Rundreise beskrivelse Tre topp camper i Chobe og Okavango deltaet

Botswana luksus safarireise

Botswana luksus safarireise

Chobe Nationalpark, som er hjemsted for verdens største elefantbestand på rundt 100 000 elefanter, har også et rikt dyreliv med tusenvis av bøfler, løver og en rekke antiloper, samt et imponerende fugleliv. Det arrangeres både land- og vannsafari på Chobe-elven.
 
Okavango-deltaet er et av naturens store underverk, og det 15 000 km² store innlandsdeltaet er verdens største. Regnet som faller i høylandet i Angola, ender opp som krystallklart vann i deltaet et halvt år senere, mellom juni og august. Denne evige syklusen gir igjen liv til et fantastisk utvalg av fugler, dyr og planter.
 
Moremi-reservatet ligger i hjertet av Okavango-deltaet og har en av de høyeste konsentrasjonene av dyr i Afrika, inkludert mange store rovdyr. Det er også det eneste stedet i Botswana der du kan se både hvitt og svart neshorn og dermed "Big5" (elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard).
 
Ettersom det finnes et utall små og store kanaler og øyer, er aktivitetene fra hver enkelt camp avhengig av beliggenhet. De såkalte "water camps" tilbyr hovedsakelig safari med små motorbåter eller "Mokoro", som er en kano som drives frem av en guide. Det er komfortable seter for gjestene, og du kan nesten lydløst komme tett på både store og små dyr eller noen av de over 500 fugleartene som finnes her. Andre leirer tilbyr safari i bil, båtturer eller fotturer. I tillegg tilbyr noen områder også flyreiser eller ridning på hest eller elefant. Noen camps tilbyr også nattsafari, fiske og landsbybesøk.
 
 
Innkvartering og standard
 • Sanctuary Chobe Chilwero, spa, gourmet og beliggenhet er helt i toppklasse.
 • Sanctuary Chiefs Camp er en av de beste campene når det gjelder både komfort og beliggenhet.
 • Sanctuary Baines Camp er intim og luksuriøs med bare 5 teltsuiter på stylter. Her kan du også gå tur med elefanter.
Barn på reisen
Barn fra 12 år og oppover er velkomne.
Dette reiseforslaget kan endres og tilpasses etter dine ønsker. Mulighet for avreise når som helst, året rundt.
Reisebeskrivelse Botswana luksus safarireise Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1-3
Chobe National Park
Sanctuary Chobe Chilwero
Sanctuary Chobe Chilwero
Første stopp på denne reisen er Chobe nasjonalpark, hvor dere skal tilbringe tre netter. Chobe nasjonalpark er et 10.500 km2 stort og svært rikt landområde i det nordlige Borswana. Chobe er hjemsted for verdens største konsentrasjon av elefanter, som hvert år krysser Chobe-elven i store flokker. Safari i Chobe inkluderer også en båttur på elven med utsikt til bøffelflokker, krokodiller som soler seg på elvebredden og et stort antall flodhester som kjøler seg ned i elvens ferskvann.
Overnatting
Sanctuary Chobe Chilwero
Måltider
All Inclusive
Dag 4
Chobe - Moremi Reservatet
Sanctuary Chief´s Camp
Sanctuary Chief's Camp
I dag setter vi kursen mot Okavanga-deltaet. På den største øya i deltaet, Chief's Island, ligger den eksklusive Chief's Camp i en hesteskoform rett ved et vann med et rikt dyreliv. Det er omtrent en times flytur fra Kasane og en ti minutters kjøretur fra flystripen til campen, og da har du utvilsomt allerede sett dyr fra flyet og på vei til campen - safarien er i gang. Det tilbys både land- og vannsafari, og området har "Big5" og er det eneste stedet i Botswana hvor man kan se neshorn. Området er også anerkjent som det beste stedet i Afrika for å se rovdyr, og i tillegg til de mer kjente som løve, leopard og gepard finnes det en av de beste bestandene av de sjeldne villhundene.
Overnatting
2 netter, Sanctuary Chief´s Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 5
Moremi Reservatet
Sanctuary Chief´s Camp
Sanctuary Chief's Camp
Safari aktivitetene følger dyrenes rytme, så man starter oftest tidlig, holder ”siesta” midt på dagen og er så ute igjen fra ettermiddagen inntil det blir mørkt. Det er likevel opp til gjestene hva og når man ønsker f.eks. å kjøre eller dra på båttur.
Noen ganger er det så mye aktivitet ved campen at man kan ha lyst til å bli der litt lengre, og spa og basseng kan også være fristende. Det kan være begrenset hvor mye man kan bruke båt i sommermånedene januar og februar, så det kan i disse periodene være best å gjøre det i en av de neste campene på denne turen.
 
