Rundreise beskrivelse Opplev Zambias 3 største perler - South Luangwa og Lower Zambezi Nasjonalpark samt Victoria Falls

Zambias Høydepunkter med Victoria Falls

Zambias Høydepunkter med Victoria Falls

Zambia er kjent for sine store elver, gode service og historiske koloni byer 

 
Befolkningen i Zambia er utrolig imøtekommende og snakker meget godt engelsk. Du blir møtt med topp service og får oppleve den livgivende Zambezi elven, den historiske kolonibyen Livingstone og eksklusive safariopplevelser uten masseturisme. På denne reisen gir vi deg det absolutt beste av det spennende safarilandet Zambia.
 
South Luangwa Nasjonalpark
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, rett ved grensen til Malawi. Parken er på 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!
 
Omkring den livgivende Luangwa River samles dyrene i parken i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige større dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter - i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men utover sommeren forvandles dette landskapet til et inferno av grønt, når regnet får planter og blomster til å blomstre. En uslepen diamant for dem som brenner for en ekte opplevelsesreise.
 
Lower Zambezi Nasjonalpark
Når man langsomt nærmer seg Lower Zambezi Nasjonalpark, får man fra flyet et fantastisk inntrykk av det vakre området. Zambezielven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omkranser små øyer, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og gresser i det frodige området omkring elven.
 
Safariaktivitetene er mange. Her kjøres safari om dagen og etter mørkets frembrudd, og her er det gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er meget populære. La deg drive med strømmen i en kano nedover de fredfyldte kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på nært hold. Båtcruise og fisketurer på Zambezielven er også meget populært!
 
Victoria Falls som danner grensen mellom Zimbabwe og Zambia er et storslått skue, omgitt av reservater og nasjonalparker. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe-siden rett ved fossefallene, og på Zambiasiden ligger den noe større byen Livingstone ca. 9 km fra fossefallene.
 
Her er det mulighet for en lang rekke aktiviteter som kan bestilles gjennom hotellet eller byråene i byen. Som en litt roligere aktivitet kan et ”sunset-cruise” på oversiden av fossefallet hvor man kan se dyr, fugler og flott natur i et rolig tempo anbefales. En flytur over fossefallene er også en imponerende opplevelse, og vanndampen fra ”Mosi-oa-Tunya” – røyken som tordner, kan i perioder sees inntil 50 km unna.
 
Chongwe River Lodge ligger vakkert til ved Zambezielven og består av luksustelt og suites, alle med utsikt til elven. Her er basseng, bar og en restaurant som serverer deilig mat inne og ute som man ønsker. Her er aktiviteter som klassik safarikjøring, vandring, båtsafari og fiske.
 
Mchenja Bush camp er en liten intim telt camp i den nordlige delen av South Luangwa Nasjonalpark, med 5 gjestetelt hvor det maksimalt kan bo 10 gjester. Her er et større fellestelt med restaurant og bar og ikke minst et badekar til hvert telt med utsikt over Luangwaelven.
 
Chinzombo ligger ved bredden av Luangwaelven. Den helt nye lodgen er bygget til utsøkt luksus, eleganse, stil og komfort. De 6 teltvillaene har eget stort bad, soverom med air condition, eget basseng og en stor terasse med utsikt over Luangwa dalen.
 
Tongabezi Lodge ligger ca. 10 km vest for Livingstone. Fra lodgen er det en storslått utsikt over Zambezielven og her er det en lang rekke fasiliteter, blant annet basseng og en restaurant som byr på fortreffelig mat. Servicen er også på topp. Man kan dra på båttur på elven eller ta fotturer på avmerkede stier.
 
Guide
Engelsktalende guider som er velutdannet innenfor bærekraftig viltforvaltning i Afrika.
 
Barn på reisen
Barn fra 13 år og oppover er velkommen.
 
Safari, transport og kjøretøy
Det flys i mindre fly mellom de 3 områdene, og mellom camps og rullebaner er det safarikjøring.
Transport til Victoria Falls foregår i komfortable minibusser eller personbil. Safarien foregår med campens egne spesialbygde åpne firehjulstrekkere, og det er båtsafari på Zambezi elven.
 
Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kanotur, heste-ridning, forskjellig safarikjøring, jet-boat, elve-rafting, strikkhopping mv.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Avreisedatoer — vi har avreise hver dag fra Norge. Grunnet regntiden er sesongen begrenset til perioden mai - november.
Reisebeskrivelse Zambias Høydepunkter med Victoria Falls Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Lower Zambezi nasjonalpark
Time + Tide Chongwe Camp
Chongwe Camp
På flyplassen i Lusaka blir vi møtt av vår lokale representant der hjelper oss til det mindre flyet som tar oss vel en times flyvning til Lower Zambezi Nasjonalpark. Fra landingsbanen er det ca. 20 minutters safarikjøring til den vakre Chongwe Camp.
På Chongwe Camp vil dere bli innkvartert i en fantastiske safari telt-suite.
 
