Maldivenes værBeste reisetidspunkt

Vi blir ofte spurt om "når er det best å reise til Maldivene?" Det korte svaret er - du kan besøke Maldivene året rundt. Temperaturen varierer veldig lite og varmen er hyggelig - og derfor er sjøvannet alltid varmt; rundt 28 grader året rundt.

 
Maldivene er et veldig attraktivt reisemål året rundt. På grunn av øygruppens beliggenhet utenfor syklonbeltet og nær ekvator, skinner solen de fleste dagene, og dagtemperaturen er rundt 30 ° C uansett årstid. Natt-temperaturen er rundt 25-26 ° C.
 
Vær oppmerksom på at følgende beskrivelser av vær- og klimastatistikk er basert på gjennomsnittlige verdier for været på Maldivene. De siste årene har vist at været ikke alltid er så forutsigbart som man skulle ønske, noe som ellers vil gjøre reiseplanleggingen betydelig enklere. Av den grunn kan nedbør og temperaturer variere veldig fra år til år. Vi anbefaler derfor alltid at du stiller spørsmålene dine til en av våre reisekonsulenter, og ikke la værstatistikk styre valg av reisetid.
Januar, februar, mars og april - høysesong på Maldivene
Høysesongen på Maldivene er fra januar til april, tidspunktet det kommer minst nedbør. Disse månedene er derfor den beste tiden å reise til Maldivene for de som vil ha mest mulig sol. Det er fortsatt sjanse for regn, selv om nedbøren er sjeldnere og mer kortvarig i løpet av denne perioden.
 
Mai, juni, juli og august - mye for pengene
I denne perioden regner det statistisk mer enn den forrige, men det er sjeldent regn hele dagen. Regnbyger er vanligvis tunge, kortvarige og passerer raskt. Så du kan forvente 7-8 timer med solskinn om dagen uansett årstid, og det er derfor Maldivene er et flott reisemål hele året for alle som elsker sol, sand og vann.
 
Prisene i denne perioden er blant de laveste for turer til Maldivene. Av den grunn er det mye penger å spare ved å reise denne sesongen - noe som også gjelder over sommerferien og skoleferien.
 
September, oktober, november og desember
Selv om denne perioden regnes for å være regnperioden på Maldivene, varierer de gjennomsnittlige soltimene lite i løpet av året - og selv når det regner, er det behagelig varmt. Det meste av regnet faller om natten. Siden Maldivene ligger ved ekvator og utenfor syklonbeltet, har det fordelen av at det sjeldent påvirkes av sykloner. Det regner derfor sjeldent alle dagene, så det er fortsatt sol hvis du reiser i løpet av denne perioden ettersom været raskt endrer seg. Statistisk sett er det 7 timer med solskinn per dag i perioden.
 
Beste tiden å oppleve hvalhaier på Maldivene
Hvalhaien, kjent som verdens største fisk, kan bli opptil 12 meter lang. Det er virkelig en flott opplevelse å snorkle eller dykke blant disse gigantene. Det mest berømte og populære området for bading med hvalhaiene på Maldivene er på Sør Ari-atollen. De blir funnet året rundt på Sør Ari-atollen, men spesielt i perioden august til november øker sjansene betraktelig ettersom økende mengder plankton i havet tiltrekker seg enda flere hvalhaier. I South Ari Atoll kan du bo på f.eks Lily Beach Resort, Constance Moofushi & Maafushivaru.
 
I tillegg er Baa Atoll og Hanifaru Bay (UNESCO Biosphere Reserve - kun tillatt snorkling) et av områdene med best sjanse for å se hvalhaier - spesielt i månedene mai-juni og oktober-november. Hotell som ligger på øyer i dette området inkluderer Anantara Kihavah og Milaidhoo Island
 
 
Klimastatistikk kilde: Holiday-weather.com
 
 
 
Lufttemperaturen
Januar
27°
Februar
28°
Mars
29°
April
29°
Mai
28°
Juni
28°
Juli
28°
August
28°
September
27°
Oktober
27°
November
27°
Desember
27°
Vanntemperatur
Januar
28°
Februar
28°
Mars
29°
April
30°
Mai
30°
Juni
29°
Juli
29°
August
29°
September
28°
Oktober
28°
November
29°
Desember
28°
Nedbør (mm)
Januar
75
Februar
50
Mars
73
April
132
Mai
216
Juni
172
Juli
147
August
188
September
243
Oktober
222
November
201
Desember
232