Reiser til Cookøyene

plane-icon

Reisetiden til Rarotonga (Cookøyene) fra Sydney er 6 timer, fra Auckland 4 timer, fra Tahiti 2t40min og fra Hawaii 6t25min.

Hvorfor ta en reise til Cookøyene? 
 
Cookøyene er et Stillehavsparadis og en av de vakreste destinasjonene med sine hvite sandstrender, svaiende palmer og turkisblå laguner. Øyene har en rik og fargerik kultur, og man blir møtt med en vennlighet og gjestfrihet man sjelden har opplevd maken til. Besøkende kommer kanskje for det varme og eksotiske klima, men vil huske varmen fra lokalbefolkningen for alltid og som noe helt unikt. 
 
Mange nygifte velger Cookøyene som sin bryllupsreise-destinasjon, og vi forstår godt hvorfor. Cookøyene- og spesielt Aitutaki er et drømmereisemål for nygifte som ønsker å tilbringe sin bryllupsreise i et tropisk paradis. Med krystallklart vann, hvite sandstrender og en overflod av naturlig skjønnhet, er dette øyriket i Stillehavet det ultimate stedet å tilbringe en romantisk ferie sammen.
 
Blixen Tours har vært på Cookøyene og sitter klare til å skreddersy din neste eventyrlige reise.  
 
Når er den beste tiden å besøke Cookøyene?
 
Det er alltid en god tid å besøke Cookøyene. Øyene har et behagelig og solfylt klima året rundt. De tørreste månedene er fra april til november, med en gjennomsnittstemperatur, på dagtid, på 26 °C. Fra november til mars er det noe varmere, med litt høyere luftfuktighet og litt mere nedbør. Temperaturen varierer i disse månedene mellom 22 °C (minimum) og 30 °C (maksimum). 
 
Kia Orana! Velkommen til Cookøyene.
 
Ta kontakt med oss på: post@blixentours.no
Om landet

Cookøyene er en vakker øygruppe i Sør-Stillehavet, bestående av 15 øyer spredt over 2,2 millioner kvadratkilometer med hav. Der bor omtrent 17.500 på Cook og landet ligger omtrent midtveis mellom Hawaii og New Zealand.

 
Rarotonga er hovedøya på Cookøyene, og er hjem til hovedstaden Avarua. Rarotonga er den største øya i øygruppen med en befolkning på ca. 13.000. Her er ingen trafikklys, ingen McDonald's og ingen bygninger er høyere enn den høyeste kokospalmen. Til gjengjeld er øya omgitt av en vakker lagune, og tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter og severdigheter. 
 
 
Aitutaki, en annen øy på Cookøyene som man må besøke, er kjent for sin spektakulære lagune og uberørte natur. Øya ligger omtrent 220 km nordvest for hovedøya Rarotonga og man kommer ditt med innenriksfly fra Rarotonga. Aitutaki har en vakker uberørt lagune som er beskyttet av korallrev, og der er mange muligheter for snorkeling, dykking og svømming. 
 
Cookøyene har en rik kultur og historie, med påvirkninger fra de Polynesia, Europa og andre Stillehavsøyer. Der er en sterk kunst- og håndverkstradisjon, med lokalt laget keramikk, vevde kurver og tradisjonelle tatoveringer.
Cookøyene er en selvstyrt øy nasjon i Stillehavet, men med en spesiell relasjon til New Zealand. Cookøyene for bistand og støtte fra New Zeeland på en rekke områder. New Zealand har ansvar for visse områder som forsvar og utenrikspolitikk, mens Cookøyene har kontroll over utdanning, helse og økonomi.
 
