Rundreise beskrivelse Klassisk Kenya Flysafari

Tre av Kenyas vakreste naturområder; på safari i skyggen av Kilimanjaro, villmarksafari i Laikipia-regionen og det spektakulære dyrelivet i Masai Mara

Tre av Kenyas vakreste naturområder; på safari i skyggen av Kilimanjaro, villmarksafari i Laikipia-regionen og det spektakulære dyrelivet i Masai Mara

Kenya er et av Afrikas beste safariland og på denne dyrerike safarien, hvor du er en del av en gruppe på min. 2 og maks 8 deltakere flyr du mellom områdene, for å få mer tid til opplevelser i bushen. Et eksklusivt privatfly sørger for at du kommer deg fra det ene eventyret til det neste på en elegant måte.

 
Du starter reisen på det anerkjente hotellet Hemingways i Nairobi. Hotellet ligger på landet der Karen Blixen pleide å dyrke kaffen sin.
 
Fra Nairobi flyr du til Amboseli nasjonalpark. Amboseli ligger på grensen til Tanzania og ved foten av Afrikas mest kjente ikon, Kilimanjaro, som også er kontinentets høyeste fjell på 5895 meter. Området er flatt med åpen savanne og akasiekratt - og er spesielt kjent for sine store flokker med elefanter.
 
Du flys fra Amboseli til Laikipia-platået, i den sentrale delen av Kenya. Det er ikke mange steder du har mulighet til å kombinere en god safari med et utall av naturaktiviteter. Du kan på Loisaba Tented Camp. Her kan du også oppleve utmerket dyreliv – inkludert de mindre observerte og sjeldne artene som villhunder, Grevyz-sebraer, kuduer og oryxer.
 
Du avslutter denne dyrerike fly-in-safarien i en av verdens beste nasjonalparker, Masai Mara, hvor gnuene streifer og rovdyrene jakter. Det er en imponerende mengde med ville dyr her, og muligheten for å se The Big 5 er god.
 
Hele reisen er vakkert pakket inn i opphold på noen av de best plasserte lodgene i Kenya, hvor personlig service og høy komfort er i fokus.
 
 
Garantert avgang
- Vi garanterer avgang ved min. 2 gjester og maks 8 deltakere
- Det er avgang ca. 3 ganger i uka. Spør for nøyaktig dato
- Safarikjøring i privat firehjulstrekk med din egen private safariguide mot et pristillegg. Spør videre
Reisebeskrivelse Kenya Flysafari Deluxe Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Ankomst til Nairobi, Kenya
Hemingways Nairobi
Hemingways Nairobi
Ved ankomst til Nairobi vil du bli møtt av en representant fra Blixen Tours sin partner i Kenya. Du blir kjørt til hotellet ditt i Karen-området - det vakre Hemingways Hotel.
 
Mellom Nairobi nasjonalpark og foten av Ngong Hills, ligger Hemingways Nairobi. Et eksklusivt boutiquehotell langt fra mas og kjas i sentrum av Nairobi. En opplevelse med full butlerservice, gourmetrestaurant, kafé og bar, i stilige og vakre omgivelser. Hemingways Nairobi har en sofistikert og rolig atmosfære, og hver av de 45 store suitene har walk-in garderober og en terrasse med fantastisk utsikt over Ngong Hills.
 
Overnatting
Hemingways Nairobi
Måltider
Halvpensjon (middag og frokost)
Dag 2
Nairobi - Amboseli
Tortilis Camp
Tortilis Camp
Etter lunsj med utsikt over Ngong-fjellene blir du hentet av sjåføren din som kjører deg ut til Wilson flyplass.
 
Her venter et mindre safarifly – innredet med all luksus du kan tenke deg. Flyturen til Amboseli tar ca. 45 minutter, og du lander midt i parken. Du vil bli tatt imot av personalet fra Tortilis Camp, som kjører deg i et safarikjøretøy til lodgen.
 
Her venter en deilig lunsj og litt avslapping før du drar på din første safari med påfølgende "sun-downer".
 
Tortilis er en klassisk luksus Safari Camp. Du har en unik utsikt over Kilimanjaro – Afrikas høyeste fjell, og det høyeste frittstående fjellet i verden. Campen ligger i et enormt privat område, som gir gjestene muligheten til å gå turer med erfarne Masai-guider. Tortilis er kjent for norditaliensk mat basert på originale familieoppskrifter.
 
Overnatting
Tortilis Camp
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 3
Amboseli – safari, frokost, vandresafari og cocktailer i bushen
Tortilis Camp
Tortilis Camp
Du starter dagen tidlig for å dra på safari i Amboseli nasjonalpark. Amboseli nasjonalpark er med sin beliggenhet og fantastiske dyreliv på UNESCOs verdensarvliste. Nasjonalparken består av savanne og akasiekratt, og flere steder i parken kan du oppleve sumpområder som tiltrekker seg mange av savannens dyr. Parken er bl.a. kjent for sine store flokker med elefanter.
 
