Rundreise beskrivelse 4 netter rundreise på Sri Lanka + 7 netter VIP-luksus på Maldivene

Sri Lanka og Maldivene

Sri Lanka og Maldivene

Reisen starter på Sri Lanka, der de første fire dagene inkluderer en fottur opp den verdensberømte Sigiriya-klippen, lunsj hos en lokal familie, kongelige ruiner i Polonnaruwa og en fottur til det fantastiske grottetempelet Dambulla, som i likhet med mange andre av Sri Lankas severdigheter står på UNESCOs verdensarvliste.
 
Etter noen spennende dager på Sri Lanka reiser dere videre til det 5-stjerners luksusresortet Atmosphere Kanifushi, som kan skilte med en av Maldivenes vakreste laguner. Her kan du nyte livet på de kritthvite sandstrendene, båtturer i solnedgangen, snorkling og dykking under havoverflaten, kjølige drinker på terrassen i din private villa, massasje i spaet og utsøkte måltider i restaurantene - for ikke å snakke om massevis av velvære med Blixen Tours VIP All Inclusive-pakke. Hvis det er noe mer eller noe annet du drømmer om, er det bare å gi oss beskjed, for reisen kan skreddersys etter dine ønsker.
Dette reiseforslaget kan endres og skreddersys etter dine ønsker. Mulighet for avreise alle dager, året rundt.
Reisebeskrivelse Sri Lankas kulturrigdom og Maldiverne Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Ankomst til Sri Lanka
Taru Villas Maia eller Water Garden Sigiriya
Taru Villas Maia
Du lander på Colombo internasjonale lufthavn på Sri Lanka - vanligvis om morgenen - og etter at innreiseformalitetene er unnagjort, blir du møtt av din engelsktalende sjåførguide som kjører deg til enten Taru Villas Maia eller Water Garden Sigiriya Hotel, avhengig av hvilket hotell du har valgt. Kjøreturen tar ca. 4 timer. På hotellet kan du nyte en god middag, og deretter venter en god natts søvn.
Overnatting
3 netter, Taru Villas Maia eller Water Garden Sigiriya
Måltider
Halvpensjon
Dag 2
Sykkeltur gjennom kongeriket Polonnaruwa
Taru Villas Maia eller Water Garden Sigiriya
Polonnaruwa Kingdom
Etter en deilig frokost blir du hentet og kjørt i ca. 1 time og 15 minutter til det gamle kongedømmet Polonnaruwa, som velfortjent står på UNESCOs verdensarvliste.
 
Polonnaruwa er Sri Lankas andre hovedstad og ble bygget på 1000- og 1100-tallet. Hele byen er gjennomsyret av historie helt tilbake til kong Parakramabahus tid, og her finner du godt bevarte ruiner av buddhistiske statuer, stupaer og andre buddhistiske helligdommer. Oppdag ruinene av det kongelige palasset "The Gal Viharaya", som er hugget ut i fjellet, der fire store Buddha-statuer sies å fortelle historien om Buddhas liv. Bak en tykk firkantet mur finner du Polonnaruwa Quadrangle, et område med noen helt unike ruiner. En av de mest imponerende er Vata Day, der Buddha sitter i lotusstilling med vaktstener rundt seg som holder vakt. Det er et stort område, så det er lurt å sykle for å komme raskt rundt og ikke gå glipp av noe.
 
Når du har utforsket Polonnaruwa, blir du kjørt tilbake til hotellet der du kan hvile beina og nyte en god middag.
Overnatting
Taru Villas Maia eller Water Garden Sigiriya
Måltider
Halvpensjon
Dag 3
Sigiriya - på toppen av løvefjellet og besøk i en lokal landsby
Taru Villas Maia eller Water Garden Sigiriya
Sigiriya Rock
Dagen starter tidlig med en god frokost, og deretter blir du kjørt i rundt 30 minutter til Sigiriya Rock fortress, der dagens første opplevelse venter.
 
