Rundreise beskrivelse Opplev Zambias 3 største perler - South Luangwa og Lower Zambezi Nasjonalpark samt Victoria Falls

Zambias Høydepunkter med Victoria Falls

Zambias Høydepunkter med Victoria Falls

Zambia er kjent for sine store elver, gode service og historiske koloni byer 

 
Befolkningen i Zambia er utrolig imøtekommende og snakker meget godt engelsk. Du blir møtt med topp service og får oppleve den livgivende Zambezi elven, den historiske kolonibyen Livingstone og eksklusive safariopplevelser uten masseturisme. På denne reisen gir vi deg det absolutt beste av det spennende safarilandet Zambia.
 
South Luangwa Nasjonalpark
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, rett ved grensen til Malawi. Parken er på 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!
 
Omkring den livgivende Luangwa River samles dyrene i parken i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige større dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter - i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men utover sommeren forvandles dette landskapet til et inferno av grønt, når regnet får planter og blomster til å blomstre. En uslepen diamant for dem som brenner for en ekte opplevelsesreise.
 
Lower Zambezi Nasjonalpark
Når man langsomt nærmer seg Lower Zambezi Nasjonalpark, får man fra flyet et fantastisk inntrykk av det vakre området. Zambezielven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omkranser små øyer, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og gresser i det frodige området omkring elven.
 
Safariaktivitetene er mange. Her kjøres safari om dagen og etter mørkets frembrudd, og her er det gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er meget populære. La deg drive med strømmen i en kano nedover de fredfyldte kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på nært hold. Båtcruise og fisketurer på Zambezielven er også meget populært!
 
Victoria Falls som danner grensen mellom Zimbabwe og Zambia er et storslått skue, omgitt av reservater og nasjonalparker. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe-siden rett ved fossefallene, og på Zambiasiden ligger den noe større byen Livingstone ca. 9 km fra fossefallene.
 
Her er det mulighet for en lang rekke aktiviteter som kan bestilles gjennom hotellet eller byråene i byen. Som en litt roligere aktivitet kan et ”sunset-cruise” på oversiden av fossefallet hvor man kan se dyr, fugler og flott natur i et rolig tempo anbefales. En flytur over fossefallene er også en imponerende opplevelse, og vanndampen fra ”Mosi-oa-Tunya” – røyken som tordner, kan i perioder sees inntil 50 km unna.
 
Chongwe River Lodge ligger vakkert til ved Zambezielven og består av luksustelt og suites, alle med utsikt til elven. Her er basseng, bar og en restaurant som serverer deilig mat inne og ute som man ønsker. Her er aktiviteter som klassik safarikjøring, vandring, båtsafari og fiske.
 
Mchenja Bush camp er en liten intim telt camp i den nordlige delen av South Luangwa Nasjonalpark, med 5 gjestetelt hvor det maksimalt kan bo 10 gjester. Her er et større fellestelt med restaurant og bar og ikke minst et badekar til hvert telt med utsikt over Luangwaelven.
 
Chinzombo ligger ved bredden av Luangwaelven. Den helt nye lodgen er bygget til utsøkt luksus, eleganse, stil og komfort. De 6 teltvillaene har eget stort bad, soverom med air condition, eget basseng og en stor terasse med utsikt over Luangwa dalen.
 
Tongabezi Lodge ligger ca. 10 km vest for Livingstone. Fra lodgen er det en storslått utsikt over Zambezielven og her er det en lang rekke fasiliteter, blant annet basseng og en restaurant som byr på fortreffelig mat. Servicen er også på topp. Man kan dra på båttur på elven eller ta fotturer på avmerkede stier.
 
Guide
Engelsktalende guider som er velutdannet innenfor bærekraftig viltforvaltning i Afrika.
 
Barn på reisen
Barn fra 13 år og oppover er velkommen.
 