Du avslutter morgensafarien med en såkalt «bush-frokost», hvor frokosten legges ut på den åpne savannen. En fantastisk opplevelse.
 
Tilbake i campen nyter du lunsj og de varme timene midt på dagen før du drar til fots fra campen i løpet av ettermiddagen med din erfarne guide. Til fots oppleves bushen på en annerledes og mer intens måte, da du kommer tettere på de små tingene du kanskje ikke ser når du kjører rundt. Vandresafarien avsluttes med en «sundowner», hvor du nyter en cocktail på den åpne savannen før du returnerer til campen for å nyte middagen.
Overnatting
Tortilis Camp
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 4
Amboseli – Laikipia
Elsa's Kopje
Loisaba Tented Camp
I dag legger du Amboseli bak deg, men først har du tid til å dra på morgensafari før du returnerer til campen for å nyte frokosten. Deretter blir du kjørt til flystripen og det lille luksusflyet ditt. Du flyr nordover til den sentrale delen av Kenya til Loisaba Airstrip. Flyturen tar ca. 1,5 timer. Du flyr ikke høyere enn at du i klart vær har mulighet til å se de forskjellige landskapene du passerer under deg.
 
Ved ankomst til Loisaba Airstrip vil du bli møtt av en representant fra Loisaba Campen som vil ønske deg velkommen i deres velkomstsenter. Mens du nyter en sårt tiltrengt forfriskning (og en kald klut), får du høre litt om prosjektene de jobber med i området for å beskytte dyrene mot krypskyting. Loisaba Camp tar på seg et stort ansvar for å informere og utdanne lokalbefolkningen i samfunnet, turister, myndighetene og de ulike organisasjonene om viktigheten av å bevare området og de truede dyreartene.
 
Du blir så kjørt mot campen, en kjøretur på ca. 20 minutter. Hvis du ser viltdyr under turen kan det ta lengre tid. Etter innsjekking på campen er det tid for lunsj.
 
Med den mest fantastiske utsikten over Mount Kenya, ligger Loisaba Tented Camp høyt oppe på kanten av en liten åsside. Alle teltene, samt hovedbygningen, har panoramautsikt over sletten og til det lille vannhullet nedenfor bakken. Fra den vidstrakte utsikten fra din veranda eller leirens fellesområde kan du i fred og tilfredshet observere alle dyrene som kommer for å drikke.
 
Ettermiddagen byr på en safarikjøring. Loisaba Tented Camp er en del av The Nature Conservancy. De er derfor en del av et større økosystem med variert landskap, og hvor du finner «Big 5» samt verdens største bestand av vakre Grevys Zebraer, villhunder og en rekke andre sjeldne arter som kudu og oryx. I tillegg finnes her noen av de største bestandene av både svarte og hvite neshorn i Kenya, mange rovdyr samt store flokker med elefanter.
Overnatting
Elsa's Kopje
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 5
Laikipia - vandresafari, cocktailer og middag under åpen himmel
Loisaba Tented Camp
Loisaba Tented Camp
Sammen med en tradisjonell Samburu-guide – Samburu-stammen, i likhet med Masaiene, preges av sine fargesterke klær, skal du på vandresafari fra morgenen av, hvorpå det blir frokost og lunsj i campen.
 
I stedet for ettermiddagssafari er det også mulighet for å melde seg på en av de mange aktivitetene, for eksempel ridning, kamelridning, fiske, terrengsykling, besøke en landsby i Samburu eller se hvordan de jobber i leiren med snifferhunder (sporing). hunder) i kampen mot krypskyttere.
 
Før middagen serveres under åpen afrikansk stjernehimmel, nytes en såkalt «sundowner».
Overnatting
Loisaba Tented Camp
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 6
Laikipia – frokost i bushen, sov under åpen himmel
Loisaba Star Bed eller Loisaba Tented Camp
Loisaba Star Beds
Tenk deg at du sovner under den afrikanske stjernehimmelen mens du lytter til lyden av ville dyr i den afrikanske natten. Dette er akkurat den opplevelsen du får hos Loisaba Starbeds.
 
Etter en spennende dag med safari i form av en game drive i Land Rovers, på hesteryggen eller til fots, venter en helt unik opplevelse i dag. Du har muligheten til at din siste natt i Laikipia er på Loisaba Starbeds. Her sover du i en håndlaget himmelseng på hjul, som hver kveld rulles ut på en treplattform, hvor du sover under den endeløse stjernehimmelen.
 
