Rundreise beskrivelse Familiesafari til Zimbabwe og Botswana

Botswana og Zimbabwe familievennlig safari

Botswana og Zimbabwe familievennlig safari

På denne familiesafarien kan hele familien se frem til fantastiske safariopplevelser i Zimbabwe og Botswana. Dere bor på 3 familievennlige camper med gode priser for barn og alt i alt riktig god verdi for pengene.
Denne safarireisen er egnet for familier med barn fra 7 år og eldre. Turen starter med opphold i den elefantrike Chobe nasjonalpark, etterfulgt av opphold Zimbabwes største nasjonalpark Hwange og avslutning ved Zambezi River, som munner ut ved det spektakulære fossefallet, Victoria Falls.
Dette reiseforslaget kan endres og skreddersys etter akkurat dine ønsker.
Mulighet for avreise alle dager, året rundt.
Reisebeskrivelse Familievennlig safari i Botswana og Zimbabwe Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1-3
Chobe Nationalpark, Botswana
Chobe Elephant Camp
Chobe Elephant Camp
Ved ankomst til Victoria Falls flyplass ordnes innreiseformalitetene, og deretter blir dere kjørt til deres første camp via Kasane. Kjøreturen varer cirka 2-3 timer og det siste stykket kjøres i safariområde, og varigheten avhenger av hva dere ser av dyr underveis.
 
Opp mot 25 % av Botswanas areal er underlagt en eller annen form for fredning, som mer enn noe annet land, og med en befolkning på gode 2 millioner i et land som er større en Frankrike er det god plass til natur/dyreliv. Landet har Afrikas største Elefantbestand på omkring 100.000, men også alle de andre klassiske safaridyrene ettersom det er det beste stedet i Afrika for å se ville hunder.
 
Området hvor Campen ligger har landets høyeste konsentrasjon av rovdyr, deriblant løver og leoparder. Det skyldes at store mengder dyr kommer ned for å drikke av elven og mange holder også til her permanent. Den flotte campen er laget i en stil som kan minne litt om en Afrikansk farm med små beboelseshus som ligger med en ganske flott utsikt over elvedeltaene som virker som en magnet på dyr fra nær og fjern. Alle har terrasser med utsikt til elv-områdene. I denne delen av parken ligger det kun få camper, og det er begrenset hvor mange som krysser denne porten. Dette gjør området mer øde og eksklusivt i form av færre safarigjester sammenlignet med camper i området ved Kasane.
 
Safari foretas både til lands og til vanns, alt etter gjestenes ønsker, da de også har mindre motorbåter til å seile rundt på elven og i sumpområdene der store mengder antiloper, bøfler, elefanter og rovdyr kommer ganske nært på slik de gjør på land, hvor det også er mulig å gå med en bevæpnet ranger.
Den lokale Sibuya stammen lever primært av fiske, men har også litt kvegbruk og jordbruk. Et besøk her er en fin opplevelse.
 
Dere tilbringer de neste 3 dagene i området ved Chobe River og Chobe nasjonalpark, som er et 10.500 km² stort dyrerikt landområde i det nordligste Botswana.
Overnatting
3 netter, Chobe Elephant Camp
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 4-6
Hwange Nationalpark, Zimbabwe
The Hide Lodge
I dag forlater dere Chobe og setter kursen med buss til Hwange. Transporten foregår med buss via Kasane flyplass og Victoria Falls. Det siste stykket mot campen kjøres i et safariområde og her er det mulighet til å se både store og små dyr før dere ankommer campen. Avhengig av hvor lang tid det tar å krysse grenseovergangen og hvor mange dyr dere ser det siste stykket inn til campen, tar turen cirka 7 timer med stopp/bytte underveis.
 
The Hide liggende på den sørligste grensen av nasjonalparken og ligger inne i selve parken med utsikt over et vannhull. Fra campen er det ikke sjeldent at det kan ses dyr som elefanter, løver og nesehorn. Her finnes det 10 telt, alle har faste senger, en-suite baderom med dusj og toalett samt behagelig privat veranda med utsikt over vannhullet.
 
Hwange er Zimbabwes største safariområde på mer enn 14.000 km2. Området byr på et variert landskap og dyreliv med over 100 pattedyrarter og over 400 fuglearter. Hwange er hjemsted for enorme elefantflokker, bøffelflokker, imponerende løver, de sjeldne ville hundene og mye mer.
 
Her er mange aktiviteter til å holde barna opptatt. 4 aktiviteter om dagen er inkluderer som bl.a. morgen-, ettermiddags- og kveldsafari, safari til fots med bevæpnet ranger om morgenen eller ettermiddagen og mulighet for å komme helt nært på naturen og dyrene.
Overnatting
3 netter, The Hide Lodge
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 7-9
Zambezi Nationalpark/Victoria Falls, Zimbabwe
Zambezi Sands River Camp
Zambezi Sands River Camp — Zimbabwe
Fra Hwange går reisen mot Zambezi Sands river Camp. Campen ligger i en fjerntliggende del av Zambezi National Park helt ned ved bredden av Zambezi-elven som fører til Victoriafallene. Stedet er ideelt til reisende som gjerne vil oppleve fossefallene (cirka 45 minutters kjøring fra fossefallene), men oppholde seg på et mer fjerntliggende sted utenfor byen.
 
Ved ankomst planlegges aktivitetene under oppholdet sammen med guidene, som spenner fra safarikjøring, guidede turer til Victoria Falls (park gebyr ikke inkludert), seilas i kano, safari med båt, fisketur til sundowners.
Overnatting
3 netter, Zambezi Sands River Camp
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 10
Zimbabwe — Norge
Hjemreise
Victoria Falls
Det afrikanske safarieventyret avsluttes i dag. Dere kjøres til Victoria Falls flyplass og flyr hjem via Johannesburg til Gardermoen - eller reisen kan forlenges med f. eks. Sør-Afrika eller eksotiske strender i Mosambik. 
Overnatting
Hjemreise
PRISINDIKASJON Familievennlig safari i Botswana og Zimbabwe
9 NETTER FRA
kr. 67.895 pr person
Fra pris i lavsesong (november - mai)
9 NETTER FRA
kr. 86.895 pr person
Fra pris i høysesongen (juni - oktober)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Tilbud og rabatter
Barn (7-10 år)
Fra kr. 19.595
Prisen inkluderer
 • Flybillett på økonomiklasse Gardermoen – Victoria Falls med flybytte underveis t/r
 • Flyskatter og avgifter
 • Delt transport fra Victoria Falls flyplass – Chobe Elephant Camp
 • Delt transport fra Chobe Elephant Camp – The Hide
 • Delt transport fra The Hide – Zambezi Sands River Camp
 • Delt transport fra Zambezi Sands River Camp – Victoria Falls flyplass
 • 3 x overnattinger ved Chobe, Chobe Elephant Camp
  • Inkl. fullpensjon, utvalgte drikkevarer, safariaktiviteter, vaskeri og park entré
 • 3 x overnattinger på The Hide
  • Inkl. fullpensjon, utvalgte drikkevarer, safariaktiviteter og park entré 
 • 3 x overnattinger i Zambezi Sands River Camp
  • Inkl. fullpensjon, utvalgte drikkevarer, safariaktiviteter og park entré
Prisen inkluderer ikke
 • Tips (ikke obligatorisk — normalt er USD 15-30 per dag per person til guider og personale)
 • Evt. reise- og avbestillingsforsikring
 • Vaksinasjoner
 • Visum til Zimbabwe USD 30 per person
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.