Om kvelden er det leirbål, og en drink under stjernene akkompagnert av nattens mange spennende lyder er vanskelig å slå.
 
Overnatting
Sanctuary Chief´s Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Moremi Reservatet - Okavango Deltaet
Sanctuary Baines Camp
Sanctuary Baines' Camp
BaYei-stammen er også kjent som "elvenes buskmenn" og bruker fortsatt den tradisjonelle uthulede trestammen "mokoro", som også brukes til gjester - noen ganger laget av glassfiber. Det er en magisk opplevelse å gli gjennom det klare, stille vannet og se elefanter, antiloper og andre dyr på nært hold uten at de lar seg affisere av vår tilstedeværelse.
 
Moroko er en perfekt morgenaktivitet før en kort flytur tar oss til neste vakre sted. Baines Camp er oppkalt etter den berømte oppdagelsesreisende og kunstneren Thomas Bains, som reiste sammen med David Livingstone gjennom disse områdene. Campen består av bare fem luksussuiter, alle med utsikt over Boro-elven. En populær attraksjon er himmelsengene som kan trekkes ut på dekket foran plattformen der teltet slås opp, slik at du kan sove under stjernehimmelen.
Overnatting
3 netter, Sanctuary Baines Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 7-8
Østlige Okavango delta
Sanctuary Baines Camp
Okavango Delta
Campen ligger i et privat reservat som grenser til det store Moremi-reservatet. Det betyr at du i tillegg til de sesongbaserte kjøre- og båtaktivitetene kan vandre og kjøre nattsafari, og som noe spesielt for denne campen kan du gå sammen med elefanter som er oppvokst i et rehabiliteringssenter (bestill i god tid). Det er ikke helt de dyremengdene som er på de to andre stedene på turen, men her er noen aktivitetsmuligheter som ikke er tilgjengelige andre steder, blant annet helikopterflyvninger.
 
Et annerledes og spennende alternativ er kveldssafari, der du kjører ut litt senere og kjører noen timer i mørket for å se de nattaktive dyrene, blant annet katter som løver og leoparder. Men også en lang rekke andre dyr kommer bare frem om natten, som de store piggsvinene, kameleoner og fugler som ugler og nattugler.
 
Overnatting
Sanctuary Baines Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 9
Øvre Okavango delta - Norge
Sanctuary Baines Camp
Okavango Delta
Kanskje ligger man under stjernene og blir vekket av en stille morgenkonsert i form av fuglekvitter som intensiveres ettersom dagen gryr.
 
Etter de siste aktivitetene her flyr du tilbake til Maun for videre reise til Norge.
Overnatting
Hjemreise, Sanctuary Baines Camp
PRISINDIKASJON Botswana luksus safarireise
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Oslo - Kasane/Maun - København på økonomiklasse med to bytter underveis
 • Flyvning Kasane - Chief´s Camp
 • Flyvning Chief´s Camp - Baines Camp
 • Fly Baines Camp - Maun
 • 3 netter i Sanctuary Chobe Chilwero*****
  • Inkl. helpensjon og "husets" brus, øl og vin.
 • 2 netter i Sanctuary Chief's Camp*****
  • Inkl. helpensjon og "husets" brus, øl og vin.
 • 3 netter i Sanctuary Baines Camp*****
  • Inkl. helpensjon og "husets" brus, øl og vin.
 • Safarikjøring og seiling i henhold til program 
 • Inngang til nasjonalparker 
 • Engelsktalende safariguider
 • Safarivandring
 • Flyskatter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.