På med turskoene, for den verdensberømte Sigiriya Rock, også kjent som Løveklippen, må bestiges. Klippen står på UNESCOs verdensarvliste, og det er virkelig et fantastisk syn som venter deg i området og spesielt på toppen av klippen. Ifølge gamle skrifter var det kong Kashyapa (477-495) eller hans far som valgte stedet som ny hovedstad og bygde et kongelig palass på toppen av det 200 meter høye fjellet. Ruinene av palasset finnes fortsatt på klippen, sammen med restene av badebassengene, hagene, vollgravene og skulpturene som omkranset palasset.
 
1200 trappetrinn tar deg til toppen av fjellet, forbi imponerende steinmalerier og et platå der kongen fikk hugget inn en enorm løve i fjellet med potene hvilende på platået. Løvens poter er fortsatt her og gir en klar fornemmelse av hvor stort og imponerende syn det må ha vært når hele løven la seg ned for å hilse på forbipasserende. 
 
Turen er fysisk utfordrende, men hele veien til toppen får du en fantastisk utsikt over skog og klippelandskap som får deg til å glemme anstrengelsene - i hvert fall for en stund.
 
Når du er nede på jorden igjen, kan du hvile føttene i en halvtime mens du blir kjørt til Hiriwadunna, der du besøker en lokal landsby. 
 
En spasertur gjennom Hiriwadunna er en opplevelse alle naturentusiaster vil elske. Du kan også ta en tur på en oksekjerre, Sri Lankas eldste transportmiddel på uasfalterte stier. Deretter venter en fantastisk fottur, der du kanskje til og med må krysse en bekk i knedypt vann. Senere kan du krysse en bredere sideelv på en vennlig bondes katamaran, og når du kommer i land, viser han deg hvordan Chena-dyrking foregår.
 
Her kan du fordype deg i livet i en arketypisk srilankisk landsby mens du ser på bonden som høster inn åkrene, barna som leker eller nyter synet av landsbyboerne som utfører sine daglige gjøremål som å fiske eller vaske klær i innsjøen. Som en perfekt avslutning på besøket kan du nyte et deilig hjemmelaget måltid i hjertet av landsbyen.
 
Etterpå blir du kjørt tilbake til hotellet for en god middag og en god natts søvn.
Overnatting
Taru Villas Maia eller Water Garden Sigiriya
Måltider
Halvpensjon
Dag 4
Dambulla Cave Temple og frukt- og grønnsaksmarked
Wallawwa
Dambulla Cave Temple
Etter en solid frokost er sjåføren klar til å kjøre deg til Dambulla, der nye opplevelser venter.
 
Etter ca. 30 minutters kjøring er du fremme ved Dambulla Cave Temple, som kan dateres tilbake til det første århundret f.Kr. Tempelet står på UNESCOs verdensarvliste, og det skjønner du med en gang du ser det. Området består av totalt 80 grotter, hvorav fem er hovedattraksjonene, med vakre veggmalerier og imponerende buddhastatuer. Selve tempelet ligger i en 160 meter høy kjempeklippe og huser ikke mindre enn 153 stående, sittende og liggende Buddha-statuer, 4 statuer av guder og gudinner og 3 statuer av srilankiske konger. I tillegg er vegger og tak dekorert med fargerike malerier som forteller historien om Buddha og hans liv. Vegg- og takmaleriene dekker et samlet areal på 2100 m2.
 
Det er lurt å ha på seg gode sko, for det er en kort og krevende tur opp klippen for å komme til tempelet. Men utsikten og opplevelsen som venter på toppen er absolutt verdt anstrengelsen.
 
