Rundreise beskrivelse Noen av Afrikas beste safariområder

I elefantenes fotspor

I elefantenes fotspor

I elefantenes fotspor vil dere oppleve noen av Afrikas beste safariområder, Zimbabwes største nasjonalpark Hwange og Botswanas nordligste nasjonalpark Chobe. Begge parkene har noen av Afrikas største elefantbestander og alle de klassiske afrikadyrene. Midt i safariopplevelsene er det opphold i Victoria Falls, hvor dere kan oppleve det spektakulære Victoria fossefallene.
Mulighet for avreise hver dag
Reisebeskrivelse I elefantenes fotspor Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1-3
Hwange Nationalpark, Zimbabwe
Somalisa Expedition Camp
Somalisa Expedition Camp — Hwange, Zimbabwe
Ved ankomst til Victoria Falls flyplass ordnes innreiseformalitetene. Dere blir deretter møtt av Blixen Tours lokale samarbeidspartner og ledsaget til safariflyet, som flyr dere i gode 60 minutter til Hwange.
 
Ved ankomst til flystripen, blir dere møtt av en guide fra campen og dere kjøres til deres camp Somalisa Expedition Camp, som ligger i et dyrerikt område midt i Hwange Nasjonalpark, hvor dere tilbringer de første 3 nettene med safariopplevelser.
 
Hwange er med sine gode 14.600 km2 er Zimbabwes største nasjonalpark og med et variert landskap, er det også et variert dyreliv med mer enn 100 pattedyrarter og over 400 fuglearter. Blant attraksjonene i Hwange, er store elefant- og bøffelflokker, ikke minst i tørketiden, løver og andre rovdyr er også talrike. Det er også mulighet for å oppleve imponerende antiloper, som kudu, sabelantiloper og Afrikas største antilope, Eland. De sjeldne ville hundene ses også jevnlig i parken.
 
Somalisa Expeditions er en autentisk og intim camp med bare 6 telt. Her kommer du helt tett på naturen, om dagen kan du ligge på en drømmeseng ved campens ”elefant” basseng, hvor elefanter ofte kommer for å drikke, en safariopplevelse som nesten ikke blir mer intens. Om kvelden sitter man i en safaristol rundt bålet, lytter til safarihistorier og dyrelyde under en stjernespekket himmel.
 
Teltene har naturligvis toalett, dusj og enda et badekar. Det er gulvventilator i teltene samt mulighet for å lade opp batterier, og utenfor er det en liten privat terrasse med utsikt over Afrikas landskap.
 
For å oppleve størst aktivitet blant dyrene er safariene planlagt slikt at man følger dyrenes rytme. Dagen starter med tidlig på morgenen og man kjører av sted på safari. Etter morgensafari vender man tilbake til campen og spiser frokost  eller brunch, etter dette er det er tid for en ”siesta”, før man på ettermiddagen igjen kjører av sted på safari. Ettermiddagssafarien fortsetter til etter mørkets frembrudd, hvor det settes lyskaster på bilen, hvor det er fokus på de natteaktive dyrene. De fleste rovdyrene er mer aktive om natten, det er dyr som kattene, rever, grevlinger og hyener, men det er også dyr som hulepiggsvin, harer, ugler og natteravnene. Under oppholdet er det også mulighet for en safari til fots, men dette skal bestilles på forhånd og avhenger b.la. av forholdene i terrenget.
Overnatting
3 netter, Somalisa Expedition Camp
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 4-5
Victoria Falls, Zimbabwe
Batonka Guest Lodge
Batonka Guest Lodge – Victoria Falls, Zimbabwe
I dag flyr dere tilbake til Victoria Falls flyplass. Fra flyplassen kjører deres sjåfør dere gode 20 minutter til lodgen, som ligger i en stille forstad og i gåavstand til byen Victoria Falls.
 
Batonka Guest Lodge er bygget i kolonistil, og består av flere bygninger, alle i et plan med 5-6 rom i hver. Her er 27 rom med aircondition, balkong, te og kaffefasiliteter samt TV.
 
I fellesarealene er det spisestue med mulighet for å sitte innendørs og utenfor på terrassen, hvor det serveres frokost, lunsj og middag. Inne er det lounge områder med peis, og utenfor på verandaen er det utsikt til hagen. Lodgen har også et svømmebasseng omringet av den hyggelige hagen.
 
Dere tilbringer to netter på lodgen ved Victoria Falls, hvor dere har mulighet for bl.a. å utforske byen Victoria Falls, som ligger på Zimbabwe siden ganske nært fossefallene. I Victoria Falls er det mulighet for å kjøpe en rekke aktiviteter som f.eks., et besøk ved selve fossefallet Victoria Falls, som er et storslått syn, som danner en grense mellom Zimbabwe og Zambia, omgitt av Nasjonalparker, elvecruise på Zambezielven og helikoptertur (anbefales å bestille før ankomst) over fossefallet m.m.
Overnatting
2 netter, Batonka Guest Lodge
Måltider
Frokost
Dag 6-8
Chobe, Botswana
Chobe Elephant Camp
Chobe Elephant Camp — Chobe, Botswana
Etter frokosten fortsetter dere reisen mot nye safariopplevelser i Botswana.
 
