Livingstone-rommet på Victoria Falls Hotel.
 
Påkledning til middag: Smart casual
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 9
Victoria Falls — turen fortsetter
Rovos Rail
Victoria Falls
Seneste utsjekkingstid er vanligvis kl. 10.00 (Du får mer informasjon om dette). Hvis du har planlagt morgenaktiviteter, må du huske å sjekke ut før du reiser. Du kan oppbevare bagasjen i et trygt rom på hotellet til du drar til stasjonen på ettermiddagen. Ring resepsjonen når du har pakket baggene dine, så vil portieren komme og hente dem.
 
Nyt en deilig frokost i Jungle Junction Restaurant til kl. 10.00 Du kan bruke dagen på å utforske det unike Victoria Falls og fossefallområdet.
 
Kl. 13.00 får du lunsj servert på Jungle Junction Restaurant og kl. 15.00 møter du på plattformen til stasjonen og så er du klar til å fortsette reisen mot Zambia.
 
Kl. 16.00 forlater toget Victoria Falls og krysser broen til Livingstone.
 
Kl. 19.30 serveres middagen i spisevognen.
 
Husk å gi passet ditt til enten toglederen eller til gavebutikkansatt slik at de kan hjelpe deg med grenseformalitetene.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 10
Dag ombord på toget
Rovos Rail
Victoria Falls Hotel
Spennende foredrag holdes om morgenen og / eller på ettermiddagen i salongbilen. Se mer om dette i togets "Forelesningsark."
 
Etter en stille og rolig frokost krysser toget Kafue jernbanebro - en 477 meter lang stålkonstruksjon, bygget i 13 seksjoner på 33 meter hver, støttet opp av massive betonghauger.
 
Nyt en avslappende dag ombord i toget når du kjører gjennom Zambia. Etter lunsj kjører du gjennom landets hovedstad; Lusaka.
Middag blir servert mens du kjører mot Kapiri Mposhi og starten av TAZARA jernbanestrekning.
 
Påkledning til middag: "afrikansk" tema eller smart casual.
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 11
Dag ombord på toget
Rovos Rail
Rovos Rail
Spennende foredrag holdes om morgenen og / eller på ettermiddagen i salongbilen. Se mer om dette i togets "Forelesningsark."
 
I dag kan du nyte en annen avslappende dag ombord i toget når du kjører gjennom Serenje og fortsetter mot Kasama. Lytt til foredrag, les en god bok, prat med de andre passasjerene eller fordyp deg i det skiftende landskapet utenfor vinduet.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 12
Chisimba Falls, krysser grensen til Tanzania.
Rovos Rail
Rovos Rail
Kl. 08.00 er du ferdig med frokost og klar til å forlate toget i Kasama. Du skal på en morgentur til Chisimba Falls, som er en vakker foss med tre fall, den lengste av disse er omtrent 20 meter.
 
Kl. 11.00 går du igjen ombord på toget og kjører mot grensen. Etter lunsj passerer du Chozi og kl. 17.40 ankommer du Nakonde, hvor de zambiske grenseformalitetene blir klarert, og fortsetter deretter til Tunduma på grensen til Tanzania.
 
Middagen serveres mens du kjører mot Mbeya.
 
Husk å stille klokken en times tid før du legger deg om natten.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 13
Makambako, Rift Valley & Udzungwa Mountains
Rovos Rail
Rovos Rail
Spennende foredrag holdes om morgenen og / eller på ettermiddagen i salongbilen. Se mer om dette i togets "Forelesningsark."
 
Kl. 9.00 ankommer du Makambako, hvor du kan rusle rundt i byen hvis du vil og om tiden tillater det.
 
Kl. 10.30 fortsetter du mot Mlimba. Toget går ned i Rift Valley og gjennom Udzungwa-fjellene - en rute som tar deg gjennom tunneler, hårnålsvinger og viadukter underveis til Selous.
 
Om kvelden serveres middagen mens du fortsetter mot Kisaki.
 
Påkledning til middag: Formell
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 14
Selous Game Reserve
Rovos Rail
Rovos Rail
Spennende foredrag holdes om morgenen og / eller på ettermiddagen i salongbilen. Se mer om dette i togets "Forelesningsark."
 
I dag spiser du frokost med utsikt over høylandet og det frodige landskapet i Tanzania, mens toget fortsetter reisen mot Dar es Salaam.
 
Kl. 12:30 forlater du toget og kjører til Selous Game Reserve, hvor du skal være på safari hvis tiden tillater det. Med sine 55.000 km2 er Selous Game Reserve det største i sitt slag i Afrika og hjem til et imponerende liv av ville dyr og fugler.
 
Kl. 17.00 kommer du tilbake til toget og fortsetter reisen. Om kvelden serveres middagen mens du fortsetter mot Gwata.
 
Påkledning til middag: tema fra 1920-tallet eller smart casual
 
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 15
Dar es Salaam
Rovos Rail
Tanzania
Kl. 5.45 forlater du Gwata og kjører østover og ut til kysten.
 
Kl. 10.00 er denne fantastiske reisen avsluttet ved sin ankomst til Dar es Salaam i Tanzania.
 
Eventyret trenger ikke slutter her. Du kan forlenge reisen med flere dager i Dar es Salaam, med mer uforglemmelige safariopplevelser eller med eksklusiv avslapning på kritthvite sandstrender. Kontakt Blixen Tours slik at vi sammen kan skreddersy eventyret du drømmer om.
Overnatting
Rovos Rail
Måltider
Frokost
InnkvarteringRovos Rail

Rovos Rail

Verdens mest luksuriøse tog

PRISINDIKASJON Rovos Rail | Cape Town — Dar es Salaam
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
15 NETTER I PULLMAN SUITE FRA
Periode
Voksen
01.01.23 - 31.12.24
138.795
15 NETTER I DELUXE SUITE FRA
Periode
Voksen
01.01.23 - 31.12.24
183.595
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Tilbud og rabatter
Kontakt oss for aktuelle avreisedatoer fra henholdsvis Dar Es Salaam og Cape Town
 
Tillegg for enkeltrom
Tillegg for Pullman Suite kr.  69.200,- pr. person
Tillegg for Deluxe Suite kr. 91.800,- pr. person
Tillegg for Royal Suite - kontakt oss
Prisen inkluderer
 • 15 netter på Rovos Rail
 • Alle måltider, drikkevarer og utflukter - likevel er utfluktene med forbehold om at disse kan utgå dersom tiden ikke tillater det
Prisen inkluderer ikke
 • Fly
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Vaksinasjoner
 • Tips
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.