Rundreise beskrivelse Victoria Falls, Hwange Nasjonalpark, Mana Pools & Harare

Zimbabwes Perler

Zimbabwes Perler

Victoria Falls har verdens største ”gardin” av vann og både Hwange og Mana Pools er blant de beste safariområdene i Afrika. Victoria Falls og Mana Pools er også på UNESCOs Verdensarvliste

 
Victoria Falls er et storslått skue som danner grensen mellom Zimbabwe og Zambia, omgitt av reservater og Nasjonalparker. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe siden ganske tett på vannfallene. I Victoria Falls er det mulighet for en rekke aktiviteter som for eksempel cruise på Zambezi-elven og en helikoptertur over fossefallet.
 
Hwange Nasjonalpark er med sine 14651 km² Zimbabwes største, og med et variert landskap har man også et variert dyreliv med over 100 pattedyr-arter og over 400 fuglearter. Blant attraksjonene er meget store elefant- og bøffelflokker, ikke minst i tørketiden, akkurat som løver og andre større rovdyr er tallrike. Blant antilopene er kudu, sabelantiloper og Afrikas største antilope Eland, imponerende. De sjeldne villhundene sees også jevnlig.
 
Mana Pools er et 6766 km² unikt område med 4 (mana) større innsjøer med permanent vann, og mange flere med periodisk vann. Parken grenser opp til Zambezi-elven hvis tidligere løp danner de mange sjøer (pools). Området har stort sett alle de klassiske Afrikanske dyr og en rekke sjeldne arter som villhunder, sabel-antiloper og brune hyener. Her er det dessuten store mengder av elefanter og bøfler akkurat som området har landets største bestander av flodhester og krokodiller. Området rommer dessuten over 400 fuglearter og kjennere vil nok mene at Mana Pools har Afrikas beste safarier til fots.
 
Harare Zimbabwes hovedstad har ca. 2 millioner innbyggere og byen har både moderne skyskrapere og eldre kolonistilskvarter beliggende i grønne områder. Byen ble grunnlagt som Salisbury i 1890 og er også kjent som ”The Sunshine City”. Byen ligger ca.1500 m.o.h. og de omkringliggende områdene har fruktplantasjer, tobakks- og maismarker mv.
 
Innkvartering og standard
Ilala Lodge ved Victoria Falls ligger i en flott hage, har fin service og ligger nærmest vannfallene. De store velutstyrte rommene har bl.a. air-condition. Lodgen er i kolonistil og restauranten serverer fremragende lokal-inspirert mat.
 
Somalisa Acacia er en liten luksuriøs telt camp i Hwange med 4 telt. Her er et større fellestelt med restaurant og bar samt et mindre basseng. Alle har utsikt til et meget velbesøkt vannhull.
 
Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp kombineres slik at det passer best i forhold til årstiden. De har henholdsvis 6 og 5 telt beliggende ved elvene Zambezi og Ruckomechi (flyter i perioder). Begge campene har kjøring i safaribiler, fotturer, nattsafari og det arrangeres også kano-safari og fisketurer. Det er ca. 20 km mellom de to Campene som begge har store mengder vilt.
 
Armadale Boutique Lodge i Harare har 9 suiter i et historisk og sjarmerende hus som ligger i en vakker hage. Lodgen har en rekke fasiliteter, blant annet et basseng og en restaurant som byr på fortreffelig mat. Servicen er også på topp.
 
Guide
Engelsktalende ekspertguider
 
Barn på reisen
Barn fra 7 år er velkommen.
 
Safari, transport og kjøretøy
Det flys i mindre propellfly mellom byer/parker. Transport i Victoria Falls foregår i minibuss eller personbil. På safarien foregår det med campens åpne firehjulstrekkere.
 
Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kanopadling, hesteridning, forskjellig safarikjøring, jet-boat, river rafting og bungi-jump mv. Aktiviteter i Victoria Falls er ikke inkludert.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Avreise hver dag
Reisebeskrivelse Zimbabwes Perler Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Victoria Falls
Ilala Lodge
Victoria Falls
Etter at ankomstformalitetene og bagasjeutleveringen er ordnet, er det en halv times kjøretur til Victoria Falls by, hvor vi blir innkvartert på det best beliggende hotellet i byen. Med kun 10 minutters gange til inngangen til vannfallene kommer man ikke tettere på, og hotellet har en herlig hage hvor ville dyr ofte forekommer.
Her er det mulighet for en lang rekke aktiviteter som kan bestilles gjennom hotellet eller byråer i byen. Som en mer avslappende aktivitet kan et sunset-cruise anbefales på oppsiden av fossefallet, hvor man kan se dyr, fugler og flott natur i et behagelig tempo. En flytur over fossefallene er også en meget flott opplevelse og vanntåken fra "Mosi –oa- Tunya" – "røyken som tordner", kan i perioder sees inntil 50 km unna.
 
Overnatting
Ilala Lodge
Måltider
Frokost
Dag 2
Hwange Nasjonalpark
Somalisa Acacia
Safari i Hwange Nasjonalpark
Vi flyr (40 min) fra flyplassen i Victoria Falls til en rullebane i nærheten av vår intime Camp som ligger i et privat reservatavsnitt i den sørøstlige delen av nasjonalparken. Det er kun en halv times kjøring til campen, men vi bruker vanligvis litt ekstra tid på å se på noen av de mange dyrene som finnes underveis. Ellers blir det kjørt safari morgen og kveld, og safari til fots dersom man ønsker det. En kveld byr også på ”nattsafari” hvor man vanligvis kjører en time før det blir mørkt, og kanskje 2 etter at det er blitt mørkt. I leiren er det deilig mat, en drink og gode historier ved leirbålet.
 
