Rundreise beskrivelse De absolutt beste safariområdene i Botswana

Ørken & Delta

Ørken & Delta

På denne eventyrlige safarireisen blir du guidet gjennom noen av de absolutt beste safariområdene i Botswana, så vel som den mindre besøkte nasjonalparken Central Kalahari Game Reserve i  Kalahari-ørkenen. Det overnattes i mindre camper av god standard og safarien vil være variert, med safariopplevelser i åpne safaribiler, i båt og til fots. Få land kan levere det ville og uberørte Afrika som Botswana gjør og gir optimale forhold for en intens opplevelse man aldri vil glemme.
 
Mulighet for avreise hver dag
Reisebeskrivelse Kalahari-ørkenen & Okavango Deltaet Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1-3
Linyanti, Botswana
Kwando Lagoon Camp
Kwando Lagoon Camp
Dere ankommer til Maun flyplass i Botswana hvor innreiseformalitetene ordnes, og bytter deretter til et mindre safari-fly, som flyr i en god en time til en landingsbane rett ved deres første camp. Fra landingsbanen kjøres dere en kort tur i firhjulstrekker til deres første safaricamp. Kjøreturen tar kun 15 minutter, men den kan vare litt lengere da dere kan være heldige å se dyr på turen. Safarieventyret er nå allerede startet.
 
Kwando Lagoon Camp, hvor dere bor de første 3 nettene, ligger i et område av Linyanti Concession, et stort privat reservat på 2.300 km². Det meste av den vestlige siden av reservatet er dekket av tett mopaneskog, mens langs elven Kwando er det tett og frodig planteliv, mens resten av reservatet byr på store åpne sletter. Et variert område som tiltrekker seg fremragende dyreliv, spesielt i i den tørre sesongen i Botswana, hvor flokker med elefanter nesten kan ses overalt.
 
Kwando Lagoon Camp har 8 velutstyrte safaritelt med utsikt over lagunen. Alle teltene har fasiliteter som; dobbelthåndvask, toalett med nedskyl, stort badekar, innendørs og utendørs dusj. Ved campens fellesområde finnes et mindre basseng, lounge / bar, suvenirbutikk og restaurant, hvor det på dagen ofte kan ses elefanter som kommer til elven for å drikke.
 
For å kunne se mest mulig aktivitet i naturen bør man følge dyrenes rytme, og de er mest aktive tidlig og sent på dagen, og de holder ”siesta” midt på dagen. Dagen starter med en tidlig morgenvekking, hvor man normalt vil få litt kjeks, kaffe/te og kjører deretter 2-3 timer på Safari og kommer etterpå tilbake til frokost senere på morgenen. Midt på dagen er det tid for avslapping i campen, hvor man  kan nyte bassenget og utsikten fra campen, før man igjen reiser på safari på ettermiddagen. Middagen serveres i campen. Safarirytmen kan variere fra camp til camp.
 
Hovedaktiviteten her er safari i firehjulstrekker på dagen, som fortsetter etter mørkets frembrudd. En spennende mulighet er en kveldkjøring hvor man normalt kjører ut litt senere og kjører et par timer etter mørkets frembrudd, da ”nattskiftet” tar over. De fleste rovdyrene er mer aktive etter mørkets frembrudd. Dette er dyr som katter, ræver, grevlinger og hyener, men det er også dyr som hulepinnsvin, harer og fugler som ugler og natteravner.
 
Fra campen tilbys også safari til fots og båttur på elven, disse aktivitetene avhenger av vannstanden og vegetasjonens tetthet. Midt på dagen er det tid for avslapping  hvor man kan nyte bassenget og utsikten fra campen.
 
Overnatting
3 netter, Kwando Lagoon Camp
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 4-6
Okavango Delta, Botswana
Kwando Splash Camp
Kwando Splash Camp
Turen fortsetter i dag til et nytt safariområde, Okavango Deltaet. Du flyr ca. 30 - 40 minutter (avhengig av antall stopp underveis, ettersom fly fungerer som busser på disse kantene) før du lander midt i hjertet av Okavango Deltaet.
 
Dere blir hentet ved rullebanen og kjørt til leiren deres, hvor dere skal bo de neste 3 nettene - Kwando Splash Camp, som ligger i et privat område av deltaet, Kwara Reserve. Leiren består av tolv telt, hvorav to er familietelt - alle ligger med fantastisk utsikt over sletten, hvor et stort utvalg av dyr kan observeres. Teltene har eget bad med dobbel vask, samt innendørs og utendørs dusj.
 
På hovedområdet til Kwando Splash Camp finnes en salong / bar, suvenirbutikk og et lite basseng. Måltidene blir vanligvis servert foran leiren med utsikt over området.
 
Safariopplevelsene fra Spalsh Camp foregår i åpen firehjulstrekker på dagtid og etter mørkets frembrudd. Det arrangeres også safarier til fots, med båt og i "mokoro" - en uthulet trestamme som glir rolig gjennom det klare vannet, som lar deg komme utrolig nær dyr og fugler, og fisketurer. Aktiviteter til fots og i båt kan ikke garanteres da disse avhenger av bl.a. vannivå.
 
