Rundreise beskrivelse Tre topp camper i Chobe og Okavango deltaet

Botswana luksus safarireise

Botswana luksus safarireise

Chobe National Park, hjemsted for verdens største bestand på ca. 100.000 elefanter, i tillegg finner man et rikt dyreliv bestående av 1000 vis av bøfler, løver og en rekke antiloper, samt et imponerende fugleliv. Her arrangeres safariaktiviteter på land og til vanns på Chobe elven.
 
Okavango deltaet er et av naturens største underverker, og det 15.000 km² store innlandsdeltaet er verdens største. Regn som faller i Angolas høyland, ender et halvt år senere, i perioden juni - august, i de ytterste forgreningene av deltaet som krystallklart vann. Denne evige syklusen gir hvert år liv til et fascinerende vell av fugler, dyr og planter.
 
Moremi Reservatet ligger i hjertet av Okavango-deltaet og har en av de høyeste dyrekonsentrasjoner i Afrika, blant annet massevis av store rovdyr. Det er også det eneste stedet i Botswana hvor man kan se både hvite og sorte nesehorn og dermed ”Big5” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard).
 
Da det er myriader av kanaler og store og små øyer her, er aktivitetene ved de forskjellige campene avhengige av beliggenheten. De man kaller ”watercamps” har primært safari med små motorbåter eller ”mokoro”, som er en kano som stakes fremover av en guide. Det er behagelige seter til gjestene og man kan nesten lydløst komme tett på både store og små dyr eller noen av de over 500 fugleartene som finnes her. I andre camper kjøres det både i safaribil, med båt eller til fots. I tillegg tilbyr man i noen områder også flyvninger eller ridning på hest eller elefant. Noen camper har i tillegg nattsafari, fisketurer og landsbybesøk.
 
 
Innkvartering og standard, Blixen Platinum 5*
 • Sanctuary Chobe Chilwero, Spa, Gourmet og beliggenhet er helt på topp
 • Sanctuary Chiefs Camp er en av de beste campene, både med hensyn til komfort og beliggenhet.
 • Sanctuary Baines Camp er intim og luksuriøs, med kun 5 teltsuiter på påler. Her kan man også vandre med elefanter.
 
Guide
Engelsktalende ekspertguider
 
Avreisedatoer
Vi har avreise hver dag fra Norge
 
Barn på reisen
Barn fra 12 år og oppover er velkommen.
 
Mulighet for avreise hver dag, året rundt.
Reisebeskrivelse Botswana luksus safarireise Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1-3
Chobe National Park
Sanctuary Chobe Chilwero
Sanctuary Chobe Chilwero
Første stopp på denne reisen er Chobe National Park hvor du tilbringer 3 netter. Chobe National Park er et stort og meget dyrerikt landområde på 10.500 km2 i det nordlige Botswana. Chobe er hjemsted for verdens største konsentrasjon av elefanter som krysser Chobe elven hvert år i store flokker. Safari i Chobe inkluderer også seiltur på elva med utsikt til bøfler i flokker, krokodiller som soler seg på bredden og store mengder flodhester som er kjøler seg ned i elvenes friske vann.
 
Overnatting
Sanctuary Chobe Chilwero
Måltider
All Inclusive
Dag 4
Moremi Reservatet
Sanctuary Chief´s Camp
Sanctuary Chief's Camp
I dag går turen til Okavanga Delta. På den største øya i deltaet Chief's Island, ligger den eksklusive Chief's Camp i hesteskoform direkte ut mot et dyrerikt vannområde. Det er kun 25 minutters flyreise fra Maun og ti minutters kjøretur fra flystripen til campen og man har nå utvilsomt allerede sett dyr både fra flyet og på vei til campen – safarien er i gang. Her er det safari både til vanns og til lands, og området har ”Big 5” og er det eneste stedet i Botswana man kan se nesehorn. Området går dessuten for å være det beste stedet i Afrika når det gjelder å se rovdyr, og utover de mer kjente som løve, leopard og gepard finner du en av de beste bestandene av de sjeldne villhundene her.
 