Etter denne opplevelsen blir du kjørt til grønnsaksmarkedet i Dambulla, som sies å være landets største. Når du er fylt opp av de herlige luktene, de vakre fargene og den livlige atmosfæren på markedet, blir du kjørt til hotellet ditt, Wallawwa, i Kotugoda. Kjøreturen tar ca. 4 timer.
Overnatting
1 natt, Wallawwa
Måltider
Frokost
Dag 5
Maldivene - Avslapning og Blixen VIP All Inclusive
Atmosphere Kanifushi
Atmosphere Kanifushi
Oppladet med fantastiske opplevelser går turen til Maldivene, der du kan slappe av og oppleve noen av verdens vakreste korallrev. Her, blant svaiende palmer, ved den turkise lagunen og den 2 kilometer lange kritthvite, puddermyke sandstranden, kan du virkelig slappe av og la de mange spennende opplevelsene fra Sri Lanka synke inn.
 
Du bor i private villaer på Atmosphere Kanifushi, et vakkert 5-stjerners hotell. Hotellet har blant annet flere gode restauranter, Akiri Spa, treningssenter, et fantastisk bassengområde og mange typer aktiviteter til lands og til vanns - ikke minst i det utrolig vakre korallrevet i nærheten av hotellet. Her kan du snorkle eller dykke med hotellets PADI-dykkerinstruktører.
 
Som prikken over i-en får du Blixen Tours' spesielle VIP All Inclusive-pakke, slik at du ikke trenger å tenke på noe annet enn å nyte drømmeferien på Maldivene.
Overnatting
7 netter, Atmosphere Kanifushi
Måltider
Blixen VIP All Inclusive
Day 12
Hjemreise
Atmosphere Kanifushi
Atmosphere Kanifushi
Uansett hvor lang ferien er, er den alltid for kort. Eventyret er over, og det er transfer med sjøfly til flyplassen for videre hjemreise til Norge, med bytte underveis.
Overnatting
Atmosphere Kanifushi
Innkvartering

Taru Villas Maia

"En skjult juvel" i hjertet av Sri Lankas kulturelle triangel

Atmosphere Kanifushi

Populært hotell på Maldivene – 5-stjerners service, omgivelser og opplevelser

PRISINDIKASJON Sri Lankas kulturrigdom og Maldiverne
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillet Oslo - Colombo - Maldivene t/r på økonomiklasse med bytte underveis
 • 3 overnattinger Taru Villas Maya i 1xSuperior Room inkludert halvpensjon (frokost og middag) eller
 • 3 overnattinger Water Garden Sigiriya i 1xSuperior Deluxe Villa with Plunge Pool inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 1 overnatting Wallawwa i 1xGarden Suiteinkludert frokost
 • Privat engelsktalende sjåførguide i bil med air-condition i Sri Lanka
 • Inngang og utflukt til følgende, inkludert guide:
  • Polonnaruwa inkludert sykkel
  • Sigiriya Rock Fortress
  • Hiriwadunna Local Village Tour inklusiv frokost
  • Dambulla Cave Temple
  • Dambulla Grønnsaksmarkedet 
 • Tilgang til lounge ved ankomst til Malé før avreise med sjøfly
 • Transport Malé lufthavn - Atmosphere Kanifushi med sjøfly t/r
 • 7 netter på Atmosphere Kanifushi i Sunset Beach Villa
  • Inkl. Blixen Tours VIP All Inclusive* (se nedenfor)
 • Flyskatter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.
ATMOSPHERE KANIFUSHI

Blixen Tours VIP All Inclusive

Lounge og ankomst
 • Mottagelse og assistanse ved ankomst og avreise på Malé flyplass
 • Gratis adgang til lounge (forfriskninger, Wi-Fi m.m.) ved ankomst til Malé før avreise med sjøfly.
 • Kanapéer og en flaske musserende vin på rommet ved ankomst
 
