Rundreise beskrivelse Feinschmecker safari

Botswana safari & Zambezi elven

Botswana safari & Zambezi elven

Den ultimate luksussafarien starter på enkleste vis med en flyplasstransfer i helikopter til deres første lodge som ligger på en liten øy i Zambezi-elven.
 
Fra den brusende Zambezi-elven fortsetter safarireisen til Botswanas eksklusive og dyrerike områder i Selinda Game Reserve og Okavango Deltaet. Her venter førsteklasses safariopplevelser i varierte landskap med savanne, skog, elver og sletter, som tiltrekker store mengder av dyr.
 
Dette reiseforslaget kan endres og skreddersys etter deres ønsker. Mulighet for avreise alle dager, året rundt.
Reisebeskrivelse Botswana safari & Zambezi elven Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1 - 2
Zambezi elven, Zambia
Royal Chundu Island Lodge
Mpala Jena
Ved ankomst til Livingstone flyplass i Zambia ordnes innreiseformalitetene, og deretter starter dere med deres første store opplevelse. Dere flys nemlig videre med helikopter over Victoria Falls eller inn gjennom Batonka Gorge over Zambezi-elven på Zambia-siden. Dere er fremme ved Royal Chundu Island Lodge etter ca. 30 minutter.
 
Royal Chundu Island Lodge ligger på en liten øy i Zambezi-elven, en oase av stillhet med bare 4 suiter. Det perfekte stedet å starte drømmesafarien. Fra de romslige og private terrassene til suitene er det utsikt over elven. Fellesarealet består av innendørs og utendørs spiseplass, bålsted og et lite felles basseng med en god utsikt over elven.
 
Under oppholdet er det forskjellige utflukter inkludert. En seiltur på Zambezi-elven, på utkikk etter fugler og andre dyr som kan ses fra vannkanten, er en opplevelse som fester seg godt i hukommelsen som noe helt spesielt. Der er også mulighet for en fisketur på elven, gåtur og et besøk i landsbyen.
 
Overnatting
2 netter, Royal Chundu Island Lodge
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 3 - 5
Selinda Game Reserve, Botswana
Zarafa Camp
Zarafa Camp
Etter frokosten fortsetter reisen til Botswana. Dere kjøres og seiles i en god time til Kasane flyplass i det nordlige Botswana.
 
Fra Kasane flyr dere ca. 60 minutter sørover til Selinda Game Reserve, som ligger mellom Okavango deltaet mot vest og Linyanti marsken mot øst. Selinda Game Reserve strekker seg over et areal på gode 1.300 km2 og med bare 4 camper i området får man en eksklusiv safariopplevelse og følelsen av å ha nesten hele området for seg selv.
 
Ved ankomst til landingsbanen i Selinda, blir dere møtt av deres guide fra campen og dere kjøres i en åpen firehjulstrekker gjennom villmarken til Zarafa Camp. På vei til campen kan dere allerede få en forsmak på safariopplevelsene i området.
 
Zarafa Camp er en av Botswanas mest eksklusive camper og medlem av Relais & Châteaux. Campen er intim med bare 4 meget luksuriøse og romslige telt, hvor innredningen leder tankene tilbake til svunne tider, med tremøbler i gammel stil og et ildsted (for de kjøligere vintermånedene). Teltene ligger på en treplattform med kanvasvegger, en flott utskåret tredør, badekar av kobber, innendørs og utendørs dusj, lounge område, veranda og et lite utendørs basseng.
 
I hvert telt er det en Swarovski kikkert, et profesjonelt Canon speilreflekskamera, som det kan lånes forskjellige objektiver til.
 
Fellesområdet er, akkurat som teltene, under kanvas og er plassert med det formålet om å få den aller beste utsikten over de frodige gresslettene. Restaurant og bar/lounge ligger perfekt til for å nyte solnedgangen. Nyt en svalende dukkert i svømmebassenget eller forbrenn kalorier i det lille fitnessrommet med utsikt til impalaer og andre dyr på savannen. Safariaktivitetene foregår i åpne firehjulstrekkere i dagslys og etter mørkets frembrudd. Safari til fots er også mulig, men skal arrangeres på forhånd.
 
Selinda reservatet er et dyrerikt område og en av årsakene til dette er Selinda kanalen, som går gjennom reservatet fra Okavango Deltaet til marsken i Linyanti, med mopane-skog på begge sider. I de tørre månedene finner man her noen av de største bestandene av elefanter i Afrika og de ses ofte i store flokker her og det samme gjelder enorme bøffelflokker. Også løver, leoparder, ville hunder, de sjeldne roan- og sableantilopene er ikke et uvanlig syn i området. 
 
Dere tilbringer de neste tre nettene i Zarafa Camp med spennende safariopplevelser.
 
