Rundreise beskrivelse Victoriafallene og de absolutt beste viltområdene i Botswana

Botswana Highlights & Victoria Falls

Botswana Highlights & Victoria Falls

De spektakulære Victoriafallene imponerer og byr på mange aktiviteter. I områdene ved Chobe elven i Botswana finnes Afrikas største bestand av elefanter, alle de klassiske dyrene i Afrika og verdens største innlandsdelta Okavango, som gir liv til en forunderlig fauna og flora. På denne eventyrlige reisen ledes du gjennom noen av de absolutt beste viltområdene i Botswana
 
Dette reiseforslaget kan endres og skreddersys etter akkurat deres ønsker. Mulighet for avreise alle dager, året rundt.
Reisebeskrivelse Botswana Highlights & Victoria Falls Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1-2
Victoria Falls, Zimbabwe
Ilala Lodge Hotel
Victoria Falls
Ved ankomst til Victoria Falls flyplass ordnes innreiseformalitetene, deretter går turen med bil i cirka en halv time til Ilala Lodge Hotel som ligger i sentrum av Victoria Falls by. Rett ved hotellet finnes butikker, markeder og restauranter. På hotellets gressplener kan man ofte se ville dyr siden nasjonalparken grenser helt opp til hotellet. Hotellet har ett hyggelig lounge område og to svømmebasseng. 
 
Dere tilbringer to netter i Victoria Falls, hvor dere kan utforske vannfallet på egenhånd eller melde seg på en guidet tur. I tillegg til fossen byr området på aktiviteter som båtcruise på Zambezi elven, elverafting, kano tur eller helikoptertur over Victoria Falls. Utfluktene i Victoria Falls er ikke inkludert i prisen.
 
Overnatting
2 netter, Ilala Lodge Hotel
Måltider
Frokost
Dag 3-4
Chobe, Botswana
Chobe Elephant Camp
Chobe Elephant Camp
Etter frokost er det transport til Chobe Elephant Camp i Botswana, ca. 2 timer å kjøre, men turen går gjennom gode dyre områder så turen kan ta litt lengre tid. Campen ligger ved Ngoma Gate, som benyttes for adgang til Chobe elven. I denne delen av parken ligger det få camper og det er begrenset hvor mange som bruker denne adgangen til Chobe elven. Det gjør området mer øde og eksklusivt i form av færre safarigjester sammenlignet med camper i området ved Kasane. 
 
Vi tilbringer de neste to dagene i området ved Chobe River og Chobe Nasjonalpark, som er et 10.500 km² stort og vilt landområde i det nordligste Botswana.
 
Chobe regnes for at være et av Afrikas fineste viltreservater. Her finnes en stor konsentrasjon av dyr og ikke minst fugler.
Det hører ikke til sjeldenhetene å møte store flokker av elefanter som søker ned mot Chobe elvens livgivende vann. Noen mener at dette hjørnet av Afrika har over 100.000 elefanter – Afrikas største bestand. Ett av høydepunktene ved Chobe elven er en seiltur hvor man kan se store flokker av elefanter, bøfler i hundrevis, store mengder av flodhester, krokodiller, et inferno av fugler og ikke minst en vakker solnedgang.
 
Campen deres, Chobe Elephant Camp, er bygget av naturvennlige materialer og i en stil som kan minne om en afrikansk farm. Overnatting i hytter med innen- og utendørs dusj og en veranda. Fra fellesområdet ved restauranten, loungen og baren er det flott utsikt over deltaet som virker som en magnet på dyr fra fjern og nær. 
 
Safari aktivitetene kjøres i åpne firehjulstrekkere i Chobe Nationalpark og i båt på Chobe elven. På båtturen kommer man ofte helt tett på krokodiller, elefanter og det spennende og fargerike fuglelivet. 
 
Den lokale Sibuya stammen som vi besøker lever primært av fiske, men også litt kveg og landbruk.
Der er inkludert tre safari aktiviteter i Chobe Nationalpark. Safari i åpen firehjulstrekker og båtsafari på Chobe elven.
 
Overnatting
2 netter, Chobe Elephant Camp
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 5-6
Khwai Concession & Moremi Game Reserve
Machaba Camp
Machaba Camp
Vi kjører den korte veien til Kasane flyplass og flyr til en av Okavango deltaets ytterste armer i Botswana, i det dyrerike området hvor Khwai elven danner grense til Moremi reservatet. Her ligger den klassiske luksuscampen Machaba like ved elven hvor mange dyr kommer for å drikke, og hvor flodhester og krokodiller boltrer seg. Fikentreet, som campen er oppkalt etter, er det mange av og det tiltrekker seg seg en rekke dyr året rundt fra aper til elefanter, og sammen med god tilgang til vann og frodig vegetasjon gjør det området til ett av de beste dyreområdene i landet. En båttur i  ”Mokoro” kano er kun mulig deler av året, men hele året på neste camp på turen. Til gjengjeld er det meget bra safari her året rundt, det er også ett særdeles godt sted til safari-vandring.
 
