Rundreise beskrivelse Klassisk Kenya Flysafari

Et eksklusivt safarieventyr med stil og komfort

Et eksklusivt safarieventyr med stil og komfort

Dra tilbake til Karen Blixens tid i det vakre Kenya, og opplev de klassiske safari-campene, med stil og sjarme fra kolonitiden. Reisen går til tre av de absolutt beste safariområdene i Kenya, hvor man flyr mellom områdene, for å få mer tid til opplevelser i bushen. 

 
Dra tilbake til den tiden hvor tropehjelmen var en naturlig del av påkledningen i bushen, og ettermiddags-te på den skyggefulle verandaen var en viktig del av hverdagen.
De lodgene du får oppleve på denne reisen, er helt som de var for 100 år siden, og utsikten har heller ikke forandret seg. Her har du luksus safaritelt med stil og klassisk engelsk innredning, plassert med de beste beliggenheter du kan finne i Afrika.
 
Du starter reisen på det velrenommerte hotellet Hemingways i Nairobi. Hotellet ligger på den jorden hvor Karen Blixen tidligere dyrket sin kaffe. Deretter drar du med fly videre til Amboseli Nasjonal Park, hvor de vakre sumpområdene myldrer av dyre- og fugleliv.
 
Reisen fortsetter med fly til Mt. Meru Nasjonal Park kun 10 km fra ekvator. Parken med de vakre fjellene er kjent for en av Kenyas største bestander av nesehorn. 
 
Til slutt skal vi oppleve det fantastiske Masai Mara, hvor gnuene vandrer og rovdyrene jakter. Her er det en imponerende viltmengde, og muligheten for å se The Big 5 er meget god. 
 
Hele reisen er vakkert innpakket i opphold på noen av de mest luksuriøse lodgene i Kenya, hvor personlig service og høy komfort er i fokus. 
 
 
Kart
 
 
Garanteret afreise ved min. 2 gjester
Reisebeskrivelse Kenya Flysafari Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Ankomst til Nairobi, Kenya
Hemingways Nairobi
Hemingways Nairobi
Ved ankomsten til Nairobi blir dere møtt av en representant for Blixen Tours partner i Kenya.
Dere blir kjørt til hotellet i Karen området - det vakre Hemingways Hotel.
 
Mellom Nairobi Nasjonal Park og foten av Ngong Hills, ligger Hemingways Nairobi. Et eksklusivt boutique-hotell langt fra travelheten i sentrum av Nairobi. En opplevelse med full butler service, gourmet-restaurant, en kafe og en bar, i stilfulle og vakre omgivelser.
Hemingways Nairobi har en sofistikert og rolig atmosfære og hver av de 45 store suitene har walk-in omkledningsrom og en terrasse med storslått utsikt over Ngong Hills.
 
Overnatting
Hemingways Nairobi
Måltider
Helpensjon
Dag 2
Amboseli Nasjonal Park
Tortilis Camp
Tortilis Camp
Etter frokost med utsikt over Ngong fjellene, blir dere hentet av sjåføren deres som kjører dere ut til Wilson Airport.
 
Her venter et mindre safarifly - innredet med all luksus du kan tenke deg. Flyturen til Amboseli tar ca. 45 min, og dere lander midt i parken. Dere blir mottatt av personalet fra Tortilis Camp, som kjører dere i safaribil til lodgen. 
 
Her venter en deilig lunsj og litt avslapping, før dere drar på deres første safari med etterfølgende ”sun-downer”. 
 
Tortilis er en klassisk luksus Safari Camp. Dere har enestående utsikt til Kilimanjaro - Afrikas høyeste fjell, og det høyeste frittstående fjellet i verden. Campen ligge i et enormt privat område, som gir gjestene mulighet for å nyte gåturer med erfarne Masai guider.
Tortilis er berømt for det nordlige italienske kjøkken basert på originale familieoppskrifter.
 
Overnatting
Tortilis Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Amboseli Nasjonal Park
Tortilis Camp
Tortilis Camp
I dag er det avgang til fots fra campen med deres erfarne guider. Dere opplever bushen til fots, og spiser frokosten som piknik ute i naturen. 
 
Dere har nå en hel dag med morgen- og ettermiddagsafari i den vakre parken, hvor dere kan få noen fantastiske bilder med Kilimanjaro som den stolte bakgrunn. 
Midt på dagen kan dere nyte den herlige lodgen, og de historiske omgivelsene.
 
Amboseli ligger på grensen til Tanzania og ved foten av Afrikas mest kjente ikon, Kilimanjaro, som også er kontinentets høyeste fjell på 5.895 meter. Området er flatt med åpen savanne og akasiekratt. Dyrene står som silhuetter foran det majestetiske fjellet, hvor toppen alltid er dekket av snø under den afrikanske blå himmelen. Parken er spesielt kjent for en meget stor bestand av elefanter, men også hyener, løver og geparder kan oppleves i parken. De store vannmengdene tiltrekker over 600 fuglearter, blant annet pelikaner, isfugler, Hammerkops og 47 typer rovfugler.
 