Mat og drikke
 • Frokost, lunsj og middag på The Spice (hovedrestauranten). En kombinasjon av overdådig buffet, “live cookingstations”, temakvelder og grilling
  • Ved opphold i Sunset Beach Villa with Pool - er det mulighet for à la carte frokost i The Sunset Pool Bar.
  • Ved opphold i Sunset Water Villa with Pool - er det mulighet for à la carte frokost på The Pier Six.
 • Et utvalg av snacks i løpet av dagen på The Liquid og The Sunset Pool Bar + Fish & Chips daglig kl. 17.00-19.00
 • Sri Lankan Street Style Snacks og lette måltider på Ceylon Bliss, daglig kl. 17.00-21.00 - unntatt onsdag og fredag
 • A la carte lunsj på The Sunset Pool Bar
 • A la carte lunsj eller middag på Just Veg - den første restaurant på Maldivene som utelukkende serverer vegetarmat (reservasjon nødvendig)
 • 2 x fine dining middager - velg mellom (ved min. 4 netters opphold):
  • The Sunset - à la carte eller White Beach BBQ på stranden onsdager (reservasjon kreves)
  • The Pier Six - lunsj eller middag - à la carte (reservasjon kreves)
 • Brennevin, øl og likører på The Spice, The Liquid, The Sunset og Just Veg
 • Ubegrenset cocktails og mocktails, signature drinker, juicer, mineralvann, flaskevann, et utvalg av te og kaffe er tilgjengelig på ‘The Atmosphere Kanifushi Plan Spirits, Cocktails & Beer Menu’
 • Stort utvalg av premium viner fra hele verden og musserende viner fra ‘Atmosphere Kanifushi Plan Wine Menu’
 • Gratis minibar på rommet med øl, vin, mineralvann, flaskevann og snacks (fylles opp 1 gang daglig)
 
Wellness
 • 1 x gratis 50 minutters Balinesisk Massasje pr. person over 18 år
 
Vannsport
 • 1 x 15 minutters Jet Ski pr. person under oppholdet
 • 1 x 15 minutter Banan Båttur pr. person under oppholdet
 • 1 x Regular Dive pr. person over 15 år med ‘Dive & Sail’
  • ekskl. evt. leie av utstyr og gjenoppfriskningsdykk / kurs. PADI sertifikat kreves.
 • Gratis lån av snorkle utstyr
 • Gratis lån av ikke-motoriserte vannsportsaktiviteter; stand-up paddle (SUP), kano, brettseiling og katamaran
  • Sertifikat kreves for brettseiling og katamaran, i tillegg kreves en 30 min. seiltur medorientering USD 44,-
 
Utflukter
 • Ubegrenset deltagelse på snorkling utflukter under oppholdet. Det arrangeres to daglige turer (kl. 9.30 og kl. 14.30 avhengig av været). Barn skal være fylt 6 år for å delta.
 • Fisketur i solnedgangen (én gang pr. opphold) (avhengig av været)
 • Sunset Cruise
 • En gratis utflukt under oppholdet, velg mellom "Historical journey to Kurendhoo Island" og "Local island cultural experience including visit to Turtle rehab centre at Naifaaru Island" (avhengig af været) 
 
Sport
 • Gratis adgang til fitness senter, tennisbane, innendørsaktiviteter
 
Underholdning
 • Gratis adgang til The Kids Club
 • Gratis Internett adgang i alle villaer og ved hotellets offentlige oppholdsteder
 • Daglig musikk og DJ kveld
 
Blixen Tours VIP All Inclusive gjelder på ankomstdagen fra kl. 12.00 og helt frem til avreise.
Offisiell innsjekking på rommet kl. 14, og utsjekking kl. 12.
 
Ytelsene og aktivetene kan ikke byttes eller overdras til andre gjester. Det ytes ingen refusjon eller tilbakebetaling dersom man ikke benytter seg av alle de ovenstående tilbudene.
Blixen Tours VIP All Inclusive inkluderer ikke In-Villa dining. Hotellet kan til enhver tid endre i ovenstående All Inclusive uten at det ytes refusjon.