Flyreise & reisetid til Cookøyene
Når du flyr til Cookøyene er det normalt med avreise fra Norge med minst to mellomlandinger og flybytter i f.eks. Dubai, Doha (Qatar), Singapore, Fransk Polynesia (Tahiti), Australia eller New Zealand avhengig av hvilket flyselskap du reiser med. Mange velger å ta et stopp på veien til eller fra Cookøyene eller begge veier. Når du allikevel er så langt borte så kan vi anbefale et stopp i for eksempel Fransk Polynesia (Tahiti), Hawaii, Sydney eller Auckland. Du kan også velge at fly på en «jorden rundt» billett. Spør oss om mulighetene. 
 
Reisetiden til Rarotonga, Cook Island fra Sydney er 6 timer, fra Auckland 4 timer, fra Tahiti 2t40min og fra Hawaii 6t25min.
 
Transporten videre på Cookøyene 
Ved reiser med Blixen Tours er transferen fra flyplass til endelig destinasjon alltid inkludert - med mindre noe annet er nevnt eller avtalt. 
Fakta
Pass og Visum 
Det kreves ikke visum for norske statsborgere til Cookøyene for opphold inntil 31 dager. Du må kunne vise til reisedokumenter og passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. 
 
Språk 
De offisielle språkene på Cookøyene er engelsk og Cook Islands Maori (også kjent som Rarotongan). Begge språkene er utbredte på de 15 øyene, med Cook Island Maori som det vanligste språket blant lokalbefolkningen.
 
Valuta 
Valutaen på Cookøyene er New Zealand dollar (NZD).
 
Priser og tips 
Prisnivået på hotellene på Cookøyene er omtrent som i Skandinavia. Det er ikke vanlig å tipse på Cookøyene. Faktisk er det ikke forventet eller nødvendig, da kulturen er basert på gjensidig respekt og gjestfrihet. Hvis du likevel føler for å uttrykke takknemlighet for eksepsjonell service, kan du gi et lite beløp. 
Telefon & Internett 
Mobildekningen på Cookøyene er generelt begrenset til øyene Rarotonga og Aitutaki. Dekningen vil i noen områder være svak eller ikke-eksisterende. Det er alltid best å sjekke med mobiloperatøren din før du reiser for å forsikre deg om at telefonen din vil fungere på Cookøyene, og for å sjekke priser. Alternativt kan du kjøpe et lokalt SIM-kort ved ankomst for å få tilgang til lokale mobilnettverk. Langt de fleste hotell tilbyr Wi-Fi. Der finnes også offentlig tilgjengelige Wi-Fi soner.   
 
Tidsforskjell
Tidsforskjellen mellom Norge og Cookøyene er +11 til +12 timer avhengig av sommer- eller vintertid.
 
Elektrisitet
Man trenger adapter på Cookøyene. Adapteren som kreves er Type 1, den samme som i Australia og New Zealand. Stikkene har to flate metallpinner, som danner en 'V' form, og noen ganger en tredje pinne i midten. Den alminnelige strømforsyningen er 240 volt.
Klima
Cookøyene har et tropisk klima med milde temperaturer hele året. Temperaturene varierer vanligvis mellom 26 og 31 grader Celsius, avhengig av årstid og region.
Årstiden på Cookøyene er delt inn i to hovedperioder - den våtere perioden fra november til april og den tørrere perioden fra mai til oktober.
Aktiviteter

Cookøyene er et paradis for vann hunder med vanntemperaturer som varierer mellom 24-30 grader. Her er fantastisk dykking og snorkling med et stort mangfold av tropiske fisker og koraller. Siktbarheten er vanligvis minst 30 meter og kan på fine dager være helt opp til 70 meter. 

Kite surfing er en annen aktivitet som blir mer og mer populær. Et cruise i Aitutaki lagunen er en helt fantastisk dag som du ikke må gå glipp av.
 
Om du liker å vandre kan vi anbefale turen «The Cross Island» på Rarotonga. En lokal guide er med som har stor kunnskap om floraen og faunaen. Her er ingen slanger, giftige insekter eller ville dyr og det er helt trygt. Mygg er der og det anbefales myggbalsam. 
 
Vi har prøvd mange av de forskjellige aktiviteter og veileder gjerne.