I Kwara er det morgen- og kveldsaktiviteter hvor lengden avhenger av om det er dyreaktivitet - kanskje en gepard på jakt - som kan holde deg i terrenget lenger. Okavango har arter som ikke finnes andre steder, som Lechwe og Sitatunga antiloper som lever i sumpete områder. I luften imponerer over 500 fuglearter, fra de majestetiske ørnene til de fargerike bietarene.
 
Okavango Deltaet er et av naturens store underverker, det 15.000 km² innlandsdeltaet Okavango, er verdens største. Nedbør i høylandet i Angola ender et halvt år senere, i perioden juni - august, ved de ytterste grenene av deltaet som krystallklart vann. Denne evige syklusen gir liv til en fantastisk rekke fugler, dyr og planter.
 
Overnatting
3 netter, Kwando Splash Camp
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 7-9
Kalahari-ørkenen, Botswana
Kwando Tau Pan Camp
Kwando Tau Pan Camp
Dere er nå på vei mot den siste destinasjonen på turen - Kalahariørkenen. Etter en flytur på omtrent en time kommer du til et helt annet landskap enn det du forlot. Hvis sentrum av ingenting hadde et navn, ville det være den sentrale delen av Kalahari-ørkenen. Her ute lærer du den sanne betydningen av fjern, vill, enorm og åpen intethet.
 
Her er skyene store og det høye gule gresset ser ut til å strekke seg i det uendelige. Når du står under stjernene om natten, vil du fort føle deg helt alene i universet, helt til et brøl i det fjerne fra en Kalahari-løve forteller deg noe annet.
 
I den grønne sesongen (januar - april) endrer de åpne slettene farge til grønt kombinert med en klar blå himmel. Enorme flokker med langhornede vårgeiter ankommer hoppende ut i det åpne landskapet og mater deres unger, mens sultne geparder og løver følger med i bakgrunnen. Om vinteren (mai - oktober) blir landskapet gult og brunt, mens antilopebestanden minsker i søket etter mat.
 
Campen Kwando Tau Pan, hvor du tilbringer de siste 3 nettene, ligger midt i det sentrale Kalahari Game Reserve og tilbyr utrolig utsikt fra det forhøyede gjemmestedet med utsikt over den spektakulære Tau Pan-sletten og et godt besøkt vannhull.
 
De 8 spesialbygde ørkenhyttene med halmtak (inkl. 1 familierom). Alle hyttene har eget bad og er tilpasset omgivelsene. Hovedområdet består av spiseområde, oppholds stue og utsiktsdekk. Campen har også et svømmebasseng og suvenirbutikk. Kwando Tau Pan Camp er tilpasset omgivelsene og benytter seg av solenergi.
 
Når dere bor i Kwando Tau Pan Camp i minst tre netter, har dere mulighet til å sove en natt i leirens "starbed" (hvis været tillater det), som er et dertil innredet og forhøyet soveområde for en uforglemmelig natt under den glitrende himmelen i Kalahari. Forhåndsbestilling påkreves.
 
Aktiviteter som safarikjøring, dagsturer til den berømte Deception Valley, stjernekikking og fotturer med det lokale sanfolket tilbys.
 
Overnatting
3 netter, Kwando Tau Pan Camp
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 10
Botswana — Norge
Hjemreise
Kwando Tau Pan Camp
Det afrikanske safarieventyret har kommet til sin slutt. Fra Kalahari flyr dere til Maun og videre via Johannesburg til Norge – alternativ kan reisen forlenges med f.eks. Cape Town eller vinlandet i Sør-Afrika, eksotisk badeferie på Mauritius eller i Mozambique.
 
Overnatting
Hjemreise
PRISINDIKASJON Kalahari-ørkenen & Okavango Deltaet
9 NETTER FRA
kr. 96.795 pr person
Fra pris i lavsesong (november - juni)
9 NETTER FRA
kr. 112.959 pr person
Fra pris i høysesongen (juli - oktober)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillet Gardermoen – Maun t/r på økonomiklasse med flybytte underveis
 • Flyskatter og afgifter
 • Transport i safarifly Maun – Linyanti – Okavango – Kalahari – Maun
 • Transfer fra landingsbaner til og fra camps
 • 3 x overnattinger i Linyanti, Kwando Lagoon Camp
  • Inkl. helpensjon, utvalgte drikkevarer, safariaktiviteter (foregår med andre gjester fra campen) og klesvask
 • 3 x overnattinger i Okavango Delta, Kwando Splash Camp
  • Inkl. helpensjon, utvalgte drikkevarer, safariaktiviteter (foregår med andre gjester fra campen) og klesvask
 • 3 x overnattinger i Kalahari-ørkenen, Kwando Tau Pan Camp
  • Inkl. helpensjon, utvalgte drikkevarer, safariaktiviteter (foregår med andre gjester fra campen) og klesvask
Prisen inkluderer ikke
 • Evt. reiseforsikring og avbestillingsforsikring
 • Vaksinasjoner
 • Tips
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.