Safari, transport og kjøretøy
Det flys i mindre fly mellom de 3 områdene, og mellom camps og rullebaner er det safarikjøring.
Transport til Victoria Falls foregår i komfortable minibusser eller personbil. Safarien foregår med campens egne spesialbygde åpne firehjulstrekkere, og det er båtsafari på Zambezi elven.
 
Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kanotur, heste-ridning, forskjellig safarikjøring, jet-boat, elve-rafting, strikkhopping mv.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Avreisedatoer — vi har avreise hver dag fra Norge. Grunnet regntiden er sesongen begrenset til perioden mai - november.
Reisebeskrivelse Zambias Høydepunkter med Victoria Falls Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Ankomst - Lower Zambezi National Park
Time + Tide Chongwe Camp
Chongwe Camp
På flyplassen i Lusaka blir du møtt av vår lokale representant som hjelper deg til det mindre flyet som tar deg med på en times flytur til Lower Zambezi nasjonalpark. Fra flystripa er det ca. 20 minutters safarikjøring til den vakre Time + Tide Chongwe Camp.
 
Lower Zambezi nasjonalpark ligger med Chongwe-elven som vestgrense, Luangwa-elven som østgrense og den mektige Zambezi-elven som sørgrense.
 
Dette området er det eneste stedet på Zambezi-elvens 2700 km lange løp der det er nasjonalpark på begge sider, ettersom Zimbabwes berømte Mana Pools ligger på motsatt bredd. Time + Tide Chongwe Camp tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter til lands og til vanns, blant annet safari eller fiske etter den fryktede tigerfisken eller brasen i små motoriserte båter eller kanoer. Det er selvfølgelig også mange muligheter for klassisk safarikjøring, nattsafari og vandringssafari.
 
Overnatting
3 netter, Time + Tide Chongwe Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 2
Lower Zambezi Nasjonalpark
Time + Tide Chongwe Camp
Chongwe Camp
Fuglesang og kanskje apenes rasling i trærne vekker oss om morgenen, og en herlig dag venter. I tørketiden dukker elefanter og bøfler opp i store flokker og har få steder å drikke, men når det har regnet er de mer spredt. Løver kan ligge på lur, men når det er vann mange steder og gresset er høyt, er det vanskeligere for dem å jakte. Her kan du også dra på nattsafari etter mørkets frembrudd, og igjen vil det være mange andre dyr å se enn dyrene på dagtid - mindre katter, grevlinger, fugler som ugler og nattugler. Men også de store kattene, hyenene osv. som du kanskje har sett på dagtid, oppfører seg helt annerledes etter mørkets frembrudd. Nattens komme utløser mange lyder, kanskje et løvbrøl - du grøsser litt - det er natt i Afrika!
Overnatting
Time + Tide Chongwe Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Lower Zambezi Nasjonalpark
Time + Tide Chongwe Camp
Lower Zambezi Nasjonalpark
Rundt lodgen er det store trær som gir liv til mange aper og et rikt fugleliv med over 400 arter i alle regnbuens farger. På safarituren på Zambezi-elven med motorbåt og kano kan du komme tett på dyrene, både de som kommer ned for å drikke og leguaner, otere, krokodiller, flodhester osv. som lever i og rundt vannet.
 
Områdene her ligger langt fra de store byene, og det er svært få leirer i området, noe som gjør det til et av de mest autentiske og uberørte stedene i verden. Leirbål og solnedganger over Zambezi-elven er en magisk opplevelse.
 
Overnatting
Time + Tide Chongwe Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 4
South Luangwa Nasjonalpark
Time + Tide Chinzombo
Chinzombo
Etter frokost tar du et lite fly nordover til South Luangwa nasjonalpark. Parken er over 9 000 kvadratkilometer stor og har over 60 store dyrearter og mer enn 400 forskjellige fugler, inkludert "Big 5": elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard. Det er imidlertid svært få neshorn, så dem skal du ikke regne med å se, men de andre artene er det mange av.
 