Dere kjører i en god time til grensen til Botswana. Etter grenseformalitetene er ordnet blir dere møtt av en ny sjåfør, som kjører dere korte 15 minutter til Kasane flyplass. Her møter dere en sjåfør fra campen, og de siste gode 45-60 minutters kjøring til deres neste camp går på landeveien gjennom selve Chobe Nasjonalpark. På landveien kan dere bl.a. se elefanter, sjiraffer, bøfler og andre dyr som ofte krysser veien.
 
Dere er fremme i deres camp Chobe Elephant Camp til lunsjtider. Campen ligger vest for Chobe Nasjonalpark, i stille omgivelser langt borte fra det mer støyende og trafikkerte området øst for Chobe Nasjonalpark ved byen Kasane.
 
Chobe Elephant Camp ligger på en høyderygg med fantastisk utsikt over elvesletter ved den berømte Chobe-elven. Campen består av 11 små hus, sjarmerende og rustikke, bygget av Kalaharis røde sand og møblene er laget av gjenbrukstre. Alle husene har toalett inne- og utendørsdusj og en liten veranda. Fellesområdet har spisestue, lounge og bar under samme tak, et utendørs ildsted og en lite svømmebasseng.
 
Under oppholdet i Chobe Elephant Camp kjøres det safari i åpne firehjulstrekkere i selve Chobe Nasjonalpark, i tillegg er det inkludert en båtcruise på Chobe-elven, som er en helt spesiell opplevelse, hvor man mens man seiler på elven, kan være heldig å se enorme elefantflokker som kommer ned til elven for å drikke og bade. På elven kan man også se bøfler i hundrevis, store mengder av flodhester og krokodiller, et inferno av fugler og ikke minst en fantastisk solnedgang. Under oppholdet er det i tillegg til safariturene inkludert et kulturelt besøk i en landsby.  
 
Chobe Nasjonalpark strekker seg over et areal på 10.500 km2, som er halvparten av Vikens areal, et enormt dyrerikt landområde i det nordligste Botswana. Parken regnes for at være et av Afrikas fineste reservater med en stor konsentrasjon av dyr og ikke minst fugler.
Overnatting
3 netter, Chobe Elephant Camp
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 9
Botswana – Norge
Hjemreise
Chobe Elephant Camp — Chobe, Botswana
Det afrikanske safarieventyret slutter i dag. Dere kjøres til Kasane flyplass for deres fly tilbake mot Norge  – reisen kan forlenges med f.eks. vinlandet eller Cape Town i Sør-Afrika eller eksotiske strender i Mosambik, på Mauritius, Zanzibar eller Seychellene.
Overnatting
Hjemreise
PRISINDIKASJON I elefantenes fotspor
8 NETTER FRA
kr. 59.995 pr person
Fra pris i lavsesong (november - juni)
8 NETTER FRA
kr. 79.695 pr person
Fra pris i høysesongen (juli - oktober)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Gardermoen – Victoria Falls / Kasane – Kastrup med flybytte underveis på økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter
 • Transport i fly Victoria Falls – Hwange t/r (max. 20kg bagasje inkl. håndbagasje i en myk bag max. dimensjoner 25 cm + 30 cm + 62 cm)
 • Transport i bil Victoria Falls flyplass – Batonka Guest Lodge – Chobe Elephant Camp – Kasane flyplass
 • 3 x overnattinger Somalisa Expeditions i telt
  • Inkl. fullpensjon, utvalgte drikkevarer, safari i firehjulstrekker i dagtimene og etter mørkets frembrudd, safari til fots (avhenger bl.a. av forholdene i terrenget) og vaskeri
 • 2 x overnattinger Batonka Guest Lodge standardrom med frokost   
 • 3 x overnattinger i Chobe Elephant Camp i Chalet
  • Inkl. fullpensjon, utvalgte drikkevarer, safari i firehjulstrekker, båtcruise og et kulturelt besøk i en landsby og vaskeri
 • Park entré til Hwange nasjonalpark og Chobe nasjonalpark
Prisen inkluderer ikke
 • Tips (beregn cirka 10-20 USD per dag per person)
 • Evt. reise- og avbestillingsforsikring
 • Vaksinasjoner
 • Visum til Zimbabwe ca. USD 30 per person
 • Drikkevarer og måltider utover frokost under oppholdet i Victoria Falls
 • Utflukter under oppholdet i Victoria Falls
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.