Overnatting
3 netter, Zarafa Camp
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 6 - 8
Okavango Delta, Botswana
Duba Plains Camp
Duba Plains — Botswana
Fra et safarieventyr flyr dere til det neste, som er Okavango Deltaet. På flyturen får dere et godt inntrykk av det fantastiske landskapets uendelig mange kanaler, laguner, øyer og dyreflokker i alle retninger.
 
Mot et lite tillegg er det mulig å oppgradere til en helikoptertransfer på transporten mellom Zarafa Camp og Duba Plains Camp, hvor man flyr relativ lavt og får en helt fantastisk opplevelse av bushen og kan se elefanter og andre dyr.
 
Etter en gode 35 minutters flytur lander dere i Okavango Deltaet i det dyrerike område hvor Khwai elven danner en grense til Moremi reservatet. Her ligger den intime luksuscampen Duba Plains Camp, hvor hele lodgen reiser seg over deltaet på påler, og selvom de høye trærne gir mye god skyggeplass har dere fortsatt et fantastisk utsyn over området.
 
Campen består av i alt 6 romslige luksustelt bygget på påler, innredet med lounge møbler, et baderom med både innendørs og utendørs dusj, toalett og et badekar med utsikt til naturen. Det er også en privat veranda med plunge pool og enestående utsikt over de oversvømmende flodslettene. I hvert telt er der en Swarovski kikkert til låns.
 
Okavango Delta er et av naturens store underverk og med gode 15.000 km² er det verdens største innlandsdelta. Regn som faller i Angolas høyland ender et halvt år senere, i perioden juni - august måned, ved de ytterste forgreningene av deltaet som krystallklart vann. Denne evige syklusen gir liv til et forunderlig rikdom av fugler, dyr og planter.
 
I den tørre årstiden kan det være en dramatisk opplevelse å være i dette området, da de lange åpne gresslettene ofte er isolert av dype vanngraver, som gjør det til den perfekte jaktplass. Tusenvis av bøfler jages nesten daglig av løvefamilier i denne perioden, og området er generelt kjent for disse sammenstøtene.
 
I de månedene hvor vandstanden er høy er det muligvis ikke så enkelt å reise på safari-kjøring i de sene timene. Til gjengjeld gis det mulighet for en fantastisk safari i båt, hvor dere ofte kan få øye på krokodiller, flodhester og et spektakulært fugleliv.
 
Generelt finner dere alle dyrene fra ”Big 5” i dette området. Sammen med mange andre dyr som geparder, sebraer, sjiraffer, hyener, vortesvin, impalaer og mange flere.
 
Overnatting
3 netter, Duba Plains Camp
Måltider
Helpensjon & utvalgte drikkevarer
Dag 9
Botswana — Norge
Hjemreise
Duba Plains — Botswana
Det afrikanske safarieventyret slutter i dag. Dere flyr fra Okavango Deltaet til Maun og videre mot Norge – eller reisen kan forlenges med flere netter i Botswana, et opphold i Sør-Afrika i eksempelvis vinlandet eller Cape Town eller eksotiske strender i Mosambik.
 
Overnatting
Hjemreise
InnkvarteringBotswana & Zambia

Zarafa Camp

Eksklusiv og intim camp - akkurat som "i gamle dager"

Duba Plains Okavango Delta

Campen, som er bygget på påler, nærmest reiser seg over Okavango deltaet, og tross mange høye trær i området, er det en fantastisk utsikt over området.

PRISINDIKASJON Botswana safari & Zambezi elven
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Gardermoen – Livingstone / Maun – Gardermoen på økonomiklasse og med to flybytter underveis
 • Flyskatter og avgifter
 • Transport i helikopter Livingstone flyplass – Royal Chundu Island Lodge
 • Transport i bil Royal Chundu Island Lodge – Kasane flyplass
 • Transport i fly Kasane flyplass – Selinda - Okavango – Maun
 • 2 x overnattinger på Royal Chundu Island Lodge i suite
  • Inkl. helpensjon, utvalgte drikkevarer og utvalgte aktiviteter (seilture på Zambezi-elven, fisketur, gåturer og landsbybesøk, aktivitetene foregår med andre gjester fra ldogen)
 • 3 x overnattinger i Zarafa Camp  
  • Inkl. helpensjon, utvalgte drikkevarer, safariaktiviteter og park entré (safariaktiviteter foregår med andre gjester fra campen)
 • 3 x overnattinger i Duba Plains
  • Inkl. helpensjon, utvalgte drikkevarer, safariaktiviteter og park entré (safariaktiviteter foregår med andre gjester fra campen)
Prisen inkluderer ikke
 • Tips (ikke obligatorisk — vanlig er USD 20-35 per dag per person til guider og personale)
 • Evt. reise- og avbestillingsforsikring
 • Vaksinasjoner
 • Visum til Zambia USD 50 per person
 • Entré til Victoria Falls Nationalpark for besøk ved vannfallet cirka USD 20 og eventuelle andre utflukter i Victoria Falls
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.