På flystripen venter sjåføren din på å kjøre deg til den vakkert beliggende Time + Tide Chinzombo. Den luksuriøse campen har bare 6 store villaer med flott utsikt over lagunen og Chindeni-fjellene i bakgrunnen.Campen er bygget med en eleganse, stil og komfort som man sjelden opplever maken til, og oppholdet her blir et minne for livet!
 
De vakre villaene er innredet med stort bad, soverom med klimaanlegg, eget basseng og en stor, åpen terrasse med utsikt over elvedalen.
 
Området er kanskje det beste dyrelivsområdet i landet, og det vil alltid være noe spennende å se enten du er i campen eller på safari i området. Det tilbys også utmerkede vandresafarier, noen av de beste i Afrika, samt nattsafari for å se de mange dyrene som ofte ikke kommer frem om dagen. Dagen går mot slutten, og nattskiftet tar over igjen.
Overnatting
2 netter, Time + Tide Chinzombo
Måltider
All Inclusive
Dag 5
South Luangwa Nasjonalpark
Time + Tide Chinzombo
Chinzombo
Neste morgen kan alt være annerledes, for her går ikke nettene stille for seg - en bøffelflokk kan ha kommet til området, og løvene prøver å fange favorittmaten sin, men det er ikke ufarlig, og noen ganger kan bøffelens store horn spidde en løve - dagens drama er i gang. Dette området er også et flott sted å se de sjeldne villhundene, som er utmerkede jegere og trives her fordi det er store uberørte områder med få mennesker. Du kan også lett tilbringe en halv dag i den flotte campen, for det er alltid mange fugler og dyr som kommer til lagunen for å drikke.
 
Området her er et utmerket sted hvis du skulle velge en vandresafari. I tillegg til guiden er det en bevæpnet ranger (dyrepoliti) som sørger for sikkerheten. Det meste av tiden går imidlertid med til å se på ting som spor, trær, fugler, insekter, men selvfølgelig også større dyr. Det er en helt annen opplevelse å gå til fots, og det er mye du ikke ser når du kjører bil.
 
En ny afrikansk solnedgang er på vei, og kanskje finner guiden et sted med flott utsikt, og dere tar en sundowner-drink mens nattskiftet gjør seg klart.
 
Overnatting
Time + Tide Chinzombo
Måltider
All Inclusive
Dag 6
South Luangwa Nasjonalpark
Time + Tide Mchenja
Mchenja Camp
Etter morgensafari og frokost bytter dere overnattingssted, men blir værende i den dyrerike South Luangwa nasjonalpark mens dere kjører nordover gjennom nasjonalparken (ca. 2 timer) til Time + Tide Mchenja. Campen ligger ved bredden av Luangwe-elven, og med bare fem safaritelt får du en personlig og privat opplevelse - tett på Afrikas natur og dyreliv!
 
Fra badekaret kan du lene deg tilbake og se på elefantene som kommer ned til elven for å drikke og de vakre soloppgangene over bushen.
 
Overnatting
3 netter, Time + Tide Mchenja
Måltider
All Inclusive
Dag 7
South Luangwa Nasjonalpark
Time + Tide Mchenja
Mchenja Camp
Nå begynner du å bli vant til de mange lydene fra bushen, og spesielt tidlig om morgenen er det mange fugler og dyr som varsler solens snarlige ankomst. Du starter morgensafarien på klassisk vis med kaffe/te og kjeks før du tidlig legger ut på en 2-3 timer lang safaritur.
 
Deretter venter en deilig frokost, og for de aktive er det også mulighet for å gå på fottur enten før eller etter frokost. Deretter tar du vanligvis en siesta midt på dagen når dyrene ikke er så aktive, og ingen kjører ut ved 16-tiden. Det er også mulig å kjøre etter mørkets frembrudd, og da kan man med en lyskaster få øye på andre katter, piggsvin, nattaper og kanskje noen av de store rovdyrene på jakt.
 
Tilbake i leiren blir det leirbål, noe å drikke hvis du ønsker det og en herlig middag akkompagnert av nattens lyder.
 