Lower Zambezi Nasjonalpark ligger med Chongwe River som den vestlige grensen, Luangwa River som den østlige grensen og den mektige Zambezi River som den sørlige grensen.
 
Området her er det eneste stedet på Zambezi-elvens 2700 km lange løp hvor det er Nasjonalpark på begge sider, da Zimbabwes berømte Mana Pools er på den motsatte bredden. Lodgen tilbyr en lang rekke aktiviteter til lands og til vanns, herunder safari eller fiske etter de fryktede tigerfish eller bream i små motorbåter eller kanoer. Det er naturligvis også gode muligheter for klassisk safarikjøring, nattsafari og walking safari.
 
Overnatting
Time + Tide Chongwe Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 2
Lower Zambezi Nasjonalpark
Time + Tide Chongwe Camp
Chongwe Camp
Fuglestemmer og kanskje apenes pusling i trærne står for morgenvekkingen og en herlig dag venter. I den tørre perioden opptrer elefanter og bøfler i store flokker og har kun få steder å drikke, men når det har regnet er de mere spredt. Kanskje ligger løvene på lur, men når det er vann mange steder og gresset står høyt blir det vanskeligere for dem å jakte. Her kan man også dra på nattsafari etter mørkets frembrudd og det vil igjen være mange andre enn de dagaktive dyrene å se – det kan være mindre kattedyr, grevlinger, fugler som ugler og natteravner. Men også de store kattedyr og hyener mv. som man kanskje har sett om dagen oppfører seg helt annerledes når det er mørkt. Natten setter i gang mange lyder, kanskje et løvebrøl – man gyser litt – det er natt i Afrika!
 
Overnatting
Time + Tide Chongwe Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Lower Zambezi Nasjonalpark
Time + Tide Chongwe Camp
Lower Zambezi Nasjonalpark
Rundt lodgen er det store trær som gir liv til massevis av aper og et rikt fugleliv som teller over 400 arter og finnes i alle regnbuens farger. På Zambezielvens safari i motorbåt og kano kan man komme ganske tett på uforstyrrede dyr, både dem som kommer ned for å drikke og de leguaner, otere, krokodiller, flodhester mv. som lever i og omkring vannet. Områdene her ligger langt fra større byer, akkurat som det er ganske få Camps i området, hvilket gjør at det er noe av det mest autentiske og uberørte man finner i denne verden. Leirbål og solnedganger over Zambezielven er en magisk opplevelse.
 
Overnatting
Time + Tide Chongwe Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 4
South Luangwa Nasjonalpark
Time + Tide Mchenja
Chinzombo
Etter frokosten går turen med fly nordpå til Mfuwe i South Luangwa Nasjonalpark.
Her blir dere møtt av deres sjåfør, som kjører dere ut til Time + Tide Mchenja i den nordlige delen av parken.
 
Campen ligger ned mot Luangwe elven, og med kun 5 safaritelt vil man få en personlig og privat opplevelse - helt tett på naturen og viltet i Afrika!
 
Fra ditt badekar kan du ligge og holde øye med elefantene når de kommer ned til elven for å drikke samt de vakre soloppganger over bushen.
 
Overnatting
Time + Tide Mchenja
Måltider
All Inclusive
Dag 5
South Luangwa Nasjonalpark
Time + Tide Mchenja
Chinzombo
Den over 9000 km2 km store parken har over 60 større dyrearter og mer enn 400 forskjellige fugler blant annet ”Big5”: elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard. Likevel er det ganske få nesehorn, så dem skal man ikke forvente å se, men de øvrige artene opptrer i stort antall.
 
Dagen går raskt ute i bushen, hvor du hele tiden opplever noe nytt!
 
Opplevelsene med å fange de fantastiske fargene og motivene i ditt kamera, eller bare å være der ute og dufte, kjenne og føle Afrika.
 
De lune kvelder er noe helt spesielt og den fysiske tretthet man merker når man trekker seg tilbake til sitt telt for natten, er også en deilig følelse.
 
Overnatting
Time + Tide Mchenja
Måltider
All Inclusive
Dag 6
South Luangwa Nasjonalpark
Time + Tide Mchenja
Mchenja Camp
Det vil nok være noen lyder man skal venne seg til og tidlig om morgenen er det mange fugler og dyr som signaliserer solens snarlige komme. Vi kjører morgensafari på klassisk vis med litt kaffe/te samt litt kjeks innen man tidlig drar på 2-3 timers safarikjøring.
 
Deretter er det så deilig frokost og for de aktive er det likeledes mulighet for vandring enten før eller etter frokost. Deretter holder man vanligvis ”siesta” i middagstimene hvor dyrene ikke er så aktive og kjører så ut igjen ved 16 tiden. Det er også mulighet for å kjøre når det er blitt mørkt hvor man med lyskastere kan se andre kattedyr, hulepinnsvin, nataper og kanskje noen av de store rovdyrene på jakt.
 
