Seychellene værBeste reisetidspunkt

Vi blir ofte spurt 'Når er det beste tidspunktet å reise til Seychellene'? Det kommer an på flere ting, for eksempel hva du ønsker at din ferie skal inneholde og hva dine interesser er.

 
Følgende vær- og klimastatistikk for Seychellene er basert på gjennomsnittsverdier. De siste årene har vist at været ikke alltid er så forutsigbart som man måtte ønske, noe som ellers ville har gjort reiseplanleggingen betydelig enklere. Av den grunn kan Seychellenes regntid og temperaturer kan variere fra år til år. Vi anbefaler alltid at man ikke bare ser på værstatistikk for å styre reisetidspunkt.
Nedenstående beskrivelse gir et generelt overblikk over været og klimaet på Seychellene i løpet av året. 
 
Det er to forskjellige passatvinder som bestemmer været på Seychellene. Nordvestpassaten blåser fra oktober til mars, og den litt kraftigere sørøstpassaten blåser fra mai til september. I periodene mellom disse to passatene er det vindstille og behagelig varmt her. Den tørreste perioden kommer sammen med sørøstpassaten, mens den våteste perioden ligger mellom oktober og april – med mest nedbør i desember, januar og begynnelsen av februar. 
 
Aktiviteter - Beste tiden å reise til Seychellene
Seychellene kan som sagt besøkes året rundt, og derfor er det utelukkende dine interesser, og hva du ønsker å gjøre i din ferie, som avgjør når du bør dra. Det kan nemlig være noen perioder som er bedre egnet til akkurat dine interesser enn andre. Derfor får du her et overblikk over de beste tidspunkter for de mest populære aktivitetene på Seychellene:
 
Du kan seile hele året på Seychellene, men ønsker du litt mer vind i seilene, så skal du dra til Seychellene sammen med sørøstpassaten fra mai til september. Det er også det beste tidspunktet, dersom du ønsker å surfe og windsurfe i ferien.
 
Seychellene byr på noen av de beste dykkersteder i verden, og dersom du vil ha det maksimale ut av din dykkerferie, bør du reise fra mars til mai og fra september til november, hvor vanntemperaturen kan komme opp i ca. 29 °C og sikten ofte er på minst 30 meter. 
Disse klima forholdene er selvfølgelig også optimale dersom du gjerne vil snorkle, men det kan du også selvfølgelig gjøre resten av året og få meget gode opplevelser.
 
Er du ivrig hobbyfisker og drømmer om å få store, eksotiske fisker på kroken, så bør du reise til Seychellene fra oktober til april, hvor forholdene er ideelle for havfiske. 
 
Seychellene har et meget rikt og variert fugleliv, og er derfor en herlig reisedestinasjon for alle fugleentusiaster. Ynglesesongen er i april, i mai, juni, juli, august og september ligger sot ternen på reiret og i oktober begynner migrasjonen.
 
Naturen og de frodige skogene på Seychellene er helt utrolig vakre med brusende fossefall, krystallklare innsjøer og en flora og fauna i allverdens farger og former. Klimaet i månedene fra mai til september er spesielt gode til lange fotturer i disse fantastiske omgivelsene.
 
 
Vær- & klimastatistikk kilde: Holiday-weather.com
 
 
 
Lufttemperaturen
Januar
27°
Februar
28°
Mars
28°
April
28°
Mai
28°
Juni
27°
Juli
26°
August
26°
September
26°
Oktober
26°
November
27°
Desember
27°
Vanntemperatur
Januar
27°
Februar
27°
Mars
28°
April
28°
Mai
28°
Juni
27°
Juli
26°
August
26°
September
26°
Oktober
26°
November
27°
Desember
27°
Nedbør (mm)
Januar
290
Februar
250
Mars
190
April
170
Mai
150
Juni
140
Juli
110
August
120
September
130
Oktober
160
November
170
Desember
270