Rommene ligger i en åsside, og neste morgen våkner du til den mest fantastiske utsikten, bl.a til Kiboko-vannhullet i det fjerne hvor flere dyr kommer for å drikke, samt hjem til en liten familie med flodhester. Det vil også være mulighet for å overnatte i Loisaba Tented Camp, slik du har gjort de foregående nettene.
 
Overnatting
Loisaba Star Bed eller Loisaba Tented Camp
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 7
Laikipia – Masai Mara
Sand River Masai Mara
Sand River Masai Mara
Du våkner til en fantastisk frokost. Det er på tide å si farvel eller på gjensyn til overnattingsstedet ditt, men eventyret er ennå ikke over.
 
Du kjører på safari på vei til flystripen, hvor ditt snart velkjente fly venter på deg. Flyturen er ca. 1½ time, og du flyr ikke høyere enn at du kan nyte det fantastiske landskapet og den afrikanske savannen under deg.
 
Du lander midt i Masai Mara ved Keekorok flystripe. Personalet fra Sand River venter her for å ta deg den siste distansen til campen.
 
Sand River Masai Mara er et vakkert sted, når som helst på året. Luksusteltene er vakkert innredet og gir god plass både inne og ute, for å føle deg hjemme og komfortabel.
 
Du drar på en ettermiddagssafari og får se solen gå ned, og nyter en drink mens den farger himmelen rød - og senere svart.
 
Overnatting
Sand River Masai Mara
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 8
Masai Mara – heldagssafari, piknik, besøk til Masai-landsbyen
Sand River Masai Mara
Sand River Masai Mara
I Masai Mara venter store safariopplevelser. Et område kjent for sin åpne savanne med de karakteristiske flate akasietrærne. Du har de neste to dagene til å utforske og oppleve den mangfoldige naturen og det fascinerende dyrelivet.
 
Masai Mara Game Reserve kalles ofte bare "The Mara" - et masai-ord som betyr "marmorert" - med henvisning til det flekkete landskapet.
 
Denne dagen drar du på heldagssafari. Lunsjen nytes utendørs, hvor guiden din finner et fint sted med utsikt og hvor du nyter pikniken.
 
I tillegg til safari – safari – safari, besøkes også en lokal masailandsby. Masaiene er et stolt folk som delvis lever som nomader og storfebønder. Masaiene er en konstant påminnelse om den fascinerende historien og kulturarven til dette vakre og gåtefulle landskapet.
 
Fornøyd med inntrykk returnerer du til campen for å nyte kveldens middag under den afrikanske stjernehimmelen.
Overnatting
Sand River Masai Mara
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 9
Masai Mara – safari, frokost i bushen og cocktail i bushen
Sand River Masai Mara
Sand River Masai Mara
Masai Mara er kjent for sin konsentrasjon av store katter, som; leopard, gepard og selvfølgelig løve. Skal du oppleve den store gnuvandringen, må du besøke Masai Mara i juli-september.
 
Etter morgensafarien nytes frokosten på den åpne og flate savannen, akkurat som du på ettermiddagen nyter en drink i bushen før turens siste kveldsmåltid serveres.
 
Du har nå vært på safari i flere dager, og du får også se mer og mer av det overdådige mangfoldet som er rundt deg, av både store og små, og det blir en slags «sport» i å finne de mer spesielle tingene.
 
I Masai Mara er det også mulig å oppleve savannen fra luften, på en uforglemmelig flytur i varmluftsballong (ikke inkludert). Vi anbefaler å bestille plass hjemmefra, da det kun er et begrenset antall ledige plasser.
Overnatting
Sand River Masai Mara
Måltider
Fullpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 10
Masai Mara – Nairobi og dra hjem eller på nye eventyr
dagsrom Hemingways Nairobi
PRISINDIKASJON Kenya Flysafari Deluxe
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
ELEWANA SKYSAFARI, 9 NETTER FRA
Periode
Voksen
12.04.24 - 31.05.24
116.295
01.06.24 - 20.06.24
131.995
21.06.24 - 30.06.24
132.795
01.07.24 - 11.07.24
142.895
12.07.24 - 31.10.24
141.995
01.11.24 - 11.12.24
131.995
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Fly fra Norge – Nairobi med endringer underveis t/r
 • Transport mellom parkene med luksus Cessna-fly som beskrevet
 • 9 netters opphold i Kenya som angitt i programmet
  • Hemingways Nairobi med halvpensjon (middag og frokost) på ankomstdagen
  • Dagrom på Hemingsways Nairobi, på returdagen (avhengig av tidspunkt for retur)
  • Inkl. All Inclusive (måltider og drikke som brus, vann, lokalt øl, husets vin og utvalgt brennevin)
 • Safari og aktiviteter som spesifisert i programmet
 • Parkavgifter
 • Transport fra flyplass - hotell t/r
 • Alle øvrige transporter
 • VIP fast track på Nairobi internasjonale lufthavn
 • Klesvask
 • Flyskatter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.