Hjemme i leiren vil det være leirbål, en drink om man vil og deilig middag akkompagnert av nattens lyder.
 
Overnatting
Time + Tide Mchenja
Måltider
All Inclusive
Dag 7
South Luangwa Nasjonalpark
Time + Tide Chinzombo
Mchenja Camp
Etter morgensafari og frokost kjører vi safari sørpå i nasjonalparken (ca.2 timer) til den meget vakkert beliggende Time + Tide Chinzombo. Det er en ny luksuscamp med kun 6 store villaer, som ligger med en fremragende utsikt til lagunen og med Chindeni-fjellene i bakgrunnen.
Lodgen er bygget med en eleganse, stil og komfort som man kun sjelden opplever, og oppholdet her vil bli et minne for livet!
 
De vakre villaene er innredet med et stort bad, soverom med air condition, eget basseng, og en stor åpen terrasse med utsikt over elvedalen.
 
Området er kanskje det beste dyreområdet i landet og det vil alltid være noe spennende å se på enten man er i lodgen eller på safari i området. Her er det også fremragende walking safari, blant de beste i Afrika, akkurat som man også her kan kjøre nattsafari og se de mange dyrene som ofte ikke kommer frem om dagen. Dagen er på hell og nattskiftet tar over igjen.
 
Overnatting
Time + Tide Chinzombo
Måltider
All Inclusive
Day 8
South Luangwa
Time + Tide Chinzombo
Mchenja Camp
Neste morgen kan alt være forandret, nettene går ikke stille for seg her – en bøffelflokk kan være kommet til området og løvene vi prøve å fange sin favorittføde, men det er ikke ufarlig og det skjer at bøflenes store horn spidder en løve - dagens drama er i gang. Dette området er også et godt sted å se de sjeldne villhundene som er eminente jegere og trives godt her fordi det er store uberørte områder med få mennesker. Man kan også skaktens bruge en halv dag i den dejlige camp, da der altid vil være massevis av fugler og dyr som kommer til lagunen for å drikke.
 
Overnatting
Time + Tide Chinzombo
Måltider
All Inclusive
Dag 10
Livingstone, Victoria Falls
Tongabezi Lodge
Tongabezi
Etter frokost flyr vi til Livingstone som ligger tett på Victoriafallene. Den vakre Tongabezi Lodge ligger en halv times kjøring fra Livingstone rett nede ved elven. Fra lodgens store dekk kan man oppleve livet på elven både i form av dyr og fugler, men også folk som seiler i forskjellige båter, mens man nyter en drink.
 
Her er det mulighet for en lang rekke aktiviteter som kan bestilles gjennom hotellet eller byråer i byen. Som en mere rolig aktivitet kan et sunset-cruise anbefales overfor fossefallet hvor man kan se dyr og fugler og flott natur. En flytur over vannfallene er også en meget flott opplevelse og vanntåken fra ”Mosi –oa- Tunya” – røyken som tordner, kan i perioder sees inntil 50 km borte.
 
Overnatting
Tongabezi Lodge
Måltider
All Inclusive
Dag 11-12
Livingstone, Victoria Falls — Hjemreise
Tongabezi Lodge
Zambia
Lodgen arrangerer en rekke aktiviteter som Victoria Fallene, ”Sunset cruise”, dags-cruise, fisketur, piknik tur til en øy i elven, guidet fugletur, guidet landsbytur, guidet tur i Livingstone og lokalt marked.
 
Victoria Fossefallene og området rundt er på UNESCO's verdensarvliste og betraktes som et av verden syv naturlige underverk, og er en opplevelse for livet.
 
Overnatting
Tongabezi Lodge
Måltider
All Inclusive
InnkvarteringZambia

Time + Tide Chinzombo

Autentisk safari opplevelse i luksuriøse omgivelser

Time + Tide Chongwe Camp

Vakkert beliggende safari-leir ved elvebredden

Time + Tide Mchenja

Intim og stilfull safaricamp

Tongabezi

En oase av romantikk og luksuriøs velvære ved Victoria Falls i Afrikas ”eventyr-hovedstad”

PRISINDIKASJON Zambias Høydepunkter med Victoria Falls
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Fly Norge – Lusaka med to bytter underveis
 • Fly Livingstone – Norge med to bytter underveis
 • Fly Lusaka - Lower Zambezi N.P.
 • Fly Lower Zambezi N.P. - South Luangwa N.P.
 • Fly South Luangwa N.P. - Livingstone
 • Flyskatter
 • Alle transporter fra flyplass - hotell
 • 3 overnattinger i Time + Tide Chongwe Camp med All Inclusive
 • 3 overnattinger i Time + Tide Mchenja med All Inclusive
 • 3 overnattinger i Time + Tide Chinzombo med All Inclusive
 • 2 overnatting i Tongabezi Lodge med All Inclusive
 • Safarikjøring og båttur ifølge program
 • Entre til Nasjonalparker
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vann i bilen under safarikjøring
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.