Mauritius værBeste reisetidspunkt

Været på Mauritius består hovedsakelig av to sesonger - sommer og vinter. Forskjellen mellom sommer og vinter er imidlertid ikke slik vi kjenner den i Norge. Antall solskinnstimer varierer veldig lite i løpet av året - det er derfor du kan besøke øya hele året. Den beste tiden å reise til Mauritius avhenger derfor av reiseformålet ditt.

 
Vær oppmerksom på at følgende beskrivelser av vær- og klimastatistikk er basert på gjennomsnittlige verdier for været på Mauritius. De siste årene har vist at været ikke alltid er så forutsigbart som man skulle ønske, noe som ellers vil gjøre reiseplanleggingen betydelig enklere. Av den grunn kan nedbør og temperaturer variere veldig fra år til år. Vi anbefaler derfor alltid at du stiller spørsmålene dine til en av våre reisekonsulenter, og ikke la værstatistikk styre valg av reisetid.
Desember, januar, februar og mars - sommer på Mauritius
I slutten av desember begynner sommeren på Mauritius, og den varer gjennom mars måned. Denne perioden er spesielt populær blant nord-europeere, ettersom dagene er varme med temperaturer som lett når 30 °C, selv om den kjøligere brisen tar toppen av varmen. Denne sesongen er perfekt for deg som liker å svømme, dykke og vannsport i ferien, da vanntemperaturen på kysten er rundt 28 °C.
 
Statistisk sett er dette også månedene der det regner mest. Perioden blir derfor sett på som øyas regntid. Imidlertid faller det meste av regnet på den sentrale delen av øya, og det vil typisk komme som korte, kraftige byger på slutten av dagen ved kysten. Selv om været i januar, februar og mars regnes for å være Mauritius regntid, varierer de gjennomsnittlige soltimene lite i løpet av året. I perioden er det fortsatt rikelig med solskinn, og det er en fin varm tid å besøke Mauritius. Det er i denne perioden tropiske stormer og sykloner kan ramme øygruppen, men det skjer sjelden; faktisk bare i gjennomsnitt hvert 7. år at en syklon treffer øya.
 
April og mai - Vinteren nærmer seg Mauritius
April og mai er, som oktober til rundt midten av desember, den beste tiden å reise til Mauritius hvis du ønsker litt lavere dagtemperaturer og kjøligere netter. Været er tørt de fleste dagene, og Det indiske hav er fortsatt varmt; omtrent 26 °C. Disse månedene er ideelle for en familieferie, da både luft- og vanntemperaturene er utrolig komfortable.
 
Juni, juli, august og september - Vinter på Mauritius med dagtemperaturer rundt 23-25 ​​°C
Vinteren på Mauritius er ikke slik de fleste vil beskrive en typisk vinter. Dagtemperaturen er rundt 23-25 ​​°C når solen skinner. Om natten synker temperaturen til rundt 15 °C, så hvis du besøker Mauritius i løpet av denne perioden, er det lurt å ta med en genser og lange bukser for kveldstimene. Vinteren er ikke en regntid, men siden Mauritius er en tropisk øy, faller nedbøren året rundt. I vintermånedene er nedbøren normalt i form av lette, spredte byger og fortsatt en fin tid å bade, da vanntemperaturen er rundt 23-24 °C  nær kysten. Vinden kommer normalt fra øst i denne perioden, og det er derfor du vil oppleve mer vind på østkysten enn resten av øya.
 
Oktober og november - Høysesong på Mauritius
Fra oktober er dagene varme og temperaturen er rundt 28 °C, mens kvelden og nettene kan være litt kjølige. Statistisk sett er det mindre nedbør i september, oktober og november. Dette perfekte klimaet på Mauritius, kombinert med en behagelig temperatur på 26 °C, gjør denne sesongen til en populær reisetid. I begynnelsen av desember er været i Mauritius fortsatt tørt og varmt, og også en god tid å reise på.
 
Basert på klimastatistikk fra Bel Ombre, Mauritius i perioden 2010-2019
- kilde: worldweatheronline.com
 
 
 
Lufttemperaturen
Januar
28°
Februar
28°
Mars
28°
April
27°
Mai
26°
Juni
24°
Juli
23°
August
23°
September
23°
Oktober
25°
November
26°
Desember
28°
Vanntemperatur
Januar
27°
Februar
28°
Mars
27°
April
27°
Mai
26°
Juni
25°
Juli
24°
August
23°
September
23°
Oktober
24°
November
25°
Desember
26°
Nedbør (mm)
Januar
162
Februar
198
Mars
136
April
75
Mai
52
Juni
33
Juli
43
August
56
September
26
Oktober
36
November
62
Desember
99