Overnatting
Tortilis Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 4
Mt. Meru Nasjonal Park
Elsa's Kopje
Cottage Suite
Etter morgensafarien er dere tilbake i campen for brunch. Deretter kjøres dere til flystripen og deres lille luksusfly. Dere ankommer til Elsa's Kopje i tide for en deilig lunsj. 
Etter lunsj har dere mulighet for å få en herlig avslappende massasje. Vil dere heller ut i bushen, vil deres guide ta dere med på safari.
 
Romantisk og stilfullt ligger Elsa's Kopje ved Mughwango Hill. Campen er George Adamsons opprinnelige leir, hvor han pleiet foreldreløse løver, lenge før viltforvaltning ble moderne. Hver hytte er bygd rundt klippene, med et stort soverom, åpen stue, veranda, sten-hugget bad, og en vakker utsikt.
 
Overnatting
Elsa's Kopje
Måltider
All Inclusive
Dag 5
Mt. Meru Nasjonal Park
Elsa's Kopje
Elsa's Kopje
Dere har dagen med deres erfarne guide, og kan dra på safari enten i safaribil eller til fots. Dere kan også slappe av i campen, og nyte freden og Afrikas mange dufter og lyder. 
 
Meru Nasjonal Park ligger kun 10 km nord for ekvator mellom Mount Kenya og Nyambeni Mountains. Parken er spesielt kjent for en stor og sunn bestand av nesehorn, hvor man kan oppleve disse kjemper i sitt naturlige miljø.
 
Overnatting
Elsa's Kopje
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Masai Mara Game Reserve
Sand River Masai Mara
Sand River Masai Mara
Dere våkner opp til en herlig morgentur i bushen til fots, hvor dere opplever Afrika våkne etter natten.
 
Etter de spennende opplevelsene i bushen, serveres det lunsj i campen, slik at dere kan dra avgårde til nye opplevelser mette og tilfredse.
 
Guiden deres kjører dere til Meru Airstrip hvor deres snart velkjente fly venter på dere. 
Flyturen er ca. 1½ time, og dere flyr ikke høyere enn at dere kan nyte den vakre utsikten over Afrikas savanne. 
 
Dere lander midt i Masai Mara på Keekorok flystripe. Her venter personalet fra Sand River som tar dere det siste stykket til campen. 
 
Sand River Masai Mara er et herlig sted på jorden, på ethvert tidspunkt av året. De 16 luksusteltene er vakkert innredet og gir massevis av plass både inne og ute, til å føle seg hjemme og komfortabel.
 
Dere rekker å se solen gå ned, og få en drink mens solen farger himmelen rød og senere sort.
 
Overnatting
Sand River Masai Mara
Måltider
All Inclusive
Dag 7
Masai Mara Game Reserve
Sand River Masai Mara
Sand River Masai Mara
Dere skal nå på oppdagelsesferd i Masai Mara og oppleve den mangfoldige naturen og det fascinerende dyrelivet.
 
Masai Mara Game Reserve kalles ofte på folkemunne kun "The Mara" - et Masai ord som betyr "marmorert" - med henvisning til det marmorerte landskapet.
 
Reservatet er mest kjent for sin konsentrasjon av store katter, som leopard, gepard og selvfølgelig løve. Dersom man vil oppleve de store vandringene, bør man besøke Masai Mara i tidsrommet juni-august. 
 
Masaiene som bor i området er et stolt folk som delvis lever som nomader og kvegbønder. Masaiene møter man på sine safariturer i området, og de er en konstant påminnelse om spennende historie og kulturarv i dette vakre og gåtefulle landskapet.
 
I Masai Mara er det mulig å oppleve savannen fra luften, i en uforglemmelig flytur i luftballong. 
 
Overnatting
Sand River Masai Mara
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Kenya — Norge
Hjemreise
Sand River Masai Mara
Denne morgenen kjører dere reisens siste safari. Dere får servert lunsj i campen, og deretter går turen til flystripen og flyet tilbake til Nairobi. Når dere lander i Nairobi, blir dere kjørt til den internasjonale flyplassen, for deres fly tilbake til Norge.
 
Overnatting
Hjemreise
PRISINDIKASJON Kenya Flysafari
7 NETTER FRA
kr. 61.795 pr person
Fra pris i lavsesong (januar - juni)
7 NETTER FRA
kr. 66.495 pr person
Fra pris i høysesongen (juli - desember)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 900 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Fly fra Norge – Nairobi med bytte t/r
 • Flyskatter og avgifter
 • 7 netter i Kenya som angitt i programmet
  • Inkl. All Inclusive (måltider og drikkevarer som mineralvann, vann, lokale øl, husets vin og utvalgte spritmerker
 • Safari og aktiviteter som angitt i programmet
 • Vask av klær
 • Parkavgifter
 • Transport fra flyplass - hotell t/r
 • Transport mellom parkene med luksus cessna-fly som beskrevet
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.