Overnatting
Sanctuary Chief´s Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 5
Moremi Reservatet
Sanctuary Chief´s Camp
Sanctuary Chief's Camp
Safari aktivitetene følger dyrenes rytme, så man starter oftest tidlig, holder ”siesta” midt på dagen og er så ute igjen fra ettermiddagen inntil det blir mørkt. Det er likevel opp til gjestene hva og når man ønsker f.eks. å kjøre eller dra på båttur.
Noen ganger er det så mye aktivitet ved campen at man kan ha lyst til å bli der litt lengre, og spa og basseng kan også være fristende. Det kan være begrenset hvor mye man kan bruke båt i sommermånedene januar og februar, så det kan i disse periodene være best å gjøre det i en av de neste campene på denne turen.
 
Om kvelden er det leirbål, og en drink under stjernene akkompagnert av nattens mange spennende lyder er vanskelig å slå.
 
Overnatting
Sanctuary Chief´s Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Moremi Reservatet
Sanctuary Baines Camp
Sanctuary Baines' Camp
Bayei stammen blir også kaldt ”Elvenes Buskmenn” og bruker fortsatt den tradisjonelle uthulte trestammen ”mokoro” som også blir brukt til gjestene – noen ganger likevel laget av glassfiber. Det er en magisk opplevelse å gli gjennom det klare stille vannet og kunne betrakte elefanter, antiloper og mye annet på nært hold uten at de er påvirket av vårt nærvær.Campen består av kun 5 luksus-suiter som alle har utsikt over Boro elven. En populær attraksjon er himmelsengene som kan trekkes ut på dekket foran på den platformen hvor ens telt står, slik at man kan sove under stjernene.
 
Det er tid til enda en aktivitet eller bare avslapping innen en kortere flytur tar oss med til det neste vakre stedet. Baines Camp er oppkalt etter den kjente oppdagelsesreisende og kunstner Thomas Bains som bl.a. reiste med David Livingstone gjennom disse områdene. 
 
Overnatting
Sanctuary Baines Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Østlige Okavango delta
Sanctuary Baines Camp
Okavango Delta
Campen ligger i et privat reservat som grenser til det store statslige Moremi reservatet. Det betyr at man i tillegg til de sesongavhengige kjøre- og båt-aktiviteter kan vandre og kjøre nattsafari, og som noe spesielt for denne campen at man kan vandre med elefanter som er oppfostret i et rehabiliteringssenter (book i god tid) Her er ikke akkurat de dyremengder som det er de to andre stedene på turen, men her så noen aktivitetsmuligheter som ikke er andre steder, bl.a. også helikopterflyvning.
 
En annerledes og spennende mulighet er kveldssafari hvor man kjører litt senere ut og kjører et par timer i mørket for å se de nattaktive dyrene, blant annet katter som løver og leoparder. Men også en lang rekke andre dyr er kun ute om natten som de store hulepinnsvin, kameleoner og fugler som ugler og natteravner.
 
Overnatting
Sanctuary Baines Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Øvre Okavango delta — Norge
Sanctuary Baines Camp
Okavango Delta
Kanskje ligger man under stjernene og blir vekket av en stille morgenkonsert i form av fuglekvitter som intensiveres ettersom dagen gryr.
 
Etter de siste aktivitetene her, er det fly tilbake til Maun hvorfra det er videre fly til Norge eller ytterligere arrangementer.
 
Overnatting
Hjemreise, Sanctuary Baines Camp
PRISINDIKASJON Botswana luksus safarireise
8 NETTER FRA
kr. 100.395 pr person
Fra pris i lavsesong (november - marts)
8 NETTER FRA
kr. 180.595 pr person
Fra pris i høysesongen (juni - september)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Norge – Kasane // Maun - Norge med to bytter underveis
 • Flyskatter
 • Fly Kasane - Chief's Camp
 • Fly Chief's Camp – Baines Camp
 • Fly Baines Camp – Maun
 • 3 overnattinger i Sanctuary Chobe Chilwero***** med helpensjon og "husets" mineralvann, øl og vin.
 • 2 overnattinger i Sanctuary Chief's Camp***** med helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin.
 • 2 overnattinger i Sanctuary Baines Camp***** med helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin.
 • Safarikjøring og båttur ifølge program
 • Entre til reservater
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vann i bilen under safarikjøringer
 • Safari til fots
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.