Det er safarikjøring på morgen og kveld, lengde avhenger av om det er mye dyreaktivitet – kanskje er en leopard på jakt som gjør at turen blir lengre. Okavango har større og mindre dyr som man ikke finner andre steder, som f.eks. Lechwe og Sitatunga antiloper som holder til i sumpområdene. I luften imponerer over 500 fuglearter fra de majestetiske ørnene til fargerike bieterene.
 
Ved det første lys om morgenen begynner apene og pusle i trærne og en ny fantastisk dag venter. Der er også en god mulighet for og se flokker av elefanter og bøfler direkte fra campen, ja til og med fra bassenget, så skulle man ønske en halv eller hel dag i campen vil det fortsatt være mulighet for å oppleve dyr. Det vil også være mulighet for å besøke en lokal landsby. Den prisvinnende campen har utsøkt service og mat. 
 
Machaba Camp, stilfull, moderne Afrikansk inspirert Camp med 10 telt hvor alle har utsikt til den dyrerike Khwai elven og Moremi reservatet. Her er det basseng, restaurant/bar, bibliotek og safarikjøring i området, vandring og landsby besøk.
 
Overnatting
2 netter, Machaba Camp
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 7-8
Okavango Delta
Pelo Camp
Setari Camp
I dag går reisen med fly direkte til Okavango deltaet. På flyvningen inn i deltaet kan man fra luften se det fantastiske landskapets uendelige mange kanaler, laguner, øyer og dyrespor i alle retninger. 
 
Siste stopp på reisen er i hjertet av Okavango Deltaet. Campen nås ved cirka en times båttur/kjøring (avhengig av vannstanden) fra den lokale flystripen. Pelo ligger på en hjerteformet øy innenfor deltaets dyrerike Jao Reserve. Ordet Pelo betyr faktisk 'hjerte' på det lokale Tswana-språk.
 
Campen er intim, enkel og rustikk. Det er ikke luksus, men ett perfekt sted for å oppleve deltaet. 
Her finnes kun 5 telt. Disse er fordelt blant ville daddelpalmer, afrikansk ibenholt og mahognitrær på øya. Alle teltene er hevet over bakken på tre terrasser, og et par trinn fører opp på teltdekket. Her er det en fantastisk utsikt over reservatet. Det finnes en utendørs dusj på den ene side av hoveddekket, hvor man kan ta seg en dusj mens det lokale dyreliv kan sees på savannen. 
 
Safariaktivitetene er i mokoro (kano) og til fots. Avhengig av vannstanden vil det også arrangeres cruise i solnedgangen i motorbåt. Safariaktivitetene som er tilgjengelige fra campen gir mulighet for å oppleve Okavango Deltaet fra ett annerledes, langsommere og mye tettere perspektiv til sammenligning med andre safarier. Safari kjøring i bil er kun mulig når vannstanden er lav, vanligvis fra desember til februar. Det er også mulig med catch-and-release fisketur, vanligvis i perioden fra mars til desember. 
 
Overnatting
2 netter, Pelo Camp
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 9
Okavango Delta — Norge
Hjemreise
Det afrikanske safarieventyret slutter i dag. Vi flyr fra Okavango Deltaet til Maun og videre via Johannesburg mot Norge – eller reisen kan forlenges med f.eks. Sør-Afrika eller eksotiske strender i Mosambik. 
 
Overnatting
Hjemreise
InnkvarteringBotswana & Zimbabwe

Ilala Lodge Hotel

God beliggenhet i sentrum av Victoria Falls by & med kort avstand til vannfallet

Store bilder

Chobe Elephant Camp

Store elefantflokker og mange av alle de klassiske Afrikadyrene finnes her. Området er også kjent for store bestander av katter som løver og leoparder.

Machaba Camp

Prisvinnende camp med fremragende service og mat

PRISINDIKASJON Botswana Highlights & Victoria Falls
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillet Gardermoen – Victoria Falls / Maun – Oslo
 • Flyskatter og avgifter
 • Transport i bil Victoria Falls flyplass – hotell i Victoria Falls – Kasane i Botswana
 • Transport i fly Kasane – Moremi – Okavango – Maun
 • 2 x overnattinger i Victoria Falls, Ilala Lodge Hotel i standard room
  • Inkl. frokost
 • 2 x overnattinger ved Chobe, Chobe Elephant Camp
  • Inkl. helpensjon, utvalgte drikkevarer, safari aktiviteter, tøyvask og park entré
 • 2 x overnattinger i Machaba Camp
  • Inkludert helpensjon, utvalgte drikkevarer, safari aktiviteter, tøyvask og park entré  
 • 2 x overnatninger i Pelo Camp
  • Inkl. helpensjon, utvalgte drikkevarer, safari aktiviteter, tøyvask og park entré
Prisen inkluderer ikke
 • Tips (cirka 10-20 USD per dag per person)
 • Evt. reise- og avbestillingsforsikring
 • Vaksinasjoner
 • Visum til Zimbabwe USD 50 per person 
 • Drikkevarer under opholdet i Victoria Falls og Chobe
 • Lunsj og middag under opholdet i Victoria Falls
 • Entré til Victoria Falls Nationalpark for besøk ved vannfallet cirka USD 20 og eventuelle andre utflukter i Victoria Falls
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.