Overnatting
Somalisa Acacia
Måltider
Helpensjon
Dag 3
Hwange Nasjonalpark
Somalisa Acacia
Somalisa Acacia
Man starter vanligvis med noen kjeks kaffe og te kjører morgensafari og kommer så etter 2-3 timer tilbake til leiren og får frokost. Mange rovdyr har vært på jakt om natten eller er det kanskje fortsatt, og ”scenen” kan være en ganske annen enn dagen før. Løver jager i flokk, leoparden er en snikjeger og er normalt alene på jakt om natten, mens geparden som er sprinter ofte jager om dagen, hvor det ofte er mere tid før andre større rovdyr forsøker å stjele byttet. Hwange er også et av de absolutt beste steder å se villhunder som jager i flokk. En av de uovertrufne afrikanske solnedgangene avslutter dagen.
 
Overnatting
Somalisa Acacia
Måltider
Helpensjon
Dag 4
Hwange Nasjonalpark
Somalisa Acacia
Somalisa Acacia
Fuglestemmer og apers pusling i trærne står for morgenvekkingen og en herlig dag venter. I den tørre perioden opptrer elefanter og bøfler i store flokker og har kun få steder å drikke, men når det har regnet er de mere spredt. Ved campen er det et vannhull hvor det i tørketiden er stor travelhet og kanskje ligger løvene på lur, men når det er vann mange steder og gresset står høyt blir det vanskeligere. Drar man på nattsafari etter mørkets frembrudd vil det være mange andre enn de dagaktive dyrene å se – det kan være mindre kattedyr, de store hulepinnsvin, grevlinger, fugler som ugler og natteravner. Men også de store kattedyrene og hyener mv. som man kanskje har sett om dagen oppfører seg helt annerledes når det er mørkt.
 
Overnatting
Somalisa Acacia
Måltider
Helpensjon
Dag 5
Mana Pools Nasjonalpark
Zambezi Lifestyles / Kanga Bush Camp
Kanga Camp
Etter en god frokost og safarikjøring er det 2 ½ times flyreise til Mana Pools som er et ganske annerledes område preget av mange små innsjøer, mindre elver og naturligvis den mektige Zambezi-elven som danner grensen til Zambia. Her er det store trær som gir liv til massevis av aper, kattedyr og et rikt fugleliv som teller over 400 arter og finnes i alle regnbuens farger. Både de større innsjøer og Zambezielven gir mulighet for safari i motorbåt og kano, hvor man kan komme ganske tett på de upåvirkede dyrene. Leirbål og solnedgang over Zambezielven er en magisk opplevelse.
 
Overnatting
Zambezi Lifestyles / Kanga Bush Camp
Måltider
Helpensjon
Dag 6
Mana Pools Nasjonalpark
Zambezi Lifestyles / Kanga Bush Camp
Kanga Bush Camp
Skulle man ha lyst til å prøve en fot-safari er nok dette det beste stedet i Afrika å gjøre dette. Guidene er også på dette området i en klasse for seg selv, både med sin viten om spor, insekter, planter, fugler m.m, men også deres evne til å lese de store dyrene og komme tett på hvis man ønsker det.
 
Overnatting
Zambezi Lifestyles / Kanga Bush Camp
Måltider
Helpensjon
Dag 7
Mana Pools Nasjonalpark
Zambezi Lifestyles / Kanga Bush Camp
Kanga Camp
Våtområdene skaper liv til massevis av dyr på land, men også i vannet er det usedvanlig mange dyr, bl.a. flodhester og krokodiller. Områdene her ligger langt fra større byer, akkurat som det er ganske få Camper i området, hvilket gjør at det er noe av det mest ekte og uberørte man finner i verden. Natten setter i gang mange lyder, kanskje et løvebrøl – man grøsser litt – det er natt i Afrika!
 
Overnatting
Zambezi Lifestyles / Kanga Bush Camp
Måltider
Helpensjon
Dag 8 - 9
Harare — Hjemreise
Armadale Boutique Lodge
Kanga Camp
Så er den siste dagen i dette fantastiske området kommet, og vi flyr ca. 1½ time til hovedstaden Harare. Det er en kontrastfylt by med moderne høyhus og shoppingsentre, fattige slumkvarter og velstående grønne forsteder. Byen har vakre parker og spennende markeder hvor det er massevis av kunsthåndverk som landet er kjent for. Det er mange utmerkede restauranter i byen, men også på Lodgen er maten på topp.
 
Overnatting
Armadale Boutique Lodge
Måltider
Helpensjon
PRISINDIKASJON Zimbabwes Perler
8 NETTER FRA
kr. 56.995 pr person
Fra pris i lavsesong
8 NETTER FRA
kr. 66.495 pr person
Fra pris i høysesongen
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Fly Norge – Victoria Falls med to bytter underveis
 • Fly Harare – Norge med to bytter underveis
 • Fly Victoria Falls – Hwange
 • Fly Hwange – Mana Pools
 • Fly Mana Pools – Harare
 • Flyskatter
 • Transport fra Victoria Falls flyplass – hotell t/r
 • 1 overnatting i Ilala Lodge
  • Inkl. frokost
 • 3 overnattinger i Somalisa Acacia
  • Inkl. helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin
 • 3 overnattinger i Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp
  • Inkl. helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin
 • 1 overnatting i Armadale Boutique Lodge
  • Inkl. frokost
 • Safarikjøring og båttur ifølge program
 • Entre til Nasjonalparkene
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vann i bilen under safarikjøringer
 • Safarivandring
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.