Overnatting
Time + Tide Mchenja
Måltider
All Inclusive
Dag 8
South Luangwa Nasjonalpark
Time + Tide Mchenja
Mchenja Camp
Dagen går fort i bushen, der du alltid opplever noe nytt!
 
Opplevelsen av å fange de fantastiske fargene og motivene i kameraet, eller bare det å være ute og lukte, ta på og føle på Afrika.
 
De varme kveldene er spesielle, og den fysiske trettheten du kjenner når du legger deg i teltet for natten, er også en fantastisk følelse.
 
Overnatting
Time + Tide Mchenja
Måltider
All Inclusive
Dag 9
Livingstone, Victoria Falls
Tongabezi Lodge
Etter frokost flyr vi til Livingstone, som ligger i nærheten av Victoriafallene. Den vakre Tongabezi Lodge ligger en halvtimes kjøretur fra Livingstone, rett ved elven. Fra lodgens store terrasse kan du oppleve livet på elven i form av dyr og fugler, men også de mange forskjellige båtene som seiler forbi mens du nyter drinken din.
 
Det finnes et stort utvalg av aktiviteter som enkelt kan bestilles gjennom hotellet eller byråer i byen. For en mer rolig aktivitet anbefales et solnedgangscruise over fossen, der du kan se dyr, fugler og vakker natur i et rolig tempo. En helikoptertur over fossen er også en fin opplevelse, og vanntåken fra "Mosi-oa-Tunya" - den dundrende røyken - kan noen ganger sees opptil 50 kilometer unna.
 
Overnatting
2 netter , Tongabezi Lodge
Måltider
All Inclusive
Dag 10-11
Livingstone, Victoria Falls — Hjemreise
Tongabezi Lodge
Zambia
Lodgen arrangerer en rekke aktiviteter som Victoriafallene, solnedgangscruise, dagscruise, fisketur, piknik til en øy i elven, guidet fugletur, guidet landsbytur, guidet omvisning i Livingstone og på det lokale markedet.
 
Victoriafallene og området rundt står på UNESCOs verdensarvliste og regnes som et av verdens syv naturlige underverk, og er en opplevelse for livet.
 
På dag 11 er det tid for hjemreise, og sjåføren kjører dere til Livingstone lufthavn, hvorfra dere flyr tilbake til Norge med mellomlanding underveis.
 
Overnatting
Tongabezi Lodge
Måltider
All Inclusive
InnkvarteringZambia

Time + Tide Chinzombo

Autentisk safari opplevelse i luksuriøse omgivelser

Time + Tide Chongwe Camp

Vakkert beliggende safari-leir ved elvebredden

Time + Tide Mchenja

Intim og stilfull safaricamp

Tongabezi

En oase av romantikk og luksuriøs velvære ved Victoria Falls i Afrikas ”eventyr-hovedstad”

PRISINDIKASJON Zambias Høydepunkter med Victoria Falls
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
10 NETTER FRA
Periode
Voksen
12.07.24 - 25.09.24
168.195
26.09.24 - 31.10.24
168.195
01.11.24 - 11.12.24
143.095
12.12.24 - 22.12.24
143.395
23.12.24 - 31.12.24
143.095
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Fly Norge – Lusaka med to bytter underveis
 • Fly Livingstone – Norge med to bytter underveis
 • Fly Lusaka - Lower Zambezi N.P.
 • Fly Lower Zambezi N.P. - South Luangwa N.P.
 • Fly South Luangwa N.P. - Livingstone
 • Flyskatter
 • Alle transporter fra flyplass - hotell
 • 3 overnattinger i Time + Tide Chongwe Camp med All Inclusive
 • 3 overnattinger i Time + Tide Mchenja med All Inclusive
 • 3 overnattinger i Time + Tide Chinzombo med All Inclusive
 • 2 overnatting i Tongabezi Lodge med All Inclusive
 • Safarikjøring og båttur ifølge program
 • Entre til Nasjonalparker
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vann i bilen under safarikjøring
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.